5.1 system ετοιμο

Καλησπερα.
Φιλος θελει να αγορασει ενα σετ 5,1 η χρηση του οποιου θα γινει σε ενα χωρο 15-20τμ και θα εχει συνδεση με pc και δορ. δεκτη.
Το θελει 50% για μουσικη και 50% για ταινιες.

Για ενισχυτη εχει διαλεξει τον Yamaha rx 363.
Tωρα οσον αφορα τα ηχεια εχω μια ερωτηση.
Το ακολουθο σετ YAMAHA NS-P125 Piano Black + Yamaha NS-333 επι 2 αξιζει τον κοπο και τα παραπανω χρηματα σε συγκριση με αυτο το Yamaha NS-P110 5,1 σετ ?? Παραπανω λεφτα δεν διαθετει και αν παει στην πρωτη λυση θα παιξει χωρις γουφερ μεχρι τα χριστουγεννα οπου θα αγορασει ενα. Τι λετε??

Τέσσερα Yamaha NS-M125 http://www.skroutz.gr/c/9/speakers.html?keyphrase=yamaha+NS-M125

Και ένα Center http://www.skroutz.gr/c/9/speakers.html?keyphrase=NS-C125

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη λύση.
(Βέβαια υπάρχουν και τα Teufel Kompakt 30 μαζί με sub στα 150ε με 30ε μεταφορικά απο γερμανία)

Για sub να κοιτάξει το YST-SW030 (click) ή το 515 αν και λίγο υπερβολή για αυτά τα ηχεία,αλλά μην ξεχνάμε ότι ρυθμίζεται η ένταση όσο μεγάλο sub και να είναι.

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Τα ns-m 125 τα εχεις ακουσει?? Αν παιδια εχει κανενας καποιο σχετικο συνδυασμο με ηχεια yamaha , θα με ενδιεφερε πολυ να ποσταρει τις εντυπωσεις του απο αυτα.

Τα συγκεκριμένα ούτε τα έχω δει ούτε τα έχω ακούσει.Γενικώς Yamaha έχω δει στις περιπλανήσεις στα μαγαζιά αλλά δεν έτυχε να ακούσω,εκτός βέβαια από επαγγελματικά,subwoofer,και παλιά.

Τουλάχιστον για την τιμή πάντως που έχει το κάθε ηχείο,πιστεύω να είναι σωστά,τώρα αν είναι... Καλύτερα να μιλήσει καποιος που τα έχει ακούσει.-bye-

Στα ιδια λεφτα που ερχονται τα teufel απο γερμανια με μεταφορικα μου προτειναν το σετακι kef : c1+c5+c4+c6.Ειναι λιγοτερα watt στη θεωρια μεν αλλα επειδη ειναι μονιτορακια μηπως θα εχω καλυτερο ηχο και τελικα συμφερει?Απλα το θεμα εδω ειναι οτι θα αναγκαστω να βαλω τα 150αρια πισω (που ηδη ειναι πολυ κοντα στον θεατη) και τα 100αρια μπροστα μαζι με το 150αρι κεντρικο...Αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο ενισχυτης ετσι και αλλιως ειναι 105watt και επισης μπορω να ρυθμισω τις σταθμες τους απο το μενου του ενισχυτη.Τα λεω σωστα?

Τελικα αλλαξα τροπο πλευσης απο αυτα που με ψηνατε :P Yamaha rx-v465 + teufel lt-2 :) Τα μπροστινα δεν θα τα παρω κολωνες αλλα απλα ηχεια.Τα πισω μονο θελω κολωνες...Λετε ειναι πολλα 1000 ευρω περιπου για αυτο το συστημα?

Στα ιδια λεφτα που ερχονται τα teufel απο γερμανια με μεταφορικα μου προτειναν το σετακι kef : c1+c5+c4+c6.Ειναι λιγοτερα watt στη θεωρια μεν αλλα επειδη ειναι μονιτορακια μηπως θα εχω καλυτερο ηχο και τελικα συμφερει?Απλα το θεμα εδω ειναι οτι θα αναγκαστω να βαλω τα 150αρια πισω (που ηδη ειναι πολυ κοντα στον θεατη) και τα 100αρια μπροστα μαζι με το 150αρι κεντρικο...Αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο ενισχυτης ετσι και αλλιως ειναι 105watt και επισης μπορω να ρυθμισω τις σταθμες τους απο το μενου του ενισχυτη.Τα λεω σωστα?

Φιλική συμβουλή:
Εφ´οσον δεν έχεις χώρο για ηχεία δαπέδου εμπρός, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάρεις σετ 5.1 ηχείων με 2 ηχεία δαπέδου όπως τα kef c5 που αναφέρεις παραπάνω και 2 ηχεία βάσης όπως τα kef c1, και να τοποθετήσεις τα δαπέδου (c5) πίσω σαν περιφερειακά, και τα c1 εμπρός σαν L-R.
Πάρε 4 ηχεία βάσης για να κάνεις την δουλειά σου, και μη δίνεις επιπλέον χρήματα χωρίς όφελος.
-bye-

Εννοεις να παρω και τα πισω c1 και απλα να τα βαλω σε βασεις.Σωστα καταλαβα?Το εχω σκεφτει και αυτο...Ειδωμεν.

Μετα απο πολυ ταλαιπωρια και δικη σας (σας επρηξα) και δικη μου η αγορα εγινε.Πηρα τελικα 3x C6 (το 1 κεντρικο και τα αλλα 2 ως δορυφοροι) 1χ c4 (sub) και 2χc3 (βασης τα λιγο πιο μεγαλα απο τα c1) που θα μπουν σε βασουλες πισω...Τον 465 ακομα περιμενω να μου πουνε τιμη για να τον παραγκειλω και αυτον :)