5.1 συστημα οχι για σαματα....αλλα ζεστη ομορφη μουσικη

Ηχεια απο υπολογιστη δεν μπορεις να συνδεσεις πανω στον ενισχυτη με τιποτα. Και να τα καταφερεις κατι απο τα 2 θα χαλασεις με πιο πιθανο θυμα τα ηχεια.
Οσο για τα μικρα πισω δες αυτα
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/0f441ce3-c0f2-40f0-9c73-654fd069fc6b.aspx
Πανεμπρφα, απιστευτα μικρα οπως ακριβως τα θες και αποδιδουν παρα πολυ καλο ηχο παρολο το μεγεθος τους. Και συνδυασε τα με οποια μπροστινα θες. Θα ελεγα να τα συνδυασεις με τα μπροστινα και το sub της ιδιας εταιρειας αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν θα εχει προβλημα ο ενισχυτης να τα οδηγησει λογω του οτι η αντισταση τους πεφτει πολυ χαμηλα. Θα σου πουν και στα καταστηματα η στην ιδια την εταιρεια αν εχεις θεμα ή οχι.
Παντως πριν επιλεξεις να πας καπου να τα ακουσεις και τα roister και τα crystal audio. Γνωμη μου ειναι πως οποιο και απο τα 2 να επιλεξεις θα σε ικανοποιησουν και με το παραπανω!

Εβαλα και 1 φωτογραφια του χώρου μου ωστε να καταλάβετε τί εννοώ όταν λέω οτι δεν έχω χώρο για τα πίσω περιφερειακά ηχέια ....και για να σκεφτείτε καμια ιδέα ποιο παραγωγικά....μια εικόνα ειναι 1000 λέξεις..
Ισως να μπορουσαν να μπουν 2 στύλες λεπτές δεξιά και αριστερά του καναπε...αλλα ποιές...?

Attachments

• DSC_1249.jpg
    DSC_1249.jpg
    58.2 KB · Views: 61
Last edited:
Τώρα άμα σου πώ οτι τα θέλω μικρότερα θα με πάρεις με τις πέτρες??? Ωραια πάντως τα crystal audio...είναι μία λύση....

ο Pioneer
VSX-920 δεν μπορεί να τα οδηγίσει ???? Ούτος η άλλος επειδή θα είναι πολύ κοντα στο κεφάλι μου δεν θέλω να έχουν πολύ ένταση...σε σχεση με τα μπροστινά πάντα.... πώς καταλαβαίνω άμα ο ενισχυτής μπορεί να τα οδηγήσει???

Δες τα πρωτα. Αν θες πιο μικρα και απο αυτα τοτε δε θες ηχεια. Θες ακουστικα:smash:
Οσο για τις κολλονες πισω, ξεχνα τες. Θα ειναι τοσο κοντα στον καναπε που αν κατσουν πανω απο ενα ατομο θα ακουει ο αριστερος το αριστερο και ο δεξιος το δεξι καθως ο ηχος θα κοβεται στο κεφαλι τους και δεν θα περναει περα απο αυτο. Ακριβως την ιδια διαταξη χωρου εχω και εγω με σενα.
Η σωστοτερη λυση ειναι 2 μικρα ηχεια (ισως και αυτα που σου ειπα) σε 2 βασεις τοιχου, ψηλα δεξια και αριστερα απο τον καναπε, τα οποια θα εχουν κλιση προς τα κατω. Αυτο εκανα κιεγω και ησυχασα.
Και τωρα που ξανακοιταω τη φωτο σου, μηπως να μην εβαζες ουτε μπροστα ηχεια δαπεδου και να εβαζες βασης οπως τα roister emphasis 5??
Νομιζω πως ειναι πολυ μικρος ο χωρος σου για τα 25αρια.Παρε και αλλες γνωμες πιο εμπειρων εδω στο φορουμ και βλεπεις.

ο Pioneer
VSX-920 δεν μπορεί να τα οδηγίσει ???? Ούτος η άλλος επειδή θα είναι πολύ κοντα στο κεφάλι μου δεν θέλω να έχουν πολύ ένταση...σε σχεση με τα μπροστινά πάντα.... πώς καταλαβαίνω άμα ο ενισχυτής μπορεί να τα οδηγήσει???
Στα crystal audio γενικα, πεφτει αρκετα η αντισταση τους με αποτελεσμα να χρειαζεται μεγαλυτερης κατηγοριας ενισχυτης για να τα οδηγησει, χωρις προβλημα. Παντως αν βαλεις αλλης εταιρειας μπροστα (οπως τα roister που λεμε πιο πανω) και μονο τα πισω της crystal audio δε θα εχεις νομιζω κανενα προβλημα. Και αν τελικα καταληξεις να παιξεις με αυτες τις 2 εταιρειες να προτιμησεις το sub της crystal.

Δες τα πρωτα. Αν θες πιο μικρα και απο αυτα τοτε δε θες ηχεια. Θες ακουστικα:smash:
Οσο για τις κολλονες πισω, ξεχνα τες. Θα ειναι τοσο κοντα στον καναπε που αν κατσουν πανω απο ενα ατομο θα ακουει ο αριστερος το αριστερο και ο δεξιος το δεξι καθως ο ηχος θα κοβεται στο κεφαλι τους και δεν θα περναει περα απο αυτο. Ακριβως την ιδια διαταξη χωρου εχω και εγω με σενα.
Η σωστοτερη λυση ειναι 2 μικρα ηχεια (ισως και αυτα που σου ειπα) σε 2 βασεις τοιχου, ψηλα δεξια και αριστερα απο τον καναπε, τα οποια θα εχουν κλιση προς τα κατω. Αυτο εκανα κιεγω και ησυχασα.
Και τωρα που ξανακοιταω τη φωτο σου, μηπως να μην εβαζες ουτε μπροστα ηχεια δαπεδου και να εβαζες βασης οπως τα roister emphasis 5??
Νομιζω πως ειναι πολυ μικρος ο χωρος σου για τα 25αρια.Παρε και αλλες γνωμες πιο εμπειρων εδω στο φορουμ και βλεπεις.
Οσον αφορά τα 25αρια....μάλλον έχεις δίκιο..μάλον είναι μεγάλα για τον χώρο μου...αλλα θ´λεω να τα πάρω για 2 λόγους 1ον είναι πανέμορφα και μου αρέσουν - απλα- και 2ον ενδέχεται να μετακομίσω σύντομα σε μεγαλύτερο σπίτι....

Οσον αφορά τα 25αρια....μάλλον έχεις δίκιο..μάλον είναι μεγάλα για τον χώρο μου...αλλα θ´λεω να τα πάρω για 2 λόγους 1ον είναι πανέμορφα και μου αρέσουν - απλα- και 2ον ενδέχεται να μετακομίσω σύντομα σε μεγαλύτερο σπίτι....
Οποτε μη το σκεφτεσαι καν για τα 5αρια. Για μενα η καταλληλη 6αδα για σενα θα ηταν μπροστα roister emphasis 25+5c (δε λεω τα crystal μονο και μονο λογο αντιστασης, αν και καλο ειναι να το σιγουρεψεις), τα crystal audio bps για πισω και ενα sub της crystal, και εισαι κομπλε.

Σαν να το βλέπω αυτο το σύνολο....μου φαίνεται καλό...σε ευχαριστω ρε chris

Tωρα πλέον το θέμα είναι στο Sub...κατ αρχάς ??? το χρειάζομαι ??? λογικα τα 25αρια ta roister πανε χαμηλά....αρα δεν θα έπρεπε...ειδικά εαν αναλογιστείς το μεγεθος του σαλονιού μου....και εάν θα έπερνα θα έπρεπε αν βάλω ένα μικρο σαν αυτο ?? http://www.odes.gr/index.php?page=s...&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=5
η πρεπει να βάλω μεγαλύτερο σαν αυτο ?? http://www.odes.gr/index.php?page=s...&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=5.....
Είναι μικρο το δωματιο και φοβάμαι μην μπουκώσει το πράγμα μαζι με το sub... γενικα ποια μοντελα ειναι καλές αγορές γύρω στα 200 - 250 ευρο ???

Tωρα πλέον το θέμα είναι στο Sub...κατ αρχάς ??? το χρειάζομαι ??? λογικα τα 25αρια ta roister πανε χαμηλά....αρα δεν θα έπρεπε...ειδικά εαν αναλογιστείς το μεγεθος του σαλονιού μου....και εάν θα έπερνα θα έπρεπε αν βάλω ένα μικρο σαν αυτο ?? http://www.odes.gr/index.php?page=s...&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=5
η πρεπει να βάλω μεγαλύτερο σαν αυτο ?? http://www.odes.gr/index.php?page=s...&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=5.....
Είναι μικρο το δωματιο και φοβάμαι μην μπουκώσει το πράγμα μαζι με το sub... γενικα ποια μοντελα ειναι καλές αγορές γύρω στα 200 - 250 ευρο ???
Το συγκεκριμενο ΥΑΜΑΗΑ ξεχνα το. Το εχω ακουσει και μαλιστα σε συνδυασμο με τα emphasis 25 και ηταν σαν να μην υπηρχε καν. Περισσοτερο βουιζει και χαλαει το συνολο των χαμηλων παρα βοηθαει. Για ενα πολυ μικρο δωματιο μια χαρα ειναι. Ή μην παρεις καθολου ή παρε κατι σαν το crystal.
Παντως και χωρις sub πιστευω οτι θα μεινεις ικανοποιημενος απο τα 25αρια. Και θα γλιτωσεις και χρηματα τα οποια τα δινεις ή για εναν μεγαλυτερο ενισχυτη (αν και με τον pioneer δεν θα εχεις κανενα παραπονο, το αντιθετο μαλιστα) ή για ενα bd player ή και για τιποτα.

ναι και εγω καταληγω οτι μαλλον θα πάρω το συστημα χωρίς sub για αρχη και υστερα βλέπουμε...Αυτο που δεν ξέρω ειναι το εξής: /εχω μια 47αρα lg τηλεωραση με 2 usb θυρες...μέχρι τώρα βάζω τον σκληρό στην τv και βλέπω ταινιες...αλλα αυτες με ήχο dts δεν παιζει ο ήχος....εάν συνδεσω την τηλεωραση με τον ενισχυτη και βάλω τον σκληρό στην tv και πάω να πέξω μια ταινία τι θα συμβεί ???για να πέξω ήχο μέσα απο ενισχυτή πρεπει να βάλω καλώδιο out για ήχο apo ti tv στο in του ενισχυτή???? και εαν γίνεται αυτο...τοτε άμα πάω να πέξω ένα βιντεο που είναι dts και η τηλεώραση μου δεν παίζει τον ήχο τότε εάν στείλει τον ήχο στον ενισχυτή θα τον πέξει ?????

ναι και εγω καταληγω οτι μαλλον θα πάρω το συστημα χωρίς sub για αρχη και υστερα βλέπουμε...Αυτο που δεν ξέρω ειναι το εξής: /εχω μια 47αρα lg τηλεωραση με 2 usb θυρες...μέχρι τώρα βάζω τον σκληρό στην τv και βλέπω ταινιες...αλλα αυτες με ήχο dts δεν παιζει ο ήχος....εάν συνδεσω την τηλεωραση με τον ενισχυτη και βάλω τον σκληρό στην tv και πάω να πέξω μια ταινία τι θα συμβεί ???για να πέξω ήχο μέσα απο ενισχυτή πρεπει να βάλω καλώδιο out για ήχο apo ti tv στο in του ενισχυτή???? και εαν γίνεται αυτο...τοτε άμα πάω να πέξω ένα βιντεο που είναι dts και η τηλεώραση μου δεν παίζει τον ήχο τότε εάν στείλει τον ήχο στον ενισχυτή θα τον πέξει ?????
Aν η τηλεόραση και ο 920 υποστηρίζει audio return φτάνει να συνδέσεις την tv με hdmi στο output του του ενισχυτή , αν όχι τότε βάλε ένα οπτικό καλωδιo και είσαι οκ .
Αφου χρησιμοποιείς τον media player της TV ο ενισχυτής θα παίξει ότι παίζει η tv...

Aν η τηλεόραση και ο 920 υποστηρίζει audio return φτάνει να συνδέσεις την tv με hdmi στο output του του ενισχυτή , αν όχι τότε βάλε ένα οπτικό καλωδιo και είσαι οκ .
Αφου χρησιμοποιείς τον media player της TV ο ενισχυτής θα παίξει ότι παίζει η tv...
- ΝΑΙ αλλα...η τηλεωραση δεν παιζει dts...οποτε δεν ξερω αμα το σημα του ήχου εαν είναι dts θα φτασει ποτε στον ενισχυτη.... audio return ??? τι ειναι αυτο ?

Φίλε μου Κώστα πώς κατάλαβες οτι έχουν χαμηλή ευαισθησία ? και τι ακριβώς είναι η ευαισθησία ? Οταν διαβάζω τα χαρακτηριστικά καταλαβαίνω το φάσμα λειτουργέιας τους...οσο απο ποιο χαμηλα ξεκινούν τα hertz τους τόσο ποιο μεγάλη κάλυψη έχουν στο μπάσο και όσο ποιο πολύ ψιλά δουλέβουν τόσο ποιο πολύ δουλέβουν σαν tweeter δυλαδή είναι για ψιλές συχνότητες μόνο....και επίσης υπάρχει και ο δείκτης ευαισθησίας που περιγράφεται σαν db alla ta db κανονικα δεν είναι ένταση ήχου ???? πώς καταλαβαίνουμε εαν ένα ηχέιο παίζει ποιοτικά ? εάν δεν παραμορφώνει ? ??

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=999033&postcount=13

Ποια η γνώμη σας για τον yamaha rx667 ???? ειναι καλυτερος απο τον pioneer vsx 920??? απο οτι βλέπω μια διαφορά ειναι οτι ο yamaha υποστηιριζει audio return ενω ο pioneer οχι.

Tελικα αγόρασα τον yamaha rx 667.....αυτη την στιγμη έχω συνδεδεμένα μονο τα roister emphasis 25 .....δεν πρόλαβα να κάνω πολλά έβαλα μόνο κάποια τραγούδια και άκουσα.....και έμεινα ΚΑΓΚΕΛΟ.....κατι μεσαία ..κάτι ψιλά´....κάτι μπάσα....κοντέβω να βάλω τα κλάματα απο τη συγκίνηση....

Και κάτι που ανακάλυψα μόλις.....το κεντρικό ηχείο που παρήγγειλα το emphasis c5 δεν χωράει στο έπιπλο μου...ειναι 18 εκ το ύψος του και εγω έχω 15 εκ....
υπάρχει τρόπος να πάρω κεντρικό απο άλλη εταιρία???? και ο αποτέλεσμα να μην είναι ηλίθιο???? καμια ιδέα ???