50" Tv 2014 τι να πάρω??

alex123

New member
25 April 2014
22
καλημέρα σας.
είμαι νέο μέλος εδώ και ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες που θα προκύψουν.

θέλω να πάρω μια καινούργια TV 2014 μοντέλο και δεν ξέρω τι να πάρω... δεν έχω ιδέα!!!!!
λοιπόν...να σας πω κάποια specs.

Απόσταση Θ. - 2 έως 3 μέτρα.

Χρήση - 3D movies,blue ray, Internet και μπάλα!! το 3D πρέπει να είναι χωρίς μπαταρίες, λόγο βάρους, με κουράζει εύκολα.

Θέση - Θα την βάλω στον τοίχο και θα ήθελα αν υπάρχει, ακόμα και κινέζικο αν ειναι Βάση τοίχου που να στρέφεται Δεξιά και Αριστερά.

Χρήματα - απο 1000 εως 1300 και κανά ψιλό.

και για βοήθεια εχω στο νού μου την: LG 50 LB 670V (δεν εχω ιδέα αμα είναι καλή η όχι! απλά είδα οτι έχει νέο λειτουργικό.)

https://www.skroutz.gr/s/4766122/LG-50LB670V.html?from=autocomplete&keyphrase=lg+50lb670v

παρακαλώ για την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ!

Last edited:
Και εγώ κοιτάω αυτό το μοντέλο της LG, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο review της πουθενά...

Και εγώ κοιτάω αυτό το μοντέλο της LG, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο review της πουθενά...

τι άποψη εχεις γενικότερα για το θέμα?
τι αλλο θα κοιταζες?

καλημέρα σας.
είμαι νέο μέλος εδώ και ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες που θα προκύψουν.

θέλω να πάρω μια καινούργια TV 2014 μοντέλο και δεν ξέρω τι να πάρω... δεν έχω ιδέα!!!!!
λοιπόν...να σας πω κάποια specs.

Απόσταση Θ. - 2 έως 3 μέτρα.

Χρήση - 3D movies,blue ray, Internet και μπάλα!! το 3D πρέπει να είναι χωρίς μπαταρίες, λόγο βάρους, με κουράζει εύκολα.

Θέση - Θα την βάλω στον τοίχο και θα ήθελα αν υπάρχει, ακόμα και κινέζικο αν ειναι Βάση τοίχου που να στρέφεται Δεξιά και Αριστερά.

Χρήματα - απο 1000 εως 1300 και κανά ψιλό.

και για βοήθεια εχω στο νού μου την: LG 50 LB 670V (δεν εχω ιδέα αμα είναι καλή η όχι! απλά είδα οτι έχει νέο λειτουργικό.)

https://www.skroutz.gr/s/4766122/LG-50LB670V.html?from=autocomplete&keyphrase=lg+50lb670v

παρακαλώ για την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ!
καλως ηρθες..μια συμβουλη..οταν παιρνεις μια τηλεοραση διαλεγεις με βαση την εικονα...αλλιως παρε κατι αλλο..2ο δεν διαλεγεις με βαση το 3d κατι το οποιο θα χρησιμοποιεις σπανια...3ο μην διαλεγεις μοντελο που δεν εχει δοκιμαστει...περιμενε λιγο και θα δεις τα καλα και τα κακα του καθε μοντελου...προτεινω η σειρα f 6500 samsung η σονυ 805b (οπωσδηποτε b) ....απο 46 εως 55 ιντσες(παρε οσο μπορεις μεγαλυτερη)

τι άποψη εχεις γενικότερα για το θέμα?
τι αλλο θα κοιταζες?

Ψάχνομαι γενικά για ένα upper-midrange μοντέλο από τις καινούργιες του 2014 ή κάποιο από τα κορυφαία μοντέλα του 2013 γύρω στα 1500 ευρώ. Πχ από τις προηγούμενης γενιάς, υπάρχουν εξαιρετικές κριτικές για τις Sony W905, Samsung F7-8000 ενώ και οι LG πάνω από 740 είναι επίσης δυνατές σε χαρακτηριστικά και έχουν και το πλεονέκτημα για μένα του Passive 3D. Ωστόσο τα φετινά μοντέλα της LG με το WebOS από το 670 και πάνω φαντάζουν ακόμα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει ακόμα review που να δείχνουν ότι βελτίωσαν την ποιότητα εικόνας τους ακόμα πιο ψηλά ώστε να τις επιλέξω. Και έτσι περιμένω λίγο ακόμα μπας και βγει τίποτα για να τσεκάρω...ειδάλλως ίσως πάω σε κάποια σίγουρη λύση από Samsung πλευρά περυσινή επειδή με ενδιαφέρει το flash στο ιντερνετ και οι δυνατότητες διασύνδεσης, όπου υστερούν οι τηλεοράσεις της Sony ή ακόμα και καινούργια γιατί διάβασα καλές κριτικές για τη καινούργια σειρά της Samsung H6400-6500.

Last edited:
Ψάχνομαι γενικά για ένα upper-midrange μοντέλο από τις καινούργιες του 2014 ή κάποιο από τα κορυφαία μοντέλα του 2013 γύρω στα 1500 ευρώ. Πχ από τις προηγούμενης γενιάς, υπάρχουν εξαιρετικές κριτικές για τις Sony W905, Samsung F7-8000 ενώ και οι LG πάνω από 740 είναι επίσης δυνατές σε χαρακτηριστικά και έχουν και το πλεονέκτημα για μένα του Passive 3D. Ωστόσο τα φετινά μοντέλα της LG με το WebOS από το 670 και πάνω φαντάζουν ακόμα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει ακόμα review που να δείχνουν ότι βελτίωσαν την ποιότητα εικόνας τους ακόμα πιο ψηλά ώστε να τις επιλέξω. Και έτσι περιμένω λίγο ακόμα μπας και βγει τίποτα για να τσεκάρω...ειδάλλως ίσως πάω σε κάποια σίγουρη λύση από Samsung πλευρά περυσινή επειδή με ενδιαφέρει το flash στο ιντερνετ και οι δυνατότητες διασύνδεσης, όπου υστερούν οι τηλεοράσεις της Sony.

δεν έχεις άδικο...απλα λεω αφου ειναι τα την πάρω τουλαχιστον να ειναι φρεσκαδούρα... φιλοι μου λένε να πάρω Panasonic γιατι ειναι καλες... αλλα εγω επιδει δεν ειμαι και τοσο του χώρου ολες εντυπωσιακες τις βλεπω και με ψαρώνουν ευκολα!!! γι' αυτο θελω γνωμες και βοήθεια ωστε να πάω πιο σιγουρος για τι θα κοιτάω!
οσο για το FLASH ( flash player θες να πεις?) γιατι δεν παιζουν φλασακια απο το ιντερνετ οι αλλες?

Αυτό εννοώ, να παίζει flash στον browser για να μπορώ να βλέπω απευθείας τα παιχνίδια από ιστοσελίδες σαν το sportlemon... Οι Sony δεν το υποστηρίζει σίγουρα, καθώς είχα πριν την 805,γθα αυτές που έχω ακούσει σίγουρα είναι μόνο η LG, Samsung...

καλως ηρθες..μια συμβουλη..οταν παιρνεις μια τηλεοραση διαλεγεις με βαση την εικονα...αλλιως παρε κατι αλλο..2ο δεν διαλεγεις με βαση το 3d κατι το οποιο θα χρησιμοποιεις σπανια...3ο μην διαλεγεις μοντελο που δεν εχει δοκιμαστει...περιμενε λιγο και θα δεις τα καλα και τα κακα του καθε μοντελου...προτεινω η σειρα f 6500 samsung η σονυ 805b (οπωσδηποτε b) ....απο 46 εως 55 ιντσες(παρε οσο μπορεις μεγαλυτερη)

ευχαριστω για την γνώμη σου. εμένα ολες μου αρεσουν!!!! νομιζω οτι στα μαγαζια τις ρυθμιζουν και οπως τους συμφερει!! (δεν ξερω!!) επίσεις οι περισσοτερες ταινιες που βλέπω ειναι 3D γιατι τις παιρνω απο το εξωτερικό!

ok καταλαβα.

ποιες ειναι οι αλλες TV στην κατηγορία της LG 50 LB 670V

ειχες βρει τιποτα να σε βάλει σε σκεψεις απο τα μοντελα του 14 FEREGORN?

Κοίτα, από τα περσινά μοντέλα μου άρεσε πολύ η Lg790. Για διάφορους λόγους, δεν την επέλεξα αλλά τη Sony W805 λόγω ονόματος και απογοητεύτηκα αρκετά. Ωστόσο ήταν και εκείνη edge-led που σημαίνει ότι είχε αυξημένο κίνδυνο για clouding...Πήγα στο site της LG πριν από λίγο και είδα ότι τα φετινά μοντέλα της, όπως LB670-730 είναι αντιθέτως Direct-LED που συνεπάγεται μεγαλύτερη ομοιογένεια και καλύτερο μαύρο. Επίσης αναφέρουν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά μοντέλα 620-620-690. Και καταναλώνουν και λιγότερη ενέργεια! Μένει βέβαια να αποδειχθούν όλα αυτά μέσα από τα reviews που δυστυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Επίσης ένα μικρό αρνητικό, είναι ότι τα καινούργια μοντέλα, ίσως για συγκράτηση του κόστους εξαιτίας της προσθήκης λειτουργικού WebOS και Direct-LED, έρχονται μόνο με 2 ζευγάρια έναντι των προηγούμενων που είχαν 4-6. Αλλά εφόσον έχουν μικρό κόστος, δεν είναι πολύ σοβαρό...

Και εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο που επεξηγεί πλήρως τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τύπων LED τηλεοράσεων:
http://www.cnet.com/news/led-lcd-backlights-explained/

Εδώ είναι το συγκριτικό που έκανα: http://www.lg.com/gr/compare/compare.lg?category=/gr/televisions

Last edited:
Το ότι είναι μια τηλεόραση direct LED δεν σημαίνει κατ' ανάγκην καλύτερη ομοιογένεια και μαύρο γι' αυτό βλέπεις τις direct LED τα τελευταία χρόνια να είναι entry level , αντιθέτως πέρυσι είδαμε μοντέλα όπως η LA620 με κακή ομοιογένεια γιατί ο αριθμός των LED ήταν πολύ μικρός και όχι σε όλη την επιφάνεια της οθόνης αλλά μόνο σε μια λωρίδα.

Η Sony W805A έχει πάνελ IPS της LG και γι' αυτό σε απογοήτευσε. Γενικά τα συγκεκριμένα πάνελ έχουν και χειρότερη ομοιομορφία (και dirty screen effect εκτός από clouding) και υστερούν σε μαυρο αντίθεση σε σκοτεινό χώρο γι' αυτό καλύτερα να τα αποφύγεις.

ΥΓ. Η Sony W805B έχει πανελ VA της AUO και όχι IPS.

Κοίτα, από τα περσινά μοντέλα μου άρεσε πολύ η Lg790. Για διάφορους λόγους, δεν την επέλεξα αλλά τη Sony W805 λόγω ονόματος και απογοητεύτηκα αρκετά. Ωστόσο ήταν και εκείνη edge-led που σημαίνει ότι είχε αυξημένο κίνδυνο για clouding...Πήγα στο site της LG πριν από λίγο και είδα ότι τα φετινά μοντέλα της, όπως LB670-730 είναι αντιθέτως Direct-LED που συνεπάγεται μεγαλύτερη ομοιογένεια και καλύτερο μαύρο. Επίσης αναφέρουν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά μοντέλα 620-620-690. Και καταναλώνουν και λιγότερη ενέργεια! Μένει βέβαια να αποδειχθούν όλα αυτά μέσα από τα reviews που δυστυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Επίσης ένα μικρό αρνητικό, είναι ότι τα καινούργια μοντέλα, ίσως για συγκράτηση του κόστους εξαιτίας της προσθήκης λειτουργικού WebOS και Direct-LED, έρχονται μόνο με 2 ζευγάρια έναντι των προηγούμενων που είχαν 4-6. Αλλά εφόσον έχουν μικρό κόστος, δεν είναι πολύ σοβαρό...

Και εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο που επεξηγεί πλήρως τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τύπων LED τηλεοράσεων:
http://www.cnet.com/news/led-lcd-backlights-explained/

Εδώ είναι το συγκριτικό που έκανα: http://www.lg.com/gr/compare/compare.lg?category=/gr/televisions

Πηγα στο public της Γλυφαδας σημερα και ηταν ενας πολυ καλος(φαινεται) τυπος εκει.
μου ειπε καποια πραγματα και μου ειπε να παρω περσινό μοντελο και με εβαλε σε σκεψεις. μου ειπε να παρω το

LG 47" LA 860V στα 990euro
και οτι η 50" LB 670v ειναι active !!!
εσυ τι λες?? μηπως να μην τους αφησω να με μπερδεύουν

Last edited:
Διάβασε καλύτερα κριτικές από το internet. Σε 55 την 860 την είχαν βγάλει μέτρια, λόγω clouding και μετρίου μαύρου αλλά σε αυτές τις διαστάσεις μάλλον δεν θα έχει τέτοια προβλήματα οπότε συνολικά θα είναι πολύ δυνατή. Ωστόσο το γεγονός ότι προτείνει περσινά μοντέλα οφείλεται απλούστατα στο ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν από περσινό στοκ! Πάντως κοντά στα 1000 για 47 δεν λέει... Άμα μπορείς να πάρεις 55 (από θέμα χωρου) με 2-3 κατοστάρικα παραπάνω μπορείς να βρεις στο σκρουτζ μια καινούργια LG... Όσο για την 670 που είναι active πες στο κατάστημα να τον διώξουν, η LG πότε δεν έβγαλε active από όσο θυμάμαι και διάβασε του ότι το Cinema3D σημαίνει passive για την LG!

Διάβασε καλύτερα κριτικές από το internet. Σε 55 την 860 την είχαν βγάλει μέτρια, λόγω clouding και μετρίου μαύρου αλλά σε αυτές τις διαστάσεις μάλλον δεν θα έχει τέτοια προβλήματα οπότε συνολικά θα είναι πολύ δυνατή. Ωστόσο το γεγονός ότι προτείνει περσινά μοντέλα οφείλεται απλούστατα στο ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν από περσινό στοκ! Πάντως κοντά στα 1000 για 47 δεν λέει... Άμα μπορείς να πάρεις 55 (από θέμα χωρου) με 2-3 κατοστάρικα παραπάνω μπορείς να βρεις στο σκρουτζ μια καινούργια LG... Όσο για την 670 που είναι active πες στο κατάστημα να τον διώξουν, η LG πότε δεν έβγαλε active από όσο θυμάμαι και διάβασε του ότι το Cinema3D σημαίνει passive για την LG!

Ευχαριστω πολυ FEGORN... και για την αμεση απαντηση και για την βοηθεια που μου προσφερεις...
φανταζομαι οτι ολα αυτα που ρωταω ειναι πολυ συνηθες και χαζα ισως καμια φορα αλλα εκτιμω ιδιαιτερα την υπομονη του Forum.

επίσεις διαβασα στα specs της LG οτι η 670v δεν εχει NFC ( που απο οτι καταλαβα ειναι αυτο το κολπο που πεταω απο το κιν στην TV εικονες κτλπ. υπαρχει τροπος να εχω το κολπακι αυτο με αλλο τροπο ασυρματα? ωστε να μην το σκεφτομαι ως αρνητικο!)

ευχαριστω!

Ευχαριστω πολυ FEGORN... και για την αμεση απαντηση και για την βοηθεια που μου προσφερεις...
φανταζομαι οτι ολα αυτα που ρωταω ειναι πολυ συνηθες και χαζα ισως καμια φορα αλλα εκτιμω ιδιαιτερα την υπομονη του Forum.

επίσεις διαβασα στα specs της LG οτι η 670v δεν εχει NFC ( που απο οτι καταλαβα ειναι αυτο το κολπο που πεταω απο το κιν στην TV εικονες κτλπ. υπαρχει τροπος να εχω το κολπακι αυτο με αλλο τροπο ασυρματα? ωστε να μην το σκεφτομαι ως αρνητικο!)

ευχαριστω!

δεσ και sony 805b 2014 model...f6500 samsung 2013 model

Πηγα στο public της Γλυφαδας σημερα και ηταν ενας πολυ καλος(φαινεται) τυπος εκει.
μου ειπε καποια πραγματα και μου ειπε να παρω περσινό μοντελο και με εβαλε σε σκεψεις. μου ειπε να παρω το LG 47" LA 860V στα 990euro

Και γιατί να μην πάρεις την Sony 50W805B στα ίδια λεφτά και να γλιτώσεις από τα κουσούρια των IPS?

Καλά τα 3D , smart tv κτλ. εφόσον υπάρχουν αλλά πρώτα μετράει η εικόνα.

Δεν κάνει τίποτα Άλεξ. Μην νομίζεις, δεν γεννήθηκα με αυτή τη γνώση και σε σύγκριση με άλλα παιδιά εδώ μέσα υπολείπομαι πολύ. Απλά αυτά που σου λέω τα έμαθα και εγώ μέρα από ψάξιμο... Το nfc είναι τρόπος σύνδεσης, πρακτικά σημαίνει ότι με ένα απλό άγγιγμα συνδέονται κινητό και τηλεόραση. Τη δυνατότητα προβολής των περιεχομένων του κινητού στην τηλεόραση την έχουν όλα τα μοντέλα, με ή χωρίς nfc γιατί αυτή τη δουλειά την κάνει η τεχνολογία miracast που την έχουν όλες οι νεότερες τηλεοράσεις αλλά θα πρέπει να υποστηρίζεται και από το κινητό σου. Πρακτικά, όλα τα κινητά μετά το 2013 την έχουν... Για την 805Β του 2014 λένε καλά λόγια αλλά είναι active 3d όπως και η F6500 και η σουίτα smart tv της Sony είναι πολύ πίσω...