4SEVENS

Απάντηση: Re: 4SEVENS

δουλευει ετσι?

ειναι κλασικο προβλημα λυση....

απο οσα ειπες φανηκε οτι στη διαδικασια ενεργοποιησης ειχες στιγμιαια διακοπη του ρευματος για να αλλαζει μοντ....ηταν η πρτη υποψια/πιθανοτητα
Έτσι ακριβώς με το ρεύμα...
Μαθαίνουμε μαθαίνουμε..

Χθές τελικά έδωσα παραγγελία για έναν preon 2 , τώρα περιμένω να έρθει .
Για πείτε μου μιας και φοράει το S2 ποιά η διαφορά απο το R5 .

Προς τους κυρίους διαχειριστές , κάντε sticky το νήμα του φίλου astanapane_10 αυτό με τις προσφορές , καλά που το θυμήθηκα και το έψαξα , και είχα και μια έκπτωση στη χθεσινή μου παραγγελία.

Σύμφωνα με τις αναφερόμενες προδιαγραφές, το S2 πρέπει να 'χει 7% μεγαλύτερη απόδοση από το R5...
Απ' την άλλη, αρκετοί αναφέρουν μια "πρασινωπή" χροια στο φωτισμό (σε τυχαίο αριθμό S2 LEDs)!

Φίλε vaskal στο νήμα ''Νήματα ενδιαφέροντος'' το οποίο τυγχάνει να είναι και sticky θα βρεις πολλά από τα πιο συζητημένα και ενδιαφέροντα νήματα της υποκατηγορίας.

Last edited:
Σύμφωνα με τις αναφερόμενες προδιαγραφές, το S2 πρέπει να 'χει 7% μεγαλύτερη απόδοση από το R5...
Απ' την άλλη, αρκετοί αναφέρουν μια "πρασινωπή" χροια στο φωτισμό (σε τυχαίο αριθμό S2 LEDs)!
Στον δικό μου mini AA2 ισχύει η πρασινωπή απόχρωση.

@ asot ευχαριστώ για την απάντηση , αν και για την απόδοση νόμιζα οτι ήταν το αντίθετο π.χ. έλεγαν οτι με το R5 δίνει 160 lumens αλλά με το S2 διάβασα 120 , μπορεί να έκαναν λάθος ή να μην κατάλαβα κάτι καλά εγώ.

@ Παντελής , να σε καλά και έχεις δίκιο δεν το θυμήθηκα καν αυτό , και είναι και πολύ καλύτερο.

Κανά σχόλιο για τον preon ;;;

4SEVENS Preon 2

έλεγαν οτι με το R5 δίνει 160 lumens αλλά με το S2 διάβασα 120

Σε πολλους φακούς η 4Sevens άρχισε να δίνει μετρήσεις ANSI (είναι αυστηρότερη "τυποποίηση"). Ετσι, τα 160 (R5) είναι μάλλον OTF lumens ενώ τα 120 ANSI του S2 πιθανότατα αντιστοιχούν σε 160+7% = 171,2 OTF (S2)

Για τον Preon 2, εσύ πρέπει να μας πεις τη γνώμη σου...
Εχεις άλλο φακό με LED να συγκρίνεις?

Πριν από λίγο παρέλαβαν τον preon 2 , μου τον έφερε ο ταχυδρομος μιας και τον είχανε στείλει σαν γράμμα .
Πολύ ωραίος , θα σας ανάβασω φωτός Μετά

Λοιπόν οι φώτος θα ανέβουν αύριο τελικά , αλλα είπα να σας γράψω δυο λόγια απο σήμερα .
Ξεκιναω λοιπόν , και ξεροντας την πρώτη απορία ( όλων μας , πάντα ) σας λέω ότι δεν πλήρωσα τίποτα σε τελωνια κλπ κλπ , όπως ανέφερα και πριν μου ήρθε σε φάκελο απο τον ταχυδρομο.
Αρχιζοντας απο τη συσκευασία του φακού ΈΠΑΘΑ πλάκα τρομερή ποιότητα και ωραίο υλικό στην αφή ,θυμίζει τον ίδιο το φακό κατα ένα τροπο.
Μέσα έχει το φακό ( εγω πήρα τον χρυσάφι ματ ) δυο αλκαλικες μπαταρίες duracell ,δυο ανταλακτικα o rings , και ένα κρικάκι που μπαίνει στη θέση που είναι το πιαστρακι , σε περίπτωση που το θελουμε κρεμαστο.
Η αίσθηση του φακού είναι πραγματικά πολυ ωραία ( μου θύμησε το υλικό του Armytek αλλα λίγο πιο κάτω ) , τα πάσα είναι πολυ καλα και το βιδωμα , ξεβιδωμα πολυ γλυκό (θα βάλω όμως μια σταγωνα nyogel) , ο διακόπτης είναι αρκετά καλός , έχει καλο κλικ , αλλα λόγο του τρόπου που αλλάζει τα modes ελπίζω να είναι και ανθεκτικος.
Το φως που βγάζει τώρα , έχω και γω μια πολυ ελαφριά πράσιναδα λόγο του s2, αλλα δεν ενοχλεί καθόλου , τι φως βγάζει ρε παιδιά πολυ πράγμα δε το περίμενα , πολυ καλός και δυνατός ( καλα δε συγκρίνεται με το θηρίο Armytek ) αλλα για την κατηγορία του πιστεύω είναι πολυ δυνατός.
Άμα με το καλο γίνει διαθέσιμο και το μπλε χρωμα θα τσιμπισω και έναν για τη συλλογή.

Ποστάρω κάποιες φωτό που είχα υποσχεθεί πριν από 1 - 1,5 μήνα :slapface: του Quark mini 123 XML edition. Ζητώ συγνώμη που το άργησα τόσο αλλά εκείνη την περίοδο έγραφα τη διπλωματική μου, μετά είχα την εξέταση και ξεχάστικα. Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε. Θα παρέθετα και beamshots αλλά δεν ξέρω τί σετάρισμα να κάνω στη φωτογραφική ώστε να είναι ρεαλιστική η εικόνα που θα δείτε.

dsc01231rt.jpg

dsc01238tp.jpg

dsc01239z.jpg

dsc01233s.jpg

dsc01234u.jpg

dsc01236a.jpg

dsc01237v.jpg

πολυ ωραια φωτο. και αν δεν ειναι δυσκολο - μια φωτογραφια τις δεσμης στο λευκο τοιχο απο 1-2 μετρα αποσταση.

πολυ ωραια φωτο. και αν δεν ειναι δυσκολο - μια φωτογραφια τις δεσμης στο λευκο τοιχο απο 1-2 μετρα αποσταση.

Τράβηξα αυτές τις φωτο από απόσταση 2 μέτρων περίπου. Είναι το mid και το high mode. Το low mode δε φαινόταν καθόλου και δεν το πόσταρα. Δεν ξέρω πόσο σαφής είναι η εικόνα αλλά δεν ήξερα πως να ρυθμίσω τη φωτογραφική οπότε αφαίρεσα το φλας και ότι άλλα είχε η μηχανή και ηδού το αποτέλεσμα :

Mid mode

dsc01253v.jpg

High mode

dsc01254ir.jpg

Δεν ξέρω πόσο διαφωτιστικές είναι οι εικόνες, γιατί σε αυτή για το mid mode φαίνεται αρκετά πράσινη η δεσμή ενώ δεν είναι τόσο. Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν ίδια με αυτή του high mode (ως προς τη χρωματική απόδοση).

Αν κάποιος γνωρίζει ρυθμίσεις για τη φωτογραφική μηχανή ευχαρίστως να ξαναδοκιμάσω.

Πόσα γραμμάρια ζυγίζει ο φακός με την μπαταρία μαζί;
Είναι εύκολο να τον ζυγίσεις;
Στο σιτε της 4SEVENS δεν γράφει.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια ψηφιακή ζυγαριά (γιατί μόνο εκεί μπορεί να πιάσει το βάρος του). Τις επόμενες μέρες θα πάω σε ένα φίλο που έχει και θα τον ζυγίσω να σου πω. Αρχικά πάντος μία εκτίμηση είναι ότι ζυγίζει περίπου 50-60 γραμμάρια. Καθαρά από διαίσθηση.

φιλε καλη προσπαθεια...

την επομενη φορα θα πρεπει να αφαιρεσεις και αλλες μεταβλητες. πχ την αυτοματη εκθεση της μηχανης...κανονικα γινεται σε Μανουαλ

διιορθωση...κατεβασα τις φωτο και εριξα μια ματια στο exif...και η δυοε ινια στην ιδια ταχυτητα,,,σωστο...

για white balance δεν ειδα τιποτα....

μαλλον καιρος ειναι να ετοιμασω και ενα tutorial

τωρα ειδικα για την αποχρωση, ειναι πιθανον οντως να αλλαζει...αν τα ηλεκτρονικα ειναι constant current τοτε θα "χρωματιζεται" οσοσ πιο χαμηλα παει ο φακος....ξερει κανεις?

αν κια θα προτιμουσα στο 1 μετρο....νομιζω οτι φωναζει οτι η δεσμη ειναι FLOOD!

Last edited:
Κώστα τη μηχανή την είχα όντως σε manual λειτουργεία γιατί οπουδήποτε αλλού το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικό. Να φανταστείς σε low mode ο φακός μέσω της μηχανής φώτιζε όλο το δωμάτιο.

Νομίζω ότι η ιδέα σου για ένα tutorial θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Θα κάνω κάποιες δοκιμές με τη μηχανή να δω αν θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα και θα ποστάρω το σετάρισμά της.

4SEVENS Turbo / Tactical / Regular

Τους τελευταίους μήνες, με συμπαρέσυρε και μένα το «κύμα» των flashaholics….
Παρήγγειλα πολλούς φακούς, για μένα, για φίλους, χάρισα μερικούς, πούλησα αρκετούς και την τελευταία εβδομάδα είχα μείνει ΜΟΝΟ με έναν «πιστό» EDC, έναν Quark Tactical R5 (τον οποίο βέβαια δεν μπορώ να «αποχωριστώ» αφού τραυμάτισα την κεφαλή του ελαφρά στην μέγγενη, όταν του αφαίρεσα το σταθερό clip – έκτοτε έχει γίνει ο κολλητός μου…)

O 4Sevens μου φάνηκαν τίμιοι για τα χρήματα τους (δοκίμασα αρκετά μοντέλα)… ώσπου ξαφνικά, αυτή την εβδομάδα βρέθηκα με έναν Quark 1232, έναν Quark Turbo AA2 και μια εναλλακτική «σωλήνα» ΑΑ, ώστε να δοκιμάσω εκτεταμένα το LEGOing των συγκεκριμένων φακών.
Αν και δεν έχω εμπειρία φωτογράφισης (ειδικά δέσμες) είπα να δοκιμάσω…

Σας παραθέτω λοιπόν προς εκτίμηση
Από αριστερά: Σώμα ΑΑ2, Quark 1232 (XPE R2), Quark Turbo AA (XPG S2), Quark Tactical 123 (XPG R5)
all1.jpg
all2.jpg

Στις δέσμες (οι φακοί στο 1μ από τοίχο)
Από αριστερά: XPE R2 (με 2 Χ CR123), Turbo XPG S2 (με AW 14500), Tactical XPG R5 (με AW RCR123)
spot1.jpg
Στην επόμενη φωτό, στα -2eV
spot2_-2ev.jpg

Last edited: