48άρα OLED

nikoliis

New member
9 October 2020
6
Καλησπέρα σε όλους!

Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω ξεκινήσει έρευνα για αγορά νέας τηλεόρασης φέτος.

Δυστυχώς, λόγω περιορισμένου χώρου δεν μπορώ να πάω πάνω από 50'' ( η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,20m και η θέση που μπορεί να μπει μικρή).

Έχω καταλήξει στην νέα 48άρα oled της sony με δεύτερη επιλογή αυτήν την LG. Βλέπω πολλές ταινίες και gaming ενίοτε.

Το πρόβλημα είναι ότι για την sony δεν έχω δει αρκετά reviews (ειδικά από τα site που θέλω) για να έχω ξεκάθαρη άποψη. το whatwifi την ανακύρηξε ως την καλύτερη sub 55'' τηλεόραση αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι.

Έχει κανείς από εσάς άποψη για την συγκεκριμένη τηλεόραση? Γενικά από ότι έχω διαβάσει η 48άρα oled της LG θεωρείται από πολλούς μονόδρομος αλλά μου έχει κάτσει στο μυαλό η a9!

Καλησπέρα σε όλους!

Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω ξεκινήσει έρευνα για αγορά νέας τηλεόρασης φέτος.

Δυστυχώς, λόγω περιορισμένου χώρου δεν μπορώ να πάω πάνω από 50'' ( η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,20m και η θέση που μπορεί να μπει μικρή).

Έχω καταλήξει στην νέα 48άρα oled της sony με δεύτερη επιλογή αυτήν την LG. Βλέπω πολλές ταινίες και gaming ενίοτε.

Το πρόβλημα είναι ότι για την sony δεν έχω δει αρκετά reviews (ειδικά από τα site που θέλω) για να έχω ξεκάθαρη άποψη. το whatwifi την ανακύρηξε ως την καλύτερη sub 55'' τηλεόραση αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι.

Έχει κανείς από εσάς άποψη για την συγκεκριμένη τηλεόραση? Γενικά από ότι έχω διαβάσει η 48άρα oled της LG θεωρείται από πολλούς μονόδρομος αλλά μου έχει κάτσει στο μυαλό η a9!
Έχεις δει διαστάσεις για τις 55αρες oled μήπως χωράει;

Πιο ακριβή θα σου βγει η 48αρα..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: 48άρα OLED

Έχεις δει διαστάσεις για τις 55αρες oled μήπως χωράει;

Πιο ακριβή θα σου βγει η 48αρα..

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Αυτή τη στιγμή έχω 43άρα, η διαφορά της με αυτήν της 55άρας σε μέγεθος είναι περίπου 20 εκατοστά αν θυμάμαι καλά γιατί την είχα μετρήσει.
Ξέρω ότι είναι οι 48άρες είναι πολύ ακριβές για το μέγεθός τους, ίσως λόγω φύρας του πάνελ που κόβεται?

Δυστυχώς η 55άρα είναι αρκετά μεγάλη για μένα, αλλά βέβαια σε αυτά τα μεγέθη νομίζω ότι οι επιλογές μου είναι αρκετά πιο πολλές και θέλει ακόμα περισσότερο ψάξιμο!

Re: Απάντηση: Re: 48άρα OLED

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Αυτή τη στιγμή έχω 43άρα, η διαφορά της με αυτήν της 55άρας σε μέγεθος είναι περίπου 20 εκατοστά αν θυμάμαι καλά γιατί την είχα μετρήσει.
Ξέρω ότι είναι οι 48άρες είναι πολύ ακριβές για το μέγεθός τους, ίσως λόγω φύρας του πάνελ που κόβεται?

Δυστυχώς η 55άρα είναι αρκετά μεγάλη για μένα, αλλά βέβαια σε αυτά τα μεγέθη νομίζω ότι οι επιλογές μου είναι αρκετά πιο πολλές και θέλει ακόμα περισσότερο ψάξιμο!
16 cm σε πλάτος

9 cm σε ύψος

Οι διαφορές τους
e83e9187bd81c37ba6ce87bb6d9abe14.jpg
45d93c25ec01de707efc82ef999cd427.jpg

The price of LG's 55-inch CX OLED TV in the UK has dropped to £1400, which is £100 cheaper than the South Korean brand's 48-inch CX OLED. We explain the reason why based on our understanding of 8.5G substrate sizes at LG Display's Paju and Guangzhou OLED plant using MMG (Multi-Model Glass) technology.

https://www.youtube.com/watch?v=045s-Uy4stg

[hdtvtest.co.uk]....LG 48CX review

https://www.youtube.com/watch?v=X2SUBOaeS8Q

στο νήμα LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια στο πρώτο ποστ είναι όλα τα reviews της 48CX

ακόμη την 48A9 ο Vincent δεν την έχει τεστάρει.

Μπορείς να διαβάσεις κάποια τεστ-κριτικές της 48Α9 στα παρακάτω ποστ στο νήμα Sony TV Line-up 2020:

post65,

post 67,

post69,

post74.

Μπορείς όμως από το hdtvtest να διαβάσεις LG 65GX (ίδια σε ποιότητα εικόνας με την CX) vs Sony KD-65A8 (σχεδόν ίδια με την 48Α9)
θεωρώ ότι στις 48", διαφορές με τις αντίστοιχες 65" δεν θα υπάρχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=ANgAuVHAuEg

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να σου πω την αλήθεια και εγώ τον vincent περιμένω!

Πάντως είδα για τον χώρο μου ότι τελικά χωράει οριακά και 55άρα οπότε και θα τις έχω και αυτές σαν επιλογή.

Έχω παρατηρήσει όμως κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.

H A8 της sony έχει περίπου 700-800 ευρώ διαφορά από την CX της LG που είναι στο ίδιο μέγεθος. Ξέρει κανείς τον λόγο? Η τρίτη επιλογή μου αν πάω στις 55 είναι η xh90

Re: Απάντηση: 48άρα OLED

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να σου πω την αλήθεια και εγώ τον vincent περιμένω!

Πάντως είδα για τον χώρο μου ότι τελικά χωράει οριακά και 55άρα οπότε και θα τις έχω και αυτές σαν επιλογή.

H A8 της sony έχει περίπου 700-800 ευρώ διαφορά από την CX της LG που είναι στο ίδιο μέγεθος. Ξέρει κανείς τον λόγο? Η τρίτη επιλογή μου αν πάω στις 55 είναι η xh90
Δεν έχει να κάνει με διαφορά στην ποιότητα σε καμία περίπτωση.. είναι ζήτημα τιμολογιακής πολιτικής της κάθε εταιρίας..

Για μένα 55CX αν σε χωράει.. στα 1500

Προσπάθησε να σου κάνουν δώρο την 5ετή

Re: Απάντηση: 48άρα OLED

KD55A8 : 1.799 , (2249-450 άμεσο όφελος=1799)

55CX : 1.499

Η κάθε εταιρία έχει τη δική της εμπορική πολιτική.

Πάντως δεν έχει πολύ σχέση να πας στην LCD 55ΧΗ90,καλύτερα διάλεξε μια οικονομικότερη OLED σε 55",αν το θέμα είναι το κόστος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 48άρα OLED

KD55A8 : 1.799 , (2249-450 άμεσο όφελος=1799)

55CX : 1.499

Η κάθε εταιρία έχει τη δική της εμπορική πολιτική.

Πάντως δεν έχει πολύ σχέση να πας στην LCD 55ΧΗ90,καλύτερα διάλεξε μια οικονομικότερη OLED σε 55",αν το θέμα είναι το κόστος.

Το θέμα μου δεν είναι το κόστος, στα επίπεδα που μιλάμε μπορώ να τα δώσω. Απλά την lcd την είχα σαν εναλλακτική των oled για το burn in.

Να πω την αλήθεια, θα έπαιρνα κάποια από τις sony με κλειστά μάτια ( ή την 48αρα ή την 55άρα) αλλά με απασχολεί αρκετά το hdmi 2.1.

Αν πρέπει να μαντέψω σήμερα για το hdmi 2.1 θα το σύγκρινα σαν τα gsync/freesync monitor. πολύ καλό να τα έχεις αλλά από την άλλη δεν νιώθεις ότι χάνεις και τίποτα τρομερό σε αντίθετη περίπτωση. Θα περιμένω μάλλον την τελική ετυμηγορία για την a9.

Αλλά έχω μια τελευταία ερώτηση για όποιον ξέρει. Υπάρχει περίπτωση το Hdmi 2.0b με κάποιο update να αποκτήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά του 2.1 όπως το variable refresh rate?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 48άρα OLED

Το θέμα μου δεν είναι το κόστος, στα επίπεδα που μιλάμε μπορώ να τα δώσω. Απλά την lcd την είχα σαν εναλλακτική των oled για το burn in.

Να πω την αλήθεια, θα έπαιρνα κάποια από τις sony με κλειστά μάτια ( ή την 48αρα ή την 55άρα) αλλά με απασχολεί αρκετά το hdmi 2.1.

Αν πρέπει να μαντέψω σήμερα για το hdmi 2.1 θα το σύγκρινα σαν τα gsync/freesync monitor. πολύ καλό να τα έχεις αλλά από την άλλη δεν νιώθεις ότι χάνεις και τίποτα τρομερό σε αντίθετη περίπτωση. Θα περιμένω μάλλον την τελική ετυμηγορία για την a9.

Αλλά έχω μια τελευταία ερώτηση για όποιον ξέρει. Υπάρχει περίπτωση το Hdmi 2.0b με κάποιο update να αποκτήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά του 2.1 όπως το variable refresh rate?
VRR, FREESYNC, 4K 120FPS και eArc όχι νομίζω.. Ειδικά τα τρία πρώτα