50" Tv 2014 τι να πάρω??

Παθητικό= μισή ανάλυση (αν και πιο ξεκούραστο για τα μάτια)
IPS=μειωμένη αντίθεση , προβλήματα dirty screen/banding/clouding περισσότερο από τον μέσο όρο των LED LCD

Έχεις βάλει πολύ χαμηλά το πήχη σε θέμα εικόνας. Φιλικά πάντα.

Δεν κάνει τίποτα Άλεξ. Μην νομίζεις, δεν γεννήθηκα με αυτή τη γνώση και σε σύγκριση με άλλα παιδιά εδώ μέσα υπολείπομαι πολύ. Απλά αυτά που σου λέω τα έμαθα και εγώ μέρα από ψάξιμο... Το nfc είναι τρόπος σύνδεσης, πρακτικά σημαίνει ότι με ένα απλό άγγιγμα συνδέονται κινητό και τηλεόραση. Τη δυνατότητα προβολής των περιεχομένων του κινητού στην τηλεόραση την έχουν όλα τα μοντέλα, με ή χωρίς nfc γιατί αυτή τη δουλειά την κάνει η τεχνολογία miracast που την έχουν όλες οι νεότερες τηλεοράσεις αλλά θα πρέπει να υποστηρίζεται και από το κινητό σου. Πρακτικά, όλα τα κινητά μετά το 2013 την έχουν... Για την 805Β του 2014 λένε καλά λόγια αλλά είναι active 3d όπως και η F6500 και η σουίτα smart tv της Sony είναι πολύ πίσω...

παω τωρα kotsovolo στο αεροδρομιο τα λεμε σε λιγο !!!
με καλλιτερη αποψη

Για την 805Β του 2014 λένε καλά λόγια αλλά είναι active 3d όπως και η F6500 και η σουίτα smart tv της Sony είναι πολύ πίσω...[/QUOTE]

Τηλεοραση παιρνει ρε παιδια,που σημαινει πρωτο μελημα ποιοτητα εικονας και μετα gadgetιες,τι να τα κανω τα αλλα αν υπολειπεται στην ποιοτητα εικονας...Και για μενα παντως η 805Β ειναι η καλυτερη προταση για φετινο μοντελο σε αυτα τα χρηματα.

παω τωρα kotsovolo στο αεροδρομιο τα λεμε σε λιγο !!!
με καλλιτερη αποψη

Πάρε μαζί σου στικάκι με βίντεο για να έχεις ένα κοινό σημείο σύγκρισης με όλες τις τηλεοράσεις! Είναι πολύ σημαντικό να τις δοκιμάσεις σε πραγματικές συνθήκες για να δεις κατά πόσο έχουν καλά χρώματα, μαύρο, πάνελ και να διαλέξεις αυτή που σου αρέσει περισσότερο.

καλα χρωματα και μαυρο στο μαγαζι δυσκολο ειδικα το μαυρο πρεπει να σβησεις τα φωτα στο καταστημα και να αλλαξεις την λειτουργεια της τηλεοασης.Γενικα σε πολυ φως οπως αυτο των καταστηματων τα ips παλι φαινονται μουντα

λοιπον...να με παλι.... χαχαχαχα
μόλις ηρθα απο Κωτσοβολο....
τι καταφερα!!!! να πρεπει να ξαναπαω 8 Μάη...που θα εχει ανοιξει καποιες LG 2014.... ΘΑ ΚΑΨΩ τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εγκεφαλικα μου ΚΥΤΤΑΡΑ !!!!
μου παρουσίασαν την W805b στα 999 euro( οπου δεν τρελάθηκα...)
και μου παρουσίασαν και Samsung... την F 7000 σε 55" στα 1400 euro εκθεσιακό με 5 χρόνια εγγύηση προσφορά. ( δεν μου αρεσε το γυαλί το active! μου φάνηκε μικρό το γυαλι!! πάντως ελαφριά ηταν αυτα που έβαλα!!) δεν θα πω ψέματα αλλα μου φάνηκε ωραια εικόνα της F 7000. Αααα μου είπαν οτι εχει και δυνατότητα αλλαγης hardware για να ειμαι μεσα στην τεχνολογία! μου έδειξε εκεί κατι κόλπα με τα χέρια για mouse και κάτι φωνητικα τυπου ανοιξε,κλεισε...ΨΑΡΟΤΙΚΑ θα έλεγα!!!
ΤΕΣΠΑ
Εχω ακόμα πίστη οτι θα δω κατι το ίδιο καλο και στην 670v οταν επιτέλους θα την βάλουν να παιξει!!!

Να ξέρεις, η F7000 από όσα έχω διαβάσει, πέρυσι ήταν από τις κορυφαίες και γενικά καλύτερες τηλεοράσεις σε όλους τους τομείς. Αυτό που σου είπε για τις αναβαθμίσεις ισχύει, αλλά δεν είναι και κάτι τρομερό. Άμα δεν έχεις πρόβλημα με το active 3d και εφόσον δεν έχει κάποιο εμφανές ελάττωμα, καθότι εκθεσιακή, θα στην πρότεινα. Και αυτό επειδή η 670, όντας μεσαίο μοντέλο της LG μπορεί να μην φτάνει ένα από τα κορυφαία περσινά μοντέλα σε ποιότητα εικόνας και απόδοση.

Last edited:
Να ξέρεις, η F7000 από όσα έχω διαβάσει, πέρυσι ήταν από τις κορυφαίες και γενικά καλύτερες τηλεοράσεις σε όλους τους τομείς. Αυτό που σου είπε για τις αναβαθμίσεις ισχύει, αλλά δεν είναι και κάτι τρομερό. Άμα δεν έχεις πρόβλημα με το active 3d και εφόσον δεν έχει κάποιο εμφανές ελάττωμα, καθότι εκθεσιακή, θα στην πρότεινα. Και αυτό επειδή η 670, όντας μεσαίο μοντέλο της LG μπορεί να μην φτάνει ένα από τα κορυφαία περσινά μοντέλα σε ποιότητα εικόνας και απόδοση.

ναι ισως έχεις δίκιο αλλα... έχεις τσεκάρει την 55lb730v?
δεν ξέρω τι γνώμη έχεις αλλα θα μου βγει στα ιδια λεφτα. και κατι ακόμα. εγω που έχω iphone δεν θα εχω πρόβλημα συνδεσιμοτητας με αυτο ....πως μου το είπες... miracast της Samsung??

Για iPhone δεν ξέρω, καθώς το τελευταίο μου ήταν το 4ς. Γράψε στο Google, iPhone και miracast και κάτι θα σου βγει φαντάζομαι. Ειδάλλως πάρε κάποιο από τα αξεσουάρ της Apple για να το συνδέεις με όλες τις τηλεοράσεις...

Εγω προσωπικά, προς την 730 που έβαλες προσανατολίζομαι, αλλά αν δεν βγει και κάνα review διστάζω να την αγοράσω και να τρέχω πίσω στον Κωτσόβολο για επιστροφή άμα δεν μου αρέσει όπως έκανα πριν λίγους μήνες με τη Sony 805A... Ομολογώ ότι περιορίζομαι επειδή θέλω παθητικό 3d αλλά πιστεύω ότι φέτος η LG θα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα ψηλότερα μοντέλα της αφού τους βάζει direct-led. Μένει να φανεί βέβαια όλο αυτό...

Last edited:
Για iPhone δεν ξέρω, καθώς το τελευταίο μου ήταν το 4ς. Γράψε στο Google, iPhone και miracast και κάτι θα σου βγει φαντάζομαι. Ειδάλλως πάρε κάποιο από τα αξεσουάρ της Apple για να το συνδέεις με όλες τις τηλεοράσεις...

Εγω προσωπικά, προς την 730 που έβαλες προσανατολίζομαι, αλλά αν δεν βγει και κάνα review διστάζω να την αγοράσω και να τρέχω πίσω στον Κωτσόβολο για επιστροφή άμα δεν μου αρέσει όπως έκανα πριν λίγους μήνες με τη Sony 805A... Ομολογώ ότι περιορίζομαι επειδή θέλω παθητικό 3d αλλά πιστεύω ότι φέτος η LG θα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα ψηλότερα μοντέλα της αφού τους βάζει direct-led. Μένει να φανεί βέβαια όλο αυτό...

νομίζω οτι θα βγείς σωστος...νομίζω οτι ο Κωστοβολος θα βάλει και την 730 για τεστ.
το σθγουρο ειναι οτι δεν θα το βάλω κάτω και θα ακούω όλες τις γνώμες. το 3d της F7000 δεν ηταν και τιποτα ουαου...

Κοίτα το 3d της F7000 δεν το δοκίμασα πότε οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι από το active 3d που έχω δοκιμάσει σε άλλες τηλεοράσεις δεν είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παθητικό 3d. Εξάλλου όταν βλέπεις κάτι από τα 3+ μέτρα ή διάφορα ανάλυσης μεταξύ active και passive 3D δεν φαίνεται. Προς το παρόν, έτσι όπως έχουν τα πράγματα καθώς δεν έχω διαβάσει κριτικές για την 730, είτε θα την επιλέξω με λίγο άγχος είτε θα πάρω περσινό σίγουρα καλό μοντέλο, όπως η Samsung F7-8000, LG LA790, Philips PFL7-8000 series, στη χειρότερη περίπτωση ίσως την Sony W905 άμα καταφέρω και τις βρω σε καλή τιμή, ειδικά κάποια από τις Philips που είναι και δυσεύρετες και ακριβές...

Μου αρέσει που βάζεις την LA790 στην ίδια κατηγορία με F7000/8000 και που αφήνεις ίσως την καλύτερη από όλες σε εικόνα την W905 τελευταία...

http://www.testseek.co.uk/home_elec...t-p-48b0fecb-bb2f-5879-d47a-f864bbdc19ec.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...a-p-cd100817-2707-4af7-df6f-081d7dacb33c.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...w-p-5af76479-40d5-d1e5-28a6-9cbe8478140a.html

H βαθμολογία τα λέει όλα 90-89-70%.

Εγώ πάω με αυτά που βλέπω. Αν οι Philips είχαν καλύτερο smart tv κομμάτι θα τις είχα επιλέξει ήδη. Η 790 δεν είναι τόσο πίσω σε εικόνα, και το 3d της καθώς και το smart tv της είναι καλύτερα. Την 905 είναι αυτή που είχα δει περισσότερο από όλες, και επειδή δεν με εντυπωσίασε καθόλου την βάζω τελευταία. Ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος να κρίνω αλλά προσπαθώ να προσφέρω μια γνώμη χωρίς σκοπιμότητες και ανακρίβειες στο μετρό του δυνατού για να επιλέξει και ο Αλεξ και να βοηθηθώ και εγώ να επιλέξουμε το συνολικά καλύτερη...

Last edited:
Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο Yperion, και επίσης σε αυτό που θα έδινα εγώ πολύ μεγάλη προσοχή είναι αυτό που σου είπε ο Κωτσόβολος , αν το κατάλαβα καλά, τα 5 χρόνια εγγύηση που έχει σε προσφορά για την 7000.
Έχει λίγο καλύτερη εικόνα η 905 αλλά καλύτερα γκατζετς η F7000 και μία από τις κορυφαίες εικόνες, αν λοιπόν είναι σε άριστη κατάσταση και σου δίνει 5 χρόνια εγγύηση , σκέψου το καλά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για 5 χρόνια με μία από τις καλύτερες τηλεόρασης.
Επίσης άποψή μου είναι ότι η LG που σκέφτεσαι χλωμό να είναι καλύτερη σε εικόνα από την 7000.....

To ωραιο ειναι που ενας απο τους δυο ειδε ips απο την σονυ 805Α αλλα πατε ξανα.Περι ορεξεως..........
Απο philips η σειρα 8 καλη αλλα ποιος ο λογος αγορας της;

To ωραιο ειναι που ενας απο τους δυο ειδε ips απο την σονυ 805Α αλλα πατε ξανα.Περι ορεξεως..........
Απο philips η σειρα 8 καλη αλλα ποιος ο λογος αγορας της;

Αυτό που είδα εγώ με την 805 δεν ήταν πρόβλημα της τεχνολογίας IPS, αλλά προβληματική ήταν η υλοποίηση της Sony κυρίως στο ότι εμφάνιζε εντονότατο flashligtηing και από τις 4 γωνίες. Που σε οποιαδήποτε κατάσταση φαινόταν τραγικό! Τα ανταγωνιστικά μοντέλα δεν είχαν παρόμοιο πρόβλημα. Ωστόσο επειδή πλέον έχω αντιληφθεί τις συνήθως μέτριες υλοποιήσεις edge-led σε midrange τηλεοράσεις περιμένω reviews για τα καινούργια μοντέλα της LG που είναι direct-led προτού αποφασίσω αν θα τα αγοράσω, ειδάλλως θα προσανατολιστώ και εγώ στην αγορά κάποιου επιβεβαιωμένα κορυφαίου περσινού μοντέλου αν το πετύχω βέβαια σε καλή προσφορά...

Η 790 δεν είναι τόσο πίσω σε εικόνα...

-The TV struggles to show dark scenes convincingly, and as a result feels expensive
-Local dimming causes light 'blocks', It's a bit expensive for the picture quality on offer
-Panel's native contrast needs to be better

Είπαμε IPS.

Όσο για το παθητικό 3D πιο ξεκούραστο μεν (δεν έχει flicker)...

Passive%20summerhouse-580-90.jpg

...αλλά σίγουρα όχι καλύτερο σε ποιότητα από το ενεργητικό...

Active%20summerhouse-580-90.jpg

Πιστεύω να βλέπεις την διαφορά.

http://www.techradar.com/news/television/active-shutter-vs-passive-3d-tv-which-is-best-958717

Το ότι δεν σε εντυπωσίασε η καλύτερη τηλεόραση LED LCD της περυσινής χρονιάς (W905) δεν είναι πρόβλημα της τηλεόρασης αλλά οφείλεται στο ότι δεν μπορείς να κρίνεις σωστά και έχοντας να διαλέξεις από 4 τηλεοράσεις επιλέγεις την χειρότερη μακράν (LA790) και μετά την δεύτερη χειρότερη (Philips) και αφήνεις τις δύο καλύτερες στο τέλος. Αν ψάξεις και στο avclub θα δεις ότι τις συγκεκριμένες δεν τις αγόρασε κανένας γιατί ο ενημερωμένος καταναλωτής θέλει να πληρώνει τιμή που ανταποκρίνεται στο κάθε προϊόν και όχι τον κούκο αηδόνι (Philips) και τηλεοράσεις που "ξεχωρίζουν" μόνο σε smart tv (LG).

Αυτό που είδα εγώ με την 805 δεν ήταν πρόβλημα της τεχνολογίας IPS, αλλά προβληματική ήταν η υλοποίηση της Sony κυρίως στο ότι εμφάνιζε εντονότατο flashligtηing και από τις 4 γωνίες.

Διάβασε τα νήματα της Panasonic ET60 και της LG LA660 και θα δεις ότι τα προβλήματα αφορούν τα IPS τα οποία πας να αγοράσεις για δεύτερη φορά.

Last edited:
Φίλε Υπερίων δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ μαζί σου, γιατί είσαι κατά πολύ εμπειρότερος από μένα στο θέμα της τηλεόρασης, Εγώ το μόνο που κάνω είναι να λέω τη γνώμη μου όσο αντικειμενικά είναι δυνατόν και βασιζόμενος κυρίως στην περιορισμένη προσωπική εμπειρία μου. Αυτό που είχε συμβεί σε εμένα με την 805 δεν το είχα συναντήσει σε καμμία άλλη τηλεόραση παρά μόνο στο νήμα της 805Α. Οι τηλεοράσεις Philips ποτέ δεν συγκαταλέγονταν στις χειρότερες, προσωπικά συμπαθώ αρκετά την εταιρία γιατί είχα και έχω ακόμα ένα μοντέλο της, και το κορυφαίο περσινό 8000, συγκαταλέγεται στις καλύτερες: http://www.hdtvtest.co.uk/news/philips-55pfl8008-201309193320.htm. Αυτό με τις διαφορές ενεργητικού-παθητικού 3δ είναι πράγματι τόσο μεγάλες από απόσταση 3+ μέτρων για να δικαιολογούν την παραπάνω κούραση; Γιατί άμα είναι να βλέπεις διαφορές στην ανάλυση μόνο από το μισό μέτρο, τότε είναι δώρον άδωρον...

Όπως είπα και στον Άλεξ προηγουμένως, η F7000 στα λεφτά που του τη δίνουν, αν δεν έχει κάποιο ελάττωμα, είναι πολύ καλή ευκαιρία, εγώ προσωπικά θέλω να περιμένω λίγο για να διαβάσω κριτικές από τα μοντέλα του 2014 της LG επειδή υιοθετούν το Direct-led προτού αποφασίσω, και αν είναι απογοητευτικά, θα επιλέξω όπως είπα ένα από τα κορυφαία περσινά μοντέλα με τη σειρά προτίμησης που έγραψα προηγουμένως. Και πέρα από την αμφιλεγόμενη 790, δεν νομίζω να έχεις ιδιαίτερη αντίρρηση για τις άλλες μου επιλογές...

Δεν είπα ότι η Philips είναι άσχημη τηλεόραση , δεν είναι όμως σε θέμα εικόνας σε επίπεδο F8000 και W905 (αν και πλησιάζει εφόσον έχει πάνελ PSA της Samsung όπως και αυτές οι δύο) γιατί δεν είναι τόσο καλή σε επεξεργασία εικόνας.

Γενικά το πάνελ είναι θεμέλιος λίθος στην εικόνα μιας τηλεόρασης , η Sony γύρισε φέτος στην W955 σε IPS και όσοι έχουν γνώσεις γελάνε με την επιλογή αυτή όπως γελάνε και με την Samsung που έβαλε κυρτό πάνελ στην H8500 και κατέστρεψε την εικόνα.

Αν θέλεις να βλέπεις και σε σκοτεινό χώρο ξεχνάς τα IPS (βλέπε LG) είτε direct είτε edge LED, αν δεν βλέπεις με κλειστά φώτα καθόλου ή βλέπεις κυρίως ημέρα τότε τα κοιτάς και αυτά. Φιλικά πάντα στα λέω , δεν έχω τίποτα να κερδίσω όπως και οι υπόλοιποι που σου απάντησαν. Οι πωλητές έχουν να κερδίσουν γιατί θα κοιτάξουν να σου πουλήσουν πρώτα ότι βγάζει μεγαλύτερο κέρδος ή τους έχει μείνει στα ράφια.