5.1 σύστημα για ps4-ταινίες-pc! Custom HC ή Logi Z906? Προτάσεις και Απορίες!

αν τοποθετηθουν πολυ κοντα σε τοιχο με βασεις, καλυτερα θα ηταν ηχεια με το Bass reflex μπροστα ή κλειστου τυπου χωρις reflex.
Aν εχουν μια αποσταση απο τοιχο τουλαχιστον 15-20cm θεωρω οτι δεν θα αντιμετωπιζε ιδιαιτερο προβλημα.

Για το το χώρο που είσαι τώρα, οτιδήποτε μεγαλυτερο από τύπου Logitech κινδυνεύει να μην αξιοποιηθεί έως να είναι προβληματικό (τύπου μπουμαρισμα)

Επιπρόσθετα ακόμα κι αν πεις ότι πας σε κάτι μεγαλύτερο / καλύτερο για να μη ρισκάρεις πολύ λόγω χώρου θα πρέπει πάλι να πας σε κάτι περιορισμένων διαστάσεων το οποίο πιθανότατα θα είναι μικρό / λίγο για ένα μελλοντικό (μεγαλύτερο) χώρο

Με αυτά τα δεδομένα, θα σου πρότεινα να μείνεις στη λύση τύπου Logitech και όταν με το καλό πας σε άλλο χώρο, το κοιτάς πάλι

Έχε υπόψιν ότι με την εμπειρία που έχεις, με τα Logitech θα είσαι μάλλον ευτυχής (και αυτό μετράει στην τελική)

ΥΓ Εγώ, έχοντας παράλληλα μεγάλο σύστημα στο σαλόνι, απολάμβανα εξίσου τα θρυλικά Creative Gigaworks S750 που είχα στο PC τότε (θυμάμαι, ήταν εποχές που έπαιζε το δίλλημα creative vs logi (5500 νομίζω) ☺ ).

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις! Τελικά μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να πάω σε ένα λίγο ακριβότερο ενισχυτή με ισοστάθμιση, όπως τον yamaha 381(θέλω 4κ στα 60 και hdr μιας και θα είναι πολύ χρησιμα για τις μελλοντικές gaming κονσόλες) μπροστά τα Magnat Monitor Supreme 202 πίσω τα 102 και αργότερα το κεντρικό της magnat και ένα sub! Αν έχετε κάποια εναλλακτική για ενισχυτή ή ότι άλλο θα βοηθήσετε πολύ να μου πείτε! Ευχαριστώ!
http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=7035
http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=7036

Η ισοσταθμιση λογικά θα βοηθήσει στον μικρό χώρο σου

Το sub μη το αναβάλλει πάντως, θα χάνεις πολύ (ειδικά στις ταινίες)

Το ίδιο μάλλον ισχύει και για το κεντρικό (απλώς ίσως λίγο λιγότερο)

Η ισοσταθμιση λογικά θα βοηθήσει στον μικρό χώρο σου

Το sub μη το αναβάλλει πάντως, θα χάνεις πολύ (ειδικά στις ταινίες)

Το ίδιο μάλλον ισχύει και για το κεντρικό (απλώς ίσως λίγο λιγότερο)

πιστεύω ότι τα 6.5" sub των 202 θα με κρατήσει έστω για 2-3 μήνες μέχρι να βάλω το sub!

Για το το χώρο που είσαι τώρα, οτιδήποτε μεγαλυτερο από τύπου Logitech κινδυνεύει να μην αξιοποιηθεί έως να είναι προβληματικό (τύπου μπουμαρισμα)

Επιπρόσθετα ακόμα κι αν πεις ότι πας σε κάτι μεγαλύτερο / καλύτερο για να μη ρισκάρεις πολύ λόγω χώρου θα πρέπει πάλι να πας σε κάτι περιορισμένων διαστάσεων το οποίο πιθανότατα θα είναι μικρό / λίγο για ένα μελλοντικό (μεγαλύτερο) χώρο

Με αυτά τα δεδομένα, θα σου πρότεινα να μείνεις στη λύση τύπου Logitech και όταν με το καλό πας σε άλλο χώρο, το κοιτάς πάλι

Έχε υπόψιν ότι με την εμπειρία που έχεις, με τα Logitech θα είσαι μάλλον ευτυχής (και αυτό μετράει στην τελική)

ΥΓ Εγώ, έχοντας παράλληλα μεγάλο σύστημα στο σαλόνι, απολάμβανα εξίσου τα θρυλικά Creative Gigaworks S750 που είχα στο PC τότε (θυμάμαι, ήταν εποχές που έπαιζε το δίλλημα creative vs logi (5500 νομίζω) ☺ ).
Με προβλημάτισες τώρα! Βασικά τα θέματα μου με τα Logi είναι δύο! 1) Δε δέχονται hd ήχο ( δεν ξέρω τι διαφορά έχει στο αυτί με τον απλό Dolby-Dts άλλοι λένε τεράστια άλλοι λένε λεπτομέρειες) και 2) λένε ότι στα 2 χρόνια καίγονται! Αυτό στα ίδια λεφτά με τα Logi είναι πολύ ανώτερο? Τα nsp 40 είναι ψιλοκαλά ηχεία αλλά στο παραπάνω έχουν παθητικό sub. Ξέρει κανείς γιατί γενικότερα δεν αρέσει το passive sub ?
https://www.amazon.de/Yamaha-AYHT18...TF8&qid=1507813523&sr=1-21&keywords=yamaha+av

μη το σκεφτεσαι καν φιλε αν μπορεις πηγαινε στον yamaha-magnat κ σιγα σιγα θα εχεις ενα αξιοπρεπεστατο συστηματακι...

Σε τέτοιο χώρο και χωρίς να έχεις μεγάλο budget ή απαιτήσεις
, μήπως να επερνες μια ηχομπαρα? Με 400 ευρώ βρίσκεις με hdr, 4k και όλα τα format ήχου, dd, dts, dts master , truehd, εκτος από atmos.
Σε σχεση με τα παλιά σου ηχεία θα πάθεις πλάκα από τη διαφορά και σχεδόν όλες οι μπάρες συνοδεύονται και από αξιοπρεπή (για το χώρο και τα λεφτά σου) ασύρματο subwoofer. Γλυτώνεις μερεμέτια, καλώδια, ταλαιπωρία.
Είναι κρίμα να δώσεις παραπάνω χρήματα για σύστημα που θα πνίγεται και δεν θα μπορέσεις ποτέ λόγω χώρου να αξιοποιήσεις η να αποδοσει τα μέγιστα.

Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το DTS core κομμάτι του DTS master HD είναι κάπου 1.5 Mbps και έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα. δεν είναι το ίδιο με το DTS που έχουν κάποια DVD και είναι κάπου 750Mbps.
το πρόβλημα με τα logitech για μένα δεν είναι η ποιότητα ήχου αλλά ότι αν πάθει κάτι ένα κομμάτι του συστήματος τότε μάλλον αχρηστεύεται όλο.
επίσης δεν ξέρω αν τα logitech έχουν ηχεία 2 δρόμων (twetter +woofer). αν έχουν τότε λογικά θα είναι είναι ανώτερα απο πολλά μικρά ηχειά-πακέτο που έχω δει απο yamaha, onkyo κλπ που έχουν ένα ηχείο πλήρους φάσματος.

συμφωνω Geomos ειναι ευκολια αλλα ειναι κ πεταμενα λεφτα για μενα οταν μπορεισ να πας σε 5.1 δλδ δεν εχει περιορισμους ειτε απο το χωρο ειτε συζηγο χαχα...οσο καλη κ να ειανι μια ηχομπαρα δε μπορει πιστευω να συγκριθει με 5.1 συστημα!!!επισης αυτα τα ηχεια βιβλιοθηκης γιατι χωρο εχουν φτιαχτει?αν ο φιλος εστεινε το συστημα σε σαλονι θα του λεγαμε οτι ειναι μικρα κ κοιτα για δαπεδου κτλπ η κανω λαθος?

συμφωνω Geomos ειναι ευκολια αλλα ειναι κ πεταμενα λεφτα για μενα οταν μπορεισ να πας σε 5.1 δλδ δεν εχει περιορισμους ειτε απο το χωρο ειτε συζηγο χαχα...οσο καλη κ να ειανι μια ηχομπαρα δε μπορει πιστευω να συγκριθει με 5.1 συστημα!!!επισης αυτα τα ηχεια βιβλιοθηκης γιατι χωρο εχουν φτιαχτει?αν ο φιλος εστεινε το συστημα σε σαλονι θα του λεγαμε οτι ειναι μικρα κ κοιτα για δαπεδου κτλπ η κανω λαθος?
Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την ποιότητα ήχου. Το πρότεινα αποκλειστικά και μόνο λόγω budget. Αν έχει υπομονή ο φίλος και αγοράζει κομμάτι κομμάτι τότε καλώς να το κάνει,αλλά για τις απαιτήσεις του δηλαδή 4κ, hdr μοντέρνα φορματ ήχου κτλ θέλει 400 ευρώ μόνο για ενισχυτή.
Προσωπικά εγώ έκανα την αντίστροφη πορεία, από ηχοσυστημα πήγα σε μπάρα λόγω περιορισμών στη χωροταξία όταν αγόρασα σπίτι και από τότε δεν μου έχει ληψει καθόλου. Δεν έχω βέβαια μεγάλες απαιτήσεις ούτε πολλές γνώσεις και εμπειρία όσον αφορά τον ήχο.

το DTS core κομμάτι του DTS master HD είναι κάπου 1.5 Mbps και έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα. δεν είναι το ίδιο με το DTS που έχουν κάποια DVD και είναι κάπου 750Mbps.
το πρόβλημα με τα logitech για μένα δεν είναι η ποιότητα ήχου αλλά ότι αν πάθει κάτι ένα κομμάτι του συστήματος τότε μάλλον αχρηστεύεται όλο.
επίσης δεν ξέρω αν τα logitech έχουν ηχεία 2 δρόμων (twetter +woofer). αν έχουν τότε λογικά θα είναι είναι ανώτερα απο πολλά μικρά ηχειά-πακέτο που έχω δει απο yamaha, onkyo κλπ που έχουν ένα ηχείο πλήρους φάσματος.
Δεν έχουν ηχεία δύο δρόμων! Και υπάρχουν πολλές αναφορές για υπερθέρμανση και κάψιμο πάνω στα 1-2 χρόνια! Πολλές όμως!

Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την ποιότητα ήχου. Το πρότεινα αποκλειστικά και μόνο λόγω budget. Αν έχει υπομονή ο φίλος και αγοράζει κομμάτι κομμάτι τότε καλώς να το κάνει,αλλά για τις απαιτήσεις του δηλαδή 4κ, hdr μοντέρνα φορματ ήχου κτλ θέλει 400 ευρώ μόνο για ενισχυτή.
Προσωπικά εγώ έκανα την αντίστροφη πορεία, από ηχοσυστημα πήγα σε μπάρα λόγω περιορισμών στη χωροταξία όταν αγόρασα σπίτι και από τότε δεν μου έχει ληψει καθόλου. Δεν έχω βέβαια μεγάλες απαιτήσεις ούτε πολλές γνώσεις και εμπειρία όσον αφορά τον ήχο.

Εντάξει νομίζω υπάρχουν ενισχυτές στα 200-270 ευρώ με τα χαρακτηριστικά που θέλω, οι ακριβότεροι στα 275 έχουν και ισοστάθμιση , οι φθηνότεροι όχι!

Διαβάζω διάφορες αναφορές για ενισχυτές ότι αλλοιώνουν την εικόνα όταν συνδέονται με hdmi (όπου είναι ο μόνος τρόπος να έχω Dts MA και Dolby true Hd) Ειδικά στα παιχνίδια στο ps4, ίσως έχω πρόβλημα. Νόμιζα ότι τα είχα βάλει σε μια τάξη στο μυαλό μου αλλά μάλλον όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι! Ευχαριστώ για τις προτάσεις, εννοείται θα περιμένω τη bf για εκπτώσεις, οπότε έχω ακόμα χρόνο να δω τι θα κάνω!

δεν ειμαι κ ειδικος αλλα αν εχεις το ps4 στη tv κ τον ενισχυτη με την tv με οπτικη ινα δε το λεινεις το προβλημα?

Διαβάζω διάφορες αναφορές για ενισχυτές ότι αλλοιώνουν την εικόνα όταν συνδέονται με hdmi (όπου είναι ο μόνος τρόπος να έχω Dts MA και Dolby true Hd) Ειδικά στα παιχνίδια στο ps4, ίσως έχω πρόβλημα.

Μη μπλεκεσαι με διαφορα ασχετα που δεν ισχυουν

Δεν εχεις καμια αλλοιωση με το HDMI

Αυτο που ισως διαβασες και μπλεχτηκες ειναι οτι πολλοι ενισχυτες εχουν δυνατοτητα επεξεργασίας της εικονας την οποια φυσικα ειναι καλο να εχεις disabled στην συντριπτικη πλειονοτητα των περιπτωσεων