5 καναλια 200 βατ 900 δολαρια

καποιος που τους καλοεβλεπε (αν)

Και στο btw, 620 ευρω πλεον..................!!!!!!!!!!

Κίνηση, εκτελωνισμός και μια αρχική γνώμη επί των προϊόντων

εκανε κανεις κινηση ?

Εγώ έκανα μια (διερευνητική) κίνηση.

Ζήτησα με ποιό τρόπο μπορεί να αγοράσω 2 μονομπλόκ XPA-1 (και μάλιστα με ενδιέφεραν 2 κομμάτια Special Edition, αλλά δεν υπάρχουν πλέον) και πόσο στοιχίζουν τα μεταφορικά.

Μου απάντησαν ότι δεν δέχονται πιστωτική. Μόνο μέσω τραπεζικού εμβάσματος και το κόστος μεταφοράς για τους 2 μονομπλόκ στην Ελλάδα είναι 441 δολάρια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για διεθνείς αποστολές των προϊόντων τους στο:

http://emotiva.com/emotiva.international.orders.pdf

((Τιμή + μεταφορικά) + 4% Δασμοί) + 19% ΦΠΑ

Και τα έξοδα εκτελωνισμού χωριστά

Με βάση τα παραπάνω και με σημερινή τιμή του δολλαρίου (τιμή πώλησης περ. 1.24/Ευρώ) έκανα ένα γρήγορο υπολογισμό και το κόστος για 2 μονομπλόκ XPA-1 έρχεται κοντά στα 2435 ευρώ.

$999 x 2 = $1998

$1998 + $441 = $2439

$2439 + 4% = $2536.56

$2536.36 + 19% = $3018.5

$3018.5 : 1.24 = 2434.3 Euro

Συν καμιά 20αριά - 25αριά τα έξοδα εμβάσματος -> Τελικό ποσόν κοντά στα 2460 Ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ότι πληρώνεις στο εργοστάσιο σε δολλάρια με τα μεταφορικά, κάντα ευρώ συν κάτι και είσαι μέσα.

Θέλω όμως να πω και κάτι άλλο.

Η επιλογή των προϊόντων της Emotiva είναι καλή, στα πλαίσια όμως του ότι γνωρίζουμε τί αγοράζουμε. Όσο κι αν τα νούμερα στα specifications φαίνονται ελκυστικά, μην περιμένουμε να πάρουμε ήχο Mark Levinson ή Krell. Ίσως ούτε ήχο μιας πιο προσγειωμένης επιλογής, π.χ. ενός NAD S200 ή ενός Anthem σειράς MCA ή ενός Sherbourn, που αναφέρθηκε.

Τα μονομπλόκς και οι δικάναλοι είναι υλοποιήσεις πιο καλές από τους τρικάναλους και τους πολυκάναλους, και έχουν βέβαια και περισσότερα "γκάζια", με ότι αυτό συνεπάγεται στην ποιότητα του ήχου.

Επ' αυτού, έχει ανοιχτεί μια τεράστια συζήτηση στο Αμερικάνικο AVSForum, όπου κατατέθηκαν γνώμες ένθεν και ένθεν, με πολλές υπερβολές πολλές φορές, κι από τις δυο μεριές (υποστηρικτές και πολέμιους των προϊόντων).

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=781208

Γενικά είναι τίμιες υλοποιήσεις με καλές τιμές γι αυτά που προσφέρουν, αλλά εγώ θα σκεφτόμουν διπλά το τελικό νούμερο μιας και ανεβαίνει αρκετά (κοντά ή και πάνω από το 50%) με τα μεταφορικά και τον εκτελωνισμό.

Last edited: