4Κ Samsung UE48JE6400 VS LG 49UF6907

Re: 4Κ SAMSUNG UE48JE6400 VS LG 49UF6907

Παιδιά επειδή κι εγώ είμαι ανάμεσα στις δύο μπορεί κανείς να πει πλεονεκτήματα;
Τιμή περίπου ίδια
LG+:δορυφορικός δέκτης (χρειάζεται;) +1 ίντσα
Samsung+:WiFi,
Ποια ΕΙΚΟΝΑ είναι καλύτερη;

Όταν τις είδα δίπλα δίπλα μου φάνηκαν ίδιες.
Χρήση : ταίνίες (κυρίως), μπάλα, playstation (ίσως)

επειδη ετυχε και ημουν, πριν κανα μηνα, σε ενα καταστημα μεγαλης αλυσιδας ηλεκτρονικων, και εκανα κατι αλλες αγορες, περασα απο το τμημα των τηλεορασεων και εκατσα λιγο να περιεργαστω τις 4Κ TV που ειχε εκει.
η εντυπωση που αποκομισα και απο LG, αλλα και απο Samsung μοντελα, ηταν οτι σε τηλεοπτικο σημα -ακομα και σε ERT HD- ειναι πολυ χαλια, ειδικα αν εισαι σε κοντινες αποστασεις...!!

και μιλαω για το τηλεοπτικο σημα, γιατι ο περισσοτερος κοσμος, παρακολουθει και τηλεοραση -ακομα- και δεν κατανοει τι σημαινει 4K, τι FULL HD, κλπ. νομιζει οτι οσο πιο υψηλη αναλυση εχει η τηλεοραση του, τοσο καλυτερα θα βλεπει. μεγαλη ψευδαισθηση...!!

ετσι κι εγω θα προτεινα, και θα προτιμουσα, σε ιντσες εως 50, την FULL HD αναλυση, για 2 κυριως λογους.
1 θεωρω αυτην την αναλυση καλη μεχρι αυτες τις ιντσες ωστε να μην ξεχωριζουν τα pixels απο σχετικα κοντινη αποσταση, καθως αυτο χαλαει την αισθηση της "καθαρης εικονας", και
2 το upscaling που γινεται απο το τηλεοπτικο σημα ωστε να το δεις σε Full HD οθονη, ειναι πολυ καλυτερο, απο το upscaling σε 4Κ....!!!

εξ' αλλου οπως σωστα ειπωθηκε πιο πανω, ποσο υλικο υπαρχει σε 4Κ...?

Υπάρχει υλικό 4Κ και θα υπάρξει .
Το full HD είναι στη δύση του γιατί να μην προχωρήσουμε μπροστά.

Υπάρχει υλικό 4Κ και θα υπάρξει .
Το full HD είναι στη δύση του γιατί να μην προχωρήσουμε μπροστά.
+++1
νετφλιξ 4κ
ανακαλυπτωντας την αμερικη

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επειδη ετυχε και ημουν, πριν κανα μηνα, σε ενα καταστημα μεγαλης αλυσιδας ηλεκτρονικων, και εκανα κατι αλλες αγορες, περασα απο το τμημα των τηλεορασεων και εκατσα λιγο να περιεργαστω τις 4Κ TV που ειχε εκει.
η εντυπωση που αποκομισα και απο LG, αλλα και απο Samsung μοντελα, ηταν οτι σε τηλεοπτικο σημα -ακομα και σε ERT HD- ειναι πολυ χαλια, ειδικα αν εισαι σε κοντινες αποστασεις...!!

και μιλαω για το τηλεοπτικο σημα, γιατι ο περισσοτερος κοσμος, παρακολουθει και τηλεοραση -ακομα- και δεν κατανοει τι σημαινει 4K, τι FULL HD, κλπ. νομιζει οτι οσο πιο υψηλη αναλυση εχει η τηλεοραση του, τοσο καλυτερα θα βλεπει. μεγαλη ψευδαισθηση...!!

ετσι κι εγω θα προτεινα, και θα προτιμουσα, σε ιντσες εως 50, την FULL HD αναλυση, για 2 κυριως λογους.
1 θεωρω αυτην την αναλυση καλη μεχρι αυτες τις ιντσες ωστε να μην ξεχωριζουν τα pixels απο σχετικα κοντινη αποσταση, καθως αυτο χαλαει την αισθηση της "καθαρης εικονας", και
2 το upscaling που γινεται απο το τηλεοπτικο σημα ωστε να το δεις σε Full HD οθονη, ειναι πολυ καλυτερο, απο το upscaling σε 4Κ....!!!

εξ' αλλου οπως σωστα ειπωθηκε πιο πανω, ποσο υλικο υπαρχει σε 4Κ...?

σονυ για τηλεοπτικο σημα

Για την LG έχω ψηθεί και εγώ λόγω της πολύ καλής τιμής που έχει.
Την έχει κάποιος φίλος ?
http://www.skroutz.gr/s/7004680/LG-49UF6907.html
+++1 τιμη
---1 ips panel,sd;;;,αποσταση θεασης,,,,,,,

Στις οθόνες δεν υπάρχει μελλοντική επένδυση. Εξελίσσονται πολύ γρήγορα και χάνουν την αξία τους. Σε 5 χρόνια δεν ξέρεις πως θα έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και πως θα είναι οι τιμές. Πολύ πιθανόν οι 4Κ τότε να είναι φθηνότερες από τις σημερινές full HD.

:a0210:

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ; Η 4Κ SAMSUNG UE48JE6400 Ή LG 49UF6907. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ 4Κ ΚΑΙ FHD. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ;

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ju6400

Αγόρασα την Παρασκευή την LG 49uf6907 με την προσφορά του Mediamarkt.

Στο κατάστημα ήταν στημένη δίπλα δίπλα με την Samsung ue50j6200 η οποία και μου άρεσε περισσότερο σε εικόνα-χρώματα-κίνηση(λογικά είναι 100hz η Samsung?). Όμως η τιμή της ήταν σχεδόν 200 ευρώ πάνω και πήρα την Lg.

Σήμερα έβαλαν προσφορα την Samsung στα 500 ευρώ. Αξίζει να επιστρέψω την Lg για την Samsung?

Παρακαλώ την γνώμη σας.

from nexus with love

Αγόρασα την Παρασκευή την LG 49uf6907 με την προσφορά του Mediamarkt.

Στο κατάστημα ήταν στημένη δίπλα δίπλα με την Samsung ue50j6200 η οποία και μου άρεσε περισσότερο σε εικόνα-χρώματα-κίνηση(λογικά είναι 100hz η Samsung?). Όμως η τιμή της ήταν σχεδόν 200 ευρώ πάνω και πήρα την Lg.

Σήμερα έβαλαν προσφορα την Samsung στα 500 ευρώ. Αξίζει να επιστρέψω την Lg για την Samsung?

Παρακαλώ την γνώμη σας.

from nexus with love

an saresei kalytera σαφως

Εγω παλι διαφωνω καπου με αυτο που λετε, δεν υπαρχει υλικο σημερα 4Κ μην αγοραζεται 4Κ και μεχρι να βγουν τα 4Κ θα εχεις αλλαξει τηλεωραση. Μα εγω θελω να αγορασω μια τηλεωραση OLED που να εχει την δυνατοτητα να παραγει 4Κ μελλοντικα, (ασε που ηδη απο σημερα βλεπω ποδοσφαιρικους αγωνες στην Αγγλια) απο την στιγμη που θα πληρωσω απο 1500 και 2000 (οσο ειναι τελος παντων) αυτο σημαινει οτι θα την εχω για 10 χρονια και οχι για 6 μηνες και 1 χρονο. Γιατι να σκεφτομαι μονο το σημερα; Aν δηλαδη σε 1,2 χρονια βουηξει ο τοπος με τα 4Κ που θα γινει αφου η τεχνολογια τρεχει τρελα εγω τι θα κανω; Θα εχω σκασει ενος σκασμου λεφτα και παλι θα ειμαι πισω; Δεν θα μπορω να βλεπω 4Κ και θα ειμαι happy με τα Full HD; Η θα πρεπει απλα παλι να σκασω αλλα 1,5-2 χιλιαρικα και να πουλησω την δικη μου 500 ευρω. Αυτη βεβαια ειναι η προσωπική μου αποψη και η σκεψη που εκανα την αγορα 4Κ Oled. Με 4Κ βλεπεις τα Full Hd σημερα, με Full HD δεν βλεπεις τα 4Κ του αυριο. η αποσταση θεασεις κτλ αλλο θεμα για τον καθενα που καθεται, ποσο μακρυα κτλ. Εγω το ειδα καθαρα ως μια επενδυση που θα με καλυπτει φουλ σημερα αλλα και που θα συνεχισει να με καλυπτει τα επομενα χρονια.

Last edited:
Γενικά σωστή προσέγγιση και συμφωνώ. Όμως πιστεύω ότι το 4κ δεν θα διεισδύσει στην αγορά τόσο γρήγορα όσο το Full HD. Είτε από άποψη διαθέσιμου υλικού σε ταινίες, αφού τα αρχεία θα είναι πολύ μεγαλύτερα με ο, τι αυτό συνεπάγεται, είτε από άποψη δορυφορικών καναλιών αφού θα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο bandwidth. Εδω ακόμα σε HD περιμένουμε πολλά κανάλια να περάσουν, για 4κ καλά γεράματα.

Το σκέφτομαι πάντως.

from nexus with love

Επειδή και εγώ αγοράζω τηλεόραση κάθε 8 χρόνια περίπου αλλά καταλαβαίνω ότι είναι και αναλώσιμα όλα τα ηλεκτρονικά είδη.

Προσωπικά αυτό που σκέφτομαι είναι είτε θα πάρω μια full hd με max τα 700 ευρώ καλή σε full hd και θα την κρατήσω 5+ χρόνια (αυτή που έχω τώρα την είχα αγοράσει πριν 9 χρόνια 800 ) και δεν θα είναι 4k αλλά αν σε 4 χρόνια κυκλοφορήσουν αρκετά 4k εγώ δε θα μπορώ να τα δώ.
Είτε θα δώσω 1000 - 1200 θα κάνω την υποχώρησή μου να έχω μια μέτρια τηλεόραση και σε full hd αλλά και σε 4k και θα έχω την δυνατότητα όμως να δω 4k από τώρα αν θελήσω.

Η μεταπωλητική αξία των τηλεοράσεων είναι για κλάματα. Άρα μια τηλεόραση την παίρνεις και αν χαλάσει την αλλάζεις ή αν την βαρεθείς. Προσωπικά ψάχνομαι να την αλλάξω πριν χαλάσει και επειδή θέλω μεγαλύτερη, την βαρέθηκα αλλά και γιατί τώρα μπορώ να δώσω αυτά τα 1000 . Σε έναν μήνα ή σε 2 χρόνια δε θα μπορώ να τα διαθέσω.