50" Plasma or led lcd?

Το ειπα και το ξαναλεω χωρις να εχω προτερη εμπειρια απο αλλες plasma ή απο αλλες lcd.

Αυτο που φοβομασταν αγοραζοντας HD τηλεοραση μετα την κηδεια της αγαπημενης μας trinitron sony ηταν οτι θα πρεπει να ....συμβιβαστουμε στο τηλεοπτικο σημα και την ποιοτητα που ειχαμε στην crt.

Αμ δε......

Οταν το υλικο δεν ειναι κανα μαστερ της πλακας αλλα καλοδουλεμενο ή ακομα και τηλεοπτικα πανελς τυπου ΣΚΑΙ που εχουν εξαιρετικο φωτισμο το σαγονι μας κυριολεκτικα κρεμαει στο πατωμα.

Ειμαι βεβαιος οτι στην αναπαραγωγη καλων υλικων η GT30 κανει ιδανικο upscale τοσο που το διατυμπανιζω πλεον αφοβα μετα και το στρωσιμο της (τελειως αρυθμιστη η τηλεοραση) παιζει εξισου καλα αν οχι καλυτερα SD υλικα με την μακαριτισα την CRT μου.

Αρκει να ειναι 16/9 φυσικα ετσι ? Γιατι αν περιμενει κανεις να του αναστησει και την χαμενη αναλυση απο το τραβηγμα του 4/3 δεν προκειται ....

Γιατί δεν έχει προτείνει κάποιος την Panasonic GT30 50";

Φιλε μου εγω στην συνιστω ανεπιφυλακτα.

Με κλειστα ματια παρτην. Δεν εχω δει 3d να δω πως αποδιδει μιας και δεν με ενδιαφερει αλλα σε τηλεοπτικο σημα και σε hd μαμει.

Αν εισαι Αθηνα ελα απο το σπιτι να την δεις μιας και την πηρα προσφατα.

Τα ματια σου ειναι παντα ο καλυτερος κριτης απο τον καθε ασχετο ή σχετικο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 50" Plasma or led lcd?

Συμφωνώ απολύτως ειδικά στο σημείο του "παπαγαλίσματος χωρίς ιδία άποψη". Τα ίδια επιχειρήματα και συμπεριφορά αντιμετώπισα και εγώ από διάφορους "ειδικούς" και "παπαγάλους" όταν πόσταρα τις εντυπώσεις μου από την συνύπαρξή μου με την πανασονικ gt30 που ειδικά σε επεξεργασία τηλεοπτικού σήματος είναι επιεικώς "για τα μπάζα".

Καμιά φωτογραφία της GT30 υπάρχει να την δούμε και εμείς?

Φιλε μου εγω στην συνιστω ανεπιφυλακτα.

Με κλειστα ματια παρτην. Δεν εχω δει 3d να δω πως αποδιδει μιας και δεν με ενδιαφερει αλλα σε τηλεοπτικο σημα και σε hd μαμει.

Αν εισαι Αθηνα ελα απο το σπιτι να την δεις μιας και την πηρα προσφατα.

Τα ματια σου ειναι παντα ο καλυτερος κριτης απο τον καθε ασχετο ή σχετικο.

Την πρότεινα στον φιλο που ανοιξε το thread. Εγω εχω την VT30 αλλά η GT30 για τα λεφτά της δεν νομιζω οτι εχει να ζηλεψει πολλά απο την VT. Την εχω δει και τη GT και ειναι τρομερη τηλεόραση και στο 1000ρικο ειναι best buy!

Υ.Γ Ξεφύγαμε... μια τηλεόραση θέλει να παρει το παιδι που ξεκινησε το θρεντ και γράφουμε διάφορα άσχετα.. ωστόσο φαση εχει :p

Εδω Σερρες,ουτε καν υπαρχει Digea.Σπιτι βλεπουμε σε μια 50GT30 και περα απο το προβλημα να συνηθισουμε την plasma(πρωτη μας φορα και απο αποσταση 2 μετρα),δεν ειχαμε κανενα ουτε εχουμε κανενα προβλημα,ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι.Ειναι τι απαιτησεις εχεις αναλογα με το προγραμμα που βλεπεις.Οταν η γυνη πριν παει στη δουλεια η το μεσημερι βλεπει λιγο πρωιναδικα η Μενεγακη η εγω βλεπω καμια μπαλα στο Νova,οχι δεν εχουμε τις τρελες απαιστησεις.Οταν ομως σχεδον καθε βραδυ,κλεισουμε τα φωτα για να δουμε ενα dvd η bluray εκει εχουμε απαιτησεις που προσωπικα ΚΑΜΙΑ led lcd μπορει να με καλυψει οσο η δικια μου.(βλεπω και την full led της αδελφης μου philips).Αυτα τα ολιγα σε ενα hobby που παντα εχει μεσα και τον παραγοντα υποκειμενικοτητα σε μικρο η μεγαλο βαθμο.
Αν δεν υπάρχει digea και βλέπεις από uhf κεραία στην 50άρα gt30 τότε η όλη τηλεοπτική εμπειρία μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί, τράτζικ...., αν εξάλλου στην εξίσωση βάλεις και τα χρήματα που έχεις δώσει γίνεται δύο φορές τράααατζικ...., αν δε αναλογιστείς πόσες ώρες βλέπεις ποδόσφαιρο στη nova ή τηλεοπτικές σειρές, ή ταινίες από τα κανάλια, ή την Μενεγάκη, και τις αρθροίσεις όλες αυτές τις ώρες τότε γίνεται δέκα φορές τράααατζιιιικ....Όλα αυτά βεβαίως όφειλε να τα αναλογιστεί και η ίδια η πανασονικ, εφόσον δεν πούλαγε βεβαίως χαϊλίκι ή μάλλον κουριλίκι, και να έχει βελτιώσει στα μοντέλα της την επεξεργασία του τηλεοπτικού σήματος, όπως για παράδειγμα κάνει η samsung τόσο στις led όσο και στις plasma της.

kitty.jpg

Αν δεν υπάρχει digea και βλέπεις από uhf κεραία στην 50άρα gt30 τότε η όλη τηλεοπτική εμπειρία μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί, τράτζικ...., αν εξάλλου στην εξίσωση βάλεις και τα χρήματα που έχεις δώσει γίνεται δύο φορές τράααατζικ...., αν δε αναλογιστείς πόσες ώρες βλέπεις ποδόσφαιρο στη nova ή τηλεοπτικές σειρές, ή ταινίες από τα κανάλια, ή την Μενεγάκη, και τις αρθροίσεις όλες αυτές τις ώρες τότε γίνεται δέκα φορές τράααατζιιιικ....Όλα αυτά βεβαίως όφειλε να τα αναλογιστεί και η ίδια η πανασονικ, εφόσον δεν πούλαγε βεβαίως χαϊλίκι ή μάλλον κουριλίκι, και να έχει βελτιώσει στα μοντέλα της την επεξεργασία του τηλεοπτικού σήματος, όπως για παράδειγμα κάνει η samsung τόσο στις led όσο και στις plasma της.

Δηλαδή η Panasonic έπρεπε να χε προνοήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Ελλάδα που έχει τραγικό σήμα και δεν υπάρχουν κανάλια HD (όπως σε Ιαπωνία, Αμερική, Ευρώπη -Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία κτλ) να "βελτιώσει" τα μοντέλα της (πηγαίνοντας χρόνια πίσω) για να μπορεί ο Έλληνας να βλέπει την Μενεγάκη και τα τουρκικά σίριαλ έτσι;

Για μένα, το να έχεις μια VT30 στην Ελλάδα θέτοντας ως πρώτο μέλημα να βλεπεις τηλεοπτικό σήμα (DIGEA) και όχι ταινίες ή μπάλα σε HD όπου εκεί ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ το μεγαλείο της εικόνας της, είναι σαν να έχεις την απαίτηση από την Bugatti Veyron να πάει με 300χλμ σε ένα χωματόδρομο με λακούβες σε κάποιο ορεινό χωρίο της χώρας από το να την τρέξεις στην Autoban

Last edited:
Δηλαδή η Panasonic έπρεπε να χε προνοήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Ελλάδα που έχει τραγικό σήμα και δεν υπάρχουν κανάλια HD (όπως σε Ιαπωνία, Αμερική, Ευρώπη -Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία κτλ) να "βελτιώσει" τα μοντέλα της (πηγαίνοντας χρόνια πίσω) για να μπορεί ο Έλληνας να βλέπει την Μενεγάκη και τα τουρκικά σίριαλ έτσι;

Mην μπερδεύεσαι... Aν υπάρχει επεξεργαστής εικόνας με τον οποίον να μην ξεχωρίζει το SD από το HD, δεν σημαίνει ότι βελτίωσε το SD, αλλά ότι χάλασε το HD... ;)

Αν δεν υπάρχει digea και βλέπεις από uhf κεραία στην 50άρα gt30 τότε η όλη τηλεοπτική εμπειρία μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί, τράτζικ.....

Απο digea εχεις δει ποτε σου -αν ειχες την τηλεοραση οπως λες- ή μονο με κεραια το δαχτυλο σου ειδες σημα ?

Ακριβως.

Και να εχει μεσα και ενισχυτη σηματος με ειδικη αποπλεξη αναλογικου σηματος το οποιο ομως θα δειχνει σαν ψηφιακο.

Να αναπτυξουν μια ολοκληρη σειρα προιοντων για να βλεπεις αναλογικο σημα ενω αυτο θα καταργηθει σε ενα χρονο απο τωρα.

brilliant ετσι ? :worshippy:

Αν δεν υπάρχει digea και βλέπεις από uhf κεραία στην 50άρα gt30 τότε η όλη τηλεοπτική εμπειρία μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί, τράτζικ....,

Παρών. Κεραία ΚΑΛΗ και ανάλογη των συνθηκών ρυθμισμένη με πεδιόμετρο, αναλογικά από Πάρνηθα, και δεύτερη DVB-T προς Υμηττό για ψηφιακά. Μέρα με την νύχτα σε 50άρα VT30. Κι εννοώ πως το ΚΑΛΟ αναλογικό σήμα, κάνει το ψηφιακό μόνο για μίκυ μάους. Μου θυμίζει κάτι XviD που είχαν 704(ή 720)x576 ανάλυση και τα πάσαραν για DVD quality και το bitrate ήταν κάτω από 1000 ενώ σε DVD έφτανε τα 8000+.

Last edited:
Για πλασμα τηλεόραση 50 ιντσών προτείνω αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/1563778/Samsung-PS51E6500ES.html. Αν πάλι κάποιος εμμένει στην πανασονικ και δη στην gt30, τότε προτείνω να τη αγοράσει και να μετακομίσει στην Αμερική, Ιαπωνία και από Ευρώπη στην Αγγλία ή στην Γαλλία ή στην Ιταλία που έχουν τηλεοπτικό σήμα αντάξιο μιας gt. Ειδικά τώρα με την κρίση εγώ θα πρότεινα και την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, αν κάποιος μάλιστα ξέρει αν έχουν καλό τηλεοπτικό σήμα να μας ενημερώσει. Πάντως αν κάποιος μένει στις Σέρρες ή σε κάποια άλλη ελληνική επαρχιακή πόλη και δεν σκοπεύει να μετακομίσει στο εξωτερικό, εγώ δεν θα του πρότεινα να αγοράσει την gt30.

Mην βιάζεσαι να την προτείνεις... Αν την δεις στο σπίτι σου κι αυτή, μπορεί να απογοητευτείς και πάλι... ;)

Για πλασμα τηλεόραση 50 ιντσών προτείνω αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/1563778/Samsung-PS51E6500ES.html. Αν πάλι κάποιος εμμένει στην πανασονικ και δη στην gt30, τότε προτείνω να τη αγοράσει και να μετακομίσει στην Αμερική, Ιαπωνία και από Ευρώπη στην Αγγλία ή στην Γαλλία ή στην Ιταλία που έχουν τηλεοπτικό σήμα αντάξιο μιας gt. Ειδικά τώρα με την κρίση εγώ θα πρότεινα και την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, αν κάποιος μάλιστα ξέρει αν έχουν καλό τηλεοπτικό σήμα να μας ενημερώσει. Πάντως αν κάποιος μένει στις Σέρρες ή σε κάποια άλλη ελληνική επαρχιακή πόλη και δεν σκοπεύει να μετακομίσει στο εξωτερικό, εγώ δεν θα του πρότεινα να αγοράσει την gt30.

Εχεις δικιο, οι Κορεάτες φτιάχνουν καλύτερες τηλεοράσεις απο τους Ιάπωνες. Οι Αμερικάνοι λένε: "Dont let Samsuck suck u"

Παιδια για σας και παλι.Το τελευταιο πραγμα που θα ελεγα ειναι πως ειμαι ειδικος της εικονας(Ο Γιαννης το ξερει καλα οτι ειμαι ακομη προνηπια, οσον αφορα την τεχνολογια της).Απλα εριξα ενα ποστ για τον φιλο επειδη η τιμη της τηλεορασαρας που πηρα επεσε ενα 40% σε σχεση με οταν την πηρα και ειναι κατ'εμε ευκαιριαρα.Αυτο παντως που εχω να πω,γιατι ματια εχω και μπορω να εκφερω αποψη ειναι πως αν περιμενα να δω τον ονουρ με την τηλεοραση που θα αγοραζα και αν αυτο ειναι τοτε το κριτηριο καποιου,τοτε ειναι οντως απλα τραααατζικ!
Φιλε μου,ριξε ενα βλεφαρο στην εν λογω τηλεοραση κυριως ομως σε καλο υλικο(50gt30).Παντα φιλικα..

ΓΑν πάλι κάποιος εμμένει στην πανασονικ και δη στην gt30, τότε προτείνω να τη αγοράσει και να μετακομίσει στην Αμερική, Ιαπωνία και από Ευρώπη στην Αγγλία ή στην Γαλλία ή στην Ιταλία που έχουν τηλεοπτικό σήμα αντάξιο μιας gt.

Μπορει απλα να βαλει μια σοβαρη κεραια...αν μενει μεσα σε ...ρεμα.

Το μηνυμα του συνφορουμιτη φανταζομαι δεν θα το ειδες εε?

Eναλλακτικα παντως αντι να μεταναστευσουν και να ακουνες τις βλακειες των ΑμερικανωΙαπωνωνΑγγλοΓαλλωνΠορτογαλλωνΙταλων μπορουν απλα να βαλουν αντι για το δαχτυλο τους για κεραια αυτο . :award:

Last edited: