4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,242
Αθήνα
Επειδή όλο και περισσότερες φωτογραφικές μηχανές (αλλά και κινητά τηλέφωνα) εμφανίζονται με δυνατότητα λήψης βίντεο στα 4Κ, κι επειδή απ´ότι διαβάζω πολλοί εδώ μέσα είστε ήδη κάτοχοι μιας απ´αυτές, μήπως μπορείτε να μας πείτε και δυο λόγια, όσοι έχουν ασχοληθεί, και για την ποιότητα αυτού που τραβάτε;
Η δική μου - ελάχιστη - εμπειρία σε λήψη στα 4Κ περιορίζεται σ´ένα κινητό τηλέφωνο (OnePlus) και μια βιντεοκάμερα (GoPro). Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, κι αν στην GoPro δικαιολογείται απ´τα 12 fps στο Plus One με τα 24 fps γιατί γίνεται αυτό;
Φταίνε οι players που χρησιμοποιούμε; Ρωράω γιατί το 4Κ υλικό παιγμένο απ´ευθείας απ´το Plus One πάει νερό... :nounder:

Καπου ειχα διαβασει οτι π.χ. το note3 εχει 50Mbps bitrate και το opo 56Mbps στο 4K.
Σε τι απογοητευσε Μπαμπη. ? Στην ποιοτητα εικονας, στην ροη βιντεο (σκαλωματα, judder κλπ) καπου αλλου. ?

Παντως, τα πρωτα βιντεο στο youtube και reviews εκαναν λογο για βιντεο με σκαλωματα, (μονο στο 4Κ) ενω αργοτερα με καποιο update, ειπαν οτι λυθηκε.

Μηπως ειναι θεμα hardware αναπαραγωγης 4κ στο Pc , μιας και αναφερεις οτι στο κινητο παιζουν καλα. ? (εκτος κι αν στην μικρη οθονη του κινητου ειναι δυσκολο να δεις το οποιο προβλημα)

Αλλα βιντεο 4Κ στο pc σου παιζουν ΟΚ. ?

Last edited:
Γιάννη, τα Mbps δεν μου λένε και πολλά... Τα fps είναι μέχρι 30 νομίζω σε κάποιες φωτογραφικές.
Απογοήτευση ήταν στην κίνηση. Τρελά σκαλώματα και βηξίματα, σαν να κατεβαίνεις σκαλιά με ποδήλατο.

Εχει γινει update στο κινητο. ? Οπως ανεφερα, στην πρωτη του εκδοση το εκανε αυτο σε 4κ βιντεο. Ειδικα οταν κουνουσες την καμερα του κινητου δεξια/αριστερα, εβγαζε ματι. Ηδη υπαρχουν κατοχοι Oneplus εδω μεσα που εχουν κανει καποια updates, ας γραψουν εαν εχουν το ιδιο προβλημα στο 4κ βιντεο.

Το κινητό Γιάννη μια χαρά παίζει το 4Κ υλικό, το έγραψα. Ο σκοπός όμως είναι να μπορείς να το παίξεις και κάπου αλλού, με κάποιο άλλο player.Σε μεγάλη τηλεόραση ή προβολέα δηλαδή, εκεί που έχουν αξία τα 4Κ. Διαφορετικά τι να το κάνω; Για τις 5.5 ίντσες του κινητού;

Δηλαδη στην αναπαραγωγη στο τηλεφωνο παιζει νερο, αλλα το αρχειο οταν το περασεις π.χ. στο p.c. ο player το παιζει κομπιαστα. ? Δοκιμασες ενα αλλο βιντεο 4κ (π.χ. απο youtube) να δεις αν στον player παιζει σωστα. ?

Να βαλεις mhl-mini hdmi και πως τα λενε τα κοκοψινια αυτα και να παιζεις απο το τηλεφωνο στον προβολεα. :flipout:

Ειδες το Oneplus. ? KAI τελειος 4Κ player. :Banane0:

Το κινητό Γιάννη μια χαρά παίζει το 4Κ υλικό, το έγραψα. Ο σκοπός όμως είναι να μπορείς να το παίξεις και κάπου αλλού, με κάποιο άλλο player.Σε μεγάλη τηλεόραση ή προβολέα δηλαδή, εκεί που έχουν αξία τα 4Κ. Διαφορετικά τι να το κάνω; Για τις 5.5 ίντσες του κινητού;

προφανως ειναι,αυτο που ελεγε ο Τασος,στα κινητα οι επεξεργαστες εχουν αξελερεισον,ενω του πι σι,οχι.

πάντως κι εγώ που είδα ένα video 4κ στο youtube μου έκανε σκαλώματα στο PC. Εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα.
Κάρτα γραφικών δεν έχω, παίζει με τον Intel Ivy. Μπορεί να φταίει και το μόνιτορ? Πρέπει να έχει σχέση με το refresh rate πάντως.

Δηλαδη στην αναπαραγωγη στο τηλεφωνο παιζει νερο, αλλα το αρχειο οταν το περασεις π.χ. στο p.c. ο player το παιζει κομπιαστα. ? Δοκιμασες ενα αλλο βιντεο 4κ (π.χ. απο youtube) να δεις αν στον player παιζει σωστα. ?

Ναί, με τους players (ΤΜΤ και MPC-HC) που παίζω το 4Κ υλικό απροβλημάτιστα στο HTPC δοκίμασα και είχα πρόβλημα. Δεν είναι κριτήριο αυτό βέβαια γιατί κει το 1080p αρχείο απ´το ίδιο τηλέφωνο (Plus One) χάλια έπαιζε. Γι´αυτό ρωτάω τα παιδιά που έχουν μηχανές με δυνατότητα 4Κ, για να δώ τι παίζει εκεί.

Να βαλεις mhl-mini hdmi και πως τα λενε τα κοκοψινια αυτα και να παιζεις απο το τηλεφωνο στον προβολεα. :flipout:

Γιατί, το γελάς; Μια χαρά θα παίξει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πάντως κι εγώ που είδα ένα video 4κ στο youtube μου έκανε σκαλώματα στο PC. Εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα.
Κάρτα γραφικών δεν έχω, παίζει με τον Intel Ivy. Μπορεί να φταίει και το μόνιτορ? Πρέπει να έχει σχέση με το refresh rate πάντως.

Δεν φταίειε αυτό... Εγώ παίζω (σχεδόν) μια χαρά τα 4Κ κλιπάκια που έχω, κι έχω αρκετά. Δοκίμασε με το τελευταίο ΤΜΤ ή με τον MPC-HC αλλά "γυμνό", χωρίς φίλτρα και ματζούνια.

Θα τραβήξω αύριο σε 4K και θα δοκιμάσω να το παίξω στο PC.

Μπορεί και κάποιος με iphone παλιό ή καινούριο να δοκιμάσει? :chinese: Δεν άντεξα...

Re: Απάντηση: 4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Θα τραβήξω αύριο σε 4K και θα δοκιμάσω να το παίξω στο PC.

Μπορεί και κάποιος με iphone παλιό ή καινούριο να δοκιμάσει? :chinese: Δεν άντεξα...

Δοκιμασε εσυ, και θα το συγκρινουμε και με του iphone

Σε 5-6 χρονια :jester:

Τωρα ανεφερε ο Μπαμπης οτι ΚΑΙ υλικο 1080p του κινητου ΠΑΛΙ χάλια το παιζει ο player στο pc.
Δεν κοιτας βρε Μπαμπη σαν τι τα σωζει τα αρχεια (εικονα-ηχο) κλπ, μηπως φταιει κατι απο εκει. ?
Εγω στο MPC ειχα δυσκολευτει για ενα διαστημα που εβλεπα οτι και με τον SVP εκανε σκαλωματα, μεχρι που ανακαλυψα οτι το εκανε σε αρχεια που ειχαν ηχο AAC.

Δεν ανεβαζεις απο τα properties του αρχειου τα χαρακτηριστικα του βιντεο να τα δουν οι γκουρου των pc. ?
Κατι τετοιο μοιαζει σαν προβλημα απο αυτα που αναφερεις και οχι οτι το κινητο αποθηκευσε το βιντεο στη μνημη του χαλασμενο ή με frames να λειπουν κλπ.

Κοιτα και καλού κακού και που βρισκεται η cpu/gpu σε load οταν παιζεις τα 4Κ του opo.
Ειπαμε.... Μεγααααααλο Bitrate και ισως πας για αναβαθμιση pc. :Banane0:

Last edited:
Γι´αυτό ρωτάω Γιάννη... Να δώ τι γίνεται με 4Κ υλικό τραβηγμένο από φωτογραφική μηχανή.
Για το 4Κ του Plus One ίσως να φταίει οτι είναι τραβηγένο σε 4Κ DCI 4096 X 2160 24p. Mπορεί στα 3840 Χ 2160 30p να παίζει σωστά.

μα υποθετω οτι γυρνας καθε φορα την οθονη σου (καρτα γραφικων) στα αναλογα hz (24-30)
Οποτε μαλλον εννοεις οτι κατι ισως γινεται σοφτγουερικα απο την cyanogenmod στην κινηματογραφιση 24-30 καρε.

Εδώ τα οπτικά στις αμιγώς βιντεοκάμερες, δεν καλύπτουν καλά-καλά τις προδιαγραφές για το FHD, περιμένετε να δείτε σοβαρό αποτέλεσμα από κινητά και σε 4K κιόλας; :flipout:

Δοκίμασε με τον mpc-hc Και να βλέπεις το info αν χάνεις καρέ.

Απάντηση: Re: 4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Δοκίμασε με τον mpc-hc Και να βλέπεις το info αν χάνεις καρέ.

OK Τάσο.. Θα το κάνω μάλλον μέσα στο Σ/Κ που θα έχω χρόνο. Φαντάζομαι με MPC-HC ελαφρύ χωρίς κανένα φίλτρο.

Βέβαια το θέμα κυρίως τα άνοιξα για να γράψουν εμπειρίες και κάποιοι άλλοι, κυρίως αυτοί με τις σύγχρονες μηχανές 4Κ να δούμε τι παίζει και σε τι επίπεδο βρισκόμαστε, αλλά, απ´την ανταπόκριση που βλέπω, δεν θα υπάρχουν και πολλοί που ασχολούνται με το "άθλημα". Μάλλον είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Απάντηση: Re: 4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Από 4Κ DCI (στα 24.00) που τράβηξα.

To screenshot είναι από τον VLC. Μεταξύ 65000-70000 έπαιζε το bitrate..... :speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Υ.Γ. αφού δεν έπιασε το 3D, έρχεται τρελή μπίζνα με το 4K.... όλα ξήλωμα....

Untitled.jpg

Πάντως το 4Κ στον ταπεινό μου AMD Phenom II X4 995 στα 3.20 ghz και 4 GB ram η cpu μέχρι 60% πήγαινε. Οπότε φαντάζομαι στα υπερhtpcιά σας θα παίζει για πλάκα το 4Κ.

Οπως λέει κι ο Μπάμπης εδώ το παίζει αέρα το τηλεφωνάκι......