4DX Cinema

Απάντηση: Re: 4DX Cinema

Καλά τώρα... 4ος κόσμος και τριτοκοσμική Ελαδίτσα επειδή η Σόφια έχει 4DX.
Το περίεργο βέβαια είναι οτι ούτε στην Αμερική υπάρχει (ακόμα) ούτε και σε καμία άλλη μεγάλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά μάλλον κι αυτοί τριτοκοσμικοί θα είναι.

Εχει και παραέχει. New York.

μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει όλα τα videάκια με προσοχή.... ;)

http://www.madametussauds.com/newyork/planyourvisit/explore/cinema4d/

http://www.madametussauds.com/newyork/planyourvisit/explore/cinema4d/[/QUOTE]

Α, ωραία... Επιτέλους η Νέα Υόρκη έφτασε τη Σόφια... Η Αμερική ακολουθεί κατα πόδας την Βουλγαρία την Ινδονησία και τη Γουατεμάλα... :flipout:

Πέρα απ´την πλάκα τώρα... Υπάρχει κάποια εξήγηση γι´αυτό το φαινόμενο; Πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι 4DX κινηματογράφοι να υπάρχουν σε - σχεδόν αποκλειστικά - τριτοκοσμικές χώρες; Δεν είναι πολύ περίεργο;

Απάντηση: Re: 4DX Cinema

AΠΙΣΤΕΥΤΟ το 4DX στην ταινία The Amazing Spider-Man 2!

Έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στο ταίριασμα των εφέ με συγκεκριμένες σκηνές της ταινίας, που είναι και άφθονες και εντυπωσιακές.

Πραγματικά νιώθεις σαν να πετάς με τον Spider-Man. Νιώθεις σαν να πέφτεις στο κενό και όλες τις περιστροφές στον αέρα.
Όταν στέκεται ο Spider-Man στην κορυφή ενός κτιρίου νιώθεις τον αέρα σαν να βρίσκεσαι κι εσύ ψηλά. Στην αίθουσα έχει τρεις μεγάλους ανεμιστήρες σε κάθε πλευρά, σε θέση front wide/height.
Στις ηλεκτροπληξίες με τον Electro, αναβοσβήνουν δυνατά strobes στην αίθουσα.
Στις καταστροφές όχι απλά δονείται αλλά ταρακουνιέται όλη η σειρά καθισμάτων.
Στις μάχες όταν πέφτουν οι ήρωες με την πλάτη στη γη οι σουβλιές στην πλάτη του καθίσματος σε κάνουν να αισθάνεσαι το χτύπημα κι εσύ ο ίδιος.
Στις κυκλικές περιστροφές, νιώθεις σαν να περιστρέφεσαι κι εσύ ολόκληρος.
Φυσήματα αέρα στο αυτί μεταφέρουν την αίσθηση του πετάγματος από πίσω.
Πιτσιλιές υδρατμών από μπροστά, ένας μικρός χαμός από διέγερση αισθήσεων σε απόλυτη χρονική ακρίβεια με τα δρώμενα της ταινίας!

Αν είχα τηλεκοντρόλ, θα έβαζα ξανά και ξανά συγκεκριμένες στιγμές της ταινίας για να τις απολαύσω!

Είδα εκ των υστέρων ένα trailer του Spiderman σε άλλη αίθουσα με απλό 3D, και λέω τι; αυτό είναι το Spider-Man; KAMIA ΣΧΕΣΗ!

Τελικά παίζει μεγάλο ρόλο ποια ταινία θα δει κανείς σε 4DX. Στο Spider-Man 2 φαίνονται περίτρανα οι δυνατότητες του 4DX!

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, ευχαριστούμε για το report!
Δεν μου λες, αισθάνθηκες καθόλου ναυτία από το πολύ κούνημα; Προσωπικά είμαι επιρρεπής στην ζαλάδα, γι'αυτο ρωτάω... :p

Εντάξει δεν είναι και flight simulator. Εχει φάση πάντως. Σε ψεκάζουν , βγαίνουν καπνοί, αέρας κλπ.

Μάλλον το επόμενο "παχνιδάκι" των κινηματογράφων όταν αρχίσουν (πάλι) να στερεύουν από κόσμο. Μόνο που εδώ θέλει χοντρό ξήλωμα όλη η αίθουσα, δεν την γλυτώνουν με έναν προτζέκτορα και μια οθόνη.

Δεν είναι απλά παιχνιδάκι, φυσηματάκια και αεράκια, ούτε κολπάκι απλά για προσέλκυση κόσμου.

Μιλάμε για αληθινή προσομοίωση. Είναι όντως σαν simulator, και προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία. Τα καθίσματα είναι τοποθετημένα σε πλατφόρμα και η υλοποίηση είναι πολύ ποιοτική. 1 εκατομμύριο δολάρια κοστίζει η δημιουργία μιας 4DX αίθουσας.

Δεν είναι τυχαίο που μου άρεσε το Spiderman 2. Απ' ό,τι διαβάζω με το Spiderman 1 έκανε τα εγκαίνια η Cinema City στο Ισραήλ.

Η τεχνολογία 4DX ξεκίνησε από τη Νότιο Κορέα και από κει και πέρα γίνονται συνεργασίες με διάφορες εταιρίες ανά τον κόσμο.
Τώρα ξεκινά και στην Αμερική, με πρώτη πόλη το Los Angeles.

On 24 March 2014, CJ 4DPlex has signed a deal with AEG to bring the technology to the United States, as the country's first 4DX theater. It will open at the Regal Cinemas L.A. Live Stadium 14 theater in Los Angeles, operated by the Regal Entertainment Group, around late June or early July 2014. “Los Angeles was the natural choice for us in making it the first U.S. location to carry 4DX," said Byung Hwan Choi, CEO of CJ 4DPlex "We wanted to bring this experience to where all the movie magic happens. With AEG, owner and host of the world’s most exciting entertainment venues as our strategic partner, we are very much looking forward to welcoming our audiences to a moviegoing experience never before seen in the U.S."

Το γιατί δεν ξεκίνησε η εξάπλωση του 4DX από Αμερική και Ευρώπη, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Κρίνω εκ του αποτελέσματος.

Τώρα αν είναι τριτοκοσμική η Σόφια με τα έξι υπερσύγχρονα Malls σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη π.χ. σηκώνει συζήτηση. Εγώ αυτό που είδα ήταν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, πρόθυμους κι εξυπηρετικούς υπαλλήλους, και τα μαγαζιά όλα ανοιχτά ακόμη και τη μέρα του Πάσχα και οι εργάτες στους δρόμους να δουλεύουν. Επιστρέφοντας Θεσσαλονίκη, είδα μια πόλη που κοιμάται, με τη μόνη υποτιθέμενη "ζωντάνια" στα καφέ της παραλιακής. Και φυσικά όλη η επόμενη βδομάδα θα είναι ράθυμη, όπως γίνεται πάντα.

H Ελλάδα τι προσφέρει σε σινεμά; Ούτε καν IMAX δεν έχει.

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση από τα Village Cinemas, στο ερώτημα αν στοχεύει στη δημιουργία IMAX αίθουσας:

Στη σημερινή οικονομική κατάσταση όχι. Η επένδυση σε αίθουσα ΙΜΑΧ είναι μεγάλη, και σε κτιριολογική υποδομή (απαιτεί μεγάλο όγκο χώρου που δεν είναι διατεθειμένοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να παραχωρήσουν εύκολα διότι τους αφαιρει εκμεταλλεύσιμο χώρο σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες συντελεστές δόμησης) και σε ακριβό ειδικό εξοπλισμό προβολής και ήχου από την ΙΜΑΧ καθώς και πληρωμή δικαιωμάτων σε αυτή που θα έκαναν απαγορευτικό το τίμημα του εισιτηρίου στο μέσο θεατή.

και ειναι καλο δηλαδη αυτο;
Αν γινει και στην Ελλαδα κατι αναλογο,μαλλον ο Τζο θα ειναι στη δουλεια του κι οχι στη Βουλγαρια για διασκεδαση.

Όχι, είναι καλύτερο δυο βδομάδες να μη λειτουργεί τίποτα ή όλα να υπολειτουργούν ελέω Πάσχα.
Σημειωτέον, δεν ήμουν για διασκέδαση στη Βουλγαρία.

Και ναι, προτιμώ να δουλεύω περισσότερο και το βράδυ να απολαμβάνω το 4DX μου, παρά να ζω σε νεκρό τόπο χωρίς προοπτική εξέλιξης.

Δεν είμαι off-topic, γιατί εξέλιξη (στο θέμα του νήματος) θεωρώ την έλευση IMAX και 4DX στη χώρα μας, κάτι που αποκλείουν οι εκπρόσωποι της Village.

Last edited:
μεση τιμη δεν υπαρχει;
ή θα δουλευουμε ως σκλαβοι ή θα καθομαστε δυο βδομαδες;
Ο δημοσιος τομεας μονο υπολειτουργει αυτες τις μερες,εμεις οι ιδιωτικοι υπαλληλοι μια χαρα δουλευαμε τις μερες που επρεπε και κατσαμε τις μερες της αργιας.
Οταν ανεφερα το ονομα σου,δεν εννοουσα σωνει και καλα εσενα,βαλε οποιον θες στη θεση αυτη,αν δουλευουμε ακομα και τις αργιες,τοτε οι σινεμαδες που μνημονευεις στο νημα,θα χτυπαγανε μυγες.

Μένοντας όσο μπορούμε στο θέμα μας, σε MALL με κλειστά μαγαζιά και ανοιχτά μόνο τα φαγάδικα προσωπικά δεν μου κάνει αίσθηση να πάω, ίσα-ίσα για να μπω στο σινεμά.

Τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή/αργίες στα εμπορικά κέντρα φέρνουν περισσότερο κόσμο στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Και φυσικά όσο ποιοτικότερες είναι οι αίθουσες, τόσο περισσότερο θα πηγαίνει ο κόσμος.
Τι σινεμά να πάω, αν δεν μου προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτό που μπορώ να έχω στο σπίτι;

Η αίθουσα 4DX ήταν γεμάτη ακόμη και Μ. Σάββατο βράδυ.
Ποια αίθουσα στην Ελλάδα ήταν γεμάτη το ίδιο βράδυ;

Τα σινεμά δουλεύουν και μετά τις 12 το βράδυ...
Άρα κακώς έχουν σπίτια και οικογένειες οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά του Mall! :p

Re: Απάντηση: 4DX Cinema

Κάτι άλλο που μου άρεσε ήταν ότι όλα τα ταμεία είναι εφοδιασμένα με περιστρεφόμενα μόνιτορ αφής. Αφότου πεις ποια ταινία θέλεις να δεις, πολύ ευγενικά η υπάλληλος περιστρέφει το μόνιτορ προς το μέρος σου (χωρίς να το ζητήσεις) και σου δείχνει την κάτοψη της αίθουσας και σε αφήνει να επιλέξεις ο ίδιος τις θέσεις που θέλεις.

Στα Village στη Θεσσαλονίκη θυμάμαι μια φορά που δεν είχα κλείσει εισιτήρια online όπως κάνω συνήθως, ζήτησα από την υπάλληλο κεντρική θέση, και μου λέει ναι, θα σας δώσω τις θέσεις που θα επέλεγα εγώ. Και μπαίνω μέσα και τι να δω, τρίτο διάζωμα αριστερά, κοντά στον αριστερό τοίχο. Ναι, σίγουρος είμαι ότι εκεί θα πήγαινε να χ@μουρευτεί με το αγόρι της. :shot:

Last edited:
Αντίστοιχα ευγενική είναι και η συμπεριφορά των επισκεπτών/θεατών.

Δεν ακούστηκε ο παραμικρός θόρυβος (ομιλίας, κινητού κτλ) στη γεμάτη αίθουσα κατά τη διάρκεια της προβολής. Ελάχιστα επιφωνήματα θαυμασμού/έκπληξης που είναι απόλυτα φυσιολογικά κι ευχάριστα λόγω των εντυπωσιακών εφέ του 4DX.

Μια μοναχική κυρία, πολύ ευγενικά σηκώθηκε και πήγε μια θέση παραπέρα από μόνη της, για να μη μας ενοχλεί και για να αφήσουμε τα πράγματά μας.

Στο τέλος της ταινίας, όλοι μαζεύουν τα απομεινάρια απ' ό,τι φάγαν κι ήπιαν για να τα πετάξουν κατά την έξοδο.

Ναι, ξέρω, τριτοκοσμικές καταστάσεις...

Last edited:
Όχι μόνο 4DX, αλλά και IMAX 3D αίθουσα θα βρει κανείς στη Σόφια (από το 2006).

Με λαχτάρα πάω σινεμά όταν βρίσκομαι εκεί!

Το δίλημμα είναι πάντα: στην IMAX ή στην 4DX;

http://www.cinemacity.bg/en/imax
ή
http://www.cinemacity.bg/en/4dx

Πράγματι κάπου το 2007 που είμουν στη Σόφια παρατήρησα πως έχουν IMAX και έπαθα πλάκα. Πιο πριν είχα δει IMAX κινηματογράφο μόνο στην Γερμανία από το 1999.

ε οταν με το καλο φτασουν και σε μας οι 4DΧ κινηματογραφοι,θα γινουμε πολιτισμενοι,μεχρι τοτε θα κανεις υπομονη στις καφριλες των Ελληνων.

Πράγματι κάπου το 2007 που είμουν στη Σόφια παρατήρησα πως έχουν IMAX και έπαθα πλάκα. Πιο πριν είχα δει IMAX κινηματογράφο μόνο στην Γερμανία από το 1999.

Μάλιστα η IMAX έχει και τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει ever, σε εμπορική αίθουσα!

ifgr-sound.jpg

Μάλιστα η IMAX έχει και τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει ever, σε εμπορική αίθουσα!

Εγώ θα έλεγα πως έχει και το καλύτερο 3D που έχω δει. Σε τεραστια ελαφρώς καμπυλωτή οθόνη οι ταινίες που έχουν γυριστεί ειδικά για IMAX έχω την εντύπωση πως είναι πιο αληθοφανείς και πιο ξεκούραστες στο μάτι από 3D σε συμβατικούς κινηματογράφους.

Ναι, ξέρω, τριτοκοσμικές καταστάσεις...

Μην το επαναλαμβάνεις γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Δεν είπα οτι η Σόφια είναι τριτοκοσμική, αυτό που είπα είναι οτι ούτε η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική επειδή δεν διαθέτει 4DX σινεμά. Αυτό είπα.
Μπορείς βέβαια να πείς την Αθήνα, η την Ελλάδα γενικότερα, τριτοκοσμική για πολλά άλλα περίεργα που συμβαίνουν αλλά όχι γι´αυτό.