4HDD/11/40000004:SATA(0,0) ERROR

UnderGround

Established Member
26 September 2007
228
Καλημέρα.

Πριν 10 ημέρες παρατήρησα ότι το macbook white μου(early 2008 model, 2.4gh, 4 gb ram, 160 gb hard drive, macos Lion) μετά την έναρξη του Οs, καθυστερούσε να ανοίξει όποιαδηποτε εφαρμογή. 'Οταν άνοιγε η εφαρμογή, λειτουργούσε(και λειτουργεί ακόμη) σωστά, χωρίς να αργεί.
Δεν έδωσε σημασία, μέχρι την δευτέρα που είχα μια ηχογράφηση. Πήγα να ανοίξω ένα φάκελλο και συνέβει το ίδιο. Μόλις όμως άνοιξε, μετά αν τον εκλεινα και τον ξανά άνοιγα, άνοιγε χωρίς καθυτέρηση...
Έκανα κανονικά την ηχογράφηση μου με το logic χωρίς κανένα πρόβλημα, αν και έπρεπε να κάνει αρκετά wav αρχεία streaming.
Xθές το βράδυ έκανα hardware test και μου έβγαλε το μήνυμα 4HDD/11/40000004:SATA(0,0). Έψαξα στο ιντερνετ και είναι 90 % σκληρός και 10% καλώδιο σκληρού(έκανα και repai disk αλλά δεν διόρθωσε κάτι).
'Εχω κάνει backup(έχω και ένα imac οπότε δεν ξεμένω απο υπολογιστή). Το θέμα είναι ότι έχω τις ηχογραφήσεις και δεν θέλω να το φτιάξω ακόμη, απο την στιγμή που λειτουργεί έστω και έτσι.
Θέλω να ξεκουμπώσω και να ξανακουμπώσω σήμερα τον σκληρό, για αρχή. Κατόπιν άν όλα πάνε καλά και τελειώσω τις ηχογραφήσεις θα δοκιμάσω να κάνω format(μήπως και απομονωθούν τα bad sectors) και επανεγκατάσταση του lion, να δω πως θα λειτουργήσει.
Στην τελική θα αλλάξω σκληρό.

Έιχε κάποιος παρόμoια εμπειρία, και εαν ναι, εχετε να προτείνετε κάτι ;

Ευχαριστώ.

Έκανα όλα τα test. Στο repair permisions βγάζει κάτι το οποίο λέει ότι δεν διορθώνεται... Θα το κοιτάξω το βράδυ και θα το ποστάρω. Έκανα πάντως και disk repair αλλά έδειξε ότι είναι όλα ok.

Έτσι το έκανα και δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα...
Στο hardware test έβγαλε το πρόβλημα...

Re: Απάντηση: 4HDD/11/40000004:SATA(0,0) ERROR

Το πολύ πολύ να χαλάσει εντελώς ο σκληρός...έχω κάνει backup άλλωστε...στο mac δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν άλλα προλήματα...όσο λειτουργεί,έστω και με αυτόν τον τρόπο, δεν το πειράζω...δεν είναι καιρός για έξοδα...