4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Εγω στο MPC ειχα δυσκολευτει για ενα διαστημα που εβλεπα οτι και με τον SVP εκανε σκαλωματα, μεχρι που ανακαλυψα οτι το εκανε σε αρχεια που ειχαν ηχο AAC.

Ναι παιδιά αυτό φταίει για την κίνηση.
Το oneplus έχει να διαλέξεις δυό ήχους: AAC και AMR-NB .

Εγραψα το ίδιο πράγμα 4Κ UHD (30). Με AAC χάλια η κίνηση στον VLC . Με ΑΜR-ΝΒ τρωγόταν.

To AMR-NB δείχνει Mono το VlC.

Untitled.jpg

Λοιπόν.

Τράβηξα κι εγώ ένα κλιπάκι σε 4Κ (3840x2160 στα 30Hz) με το LG G3 Και παραθέτω μερικά στοιχεία.

Στο PC έπαιξε τέλεια τόσο με VLC όσο και με MPC (και ο ήχος είναι MPEG AAC όπως θα δείτε από το screenshot)

H ανάλυση της οθόνης μου είναι 2560χ1440

4kb.jpg

4ka.jpg

ΟΚ... Πές μας κι εντυπώσεις...

Εγώ που προσπάθησα να δώ δύο κλιπάκια απ´το One Plus, ένα 4Κ κι ένα 2Κ, στην 50-άρα Kuro δυσκολεύτηκα πάρα πολύ ψάχνωντας για διαφορές.Κάποια στιγμή μάλιστα το 2Κ μου φαινόταν καλύτερο.
Αυτά με κάθε επιφύλαξη αφού η τηλεόραση δεν είναι 4Κ και η κίνηση ήταν δραματική με αποτέλεσμα να μην μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι ακριβώς βλέπεις. Σε στατική εικόνα κάτι έβλεπες, μόλις ξεκίναγε η κίνηση θόλωνε το σύμπαν.

ΟΚ... Πές μας κι εντυπώσεις...

Εγώ που προσπάθησα να δώ δύο κλιπάκια απ´το One Plus, ένα 4Κ κι ένα 2Κ, στην 50-άρα Kuro δυσκολεύτηκα πάρα πολύ ψάχνωντας για διαφορές.Κάποια στιγμή μάλιστα το 2Κ μου φαινόταν καλύτερο.
Αυτά με κάθε επιφύλαξη αφού η τηλεόραση δεν είναι 4Κ και η κίνηση ήταν δραματική με αποτέλεσμα να μην μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι ακριβώς βλέπεις. Σε στατική εικόνα κάτι έβλεπες, μόλις ξεκίναγε η κίνηση θόλωνε το σύμπαν.

Είναι κομματάκι δύσκολο να το παίξω το 4κ στην κούρο γιατί το PC είναι σε άλλο δωμάτιο.
Πάντως στο PC μου φάνηκε πολύ καλή η εικόνα. Η κίνηση δε, water

Water not good. Butter is better

Τραβηξα και εγω ενα 4Κ, το ειδα σε PC μονιτορ (2560X1440). Κρυσταλινη εικονα, αλλα αν η ληψη ειναι απροσεκτη, θα χρειαστεις emetostop

Νεκταριε, ο περιορισμος του 5λεπτου εχει να κανει με την υπερθερμανση του κινητου, με την μνημη ή κατι αλλο ?

Για τραβήξτε λίγο και στα 2Κ και κάντε μια σύγκριση.
Μην δείτε όμως αυτά που θέλετε να δείτε, αποστασιοποιημένους κι αντικειμενικούς σας θέλω.

Το LG τα 4K στα πόσα fps τραβάει και πόσα στο 2Κ;

Είμαστε σίγουροι ως προς τη λήψη native υλικού 4Κ από αυτά τα μαραφέτια; Έχει γίνει κάποιος έλεγχος με καρτέλα αναλυτικότητας;

Παραπάνω το LG G3, φοράει IMX138 πραγματικής ανάλυσης 4208χ3120 (13.3 MP) σενσορ
Και το video του nectar είναι AVC part10
Δεν πρόκειται για κάποιο τρίκ

Απάντηση: Re: 4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Αυτό είναι ένα απο τα 4Καρχεία απο τα One Plus. Εχει δυνατότητα λήψης και στα 4208χ3120 αλλά στα 24 fps.

Attachments

• One Plus.JPG
    One Plus.JPG
    63.1 KB · Views: 116
Babis Thanks.

Ηδη βλέπω Level 5.1, no cabac , 60Mbps 1 ref frame και δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί και Β frames. Απο ποιότητα συμπίεσης σίγουρα μέτρια και πιο κάτω ..

Ανέβασε κανένα μικρό κλιπ βρε .. έστω 30sec .. αλλά με κίνηση

Babis Thanks.

Ηδη βλέπω Level 5.1, no cabac , 60Mbps 1 ref frame και δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί και Β frames. Απο ποιότητα συμπίεσης σίγουρα μέτρια και πιο κάτω ..

Ανέβασε κανένα μικρό κλιπ βρε .. έστω 30sec .. αλλά με κίνηση

Τα τελευταία δυο χρόνια βλέπουμε ~50Mbps
Στην ουσία πρόκειται για ένα target και του hw compressor engine
Το Bottleneck είναι (ήταν) στο storage, είτε συζητούσαμε μέχρι πέρσι για SD Cards, ή για τα ενσωματωμένα μέσα αποθήκευσης (ας τα πουμε ssd) και τα προβληματα τύπου trim/fragmentation.
Και για αυτό είναι κάπου εκεί
Όσο για την ποιότητα του h264 σε αυτά τα rates την έχουμε πια συνηθίσει
Η265 hardware encoded έχουμε δει από qualcomm (snapdragon) σε demo από το 2012
Το επόμενο εξάμηνο υποθέτω θα δούμε όλο και περισσότερες υλοποιήσεις
Και πάλι όμως δε νομίζω να δούμε ρυθμούς πολύ πιο πάνω από 50Mbps, δηλαδή δε φαντάζομαι 150αρια, γιατί μετά οι χρήστες θα παραπονιούνται ότι δε τους φτάνει ο χώρος στα κινητά τους.

Τα τελευταία δυο χρόνια βλέπουμε ~50Mbps
Στην ουσία πρόκειται για ένα target και του hw compressor engine
Το Bottleneck είναι (ήταν) στο storage, είτε συζητούσαμε μέχρι πέρσι για SD Cards, ή για τα ενσωματωμένα μέσα αποθήκευσης (ας τα πουμε ssd) και τα προβληματα τύπου trim/fragmentation.
Και για αυτό είναι κάπου εκεί
Όσο για την ποιότητα του h264 σε αυτά τα rates την έχουμε πια συνηθίσει
Η265 hardware encoded έχουμε δει από qualcomm (snapdragon) σε demo από το 2012
Το επόμενο εξάμηνο υποθέτω θα δούμε όλο και περισσότερες υλοποιήσεις
Και πάλι όμως δε νομίζω να δούμε ρυθμούς πολύ πιο πάνω από 50Mbps, δηλαδή δε φαντάζομαι 150αρια, γιατί μετά οι χρήστες θα παραπονιούνται ότι δε τους φτάνει ο χώρος στα κινητά τους.

Τάσο, μερικές φορές έχω την αίσθηση οτι, κάτι Bottlenec, qualcomm και snapdragon, επίτηδες τα γράφεις, για να μην καταλαβαίνουμε τι λές; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: 4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Τάσο, μερικές φορές έχω την αίσθηση οτι, κάτι Bottlenec, qualcomm και snapdragon, επίτηδες τα γράφεις, για να μην καταλαβαίνουμε τι λές; :flipout:

Αυτα δεν καταλαβες ??? :flipout:

Παραπάνω το LG G3, φοράει IMX138 πραγματικής ανάλυσης 4208χ3120 (13.3 MP) σενσορ
Και το video του nectar είναι AVC part10
Δεν πρόκειται για κάποιο τρίκ

Nομιζω οτι καπου ειχε παρει το ματι μου οτι φορουσε το IMX 214 Exmor RS. (βασικα δεν ειμαι σιγουρος, αλλου διαβαζα για 214, αλλου για αλλα και δεν εβγαλα ακρη)

Παντως οσον αφορα την αισθηση αναλυτικοτητας που σου δινει ενα κινητο 4Κ, μηπως ο JL_? το πηγαινε περισσοτερο στους φακους (και την καθαροτητα τους ή στην οποια παραμορφωση τους) και οχι μονο στα image sensor/image processing. ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: 4Κ - Ποιότητα βιντεοσκόπισης

Nομιζω οτι καπου ειχε παρει το ματι μου οτι φορουσε το IMX 214 Exmor RS. (βασικα δεν ειμαι σιγουρος, αλλου διαβαζα για 214, αλλου για αλλα και δεν εβγαλα ακρη)

Παντως οσον αφορα την αισθηση αναλυτικοτητας που σου δινει ενα κινητο 4Κ, μηπως ο JL_? το πηγαινε περισσοτερο στους φακους (και την καθαροτητα τους ή στην οποια παραμορφωση τους) και οχι μονο στα image sensor/image processing. ?

xmmmm, μολις είδα στου anand το κουτουκι
ΙΜΧ135
Αλλά και πάλι ας πάω πάσο