50-55'' LCD τηλεόρασης

ardbegui

Senior Member
18 February 2019
403
Προσανατολίζομαι για μια 55άρα tv αν η βάση της είναι προς το εσωτερικό της τηλεόρασης και όχι στις άκρες.
Ειδάλλως 50.
Οι καναπέδες είναι σε Γ, συνεπώς όποιος κάθετε στον μικρό καναπέ (στο Γ που βλέπετε) θα βλέπει υπό σχετική γωνία. Την tv δεν θα την έχω σε ευθεία στον μεγάλο καναπέ, αλλά σε ελάχιστη γωνία.

Τις OLED είπα να τις αποκλείσω, λόγω πιθανού burn-in και επειδή θα παίζει αρκετή ώρα τηλεοπτικά προγράμματα.

Χρήση: Τηλεοπτικά προγράμματα, ποδόσφαιρο, YouTube και καμιά 4K ταινία.

Έλεγα για κάποια καλά μοντέλα της Sony που πλησιάζουν την εικόνα των oled και έχουν και σχετικά καλές γωνίες με μαξ το 1000άρικο και παρακάτω.
Επίσης οι Panasonic μου φάνηκαν καλές και τις έχω σε εκτίμηση, χωρίς όμως να έχω ολοκληρωμένη άποψη για αυτές.
Samsung τις αποκλείω. LG, δεν ξέρω (αν ήθελα OLED θα έπαιρνα την C1 που την είδα και μου άρεσε, αλλά είπαμε το burn-in με αποτρέπει και λόγω αρκετών τηλεοπτικών).
Με TCL επίσης ίσως κερδίσω και χρήματα;

Δεν υπάρχουν LCD τηλεοράσεις που να πλησιάζουν την εικόνα που έχουν οι OLED. Ίσως, σε φωτεινό χώρο, να μην είναι εύκολα αντιληπτές οι διαφορές. Με VA panel και σχετικά καλές γωνίες θέασης, η περσινή Sony XH9505 είναι μάλλον η μόνη λύση, με βάση τα όσα αναφέρονται στο αρχικό post. Όμως, δύσκολα θα βρεις διαθέσιμη την 55" και ενδεχομένως να είναι ακριβότερη από 55" OLED. Η επίσης περσινή Sony XH9077/XH9096 έχει μεγαλύτερη αντίθεση, όμως πιο περιορισμένες γωνίες θέασης, όπως και οι πλείστες LCD με VA panels. Αν δεν υπάρχει τρομερό πρόβλημα με το έπιπλο ή με τον χώρο τοποθέτησης, καλύτερα να δεις για 65" LCD, εφόσον η απόσταση θέασης είναι πάνω από 2.5 μέτρα.

Δυστυχώς έως 55 και με το ζόρι. Απόσταση είναι 2-2.5μ.
Όπως είπα περισσότερο σε τηλεοπτικό πρόγραμμα θα χρησιμοποιείται, για αυτό με φοβίζει το burn-in.
Δεν ξέρω αν έχει κανείς άποψη και για την Panasonic HX940 που είναι εντός budget. Δεν βλέπω πολύ κίνηση με τις Panasonic.

Για τις TCL 55 725, TCL 55 728 και Hisense U8QF που είναι λίγο πιο φτηνές τι γνώμη έχετε;

μεταξύ των Sony KD55X85J και TCL 55 728 τι λέτε;
Στα ίδια χρήματα είναι πάνω-κάτω.

Εγώ θα πήγαινα στην Sony KD55X85J γιατί όπως αναφέρεις θα κάνεις πολύωρη χρήση τηλεοπτικού προγράμματος, και εκεί η sony διαπρέπει.

Εγώ θα πήγαινα στην Sony KD55X85J γιατί όπως αναφέρεις θα κάνεις πολύωρη χρήση τηλεοπτικού προγράμματος, και εκεί η sony διαπρέπει.
Καλη είναι η συγκεκριμένη. Αμα σκεφτεί αυτή αναγκαστικά σκέφτεται και την ΧΗ90 που είναι παρόμοια με local dimming και ίσως τη βρει και φθηνότερα https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900h-vs-sony-x85j/12284/21695?usage=1&threshold=0.10
Και αναγκαστικά σκέφτεται και την ΧΗ95 που αναφέρθηκε παραπάνω που έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα και καλύτερες γωνιές. Βλέπεις τιμες και αποφασίζεις. Είναι πολύ παρόμοιες ολες με συν και πλην. Αλλά αφού θα βλέπεις υπο γωνία αν κατάλαβα καλα, μάλλον την ΧΗ95. Αμα τη βρεις σε τιμή oled όμως, αναγκαστικά κοίτας και την oled που έχει καλύτερη εικόνα απο ολες..
Αντε βγαλε άκρη δηλαδή.. Α και ξεχνα τις Panasonic, τις σαμσουνγκ κακώς τις αποκλείεις.
:)

Last edited:
Καλησπέρα φίλε νηματοθέτη - συμφορουμίτη :D Άν κατέληξες τελικά σε επιλογή πες τη μας αν θέλεις γιατί κι εγώ ψάχνω τηλεόραση με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με εσένα.55 ίντσες και χρήση για netflix ταινίες και κυρίως αθλητικά και στους δύο παρόχους (κολλημένος με τη μπάλα).Αν δεν κατέληξες καλή επιτυχία εύχομαι!

Επιλογές είναι αυτές οι 2-3 Sony που αναφέρουν τα παιδιά και η TCL 728. Να καταλήξω όχι ακόμα, γιατί περιμένω μήπως πέσουν οι τιμές BF/CM.
Ή αν κάποια απ' αυτές βγει σε δυνατή προσφορά μέχρι τότε.

• Like
Reactions: johnkout7
Επιλογές είναι αυτές οι 2-3 Sony που αναφέρουν τα παιδιά και η TCL 728. Να καταλήξω όχι ακόμα, γιατί περιμένω μήπως πέσουν οι τιμές BF/CM.
Ή αν κάποια απ' αυτές βγει σε δυνατή προσφορά μέχρι τότε.
Ευχαριστώ man.Κι εγώ BF θα περιμένω προφανώς.Άντε να δούμε :D