50-55'' εως 1300-1400Ε

denial

Established Member
3 March 2008
149
Γεια χαρα σε ολους!

Σκεφτομουν να φυγω απο την 40'' Sony που εχω στο σαλονι λογω αλλαγης σπιτιου και χωρου και να παρω κατι μεγαλυτερο.
Σκεφτομουν για 46'' αλλα νομιζω οτι σε HD περιεχομενο η αποσταση μου επιτρεπει και 50-55'' .
Η αποσταση ειναι 2.30-2.5 μετρα απο την tv αναλογα πως καθεσαι στον καναπε.

Το θεμα ειανι οτι επειδη εχω δει σε φιλους θεματα καμενων Pixels (ειδικα σε samsung ) στις 55αρες φοβομουν να ασχοληθω μεχρι που ειδα οτι η LG δινει 0 Pixel εγγυηση.Ισχυει αραγε η εχει κανενα λακο π.χ. να μην ειναι συγκεκριμενο χρωμα κλπ? Γνωριζει κανεις?

ΑΡχικα ειδα σε προσφορα την 55LX9500 και μου αρεσε.Η τιμη καλη με δοσεις στο Πλαισιο μου βγαινει μια χαρα και με βολευει.
Η αληθεια ειανι οτι θεωρω πως ειναι πολυ νωρις για 3d TV οποτε εδω χρειαζομαι την καθοδηγηση σας.

Ποια LG Προτεινετε σε 50-55 inches με πληρη αδιαφορια στο 3d επαναλαμβανω, με ενδιαφερει βασικα να βλεπω BluRay και ταινιες απο το Pc οποτε θα ηθελα να εχει DLNA δυνατοτητα με αναπαραγωγη Mkv αρχειων.

Εχετε καποια να προτεινετε και αν αξιζει να παρω την 55LX9500 που ειναι περσινο μοντελο?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Η Panasonic TX-P50G30E Plasma, που είναι κάτω από 1300, δεν σου κάνει;

Μη με παρεξηγησετε αλλα δεν θελω Plasma.Προτιμω lcd.
Βεβαια με αυτα που διαβασα οτι στις 55 ειναι λιγο χαλια το τηλεοπτικο σημα,(θα παω σε φιλο με 55αρα να δω να εχω αποψη) σκεφτομαι για μικροτερη μιας και η αποσταση ειναι στα 2.30-2.50μ. και σκεφτομαι για 50αρα.

Σε lcd με 0 pixel αρα δυστηχως μονο Lg υπαρχει κατι να αξιζει τα λεφτα του εννοω καλη εικονα για tv και αρκετα καλη αποδοση σε HD ?

Ευχαριστω!

Μη με παρεξηγησετε αλλα δεν θελω Plasma.Προτιμω lcd.

Δεν ειναι για παρεξηγηση αυτο. Εχω περασει και εγω απο το σταδιο αυτο.

Απλως εισαι και εσυ θυμα της υπερβολικης πλυσης εγκεφαλου απο το μαρκετινγκ των εταιρειων που πουλανε τηλεορασεις με μετρια ποιοτητα εικονας (edge LED) ως κατι το πρωτοποριακο και το ποιοτικο.

Στο θεμα μας τωρα αφου επιμενεις σε LED παρε την Sony 46ΗΧ800 στα 1099 ευρω.

Γεια χαρα σε ολους!

Σκεφτομουν να φυγω απο την 40'' Sony που εχω στο σαλονι λογω αλλαγης σπιτιου και χωρου και να παρω κατι μεγαλυτερο.
Σκεφτομουν για 46'' αλλα νομιζω οτι σε HD περιεχομενο η αποσταση μου επιτρεπει και 50-55'' .
Η αποσταση ειναι 2.30-2.5 μετρα απο την tv αναλογα πως καθεσαι στον καναπε.

Το θεμα ειανι οτι επειδη εχω δει σε φιλους θεματα καμενων Pixels (ειδικα σε samsung ) στις 55αρες φοβομουν να ασχοληθω μεχρι που ειδα οτι η LG δινει 0 Pixel εγγυηση.Ισχυει αραγε η εχει κανενα λακο π.χ. να μην ειναι συγκεκριμενο χρωμα κλπ? Γνωριζει κανεις?

ΑΡχικα ειδα σε προσφορα την 55LX9500 και μου αρεσε.Η τιμη καλη με δοσεις στο Πλαισιο μου βγαινει μια χαρα και με βολευει.
Η αληθεια ειανι οτι θεωρω πως ειναι πολυ νωρις για 3d TV οποτε εδω χρειαζομαι την καθοδηγηση σας.

Ποια LG Προτεινετε σε 50-55 inches με πληρη αδιαφορια στο 3d επαναλαμβανω, με ενδιαφερει βασικα να βλεπω BluRay και ταινιες απο το Pc οποτε θα ηθελα να εχει DLNA δυνατοτητα με αναπαραγωγη Mkv αρχειων.

Εχετε καποια να προτεινετε και αν αξιζει να παρω την 55LX9500 που ειναι περσινο μοντελο?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
δηλ η samsung δεν δινει δινει 0 Pixel εγγυηση ????

Καλυτερα θα ηταν να δινουν εγγυηση για το clouding αλλα στην περιπτωση αυτη θα επρεπε να πηγαινει χαμενο το 50-60% των τηλεορασεων.

Καλυτερα θα ηταν να δινουν εγγυηση για το clouding αλλα στην περιπτωση αυτη θα επρεπε να πηγαινει χαμενο το 50-60% των τηλεορασεων.
Δηλαδη δεν ειναι λογος να αλλαξουμε γνωμη...??? εγω αρχισα μετα απο αυτη την παρατηρηση να ψαχνω προς lg ???

Κακως κατα την γνωμη μου , συνηθως οι LG εχουν χειροτερη εικονα απο τις αντιστοιχες Sony και Samsung.
ναι αλλα να περιμενω να καουν 7 pixels (εαν θυμαμαι καλα τοσα πρεπει να ηταν) για να μου την αντικαταστησουν-επισκευασουν?? γιατι εστω και 1 πιστευω ειναι ενοχλητικο να το βλεπεισ...?!?!?!?!

Τρεις Sony ειχα καμια δεν ειχε καμμενο pixel , να εισαι τοσο γκαντεμης να αγορασεις μια με 7?

Δεν το πιστευω , πλεον τα προβληματα αυτα ειναι ελαχιστα.

Δεν ειναι για παρεξηγηση αυτο. Εχω περασει και εγω απο το σταδιο αυτο.

Απλως εισαι και εσυ θυμα της υπερβολικης πλυσης εγκεφαλου απο το μαρκετινγκ των εταιρειων που πουλανε τηλεορασεις με μετρια ποιοτητα εικονας (edge LED) ως κατι το πρωτοποριακο και το ποιοτικο.

Στο θεμα μας τωρα αφου επιμενεις σε LED παρε την Sony 46ΗΧ800 στα 1099 ευρω.

Yperion ναι πιθανοτατα η πλυση εγκεφαλου να με εχει οδηγησει να μην θελω plasma αλλα καθομαι και σκεφτομαι οτι υπαρχει το θεμα της καταναλωσης,ογκου/βαρους(ακριβοτερη βαση), χρονος ζωης σε σχεση με την LCD να μην με κανουν να κοιταω πλεον καν για Plasma.
Καταρχην στην αποσταση που εγραψα 2.30-2.50μ τι Inches πιστευεις οτι δεν θα μου δημιουργησουν προβλημα ? Μιλαμε για Digea οσον αφορα το τηλεοπτικο σημα και BluRay-HD απο pc ή δισκο μεσω dlna.

Επειδη εχω μαθει να ακουω τους γνωστες γιαυτο αλλωστε ρωτησα στο forum Και επειδη πιστεω η τεχνολογια αλλαζει και σιγουρα η Plasma ισως τελικα εχει ερθει σε τετοιο επιπεδο που σε ολα τα παραπανω να εχει βελτιωθει θα ηθελα την γνωμη σου επειδη την σεβομαι αν στραφω σε plasma ποια να προτιμησω που πιστευεις οτι για τα επομενα 5 χρονια δεν θα εχω κανενα προβλημα με το panel εννοω ενα γνωστο προβλημα που το panel μετα απο χρηση συγκεκριμενων ωρων αρχιζει να φθινει (αν δεν κανω λαθος υπηρχε αυτο στο παρελθον) , και φυσικα η καταναλωση να ειναι σε ανεκτα επιπεδα σε σχεση με μια LED γιατι με την ΔΕΗ δεν πειραματιζομαι πλεον εκει που εχουμε φτασει.
Με λιγα λογια αν ησουν στην θεση μου και εκανες στροφη σημερα σε Plasma ποια θα αγοραζες παντα δυστηχως με οριο στα 1200-1400Ε και σε inches που εσυ πιστευεις οτι θα ειναι μια χαρα για την αποσταση που προειπα.

Σε ευχαριστω εκ των προτερων!

Για την καταναλωση δεν νομιζω να χαθεις με 20-30 ευρω το χρονο.

Για τον χρονο ζωης ειναι στις πλασμα εως 100,000 ωρες οταν οι κατασκευαστες στις LED δινουν μολις 40,000 ωρες.

Πρακτικα βεβαια καμια απο τις σημερινες τηλεορασεις δεν προκειται να κρατησει τοσο (20 χρονια) γιατι θα εχουν χαλασει αλλα εξαρτηματα.

Παρολα αυτα αν πας σε LED επαναλαμβανω την προταση της HX800 που ειναι περυσινο μοντελο αλλα στην τιμη αυτη δεν εχει αντιπαλο. Επισης Sony 46EX720 και Samsung 46D6100.

Σε plasma οι καλυτερες ειναι οι Panasonic , μπορεις να δεις καποια εκ των 50G30 και 50ST30.

Last edited:
Yperion ναι πιθανοτατα η πλυση εγκεφαλου να με εχει οδηγησει να μην θελω plasma αλλα καθομαι και σκεφτομαι οτι υπαρχει το θεμα της καταναλωσης,ογκου/βαρους(ακριβοτερη βαση), χρονος ζωης σε σχεση με την LCD να μην με κανουν να κοιταω πλεον καν για Plasma.
Καταρχην στην αποσταση που εγραψα 2.30-2.50μ τι Inches πιστευεις οτι δεν θα μου δημιουργησουν προβλημα ? Μιλαμε για Digea οσον αφορα το τηλεοπτικο σημα και BluRay-HD απο pc ή δισκο μεσω dlna.

Επειδη εχω μαθει να ακουω τους γνωστες γιαυτο αλλωστε ρωτησα στο forum Και επειδη πιστεω η τεχνολογια αλλαζει και σιγουρα η Plasma ισως τελικα εχει ερθει σε τετοιο επιπεδο που σε ολα τα παραπανω να εχει βελτιωθει θα ηθελα την γνωμη σου επειδη την σεβομαι αν στραφω σε plasma ποια να προτιμησω που πιστευεις οτι για τα επομενα 5 χρονια δεν θα εχω κανενα προβλημα με το panel εννοω ενα γνωστο προβλημα που το panel μετα απο χρηση συγκεκριμενων ωρων αρχιζει να φθινει (αν δεν κανω λαθος υπηρχε αυτο στο παρελθον) , και φυσικα η καταναλωση να ειναι σε ανεκτα επιπεδα σε σχεση με μια LED γιατι με την ΔΕΗ δεν πειραματιζομαι πλεον εκει που εχουμε φτασει.
Με λιγα λογια αν ησουν στην θεση μου και εκανες στροφη σημερα σε Plasma ποια θα αγοραζες παντα δυστηχως με οριο στα 1200-1400Ε και σε inches που εσυ πιστευεις οτι θα ειναι μια χαρα για την αποσταση που προειπα.

Εκανε στροφή και πήγε σε Panasonic. Στα χρήματα που θές η 50G30 είναι μονόδρομος στα 1100Ε περίπου, αν και με την 46 θα είσαι οριακά καλά. Η κατανάλωση πλέον στο έτος είναι 30~40Ε υπέρ των LCD οπότε το ποσό είναι αστείο. Τέλος ο media player της Panasonic είναι αρκετά εξελιγμένος και παίζει σχεδόν τα πάντα μέσω dlna, αλλά καλύτερα ΙΜΗΟ να δώσεις άλλα 50Ε και να πάρεις έναν εξωτερικό media player που κάνει παπάδες....

Βέβαια δεν ξέρω αν θα σε βγάλει απροβλημάτιστα για 5 χρόνια, όπως επίσης δεν ξέρω αν η LCD δεν θα βγάλει πρόβλημα λόγω πολιτικής των εταιρειών

Για την καταναλωση δεν νομιζω να χαθεις με 20-30 ευρω το χρονο.

Για τον χρονο ζωης ειναι στις πλασμα εως 100,000 ωρες οταν οι κατασκευαστες στις LED δινουν μολις 40,000 ωρες.

Πρακτικα βεβαια καμια απο τις σημερινες τηλεορασεις δεν προκειται να κρατησει τοσο (20 χρονια) γιατι θα εχουν χαλασει αλλα εξαρτηματα.

Παρολα αυτα αν πας σε LED επαναλαμβανω την προταση της HX800 που ειναι περυσινο μοντελο αλλα στην τιμη αυτη δεν εχει αντιπαλο. Επισης Sony 46EX720 και Samsung 46D6100.

Σε plasma οι καλυτερες ειναι οι Panasonic , μπορεις να δεις καποια εκ των 50G30 και 50ST30.

Κατανοητο και η τιμη καλη για 50'' , οποτε θα κοιταξω στην τοπικη αγορα για την 50G30 που μου προτεινετε.
Αλλωστε να φυγω απο 40'' και να παω σε 46 δεν το κανω , τουλαχιστον να παω 50'' και σε Plasma εφοσον απο οτι μου λετε και διαβαζω η εικονα ειναι απιστευτα καλυτερη με πραγματικο μαυρο και εφοσον δεν εχει κανενα θεμα πλεον σε σχεση με την παλια τεχνολογια της plasma ψηνομαι :)

Μια απορια εχω μονο τελευταια πριν αποφασισω, νομιζω παλαιοτερα ειχα διαβασει οτι το βασικο μειονεκτημα στις Plasma ειναι το screen burn-in και επισης οτι αρκετα γρηγορα σε σχεση με τις lcd χανει την ζωντανια στα χρωματα και στην φωτεινοτητα, ισχυουν αυτα γιατι ενας βασικος λογος που δεν πηγα ποτε σε plasma ειναι αυτα που διαβαζα στο παρελθον ?

Last edited:
Υπαρχουν μελη με πλασμα 5ετιας και δεν εχει αναφερει κανενας πτωση στην φωτεινοτητα.

Αλλωστε οπως ξαναειπα και LED/LCD να παρεις κανεις δεν σου εγγυάται τι χρονο ζωης θα εχει.

Η τελευταια LCD Sony που ειχα η 46W4000 στα 2.5 χρονια μου εβγαλε βλαβη στο πανελ (πρασινη κατακορυφη γραμμη).

Γι' αυτήν την απόσταση, και με αυτά τα χρήματα, άνετα πας σε:

α. Μία 50άρα G30
β. Ένα HD Media Player στην μεσαία κατηγορία τιμής ( 80- 120) π.χ. WD TV Live ή Asus O!Play HD2, ή όποιο άλλο σε αυτή την τιμή, αρκεί να έχει:
- ethernet
- AC3/DTS downmixing/decoding ή και HD ήχου downmixing/decoding (εκτός αν δεν σε νοιάζει γιατί έχεις ενισχυτή-decoder έστω και όχι HD)
- HDMI passthrough στον ήχο

Είμαι κάτοχος μιας 50G10. Αν δεν κάνω λάθος η πολιτική της Panasonic είναι να αλλάζει την τηλεόραση αμεσως, εφόσων αναφερθεί πρόβλημα ( το οποιοδήποτε ) μέσα σε 2 εβδομάδες. ( την έχω αξιοποιήσει πρόσφατα αυτή τη πολιτική ). Επίσης αν δεν κάνω λάθος οι καινούργιες panasonic είναι αρκετά όμορφες. Η τηλεόραση μου κλείνει εσίως τα 3 χρόνια και Burn-in δεν έχω δει να κάνει, παρόλο που έχω απάνω τον υπολογιστή μου ( δεν είναι βέβαια και το πιο σωστό. ). Παρεμπιπτόντως θα σου πρότεινα αυτή http://www.skroutz.gr/s/324852/Panasonic-TX-P50GT30-50.html?keyphrase=50gt30 , διότι αν είναι να δώσεις γύρω στα 1400, καλό είναι να είναι και future-proof η τηλεόραση. Παρόλο που τώρα σου φένεται άχρηστο το 3D.

Καλά και δεν στραβώνεσαι με τις θολές γραμματοσειρές;

Υποτίθεται ότι οι Plasma είναι ακατάλληλες για απεικόνιση σταθερών μικρών σχημάτων (γραμματοσειρές και εικονίδια).

Υποτίθεται ότι οι Plasma είναι ακατάλληλες για απεικόνιση σταθερών μικρών σχημάτων (γραμματοσειρές και εικονίδια).

Αυτο ειναι κατι το καινουργιο. Πρωτη φορα το ακουω.

Στην Kuro υπάρχει ειδική λειτουργία για να βελτιώνει την απεικόνιση των υποτίτλων στις ταινίες αν και πρώτη φορά ακούω τέτοιον ισχυρισμό.....