5.1 optical output από τηλεοράσεις

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

werty89

New member
11 September 2010
14
Επειδή είμαι λίγο μπλεγμένος με αυτό το θέμα θα'θελα να μου δώσετε τα φώτα σας..

Σκέφτομαι να αγοράσω καινούρια τηλεόραση και θέλω να ξέρω αν θα μπορεί να στέλνει 5.1 DTS μέσω οπτικής ίνας προς τον εξωτερικό αποκωδικοποιητή του ηχοσυστήματός μου (creative inspire T7700), όταν παίζει αρχεία από το usb της ή μέσω dlna.
Υπάρχει κάποιο σημείο των προδιαγραφών των τηλεοράσεων απ'το οποίο φαίνεται αν το υποστηρίζει ή όχι;
(σε LG έχω δει Αudio Technology: Dolby MS10, ενώ σε samsung βλέπω Αudio Technology: Dolby Digital Plus, Dolby Digital Pulse)-> άν έχουν σχέση αυτά...

Ευχαριστώ!

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Πρέπει να υποστηρίζει DTS ή DTS out η τηλεόραση για να περάσει DTS. Οι περισσότερες περνούν μόνο dolby digital.

werty89

New member
11 September 2010
14
Μπορείς να μου δώσεις μερικά παραδείγματα από Samsung που το υποστηρίζουν;
Αυτή εδώ η LG απ'ο,τι κατάλαβα απ'τα logo το υποστηρίζει, ετσι;

werty89

New member
11 September 2010
14
Νομίζω το ακριβές χαρακτηριστικό όπως πρέπει να αναγράφεται είναι το "DTS 2.0+ Digital Out".

What is "DTS 2.0+ Digital Out"?
DTS 2.0 + Digital Out means the device has the capability to decode the DTS stream, then downmix and output 2ch audio to be played back via stereo speakers. Digital Out means the device can also output the DTS bitstream via Digital outputs (S/PDIF or HDMI) to an AV receiver to decode DTS audio. (από το site της DTS)

Όποιος έχει καμιά τηλεόραση με αυτό το χαρακτηριστικό, ας επαληθεύσει ότι του στέλνει DTS 5.1 με οπτική ίνα..
Ευχαριστώ!

werty89

New member
11 September 2010
14
Ευχαριστώ! Κατέληξα στην UE40ES5500. Οι περισσότερες samsung έχουν αυτό τη δυνατότητα τελικά σε αντίθεση με τις LG που, όπως μου είπε ένας πωλητής, από την lm640 και μετά το υποστηρίζουν. (αν θυμάμαι καλά το νούμερο του μοντέλου που μου είπε)

cr.rath

New member
16 November 2010
31
Νικαια
Η Samsung παιδιά ειναι για τα μπάζα !! Εμένα στα δυο χρόνια μου έκαψε το πάνελ και για 20 μέρες που είχα χάσει την εγγύηση δεν μου την αλλαξανε ! Και την πεταξα !!46α στα σκουπίδια την οποία την είχα πάρει 3 χιλιαρικα

werty89

New member
11 September 2010
14
Φίλε εγώ καλού κακού έκανα επέκταση εγγύησης για άλλα 3 χρόνια (με 80 ευρώ έξτρα εγγύηση της αλυσίδας ηλεκτρονικών) πέρα από τα 2 που έχει, για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα της samsung αυτό απαραίτητα. Είναι να μην σου τύχει..
Όσον αφορά την LG και το συγκεκριμένο θέμα (5.1 dts out) να ξέρετε ότι για αναπαραγωγή μέσω usb ή dlna υποστηρίζουν 5.1 dts out μέσω simplink που σημαίνει ότι σου αναγνωρίζει το ηχοσύστημα μόνο αν είναι της LG ή γενικά συγκεκριμένα μόνο προϊόντα...
Εκτός από πολύυυυ καινούρια μοντέλα που έχουν όντως αποκωδικοποιητή 5.1 ενσωματωμένο στην tv.

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Καλημέρα σας . Ενδιαφέρομαι να συνδέσω την samsung 6530 40" hd με τον ενισχυτή που έχω στο στερεοφωνικό μου που είναι o KENWOOD KA 3050 R . Να είναι σαν home theater .Τι καλώδια θα χρειαστώ αν φυσικά είναι εφικτή αυτή η σύνδεση . Επίσης εάν έχει κάποιος το ίδιο μοντέλο με εμένα και έχει πάρει κάποια καλά ακουστικά για την τηλεόραση ας ενημερώσει . Προφανώς βέβαια εάν γίνει η σύνδεση του ενισχυτή με την τηλεόραση τότε μπορείς να συνδέσεις ακουστικά και στον ενισχυτή και όχι απαραίτητα μόνο στην τηλεόραση .

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Δύσκολα τα πράγματα.
Ο ενισχυτής σου μοιάζει με τον παλιό μου Yamaha, 100% αναλογικός δηλαδή. Είναι όμως σπάνιο να βρεις πρόσφατο μοντέλο τηλεόρασης με αναλογική έξοδο ήχου. Αν έχουν, θα είναι ψηφιακή όπως η οπτική της 6530.

Δοκίμασε να συνδέσεις την έξοδο ακουστικών της Samsung με το Line In\AUX του Kenwood.

Άλλη λύση, αν η scart είναι είσοδος\έξοδος, ίσως μπορέσεις να πάρεις απο εκεί τον ήχο.

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Μάλλον πρέπει να έχεις δίκιο Κώστα δεν το είχα σκεφτεί αυτό όντως . Μία άλλη λύση που σκέφτηκα πριν καμιά ώρα γι αυτό και δεν το ειχα γράψει το πρωι ειναι να βάλω ενα dollby sourrund 5,1 που εχω στο pc . Θα το δοκιμασω και θα σας πω .

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
Kατι σχετικο. Αρκετες τηλεορασεις δινουν απο την οπτικη τους ηχο bitstream 5.1 και οχι downmix αλλα μονο οταν παιζει ο εσωτερικος ενσωματωμενος media player τους.
Αν το 5.1 η τηλεοραση το εχει παρει απο ταινια εξωτερικης πηγης/player απο την hdmi της (π.χ. laptop, εξ. player) τοτε απο την οπτικη της εξοδο το δινει downmix. Λιγα ειναι τα μοντελα τηλεορασεων που κανουν bitstream χωρις downmix οταν παρουν την εικονα/ηχο απο την hdmi τους.

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Καλημέρα σας . Τελικά δεν γίνετε να συνδέσω αυτό που είχα στο pc . Oποιος έχει ίδιο μοντέλο τηλεόρασης samsung 6530 40 " ας μας πει αν έχει συνδέσει κάποια συγκεκριμένη συσκευή .

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Δυστυχώς δεν μπορώ να τα συνδέσω . Αρα θα παω σε αγορα καινούρια ηχεία οποιος εχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο ευπρόσδεκτος .

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Τελικά δεν γίνετε να συνδέσω την τηλεορασή μου με τον ενισχυτή μου αρα θα πάω σε αγορά καινούριου και θα ήθελα την βοηθειά σας . Τι θα μπορούσα να συνδέσω επάνω στην τηλεοραση για να έχω καλό αποτέλεσμα ήχου . Οσοι έχουν αγοράσει και δοκιμάσει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο ας με ενημερώσουν παρακαλώ .