48H6500 Δυσλειτουργία;

tasep

New member
18 August 2012
77
Έγραψα στο νήμα της Η6500 χωρίς απάντηση

''Παιδιά το motion plus επηρεάζει την καθαρότητα της εικόνας ή είναι μόνο για την ομαλότερη κίνηση;Το λέω γιατί κατά την
διάρκεια του επεισοδίου που βλέπω έχει κάποιες στιγμές που η εικόνα είναι απίστευτα καθαρή σαν να είμαι εκεί, και άλλες φορές
δεν είναι. έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύει σωστά σε μένα.. Επισης όταν δουλεύει σίγουρα, είναι ομαλή απαλή η κίνηση και
όταν δεν πιάνει κάνει σκαλώματα η σαν να κάνει νερά γύρω από ότι κινείται..Δεν έχω δει από BD ποτέ μόνο από mkv 1080p..
Λέτε να φταίει το υλικό;Γενικα έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύουν καλά οι επεξεργαστές εικόνας..Υπάρχει περίπτωση να το τεστάρω κάπως για να είμαι σίγουρος;''

Αν ξέρετε κάτι ευχαρίστως..

Κλείσε το.
Μόνο κακό κάνει το Motion Plus.

Σε όποια ρύθμιση και να το βάλεις το MP, έχεις έναν βαθμό θολούρας και μείωσης του IQ.

Οι αλγοριθμοι frame interpolation παντα εχουν και καποιο ποσοστο τεχνουργηματων. Τα νερα γυρω απο τα περιγραμματα που κινουνται, ειναι ενα halo artifact. Θα εμφανιστει συνηθως σε αντικειμενα με εντονη κινηση.
Καποιοι αλγοριθμοι ειναι ακομη λιγοτερο αποδοτικοι, μιας και εκτος απο τα artifacts μπορει να μην καταφερνουν σε ολες τις σκηνες απροσκοπτα να παραγουν σωστα ομαλη κινηση.
Αν δεν σε ενοχλει ιδιαιτερα το judder στις ταινιες (σπαστη κινηση) απενεργοποιησε το motion plus. Iσως το βρεις πιο ενδιαφερον για χρηση μονο για παρακολουθηση αθλητικων δρωμενων κλπ.

Μιας και δεν γνωριζω για την συγκεκριμενη tv, ισως καποιος γνωριζει καποιες ρυθμισεις αυτης που να εξομαλυνουν τα artifacts δινοντας και λιγοτερη αισθηση "βιντειλας" στην κινηση.

Να το κλείσω αλλά δεν είναι ομαλή η κίνηση..κάνει κάτι σαν σπασίματα, σαν να μην είναι κανονική η κίνηση, δεν ξέρω και πως να το εξηγήσω σωστά αυτο που βλέπω..Επίσης στο τηλεοπτικό σε digea και nova, κάνει κάτι σαν οριζόντιες πολύ ψιλές γραμμές, που φαίνεται περισσότερο στα χαρακτηριστικά προσώπων και όταν έχει γράμματα απο κάποιο γραφικό, πχ απο διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ..Αυτό κάπου είχα διαβάσει ότι διορθώνεται με το auto1, auto2 στην Λειτουργία Ταινίας..Γενικά τα ''προβλήματα'' στην κίνηση δεν είναι πάντα εμφανή..Γι αυτό λέω μήπως δεν λειτουργούν σωστά οι επεξεργαστές εικόνας..Να αναφέρω ότι δεν είχα κάνενα τέτοιο θέμα πριν μου αλλάξουν την πλακέτα ολόκληρη γιατι δεν δούλευε το wifi..Είχε χαλάσει όλη η πλακέτα και όχι μόνο ο αντάπτορας wifi..Θα ήθελα να δω και κάποια αλλή tv σαν την δικιά μου, αλλά δεν υπάρχει στα καταστήματα στημένη και δεν μπορεί να δείξει και τηλεοπτικό, αν την βρω κάπου νομίζω..Η κίνηση με το motion plus μου άρεσε και ήταν εμφανές ότι το είχα on..τώρα δεν είναι εμφανές πάντα..