5.1 Σύστημα για PC

yiannis2002s

Established Member
16 October 2007
120
Voula/Athens
Καλημέρα!
Θέλω να πάρω ενα 5.1 σύστημα για το PC το οποίο ειναι σε δωμάτιο-γραφείο 10m^2

Δυο έτοιμα συστήματα που σκέφτομαι -κυριως για λόγους χώρου- ειναι τα
Tα Logitech Z-5500 και τα EDIFIER DA 5000 PRO.
Με τα πρώτα να υπερτερούν λόγω πιο compact δορυφόρων - τα 3 μπροστινά θα μπουν πάνω στο γραφείο- τα 2 πίσω σε βάσεις αναγκαστικά.

Η χρήση που τα θέλω ειναι για games & για να ακούω κανα mp3.
Τι προτείνατε? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

φίλε επειδή στην ίδια αναζήτηση είμαι κι εγώ, έχουν τραβήξει την προσοχή μου τα Teufel μετά από προτροπή των παιδιών στο φόρουμ. Ας το συζητήσουμε οι ενδιαφερόμενοι μπας και καταλήξουμε κάπου...

Re: Απάντηση: 5.1 Σύστημα για PC

φίλε επειδή στην ίδια αναζήτηση είμαι κι εγώ, έχουν τραβήξει την προσοχή μου τα Teufel μετά από προτροπή των παιδιών στο φόρουμ. Ας το συζητήσουμε οι ενδιαφερόμενοι μπας και καταλήξουμε κάπου...

Τα ειδα τα Teufel, και μια χαρα αξιοπιστο site φαίνεται να έχουν....αλλα
θέλουν + καλωδια... Ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2ο πακέτο τα Concept E 100 Control... Με 249 + 30 μεταφορικα 289.... περίπου οσα τα Logitech ΑΛΛΑ αν κάτι χαλάσει τι γίνεται??

Φαντάζομαι θα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση κάπιου προβλήματος μέσω εγγύησης, λόγω κόστους μεταφορικών.
Πάντα όμως "αν"...

Τα logitech δεν είναι άσχημη επιλογή για τα λεφτά τους. Αρκει να αναγνωρίζει κάποιος πως πρόκειται για τη φθηνότερη λύση και να μην τα συγκρίνει με πακέτα ηχείων-ενισχυτή. Σε σύγκριση με τα ονομαζόμενα πακέτα "home theater" είναι πολύ καλύτερα.
Εγώ έχω το παλιότερο μοντέλο αλλά τα έχω ακούσει αρκετά σε φίλους. Θα πρέπει να σημειώσω πως τα logitech αυτά εχουν ένα επίσημα αναγνωρισμένο προβληματάκι "ηλεκτρολογικό" για το οποίο υποτίθεταιι θα υπήρχε και επίσημη απάντηση από την κατασκευάστρια εταιρία κάποια στιγμή. Το πρόβλημα το έχω δει στο φίλο που τα έχει, επηρεάζονται μερικές φορές από ατέλειες ίσως της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και παρουσιάζονται διάφοροι θόρυβοι. Θα βρείς το θέμα στο ίντερνετ.

Νομιζω πως εχεις θεσει προτασεις διαφορετικων δυνατοτητων/αναγκων.

• Με ψηφιακη εισοδο & τηλεχειριστηριο.
  • Με τηλεχειριστηριο μονο.
  • Απλα ενεργα ηχεια.
Εγω θα ελεγα οτι χωρις τηλεχειριστηριο μην παρεις τιποτα, εκτος και αν εισαι παντα διπλα στον Η/Υ.
Μετα διαλεξε τι συνδεση θα κανεις και αν θα το συνδεσεις και σε αλλες πηγες (π.χ τηλεοραση ή radio tuner -> μην ξαχναμε οτι ειναι αλλη ευκολια να ακους ραδιο απο tuner και αλλο απο Η/Υ)

Μετα σκεψου το οτι αν δεν εχεις προβλημα χωρου ενας πολυκαναλος ενισχυτης με ραδιο, με πολλες εισοδους, με τηλεχειριστηριο ειναι πολυ καλυτερη λυση και μελλοντικα δεν θα εισαι περιορισμενος σε καποια απλα ηχειακια.
Αυτο μιας και τα logitech απο την μια ειναι ευκολια αφου χωρις πολλα πολλα τα συνδεεις και τελειωνεις αλλά απο την αλλη κοστιζουν σχεδον οσο ενα φθηνο συστημα ενισχυτη + ηχειων...

Νομιζω πως εχεις θεσει προτασεις διαφορετικων δυνατοτητων/αναγκων.

• Με ψηφιακη εισοδο & τηλεχειριστηριο.
  • Με τηλεχειριστηριο μονο.
  • Απλα ενεργα ηχεια.
Εγω θα ελεγα οτι χωρις τηλεχειριστηριο μην παρεις τιποτα, εκτος και αν εισαι παντα διπλα στον Η/Υ.
Μετα διαλεξε τι συνδεση θα κανεις και αν θα το συνδεσεις και σε αλλες πηγες (π.χ τηλεοραση ή radio tuner -> μην ξαχναμε οτι ειναι αλλη ευκολια να ακους ραδιο απο tuner και αλλο απο Η/Υ)

Μετα σκεψου το οτι αν δεν εχεις προβλημα χωρου ενας πολυκαναλος ενισχυτης με ραδιο, με πολλες εισοδους, με τηλεχειριστηριο ειναι πολυ καλυτερη λυση και μελλοντικα δεν θα εισαι περιορισμενος σε καποια απλα ηχειακια.
Αυτο μιας και τα logitech απο την μια ειναι ευκολια αφου χωρις πολλα πολλα τα συνδεεις και τελειωνεις αλλά απο την αλλη κοστιζουν σχεδον οσο ενα φθηνο συστημα ενισχυτη + ηχειων...

Εχεις δικιο, σκεφτομαι διαφορετικα γιατι δεν ξερω τι ειναι καλυτερο. Το τηλεχειριστηριο ειναι καλο να υπαρχει. Ισως κ η λυση ενισχυτη και ηχειων να ειναι μια λυση αλλα τοτε δεν θα μπουν πανω στο γραφειο αλλα περιμετρικα στο χωρο + ο ενισχυτης θα θέλει καποιο επιπλο...
Λογικα θα ειναι καλυτεροι οι δορυφοροι απο αυτους της logitech..... Οσο για την εισοδο, ειπα για spdif , γιατι η μητρικη μου δεν δινει κατι αλλο. Αλλιως θελω και μια καρτα ήχου στο ολο.

Ενδιαφέρον φένεται! Υπαρχει καποιο e-shop γερμανικό που στένει Ελλάδα?
Δες στο αγγλικό Amazon.

Μην κολλάς στο Spdif,πάρε μια κάρτα,και η πιο φτηνή κάτω από 50ρικο κατά πάσα πιθανότητα θα ακούγεται καλύτερα από το ενσωματωμένο DAC τέτοιων συστημάτων.