4ohm ή 8ohm σύνδεση?

Έχω τους ear 509mkii και τα Chario millenium ii.

Οι ear έχουν 2 εξόδους για το + του ηχείου, 4 και 8 ohms.

Ποια είναι η "σωστή" σύνδεση?

Έχω δοκιμάσει και τις δυο, δεν ακούγεται το ίδιο αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποια σύνδεση παίζει καλύτερα.

ποια είναι η γνώμη σας?

Αν θα μπορουσα να εκμεταλευτω λιγο το νημα του Στεργιου να κανω κι εγω μια παρομοια ερωτηση...

Εχω ενισχυτη τον dared mp-30b (με 4Ω και 8Ω εξοδους ηχειων) και ηχεια spicom type 4 οπου δεν τιθεται θεμα βεβαια για την αντισταση τους που ειναι σταθερα πανω απο 8 γι' αυτο και τα χω στα 8. Στην πορεια ομως και στις ιδιες εξοδους του ενισχυτη συνδεσα ενα υπογουφερ yamaha yst-320 αλλα και παραλληλα με τις μπορνες των ηχειων μου εχω συνδεσει ενα ζευγαρι τουητερ fostex ft-17h...

Και λεω τωρα μετα απ' ολα αυτα μηπως συνολικα η αντισταση εχει γινει τελειως κουκου???:BDGBGDB55: Μηπως δηλαδη θα 'πρεπε να μπουν στις εξοδους των 4Ω?

Σας ευχαριστω...

Στέργιο,περισσότερο απ' όσα έχω διαβάσει για τα ηχεία σου,ήταν το θέμα του χώρου στησίματος,που μου έκανε εντύπωση.Ανακλαστικοί τοίχοι στα πλάγια,απορρόφηση πίσω και μπροστά.Εχεις δουλιά μάνα μου...

Αναφορικά με το ερώτημά σου,είναι σαφές,ότι το ηχείο δεν είναι 8αρι-κάθε άλλο.Αρα θα πρέπει να οδηγηθεί απο τις τάπες των 4 ohm.

Αν θα μπορουσα να εκμεταλευτω λιγο το νημα του Στεργιου να κανω κι εγω μια παρομοια ερωτηση...

Εχω ενισχυτη τον dared mp-30b (με 4Ω και 8Ω εξοδους ηχειων) και ηχεια spicom type 4 οπου δεν τιθεται θεμα βεβαια για την αντισταση τους που ειναι σταθερα πανω απο 8 γι' αυτο και τα χω στα 8. Στην πορεια ομως και στις ιδιες εξοδους του ενισχυτη συνδεσα ενα υπογουφερ yamaha yst-320 αλλα και παραλληλα με τις μπορνες των ηχειων μου εχω συνδεσει ενα ζευγαρι τουητερ fostex ft-17h...

Και λεω τωρα μετα απ' ολα αυτα μηπως συνολικα η αντισταση εχει γινει τελειως κουκου???:BDGBGDB55: Μηπως δηλαδη θα 'πρεπε να μπουν στις εξοδους των 4Ω?

Σας ευχαριστω...

Με αυτά που έκανες όντως η αντίσταση έχει γίνει "κούκου", αλλά μάλλον εξακολουθείς να είσαι κοντά στα 8Ω για το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος. Τι crossover έχεις βάλει στο tweeter?

Στέργιο,περισσότερο απ' όσα έχω διαβάσει για τα ηχεία σου,ήταν το θέμα του χώρου στησίματος,που μου έκανε εντύπωση.Ανακλαστικοί τοίχοι στα πλάγια,απορρόφηση πίσω και μπροστά.Εχεις δουλιά μάνα μου...

Αναφορικά με το ερώτημά σου,είναι σαφές,ότι το ηχείο δεν είναι 8αρι-κάθε άλλο.Αρα θα πρέπει να οδηγηθεί απο τις τάπες των 4 ohm.

Όπως όλα τα σοβαρά ηχεία θέλουνε προσοχή στην τοποθέτηση.
Αλλά αν έχεις ασχοληθεί με magnepan...αυτά σου φαίνονται παιχνιδάκια.

Ήδη χωρίς πολύ κόπο παίζουν σωστά, η εικόνα δε τραβάει αριστερά-δεξιά. Το χαμηλό παλεύω να φέρω να σκάει σωστά στη θέση ακρόασης και είμαι τζετ.

θενκς! :a0210:

Αν δεν ειναι "καθαρα οκταωμα" τα ηχεια, καλυτερα στην θεση 4
και ας χανεται λιγη ισχυς.

Καλύτερα στα 8Ω.. αν και το (ηλεκτρικά) σωστό θα ήταν να τους φτιάξεις ένα κανονικό crossover.

Θεωρητικά....
για πες το στον κατασκευαστη των spicom!!!
και οταν του πεις οτι θα κοψεις το ηχείο του πάνω για να βάλεις τουιτερ και κάτω εχεις και σαμπ....θα ηθελα να δω την εκφραση του
Εχω κάνει και χειρότερα :BDGBGDB55: