47lm7670s Και εικόνα DIGEA

tachav

New member
25 June 2013
27
Καλημέρα σε όλους. Εχω αγοράσει τη συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά ενώ σε hd πηγές η εικόνα είναι άψογη, στην digea είναι μαύρα χάλια. Πιξελιάζει υπερβολικά με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα κουραστική η θέαση. Έχω δοκιμάσει τις ρυθμίσεις που βρήκα στο νήμα στι την tv, είδα βελτίωση αλλά όχι τόση ώστε να πω ότι είναι οκ. Έχει κανείς να μου δώσει ρυθμίσεις που έχει κάνει για την digea και είναι ευχαριστημένος για να δοκιμάσω; ευχαριστώ

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα κοιτάξω να βρω ένα δέκτη για δοκιμή. Υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με τη digea σε αυτές τις ίντσες; γιατί μέχρι τις 37 που είχα πριν δεν είχα παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα

Εξαρτάται από την τηλεόραση αλλά και από τις ρυθμίσεις , δοκίμασε να μειώσεις την φωτεινότητα (50% περίπου) και την ευκρίνεια ( στο 25%) επίσης ο οπίσθιος φωτισμός πρέπει να είναι στο μισό και κάτω.

δοκίμασα σήμερα με ενα δέκτη της νόβα, δεν είδα κάποια διαφορά. Θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες και θα σου πω για τα αποτελέσματα

δοκιμασα και με τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες, δεν ειδα ιδιαίτερη βελτίωση. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ενεργό το upscaling της τηλεόρασης; δεν έχω βρει παρόμοια επιλογή στις ρυθμίσεις

Αν δεν ήταν ενεργό το upscaling τότε θα έβλεπες σε ένα μικρό τετράγωνο την εικόνα με ένα τεράστιο μαύρο πλαίσιο γύρω γύρω.

Στον SKAI (που έχει την καλύτερη ποιότητα) η εικόνα πως είναι?

στον σκαι είναι καλά τα πράγματα. Οπότε μάλλον είνα θέμα ανάλυσης των υπολοίπων καναλιών και δεν ήταν τοσο έντονο σε μικρότερες ίντσες;

Ίσως η συγκεκριμένη τηλεόραση να μην έχει τόσο καλό φίλτρο περιορισμού του θορύβου αν και βλέπω συχνά μια 47LM615 (το πιο κάτω μοντέλο στην περυσινή γκάμα) και δεν ήταν τόσο άσχημη η εικόνα όσο περιγράφεις (μέσω NOVA όμως βλέπει ο κάτοχος της και εκεί υπάρχουν και κανάλια HD).

Lg lm760 και πιξελιασμα ειναι εννοιες που δεν πανε μαζι
βγαλε το trumotion εκτος η δοκιμασε το σε καποια αλλη ρυθμιση

Το truemotion το έχω ανενεργό λόγω του ότι σε ταινίες που έβλεπα είχε soe. Το έχω δοκιμάσει τόσο στα στάνταρ Modes που έχει, όσο και στο Manual. Όταν είναι ενεργό είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά συνεχίζω να βλέπω soe. Υπάρχει κάποιο σετ ρυθμίσεων που θα μπορούσα να δοκιμάσω; μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει αυτές που βρήκα στο flatpanels με τις οποίες η εικόνα είναι άψογη αν είναι hd η πηγή. Επίσης έχω δοκιμάσει και με το noise reduction καθώς και με το high resolution της τηλεόρασης. να τονίσω ότι το πιξέλιασμα και η κακή εικόνα είναι ορατά σε ένα εξοικειωμένο μάτι. Μήπως υπάρχει κάποιο σετ ρυθμίσεων που θα μπορούσα να δοκιμάσω; θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει ένα screenshot από τον αντ1 για να δω μήπως και όλο αυτό είναι απλά ιδέα μου; ευχαριστώ