4K Remaster ?

Απάντηση: Re: 4K Remaster ?

Lol. Πηρε προβολεα ο Μπαμπης και αλλαζει το format...

Αμ , δε σου ταλεγα οτι πλεον δεν θα με πειραζει γιατι αυτος ειναι short through!!!!!

Στο εξώφυλλο του Glory λέει .... Expanded Colors

Αυτο ειναι οντως marketing bullshit. Μονο σε πραγματικο 4Κ θα δουμε expanded colors. Οι 2Κ versions αναγκαστικα διεπονται απο το Rec-709 και παλαιοτερα απο το Rec-601..

Σιγα τα ωρα ρε παιδια.

Οτι τα ''κανονικα'' 4K ειναι προ των πυλών ειναι γνωστό.

TV υπάρχουν ηδη, προβολια (εκτός SONY) θα εμφανιστουν οπου να ναι κι αυτα.

Και το νεο standard λογικα σε κανα χρονακι θα υφισταται.

Αλλα μεχρι να ''στρωσει'' το πραγμα (και απο ωριμότητα και απο τιμες προιόντων) το κοβω 1-2 χρονακια min.

Τωρα, οσον αφορα τα υφισταμενα 4K, ειναι απλως το superbit της εποχής μας.

Μονο που τωρα η αναλυση ειναι ηδη υψηλή και η συμπιεση απειρως πιο αποδοτική (σε σχεση με DVD) οποτε οι διαφορες στο bitrate δεν οδηγούν σε ουσιαστική διαφορά.

Εξ' ου και η SONY παίρνει τα υφισταμενα transfers (για τις προσφατες ταινίες δεν νομίζω ότι πιστευει κανεις κατι διαφορετικό - για τις παλιες προσωπικά πιστευω το ιδιο (οτι δλδ δεν ειναι νεο transfer)), αλλαζει λιγο κανα sharpness / χρωμα, ωστε να φαινεται καποια διαφορα στο ματι και τα πλασάρει ως ''4Κ''.

Βασικα ως μεσο προωθησης του επερχομενου φορμα το βλεπω εγω.

ΥΓ Μπαμπης, ναθινγκ του γορι εμπαουτ, ντιαρ :p

Και πάλι, εαν οντως κανει νεο 4Κ master σε ταινιες που το προηγουμενο master ηταν 2Κ ή 4Κ αλλα κακης ποιότητας, οι διαφορες μπορει να ειναι απο σημαντικές εως δραματικες..
Εσυ εχεις απο καπου πληροφόρηση πως η sony μας δουλευει και απλα προσθετει ενα sharpness στο υφιστάμενο master?

Re: Απάντηση: 4K Remaster ?

...
Εσυ εχεις απο καπου πληροφόρηση πως η sony μας δουλευει και απλα προσθετει ενα sharpness στο υφιστάμενο master?

Η μόνη σχέση που έχει με την sony είναι το μονίμως κλειστό playstation 3 καθώς και τα άπειρα σφραγισμένα περιφερειακά/παιχνίδια που έχει :p

Και πάλι, εαν οντως κανει νεο 4Κ master σε ταινιες που το προηγουμενο master ηταν 2Κ ή 4Κ αλλα κακης ποιότητας, οι διαφορες μπορει να ειναι απο σημαντικές εως δραματικες..
Δεν υπαρχει περιπτωση η sony να αναφερεται σε 4Κ remaster και να προσθετει απλα sharpness. Οσο αξιοπιστες και να θεωρω τις φωνες στο κεφαλι του Ρουλη που ισχυριζονται το αντιθετο θεωρω πως μια σοβαρη εταιρια δεν θα εκανε ποτε κατι τετοιο.

Κορίτσια,

Πέραν του ότι δεν ξέρω ποσο σοβαρή και αξιόπιστη θεωρείτε την Sony (ο καθής με τα βίτσια του), τα screenshots σας λένε κάτι;

Αν βλέπετε ουσιαστικές διαφορές, πάσο.

Πέραν τούτου, λέει πουθενα η SONY για RE-master;

Γιατι, δεν λεω ότι δεν ειναι mastered σε 4K, λεω απλώς οτι και τα υφισταμενα ''παλια'' BD απο το ιδιο Master (4K ή ακόμα και 8K) έρχονται και δεν εγινε κανενα νεο master.

Τωρα βεβαια, αν πιστεύετε οτι τα screenshots εχουν διαφορά και οτι η Sony καθε 2 μηνες κανει remaster την ιδια ταινία, πάσο (πάλι).

Κορίτσια,

Πέραν του ότι δεν ξέρω ποσο σοβαρή και αξιόπιστη θεωρείτε την Sony (ο καθής με τα βίτσια του), τα screenshots σας λένε κάτι;

Αν βλέπετε ουσιαστικές διαφορές, πάσο.

Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά, (δεν εμφανίζονται οι εικόνες...:p)... Ούτε για την αξιοπιστία της SONY έχω άποψη...

Για τα "κορίτσια" όμως έχω... Οτι θες ρώτα με (με PM...) -bye-

Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά, (δεν εμφανίζονται οι εικόνες...:p)... Ούτε για την αξιοπιστία της SONY έχω άποψη...

Για τα "κορίτσια" όμως έχω... Οτι θες ρώτα με (με PM...) -bye-

:grinning-smiley-043

Τα screenshots (απο τα λινκς) κάνουν μπαμ και είμαι μπροστά σε μία απλή οικονομική οθόνη, ακαλιμπράριστη philips (στο γραφείο)

είτε εστιάσει κάποιος στα δόντια είτε στα μάτια είναι κάτι παρaπάνω απο εμφανές!

(τόσο εμφανές που είναι μάλλον ύποπτο...)

Κοντος ψαλμος που λενε, θα τα δουμε ολα επι του πανιου.

Πριν ηταν 2Κ mastered.
Μπα και ποιος το λεει αυτό;

Σε 2Κ κατεληξε (οπως ολα προφανως - και τα ''4K'') - αυτό δεν έχει σχέση με το αν εγινε στα 2/4/8 το master / scannarισμα (ισα ισα, ξερω πολλα που ηταν ηδη 8Κ).

Τεσπα διακρινω μια γλυκια εμπιστοσυνη στη Sony (η οποία φυσικα, ως σοβαρή, οπως ειπες, ειναι προφανες ότι ειχε στον προγραμματισμό της να scanάρει 2 φορες σε διαστημα μερικων μηνων ακόμα και τις φρεσκοτατες παραγωγες της - που να φανταστει τώρα η καημένη ότι καποιος θα ερθει να ανακαλύψει τα 4Κ πριν κανα 2μηνο....).

H αληθεια ειναι πως δεν μπορουμε να ξέρουμε πως εκανε το πρωτο μάστερ μια εταιρία, ειδικά στις απαρχες του bluray..
Παλαιοτερα όντως εκαναν mastering στα 2Κ και πολλες φορες και rendering των εφφε στα 2Κ για λογους οικονομιας.
Πλεον ολοι λογικά κανουν στα 4Κ ή και στα 8Κ. Το ποσο καλα βεβαια, ειναι αλλο θεμα..

Τα screenshots (απο τα λινκς) κάνουν μπαμ και είμαι μπροστά σε μία απλή οικονομική οθόνη, ακαλιμπράριστη philips (στο γραφείο)

είτε εστιάσει κάποιος στα δόντια είτε στα μάτια είναι κάτι παρaπάνω απο εμφανές!

(τόσο εμφανές που είναι μάλλον ύποπτο...)

Δεν ειπαμε οτι δεν υπαρχουν διαφορες αλλα οτι οι διαφορες αυτές δεν προκύπτουν απο νεο master.

Ενα σωστο remaster κανει μπαμ.

Πχ το 1ο και βασικότερο ειναι η υψηλότερη (''φυσικη'') ευκρινεια.

Εδω απλως εχουν πειραξει λιγο το sharpness, εχουν παιξει ελαφρως με το noise deduction και με κανα χρωματακι.

Anyway, οπως το βλεπει ο ματης του καθενος...