48W585B vs 48W605B

kgeorgeg7

Senior Member
30 August 2007
389
Καλησπέρα,

με ενδιαφέρει να αγοράσω μία καινούργια τηλεόραση κατά προτίμηση Sony (καθώς τρέχει και η κλήρωση με το PS4) και είμαι ανάμεσα στις 2 που αναφέρω στον τίτλο.
Το budget είναι μικρότερο των 600 ευρώ.
Μέγεθος στην οθόνη θέλω 46+.
Το τηλεοπτικό σήμα από DVB-T(2) μου είναι παντελώς αδιάφορο.
Σε δορυφορικό σήμα δεν θα έλεγα όχι. Μάλλον, καλύτερα να πω ότι επιβάλλεται. (να υποστηρίζει δηλαδή η τηλεόραση και DVB-S(2).

Θα την χρησιμοποιώ σαν:

δορυφορικό (από τον δέκτη της τηλεόρασης) 30%
pc monitor (από όπου θα βλέπω και ταινίες με κανά vlc) 30%
pc monitor (από όπου θα παίζω κανα game) 20%
PS3 / PS4 20%

Διάβασα αρκετά πράγματα και από συμφορουμίτες που ψάχνουν και αυτοί σε αυτές τις διαστάσεις, και όλοι λένε καλά λόγια για την w605.

Να προσθέσω ότι θα αναβαθμίσω (?) από 40X3500. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θεωρείται αναβάθμιση όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας και όχι της διάστασης της τηλεόρασης για αυτά που ζητάω, και για αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας.

Για την w585 τι γνώμη έχετε; Την καλοβλέπω γιατί όσο να'ναι στους καιρούς που είμαστε ακόμα και τα 74ευρώ διαφορά που έχουν είναι αρκετά...

Αναμένω βοήθεια !!!

Last edited:
Παρήγγειλα την Sony 48w585. Μιάς και δεν άκουσα κάποια γνώμη, προτίμησα την φθηνότερη (μιάς και πιθανώς να έχουν το ίδιο 48" panel το οποίο ακούγεται ότι είναι αρκετά καλό).

HDMIx4 βλέπω (!!!)... για τηλεόραση 48" και με τιμή κάτω από 600 ευρώ πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Sony που δεν έκανε τσιγκουνιές στον τομέα αυτό.

Ούφ, σε ευχαριστώ για την απάντηση ! Το είχα λίγο άγχος αν έχουν το ίδιο panel και ουσιαστικά προχώρησα στην παραγγελία χωρίς να το ψάξω περεταίρω. Κακώς δεν έριξα μιά ματιά και στο thread του avclub (διάβασα μόνο τις πρώτες 5 σελίδες :ρ), θα μου είχε λυθεί η απορία νωρίτερα.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο σχετικό, το οποίο το έγραψα και στο ts post, τα Motionflow XR ή όπως αλλιώς λέγονται βελτιοτικά της κίνησης, βοηθάνε μόνο στο τηλεοπτικό; Και αν ναι, όταν λέμε τηλεοπτικό η μπάλα παίρνει και το δορυφορικό σήμα μαζί; Ή είναι χρήσιμα και σε περιεχόμενο 50Hz ή/και σε ταινίες;

HDMIx4 βλέπω (!!!)... για τηλεόραση 48" και με τιμή κάτω από 600 ευρώ πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Sony που δεν έκανε τσιγκουνιές στον τομέα αυτό.

Για 500ευρώ νομίζω δεν έχει αντίπαλο σε αυτές τις ίντσες και λόγω του ότι τρέχει και η κλήρωση για το PS4.

Α, επίσης να πω ότι την πήρα από το e-sakelaris που δίνει 5 χρόνια (4 χρόνια είχα στην X3500 την οποία την είχα πάρει από Sony Πάτρας)

Last edited:
kgeorgeg7 από το review του hdtvtest.co.uk

...There’s no [MotionFlow] MCFI (motion-compensated frame interpolation) technology on board, although you can reduce motion blur by engaging [LED Motion Mode] which activates black frame insertion (BFI) on the KDL-40W605B. However, with BFI enabled we could only extract a maximum luminance of 29 cd/m2 from the set even with [Backlight] and [Contrast] bumped to “Max“, so unfortunately it’s too dim to be of use...

Motion resolution: 1080 (but double image) with [LED Motion Mode] on; 300, off

τα Motionflow XR ή όπως αλλιώς λέγονται βελτιωτικά της κίνησης βοηθάνε κυρίως στα αθλητικά και σε ταινίες με πολύ έντονη δράση ανεξαρτήτου πηγής(τηλεοπτικό,δορυφορικό,usb...).Το θέμα είναι τι επίπτωση έχουν σε υλικό φιλμ και πως υλοποιούνται(παρενέργειες).

Αν καμιά μέρα θελήσω να βάλω κανά τηλεοπτικό, που δεν, αλλά λέω μήπως θελήσω να δω λίγο από τη σαπίλα της ελληνικής τηλεόρασης, σε σχέση με την Panasonic UT30 (σαλόνι) πόσο χειρότερη απόδοση πρέπει να περιμένω και σε τι; Χρώματα; Κίνηση; Και τα 2; Και κατά πόσο;

Αύριο παραλαμβάνω κατά το απόγευμα. Θα γράψω και εδώ την γνώμη μου, αλλά εσείς τι πιστεύετε; Να πω επίσης ότι τηλεπτικό όσες φορές παρακολούθησα τα 2 τελευταία χρόνια ήταν στην Panasonic(κυρίως μπάλα).

Αν καμιά μέρα θελήσω να βάλω κανά τηλεοπτικό, που δεν, αλλά λέω μήπως θελήσω να δω λίγο από τη σαπίλα της ελληνικής τηλεόρασης, σε σχέση με την Panasonic UT30 (σαλόνι) πόσο χειρότερη απόδοση πρέπει να περιμένω και σε τι; Χρώματα; Κίνηση; Και τα 2; Και κατά πόσο;

Το μάτι είναι ο καλύτερος κριτής σε ορισμένα θέματα , πάντως μετά από 3 πλάσμα πήγα σε LED LCD δεν το έχω μετανιώσει (αν και άλλα θετικά και αρνητικά η κάθε τεχνολογία) αλλά θέλει πολύ ψάξιμο με τις ρυθμίσεις για να φτάσεις σε καλό αποτέλεσμα , όταν όμως τα καταφέρεις να την φέρεις εκεί που θέλεις θα σε ικανοποιήσει ίσως και παραπάνω.

Κάτοχος 605 μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι παίζουν από την αρχή εξαιρετικά και δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο με ρυθμίσεις κτλ.

Έτσι νομίζουν όλοι στην αρχή, στην πραγματικότητα όμως με τις στάνταρ ρυθμίσεις καμία τηλεόραση LED LCD δεν παίζει πάνω από το 60-70% του βέλτιστου.

Επιβεβαιώνω και γω με την 905, ενώ έδειχνε πολύ καλά με κάποιες προσωπικές ρυθμίσεις, τελικά ήθελε αρκετή δουλειά για να φτάσει να αποδίδει το βέλτιστο και βέβαια με ειδικό άνθρωπο και κατάλληλο εξοπλισμό.

Παρέλαβα σήμερα και την έστειλα πάλι πίσω :(

Είχε σπασμένο panel. Θα μου στείλουν άλλη... :(

παρελαβα και εγω με την σειρα μου πριν μια εβδομαδα490 απο πλαισιο. . Δεν γνωριζω και πολλα. . Πρωτη εντυπωση καλη. . .μονο η ποιοτητα κατασκευης δεν μου αρεσε. . μου φανηκε ψευτικη και πολυ ελαφρια(48 αρα) μου αρεσε πολυ στα ελευθερα καναλια πλην της νεριτ hd που νομιζω ειναι χαλια το σημα. . η εικονα σε blue ray απο pc ειναι απιστευτη χωρις να εχω πειραξει τιποτα στις ρυθμισεις( γιατι απλα δεν ξερω)να πω κιολας οτι μετα απο τις τρεις πρωτες μερες η τηλεοραση επαιξε καλητερα απο μονη της.Αν καποιος μπορει να βοηθησει με τις ρυθμισεις θα ημουν υποχρεως.Παντος μετα απο 1 μηνα ερευνας αγορας νομιζω οτι σε αυτα τα λευτα η tv αν οχι η καλυτερη ειναι σιγουρα πολυ καλη αγορα.

Οι ρυθμίσεις πάνω κάτω ίδιες θα είναι με της 48w605. Αν βρεις ρυθμίσεις για την 48w605 δοκίμασέ τες και στην δικιά σου.
Εννοείται βέβαια ότι ακόμα και ίδιες (ίδιο μοντέλο) να είναι οι τηλεοράσεις δεν αποδίδουν τα μέγιστα με ένα set ρυθμίσεων.
Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να βρεις κάποιες έτοιμες, και από εκεί και πέρα να την ρυθμίσεις μόνος σου. Όταν μου την φέρουν θα πω εντυπώσεις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ κλπ.

Λοιπόν, παρέλαβα την Τρίτη την τηλεόραση, αλλά σήμερα βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ μαζί της.
Παρακολούθησα το Γαλλία - Γερμανία σε αυτήν με default ρυθμίσεις. Θέλει αρκετή βελτίωση η εικόνα. Από κίνηση δεν περίμενα κάτι, δεν μου άρεσε, αλλά ήταν αναμενόμενο. Δεν την πήρα για να δω μπάλα. Για ταινίες και για games την πηρα.
Πρώτη φορά χρησιμοποιώ Smart TV, δεν ξέρω αν η Sony έχει κάνει στον τομέα αυτόν καλή δουλειά σε σχέση με τις άλλες εταιρίες, αλλά μου άρεσε αρκετά το DLNA και άλλες λειτουργίες που παρέχει. Έστησα ένα DLNA Server στο Debian που έχω και είδα μιά σειρά σε 1080p. Ωραίο stream δεν κόλλησε καθόλου ούτε όταν έκανα search ούτε όταν το σταμάταγα κλπ.
Όσον αφορά την εικόνα θα πάρω μερικές ρυθμίσεις όπως είπα παραπάνω από τα reviews στην 48w605 και θα τα αλλάξω ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν καλύτερα στο μάτι.

Το PS4 δυστυχώς δεν το κέρδισα (εξυπακούεται ότι είμαι άτυχος). Στο PS3 δεν έπαιξα ακόμα κανά παιχνίδι. Το Σαββατοκύριακο μάλλον. Όσον αφορά το input lag, πέρα από εμπειρικά, μπορώ κάπως αλλιώς να βγάλω καμιά μέτρηση; Ή χρειάζομαι εργαλεία;

Και εγώ μόλις παρέλαβα την 48W605B. Πρώτη εντύπωση πολύ θετική. Ωραία εικόνα και ήχος. 4 HDMI. VFM πιστεύω για 560 ευρώ που πλήρωσα