5.1 σε δικάναλο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

sonik_5

New member
7 March 2013
5
Παιδιά καλημέρα. Έχω μια ερώτηση που γνωρίζω ότι μπορεί να σας φαίνεται λίγο εκτός κλίματος. Έχω ηχεία 5.1 που βγάζουν έξοδο τρία ζεύγη RCA και θα ήθελα να τα συνδέσω στην τηλεόραση (τουλάχιστον τα δύο ζεύγη) που έχει έξοδο 2 RCA και SPDIF. Γνωρίζω ότι θα χάσω τον 5.1 ήχο απλά θα ήθελα να αναβαθμίσω λίγο τον ήχο της τηλεόρασης.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.
Συγνώμη αν είμαι σε λάθος κατηγορία αλλά δεν ήξερα που αλλού ταίριαζε καλύτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Αυτό το κουτάκι με τα ρυθμιστικά που το ονομάζει control device τι ακριβώς εισόδους έχει;

36535.jpg

Last edited:

johnnyR

Established Member
27 February 2010
280
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Παιδιά καλημέρα. Έχω μια ερώτηση που γνωρίζω ότι μπορεί να σας φαίνεται λίγο εκτός κλίματος. Έχω ηχεία 5.1 που βγάζουν έξοδο τρία ζεύγη RCA και θα ήθελα να τα συνδέσω στην τηλεόραση (τουλάχιστον τα δύο ζεύγη) που έχει έξοδο 2 RCA και SPDIF. Γνωρίζω ότι θα χάσω τον 5.1 ήχο απλά θα ήθελα να αναβαθμίσω λίγο τον ήχο της τηλεόρασης.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.
Συγνώμη αν είμαι σε λάθος κατηγορία αλλά δεν ήξερα που αλλού ταίριαζε καλύτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν νομιζω να βγαζει 3 rca αλλα 3 καρφια 3,5mm, σε κατι logitec 5.1 που εχω ειχε και ενα κουτακι μετατροπεα απο 3 καρφια σε 2 rca για να συνδεσεις δικαναλη πηγη

sonik_5

New member
7 March 2013
5
Στην απλούστερη περίπτωση, μπορείς να συνδέσεις την έξοδο ήχου της τηλεόρασης στο Front L\R

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τουλάχιστον και το sub

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,756
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Προχειρη λυσh ειναι να βγαλεις ηχο απο την εξοδο rca που ηδη εχει η TV.
Μια αλλη λυση ισως ειναι να βγαλεις ηχο απο την εξοδο scart (εξαρταται απο την TV)
Σχετικα με το sub, κατα πασα πιθνοτητα ειναι ταρζανια αυτο που θα πω, αφου καταφερεις να βγαλεις δ/α ηχο απο την TV, στο καθε καλωδιο rca αρσενικο θα βαλεις εναν ανταπτορα rca θηλυκο να βγαζει 2 rca αρσενικα. Ετσι θα εχεις 2 rca δεξιο ηχο και 2 rcaαριστερο ηχο. Ενα απο το καθενα θα το βαλεις στις θεσεις δ/α για στερεοφωνικο ηχο, τα αλλά δυο θα τα παντρεψεις παλι με ενα ανταπτορα 2 σε 1 και θα το συνδεσεις στην θεση του sub. Ετσι θα εχεις ενα ψευδο2.1.

Διαφορετικα, μπορεις να συνδεσεις την optical εξοδο με εναν μετατροπεα και θα χρειαστεις κατι τετοιο...
http://www.teufelaudio.com/electronic/decoderstation-5-p1824.html

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Με τον τρόπο που περιγράφεις, δεν θα περνάνε όλες οι συχνότητες στο sub; Όπως το σκέφτομαι, δεν θα έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν ξέρουμε ποια είναι η τηλεόραση και τι εξόδους έχει. Μια 32αρα LCD που αγόρασα πριν 4-5 χρόνια απο ένα...Lidl έχει έξοδο για sub!!

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,756
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Γιαυτο αναφερω οτι θα εχει ενα ψευδο2.1 ....και οχι ενα τελειο 2.1.
Και δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι επικινδυνο για τον ενισχυτη... παντως σε ενα συστηματακι που εκανα διαφορες ταρζανιες...δουλεψε...(φυσικα και απο το sub ακουγονταν σε χαμηλη ενταση οι διαλογοι αλλά τα μπαμ μπουμ τα ακουγα κυριως απο το sub)

sonik_5

New member
7 March 2013
5
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Η τηλεόραση μου (Μια κλασσική samsung 32") έχει Audio out με 2 RCA, οπτική και scart αν πιάνεται και αυτό. Μου φαίνεται ότι θα δοκιμάσω την λύση του tolisspi. Θα πάω αύριο για τους αντάπτορες και θα σας πω αποτελέσματα.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,756
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Προσεξε οταν κανεις τις συνδεσεις, οι συσκευες να ειναι σβηστες και οταν ειναι να το δοκιμασεις τα volume στα χαμηλα....

sonik_5

New member
7 March 2013
5
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα εκτός πόλης για δουλειές. Στο θέμα μας λοιπόν, έκανα τις συνδέσεις όπως είπαμε και το όλον δουλεύει μια χαρά. Μπορεί να μην είναι ακριβώς 2.1, μπορεί να ακούγονται κάποιοι διάλογοι από το sub αλλά δεν περίμενα παραπάνω πράματα. Σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασης ο ήχος έχει βελτιωθεί αισθητά. Πρόσθεσα και ακόμα έναν μετατροπέα από 1 RCA σε 2 RCA και έβαλα και το κεντρικό ηχείο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.