5.1 system ετοιμο

icy20

Senior Member
5 June 2009
695
Σκεφτομαι να παρω ενα ετοιμο 5.1 συστημα ηχειων (χωρις συσκευη αναπαραγωγης εφοσον θα εχω htpc).
Tο μονο θεμα μου ειναι οτι θελω αναγκαστικα το συστημα να εχει coaxial-in επειδη η soundcard εχει coaxial-out...Τα μονα που εχω βρει μεχρι τωρα ειναι τα συστηματα της sony...Το κακο τους ειναι οτι εχουν και τα μπροστα ηχεια σε μορφη κολωνας.Εγω θα προτιμουσα κατι οπως τα lg-samsung συστηματα που εχουν τα μπροστα ηχεια μικρους δορυφορους και μονο τα πισω κολωνες...Αλλα αυτα ΔΕΝ εχουν coaxial καθολου!!!Εχει κανεις καμμια ιδεα η κατι αλλο να προτεινει?

ΥΓ Να προσθεσω οτι μαλλον τα sony τα βυσματα που εχουν τα μπροστινα ηχεια δεν θα ειναι στανταρ τυπου (rca η κατι τετοιο) αρα δεν βοηθαει στο να μπορουσα να βαλω καποια αλλα ηχειακια μπροστα...

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον δωσει λιγο απο το χρονο του για να απαντησει...

Πριν κάνεις το (για μένα) λάθος και προχωρήσεις σε ένα έτοιμο σύστημα,πες μέχρι πόσα μπορείς να διαθέσεις,για να σου γίνουν κάποιες προτάσεις με ηχεία/ενισχυτή όπως τα θέλεις εσύ,εφόσον μπορείς να πάρεις κάτι στο κόστος που εσύ θα θέσεις.

Αν πάλι θες να προχωρίσεις σε έτοιμο,θα πρέπει να ξέρεις ότι θα πρέπει να περιμένεις μόνο ποιότητα (στα λεφτά που θα δώσεις πάντα),και όχι μεγάλες εντάσεις και μπάσο.

Πάντως επειδή έχω δει ΟΛΑ τα έτοιμα συστήματα που κυκλοφορούν,επειδή είχα ψαχτεί πριν μισό χρόνο για έτοιμο αλλά τελικά δεν με κάλυπτε τίποτα στην καμία,τα ηχεία σε lg-samsung κτλ,τα συνδέεις με κανονικό καλώδιο στις υποδοχές πίσω.Και κάποια ηχοσυστήματα με κανονικό AV ενισχυτή,με τον κλασικό τρόπο τα συνδέεις.Με μόνο πρόβλημα στο να βάλεις άλλα ηχεία,το ότι η υσχή που δίνει ο ενισχυτής των ηχοσυστημάτων με dvd player,πρέπει είναι πάρα πολύ χαμηλή επειδή όσα είδα είχαν ένταση όσο και φτηνά 5.1 ηχεία για pc,δηλαδή δεν πιστεύω να κουνίσει σοβαρό ηχείο,τι να πω...:frusty:

Τώρα για σετ με πίσω κολώνες-μπροστά δορυφόρους... Χμμ δεν θυμάμαι πολλά,αλλά νομίζω ότι κάποια είχαν οπτική είσοδο,για ψάχτο σε περίπτωση που η κάρτα ήχου σου βγάζει οπτική...

Οπως γράφει και ο Johnson παραπάνω, γράψε μας πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, για να σου προταθεί κάποιο ξεχωριστό σύστημα ενισχυτή - ηχείων, γιατί αυτά τα all-in-one συστήματα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων...

Δεν θελω τιποτα τρελο.Απλα να ακουω μουσικη καμμια ταινιουλα και κανενα παιχνιδακι απο το pc...Και προφανως το budget μου ειναι μικρο για αυτο που λετε (αλλιως θα ειχα παρει ηδη ενισχυτη και ηχεια ξεχωριστα) δηλαδη 300-400 ευρω το ΜΑΞΙΜΟΥΜ...οπτικη εχει η onboard soundcard αλλα μου εκανε προβληματα οταν επαιζα διαφορα παιχνιδια (με το τωρινο setup : ενισχυτης και 5.1 ηχεια κολωνες)

Δεν ξέρω γιατί,αλλά το τορινό setup σου,χωρίς να ξέρω βέβαια τι κομμάτια έχεις,μου κάνει για καλύτερο από τα έτοιμα.

Πάντως για custom παίρνεις και παραπαίρνεις σύστημα με αυτά τα λεφτά,όχι τίποτα τρομερό αλλά κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα.

Το θέμα είναι ότι κατάλαβα ότι θες πίσω κολώνες-μπροστά δορυφόρους,κατάλαβα καλά;

Αυτή η σύνθεση αν και με δορυφόρους,θα σου άρεσε;

Yamaha RXV-363
Teufel Kompakt 30

205ε ο ενισχυτής,150ε τα ηχεία και 30ε τα έξοδα αποστολής=385 και τα ρέστα για ότι χρειαστεί.

Αυτά έχω υπόψιν προς το παρόν,αν έχει καμιά ιδέα κανείς άλλος,ας την πει.-bye-

Για να εξηγηθω σωστα.Το τωρινο setup ειναι πραγματι πολυ καλο (monitor audio ηχεια μπρος πισω και sub) και ενισχυτης marantz αλλα μεχρι προτεινος εμενα με τους δικους μου και τωρα μετακομιζω μονος...Οσον αφορα αυτα που προτεινεις μια χαρα φαινονται.Βεβαια αν ειναι ετσι θα δωσω λιγα ακομα να παρω αυτα που πληρουν τις προυποθεσεις μου

https://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-P.cfm?show=technik#tab

Για ενισχυτη ειχα δει εναν φτηνο στο πλαισιο τον κατωθι:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...9D81C291B478A0544AE43DA650F456600AD9ADA270285

Ο παρακατω ειναι πιο ακριβος ακομα αλλα αξιζει?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...9D81C291B478A0544AE43DA650F456600AD9ADA270285

Πως σας φαινονται?

Τα wattage που αναφερουν στα specs των ηχειων βλεπω 2 τιμες.Η μικρη ειναι τα rms και η αλλη τα wrms?

Last edited:
Τα ηχεία είναι καλά,αλλά άσε τον sony καλύτερα,αν δεις σε διάφορα e-shops εικόνας/ήχου,βρίσκεις καλύτερους σε αυτήν την τιμή πάνω/κάτω.

Όσο για τα ηχεία,και τα δύο πρέπει να είναι κάτι σαν RMS αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι εννοεί,αν ξέρει κανείς μπορεί να απαντίσει.

Αρα να κοιταξω για τον yamaha ας πουμε?Ετσι και αλλιως ο 7καναλος δεν με ενδιαφερει αφου 5.1 θα εχω...

Όποιον και να πάρεις είναι καλοί για το κόστος και θα οδηγεί καλά τα Teufel,αν και εμένα για κάποιον λόγο δεν ξέρω γιατί με τραβάει ο Yamaha,ίσως από την συνήθεια ή επειδή έχω δει πως παίζει ενώ τον Pioneer όχι...

Υ.Γ Αυτό έψαχνα και εγώ... το edit! Και ήθελα να πω στο προηγούμενο post ότι η μικρή τιμή των watts των Teufel είναι RMS,και η άλλη το πόσο αντέχουν max,αν και δεν το είπα από την αρχή επειδή δεν ήθελα να κάνω double post και είχα μια αμφιβολία έτσι όπως το γράφει.

Μαλιστα.Αρα ειναι 70 watt μονο οι δορυφοροι ε?Και το sub μονο 80...Δεν ειναι υπερβολικα λιγα?Τα Ζ5500 μου ειναι 500 rms και αυτο το συστημα θα ειναι λιγοτερα...Θα αποδιδει καλυτερα απο αυτα τα ετοιμα που υποτιθεται οτι βγαζουν 850-1000w εστω και ας δεν ειναι rms?

Θα αποδίδει πολύ καλύτερα,η μέρα με την νύχτα θα είναι διότι τα έτοιμα 800w δεν είναι ούτε Peak,σε δύναμη θα τα σύγκρινα με φτηνά 5.1 ηχεία για pc,απλώς τα φουσκώνουν οι εταιρίες για να πουλάνε.

Αν μη τι άλλο,το ίδιο κάνει και η logitech,ή 5x25 και 140w το sub είναι,ή 5x12 και 180w το sub είναι τα z5500... Είχα δει τα μεγάφωνα τα Tangband,συγκεκριμένα τα w3-871sc χρησιμοποιούν τα z5500 και ένα 10ιντσο τέτοιο,αλλά όπως και να έχει θα ακούς πολύ καλύτερα μουσική απ'τα Teufel παρά απ'τα logitech ή τα έτοιμα,επειδή τα logitech δεν παίζουν μεσαίες συχνότητες και γενικώς δεν θα τα έλεγες ποιοτικά,και τα έτοιμα σετ θα παίζουν ποιοτικά για την τιμή τους,αλλά δεν θα έχεις ένταση.

Βέβαια ούτε με τους ενισχυτές value κατηγορίας να περιμένεις 70-100w,μόνο αν δεις πόσα watts από το δίκτυο τραβάνε,σου φτάνει να καταλάβεις ότι ζήτημα να βγάζουν κάνα 40άρι στο κάθε κανάλι σε 5 channels mode,αλλά και πάλι θα είναι (εκτός από το sub),πιο δυνατά απ'τα z5500 και απ'τα έτοιμα,και θα έχεις και ποιότητα στις ακροάσεις.

https://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-P.cfm?show=technik#tab

Τα wattage που αναφερουν στα specs των ηχειων βλεπω 2 τιμες.Η μικρη ειναι τα rms και η αλλη τα wrms?

Οπως έγραψα και σε άλλο νήμα προχθές, αν το ερμηνεύσουμε με απλούς όρους, "Long Term" σημαίνει ότι τα μεγάφωνα των ηχείων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αντέχουν αυτή την ισχύ επί μεγάλο χρονικό διάστημα (θεωρητικά αυτό ερμηνεύεται και ως "συνεχώς" αν και δεν αναφέρεται ρητώς κάτι τέτοιο) ενώ "Short Term" σημαίνει ότι τα μεγάφωνα μπορούν αντέξουν σε τέτοια ισχύ μόνο για πεπερασμένο χρονικό διάστημα.

Θα σε συμβούλευα να λάβεις υπ' όψιν μόνο την τιμή Long Term....

Ωραια.Κατι καταλαβα...Ισως να προτιμησω τα concept M https://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-M.cfm γιατι φαινονται λιγο πιο ποιοτικα απλα θα πρεπει να παρω τις βασουλες για τους πισω δορυφορους...Τι να κανουμε...Τα concept p μου φαινονται τελειως ψευτικα γμτ...Μια ματια που κοιταξα σε αυτη την κατηγορια χρηματων δεν βρηκα κατι αντιστοιχο σε αλλα ηχεια και γενικα.Το μονο κακο ειναι οτι τα μεταφορικα πανε αρκετα (69 ευρω)

Last edited:
Τελικα αλλαξα τροπο πλευσης απο αυτα που με ψηνατε :P Yamaha rx-v465 + teufel lt-2 :) Τα μπροστινα δεν θα τα παρω κολωνες αλλα απλα ηχεια.Τα πισω μονο θελω κολωνες...Λετε ειναι πολλα 1000 ευρω περιπου για αυτο το συστημα?

Χμ προσωπικά καλή την βρίσκω την τιμή,αλλά θα σου πρότεινα να έριχνες καμιά ματιά σε κάνα topic εδώ πέρα περί ηχείων,μήπως έβρισκες κάποια που να μπορείς να τα δεις πριν τα αγοράσεις για να μην έχεις αμφιβολίες με την αγορά σου.

Ειχα δει κατι crystal audio σε πολυ μικροτερη τιμη αλλα ηταν ολοι οι δορυφοροι εκτος του κεντρικου κολωνες πραγμα που δεν με βοηθαει καθολου!Μονο τα πισω θελω κολωνες...

Υπαρχουν και τα concept s που ειδα στο site και εχουν κανενα 200αρι λιγοτερο σε χρηματα και γυρω στα 10-20w σε αποδοση.Μηπως τα 200 ευρω παραπανω δεν αξιζουν για τοση λιγη διαφορα σε watt?Θα μου πειτε δεν τα εχετε ακουσει οι περισσοτεροι...Αλλα μιλαω σε καθαρα παντα θεωρια...

Κοίταξε,από την στιγμή που δεν μπορείς να τα ακούσεις,πάρε ότι σου φαίνεται καλό.

Άσε όμως τα watt,διότι είτε 100 λέει το ηχείο,είτε 1000,πάλι τα ίδια watt θα δίνει ο ενισχυτής,και ίδια ευαισθησία έχουν πάνω κάτω τα teufel,και πάλι όμως λένε "Recommended minimum amplifier output 20 Watt" οπότε καταλαβαίνεις ότι όλα θα παίζουν χωρίς προβλήματα σχετικά με την υσχή,εκτός αν θες ένταση να ρίξεις σπίτι που και πάλι σε αυτήν την κατηγορία δεν έχεις πολλές επιλογές για πολύ δυνατά ηχεία,που και πάλι αυτά καλύπτουν πολύ καλά για την τιμή τους,τώρα αναλόγως και τον χώρο.