Ε καλα μην εισαι σίγουρος για αυτό..Ας πάμε σ' ένα άλλο παράδειγμα...
Όσο και αν εξελίχθηκαν εδώ και 100 χρόνια τα αυτοκίνητά μας, πάντα παρέμεναν σταθερά στα χαρακτηριστικά που τα όριζαν προσδιοριστικά. Οι 4 ρόδες, η καμπίνα, το τιμόνι, η μηχανή, οι πόρτες κ.λ.π. Αν ένας άνθρωπος του 1920 δει ένα σημερινό αυτοκίνητο, δεν θα έχει καμμιά δυσκολία να το αναγνωρίσει ως όχημα, παρότι θα του κάνουν εντύπωση τα περίεργα σχήματα, χρώματα, καμπύλες, δυνατότητες κ.λ.π. Έχω την αίσθηση, όμως, ότι δεν θα του φανεί κινηματογράφος αυτό που θ' αντικρίσει με τα γυαλιά.
Όλα ειναι θεμα συνηθειας και λογικο ειναι να ξενιζει το καινουργιο. Η "κινηματογραφικη αισθηση" ειναι κατι που εχουμε φτιαξει στο μυαλο ολα αυτα τα χρονια.
Με το ιδιο σκεπτικο, θα γελουσα αν μου ελεγε καποιος γερμανος για κινηματογραφικη αισθηση με τον Αλ Πατσινο πχ να μιλαει γερμανικα.
Το ιδιο βεβαια θα γελουσε και αυτος μαζι μου (μου το εχουν πει αλλωστε), οτι παρακολουθω ταινια διαβαζοντας τους υποτιτλους συγχρονως.
Αντε να τον πεισω για κινηματογραφικη αισθηση μετα. Δικιο εχει, αλλο που εγω το εχω συνηθισει και ουτε καν μου δημιουργει προβλημα
Μετά το, κατά πώς φαίνεται, επιτυχημένο πείραμα του Jackson με τα 48fps, τί απόδοση πιστεύετε πώς θα έχει η πιθανότητα να δούμε στις αίθουσες ταινίες γυρισμένες αρχικά στα 24p, που μετατράπηκαν κατά το post production με frame interpolation σε HFR;![]()
![]()
General Motors δεν ήταν η ασχημούρα?? Ε, για τι ήθελες να την περάσουν τα παιδάκια??![]()
Έχασα την ανάλυση, την φωτεινότητα, το sharpness που έχω συνηθίσει....
ο PJ άθελα του ισως, εδωσε ενα video look στην ταινία προφανως μην υπολογιζοντας τις παραπλευρες συνεπειες της χρήσης των 48fps σε αλλους τομείς της εικόνας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.