50" τηλεόραση και όχι ακριβή! Plasma or LED;

iant

Senior Member
15 January 2009
689
Γεια σας, παιδιά!
Ο φίλος μου θέλει μια 50-αρα οικονομική άλλα με SMART πράγματα,
3D, Media Player (υπάρχει ένας εξωτερικώς ήδη, άλλα στο άλλο δωμάτιο) και κυριότερο ΚΑΛΗ εικόνα!

Η θέση της TV δε θα έλεγα πως έχει πολύ φως/ήλιο!
Τα πραγματικά Hz να είναι από 100 και πάνω...
Απόσταση θέασης είναι από 2,7 μέχρι 4+ μετρά. Θα δουλεύει καθημερινά ..

Εξετάζουμε τα παρακάτω:
1. Panasonic TX-P50UT50E
2. Samsung PS51E530A3W
3. Samsung PS51E550D1

από LED
4. Sony KDL-46HX750 (όμως 46" και 900+ )
5. Samsung UE46ES6100 - 46"
6. Panasonic TX-L47ET5E - 47"

Αν έχετε άλλη πιο τίμια πρόταση το εξετάζουμε ευχαρίστως!
Αν όχι τότε ποιο μοντέλο και γιατί να πάρουμε!

Εξαρχής ευχαριστούμε (εγώ και ο φίλος μου) ΟΛΟΥΣ για την οποιαδήποτε απάντηση!

Από πλάσμα την Ε550 και από LED LCD την HX750 και την ΕΤ5.

Η PS51E550D1 καλύτερη σε εικόνα από το Panasonic TX-P50UT50E ή για κάποιο άλλο λόγο την προτείνεις;

Θα τις βρεις σε αρκετά καταστήματα και τις δυο να τις δεις πριν αποφασίσεις. Την άποψη μου την είπα.

Τώρα σώθηκες ...
Αν τις δω εγώ δεν είναι κριτήριο - δεν είναι για μένα η τηλεόραση ..
Για αυτό θέλω να μάθω αντικειμενικά (πες βάση βασικών χαρακτηριστικών) πια είναι καλύτερη ..
Καταλαβαίνω, πως για τον καθένα η καλύτερη μπορεί να είναι οποιαδήποτε ...

Α, το Πλαίσιο έχει την TX-P50UT50E 600 !!!

Καλή τιμή , αν δεν ήταν και μια από τις πιο παρωχημένες σχεδιαστικά τηλεοράσεις της αγοράς θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

Καλή τιμή , αν δεν ήταν και μια από τις πιο παρωχημένες σχεδιαστικά τηλεοράσεις της αγοράς θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

Σχεδιαστικά όντως είναι σπαρτιάτικη ...

Σπαρτιατική μακάρι να ήταν , επειδή ο μέσος καταναλωτής θεωρεί τις πλάσμα παλιά τεχνολογία και ξεπερασμένη έχει αποφασίσει η Panasonic να τους βγάλει αληθινούς.

Και μην πει κανείς ότι δεν πρέπει να κρίνουμε την τηλεόραση από το περιτύλιγμα , η σειρά LM της LG πουλάει τρελά καθαρά λόγω σχεδιασμού (σε εικόνα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση).

Τώρα σώθηκες ...
Αν τις δω εγώ δεν είναι κριτήριο - δεν είναι για μένα η τηλεόραση ..
Για αυτό θέλω να μάθω αντικειμενικά (πες βάση βασικών χαρακτηριστικών) πια είναι καλύτερη ..
Καταλαβαίνω, πως για τον καθένα η καλύτερη μπορεί να είναι οποιαδήποτε ...

Κάπου έχει το προβάδισμα η μία, κάπου η άλλη, ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις...

Kαλύτερο μαύρο, καλύτερη κίνηση, υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα τα βασικά σημεία που υπερτερεί η UT50, με κύριο μειονέκτημα την πιθανότητα να πέσεις σε κομμάτι με vertical banding/dse.

Λιγότερο dynamic false contouring, λιγότερο dithering σε ακίνητη εικόνα και πλήρη ανάλυση στο 3D τα βασικά σημεία που υπερτερεί η E550, με κύριο μειονέκτημα τα brightness pops/floating blacks.

Επίσης, η επεξεργασία εικόνας της E550 σε σήματα SD είναι πιο soft και με δυνατότητα εφαρμογής υψηλότερου βαθμού ψηφιακής αποθορυβοποίησης. Αυτό μπορεί να αρέσει σε μερικούς, καθώς κρύβει αρκετές ατέλειες σε υλικό κακής ποιότητας...

Σε ανακλάσεις/ξέπλυμα σε φωτεινές συνθήκες είναι ακριβώς ίδιες.

Αυτά όσον αφορά την εικόνα, σε επίπεδο εξοπλισμού-ευχρηστίας έχει το προβάδισμα η Samsung, καθώς υπερτερεί σε παροχή κάποιων ρυθμίσεων (π.χ. δυνατότητα μετακίνησης του κάδρου σε λειτουργία zoom), στη δυνατότητα περιστροφής της βάσης, στην παροχή λειτουργίας PVR, στον αριθμό των εισόδων HDMI (3 έναντι 2) και μάλλον και στον ενσωματωμένο media player.

Last edited:
899 την εχει τωρα το πλαισιο....ποτε εκατσε αυτη η τιμη (599) ρε παιδια? Θα χτυπαγα καιγω μια γμτ...

899 την εχει τωρα το πλαισιο....ποτε εκατσε αυτη η τιμη (599) ρε παιδια? Θα χτυπαγα καιγω μια γμτ...

Έχει σταλεί με κωδικό σε mail για τα "μέλη". Ισχύει λέει μέχρι 12/12 ή εξαντλήσεως των αποθεμάτων...

στην τιμη αυτη ρε παιδια δε παιζεται...την πηρα και εγω που εχω και λιγο κυνδινο για Burn-in λογω xbox, αλλα δεν αντεχα ουτε να δωσω 900 ουτε να παρω μια lcd με χαλια κινηση και 10 ιντσες κατω...

Γνωμη μου ειναι, αγνοωντας την εμφανηση (και εστιαζοντας στην ουσια=εικονα), ρυθμιστε τον φωτισμο στο χωρο για να ελαχιστοποιησετε τις αντανακλασεις απο το γυαλι, και το ξεπλυμα του μαυρου, και εχετε μια αριστη τηλεοραση σε ολες τις χρησεις. Προσωπικα θα τη βαλω σε υπνοδωματιο που την κεντρικη λαμπα δε την αναβω ποτε ουτως η αλλως, και εχω μια ρυθμιζομενη στη γωνια πισω απο την TV που φωτιζει στο ταβανι....αυτην αναβω στο μισο και πιστευω θα κρυφτουν οι αδυναμιες της αριστα!

ΕΦΥΓΕ Η ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ 1:45 ΤΟ ΠΡΩΙ. 4 ΔΟΣΕΙΣ 10 ΕΥΡΩ ΤΟΚΟΙ

MANY THANKS TO EVERYONE