5 δορυφοροι σε 1.20 wavefrontier

doukasn

New member
5 January 2009
47
παιδια για χαρα θελω στο wave που εχω να βαλω τους εξεις δοευφορους

39E,28.2E,25.5E,16E,10Ε,0.8W Mενω ελευσινα.

ευχαριστω

χαλαρα κατεβαζεις τους δορυφορους που ζητας και αν θελεις προσθετεις και αλλους.το wave frontier παιρνει παρα πολλα lnb σε ενα διαστημα 45μοιρων.και εγω αυτο εχω και αν δεν κανω λαθος το κανονικο wave frontier ειναι 1,10 το πιατο.

1,20 δεν υπάρχει, οι διαστάσεις είναι αυτές που έδωσε ο Φίλιππος και οι δορυφόροι που θέλεις βγαίνουν μια χαρά...

Ονομάζεται Τ-90, οπότε 90άρι το λέμε. Τα 1 μέτρο και 1.20 που μπορεί να ακούσετε σε κανένα κατάστημα, μην τα λαμβάνετε υπόψη σας.

Φίλε doukasn, όλους τους παίρνει και αρκετούς ακόμα.

Παιδιά, γεια σας και από μένα.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για ακριβώς την ίδια εγκατάσταση κοντά στην πόλη του ΒΟΛΟΥ (Κεντρική Ελλάδα - Θεσσαλία). Στο διαμέρισμα έχω τέλεια οπτική επαφή προς νότο γιατί είμαι μπροστά στη θάλασσα.

Θέλω:
α) Κάλυψη δορυφόρων σε τόξο από 42 east μέχρι 1 west
β) Χρησιμοποίηση, κατά πάσα πιθανότητα, πιάτου wave frontier t-90 ή άλλου ισοδύναμου

Ερωτήσεις:

1. Το ίδιο τόξο (42east - 1west) μπορώ να το καλύψω και με πιάτο 1.20m ή είναι υποχρεωτικό να βάλω το wave frontier t-90 για τόσο μεγάλο τόξο;

Πώς μπορώ γενικά να γνωρίζω τι τόξο πετυχαίνω με πιάτο Χ διαμέτρου;
Π.χ. θέλω ένα πίνακα του τύπου

- Με πιάτο 60cm καλύπτεις παράκεντρα τόξο 5 μοιρών π.χ. από 13 east έως 18 east
- Με πιάτο 80cm καλύπτεις παράκεντρα τόξο 15 μοιρών π.χ. από 13 east έως 28 east
- Με πιάτο 90cm καλύπτεις παράκεντρα τόξο 20 μοιρών π.χ. από 13 east έως 33 east
....
- Με πιάτο 180cm καλύπτεις παράκεντρα τόξο 50 μοιρών π.χ. από 49 east έως 1 west

και ούτω καθεξής

(Οι αριθμοί είναι τυχαίοι!!!)

2. Πώς μπορώ να εξασφαλίσω ότι θα λαμβάνω όλα τα κανάλια από τον κάθε δορυφόρο; Απ' ότι διάβασα υπάρχουν κάποιες δύσκολες / δύστροπες δέσμες μέσα στον κάθε δορυφόρο. Το wave t-90 τις πιάνει αυτές; Υπάρχει περίπτωση με πιάτο 120cm να πιάνω τις δέσμες αυτές (τα κανάλια αυτά δηλαδή) και με το wave t-90 να ΜΗΝ έχω αυτή τη δυνατότητα;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Last edited:
Απάντηση: Re: 5 δορυφοροι σε 1.20 wavefrontier

πως θα σου φαινόταν η λύση του μοτέρ?

Απορρίπτεται. Δεν θέλω να αργώ στο zapping + είμαι άσχετος άρα θα πληρώνω κάνα 200άρι το χρόνο στους τεχνικούς για να μου το ξαναευθυγραμμίζουν όταν θα εξαντλείται η μπαταρία του moter. no no no no

το μοτέρ δεν λειτουργεί με μπαταρίες αλλα τροφοδοτείται από τον δεκτη μέσο του καλωδίου του lnb άρα δεν πεζή να χρειάζεσαι 200ari για κάτι. τώρα αν σε ενοχλεί η αναμονή μερικών sec, σεβαστό.

είμαστε k συντοπίτες, οποτε αν χρειαστείς βοήθεια στην εγκατάσταση εδώ είμαι :a0210:

(συγγνώμη για τα ορθογραφικά αλλα κόλλησε το πληκτρολόγιο και κάνω μετάφραση από greeklish σε ελληνικά)

Re: Απάντηση: Re: 5 δορυφοροι σε 1.20 wavefrontier

Απορρίπτεται. Δεν θέλω να αργώ στο zapping + είμαι άσχετος άρα θα πληρώνω κάνα 200άρι το χρόνο στους τεχνικούς για να μου το ξαναευθυγραμμίζουν όταν θα εξαντλείται η μπαταρία του moter. no no no no

1 Zapping : Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας μας με το αργώ. Ένας νορμαλ χρόνος για να πάει το δικό μου πιάτο από την μια άκρη του τόξου στην άλλη (75Ε-30W) είναι γύρω στο ένα λεπτό.

2 Μπαταρία : Μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν ξέρω τι εννοείς με την λέξη μπαταρία. Κάτι άλλο θες να πεις, μιας και μπαταρία στο μοτέρ δεν υπάρχει.

3 Ξαναευθυγραμμίζουν : Αυτό όντως μπορεί να συμβεί. Ένας πχ δυνατός αέρας μπορεί να το κάνει. Το ίδιο όμως μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε πιάτο. ΔΕΝ είναι προνόμιο των κινητών αυτό.

4 200 είναι ΠΟΛΛΑ χρήματα για ακόμη και για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Πόσο μάλλον για να το ξαναευθυγραμμίσουν.

5 "Όλα τα κανάλια από τον κάθε δορυφόρο" από "τόξο από 42 east μέχρι 1 west" για να γίνει χρειάζονται καμιά 25.000 (ίσως και παραπάνω). Ακόμη και τότε όμως, το πιθανότερο είναι οτι δεν θα τα καταφέρεις. Για να πιάσεις όμως περίπου το 90% των καναλιών που είναι ενδιαφέροντα, γίνεται με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λιγότερα. Είναι θέμα στόχων/φιλοδοξίας και διάθεσης να ξοδέψεις.

6 "Το wave t-90 τις πιάνει αυτές; Υπάρχει περίπτωση με πιάτο 120cm να πιάνω τις δέσμες αυτές (τα κανάλια αυτά δηλαδή) και με το wave t-90 να ΜΗΝ έχω αυτή τη δυνατότητα;". ΕΑΝ μιλάμε για το 90% που είπα στο (5) ΝΑΙ. Εαν μιλάμε για όλα/κάθε ΟΧΙ.

Σίμος

έτσι ήμουν και εγώ όταν ξεκινούσα... να πιάσω όλα τα κανάλια από όλους τους δορυφόρους... μετά απο κάποια χρόνια ενασχόλησης μου αρκούν 2-3 πακέτα σε έναν δύο δορυφόρους..... :cool4:

Παιδιά (αναφορικά με την παράκεντρη λήψη πολλών δορυφόρων) στη θέση μου θα βάζατε wave frontier toroidal t-90 ή ένα σταθερό πιάτο 125cm ;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μίας και της άλλης επιλογής σε επίπεδο:
1. Ανοίγματος τόξου για να πιάσω μεγάλο εύρος δορυφόρων
2. Ακρίβεια σήματος
3. Ευθραστότητας εγκατάστασης
+ οτιδήποτε άλλο.

Δηλαδή, η ερώτηση είναι:
Σταθερό πιάτο 125cm ή wave t-90;
Τι να αγοράσω; Περιοχή Βόλου βρίσκομαι.

Ευχαριστώ πολύ

Θέλω όσο πιο πολλούς δορυφόρους μπορώ στο τόξο 42 east μέχρι 1 west και γνωρίζω ότι αυτό μπορώ να το πετύχω με το wave λόγω του μεγάλου ανοίγματος που προσφέρει.

Ποιο είναι όμως το μειονέκτημα του wave σε σχέση με ένα μεγάλο απλό κάτοπτρο;
Αυτό δεν έχω καταλάβει! Και σε ένα μεγάλο πιάτο με παράκεντρη λήψη δεν μπορώ να πετύχω αρκετούς δορυφόρους δεξιά και αριστερά από το κεντρικό lnb (αν είναι αρκετά μεγάλο το πιάτο); Άρα ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟ wave;

Αυτό ρωτάω. Με ποιο κριτήρια συγκρίνουμε τις δύο λύσεις;;

Δηλαδή με ένα σταθερό πιάτο 125cm θα έχω μικρότερο τόξο αλλά καλύτερη λήψη ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Με ένα μεγάλο σταθερό πιάτο θα πιάνω "σημαντικό αριθμό" πιο πολλών καναλιών απ' ότι με ένα wave t-90;

Ευχαριστώ

Last edited:
τα πολυεστιακα πιατα εχουν μια σχετικα σταθερη απόδοση σε ολο το ωφέλιμο τοξο τους , σε αντιθεση με τα offset που το κεντρικο lnb αποδιδει τα μεγιστα σε σχεση με τα παρακεντρα . οπου οσο πιο παρακεντρα τοσο μεγαλυτέρη ειναι η εξασθένηση τους .

με το wavefrontier μπορύμε να βγάλουμε και περισσότερες από 45 μοίρες τόξο ?

Απάντηση: Re: 5 δορυφοροι σε 1.20 wavefrontier

Ίσως να φτάνει (πολύ ζόρικα) τις 50 μοίρες με κόλπα και πατέντες αλλά πολύ οριακά.

Δεν είμαι σίγουρος.

Last edited:

Ναι, υπάρχει αυτοσχέδιος τρόπος (κοινώς πατέντα). Γίνεται με προέκταση του
μεταλλικού τόξου στήριξης των LNB προς τις δύο άκρες του, προσπαθώντας να
διατηρηθεί η ίδια κυρτότητα, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο σωστός εστιασμός
του σήματος που έρχεται απ' τον ανακλαστήρα.

toroidallnb08.jpg

Vicko28E-30W.jpg