50G30 ή 50ST30

gmaman

New member
10 May 2011
3
Mons, Belgium
Καλησπέρα σε όλους!
αφού ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μας βοηθούν στην επιλογή τηλεόρασης και όχι μόνο, να πω ότι είμαι σε δίλημμα!
Είμαι σχεδόν σίγουρος για την αγορά της 50G30 που έχω βρει προσφορά 1144 Ευρώ σε ένα τοπικό κατάστημα (μένω Βέλγιο)...και ξαφνικά βλέπω την 50ST30 στα 1320 Ευρώ!Δε με ενοχλεί καθόλου να πληρώσω αυτή τη διαφορά, αρκεί να έχω την ίδια ποιότητα εικόνας στο 2d.
Τι προτείνετε να κάνω? Από τη μια το 3d δεν μου είναι καθόλου απαραίτητο, θα το ήθελα μόνο σαν κάτι για να "παίζουμε" μια στο τόσο...από την άλλη έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα εικόνας στο 2d θα είναι ίδια και στα δύο μοντέλα. Από αυτά που διάβασα, η μεγαλύτερη διαφορά είναι η απουσία THX στην 50ST30, αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω αν αυτό το χαρακτηριστικό είναι αρκετά σημαντικό ώστε να αφήσω έξω τη δυνατότητα 3d.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

καλώς ήρθες.

λογικά η G30 θα έχει λιγότερες αντανακλάσεις σε φωτεινό περιβάλον και έχει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης της εικόνας η πιστοποίηση thx παρέχει την επιλογή thx cinema στην εικόνα που στα χαρτιά είναι μια επιλογή όπου το πανελ έχει ρυθμίσεις για μέγιστη απόδοση.
σε σκοτεινό περιβάλλον οι διαφορές θα είναι μικρότερες.
επίσης η g30 έχει περισσότερα καλούδια.

όσον αφορά το 3d η st30 θέλει κάποιο κόστος για την αγορά γυαλιών (1 ή 2) συνεπώς ή διαφορά θα μεγαλώσει.
επίσης η βέλτιστη απόσταση για 3d είναι 1.5 φορές το πλάτος της Tv δηλαδή 1.5x 1.10 = 1.65m.
εσύ πόση απόσταση έχεις????

γενικά νομίζω ότι η επιλογή εξαρτάται από το πόσο σε ικανοποιεί το 3d με active γυαλιά και πόσο σου αρέσει το υλικό που κυκλοφορεί εως τώρα (κυρίως animation - ντοκιμοντερ). αν νομίζεις ότι θα το χρησιμοποιήσεις και σου είναι ευχάριστη η θέαση από την απόσταση που έχεις (κάνε μια δοκιμή σε ένα καταστημα) πήγαινε στην st30. αλλιώς πήγαινε στην g30 που είναι η κορυφαία σειρά 2d της πανασονικ για φέτος και μπορείς αυτή τη διαφορά τιμής να την χρησιμοποιήσεις για την αγορά ενός bluray - media player - home cinema (αν δεν διαθέτεις κάτι από αυτά) αποκτώντας έτσι ένα πιο ισορροπημένο σύστημα εικόνας και ήχου.

δές και τις όποιες άλλες διαφορές τους εδώ
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/g_plasma_spec.html

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/st_plasma_spec.html

καλώς ήρθες.

λογικά η G30 θα έχει λιγότερες αντανακλάσεις σε φωτεινό περιβάλον και έχει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης της εικόνας η πιστοποίηση thx παρέχει την επιλογή thx cinema στην εικόνα που στα χαρτιά είναι μια επιλογή όπου το πανελ έχει ρυθμίσεις για μέγιστη απόδοση.
σε σκοτεινό περιβάλλον οι διαφορές θα είναι μικρότερες.
επίσης η g30 έχει περισσότερα καλούδια.

όσον αφορά το 3d η st30 θέλει κάποιο κόστος για την αγορά γυαλιών (1 ή 2) συνεπώς ή διαφορά θα μεγαλώσει.
επίσης η βέλτιστη απόσταση για 3d είναι 1.5 φορές το πλάτος της Tv δηλαδή 1.5x 1.10 = 1.65m.
εσύ πόση απόσταση έχεις????

γενικά νομίζω ότι η επιλογή εξαρτάται από το πόσο σε ικανοποιεί το 3d με active γυαλιά και πόσο σου αρέσει το υλικό που κυκλοφορεί εως τώρα (κυρίως animation - ντοκιμοντερ). αν νομίζεις ότι θα το χρησιμοποιήσεις και σου είναι ευχάριστη η θέαση από την απόσταση που έχεις (κάνε μια δοκιμή σε ένα καταστημα) πήγαινε στην st30. αλλιώς πήγαινε στην g30 που είναι η κορυφαία σειρά 2d της πανασονικ για φέτος και μπορείς αυτή τη διαφορά τιμής να την χρησιμοποιήσεις για την αγορά ενός bluray - media player - home cinema (αν δεν διαθέτεις κάτι από αυτά) αποκτώντας έτσι ένα πιο ισορροπημένο σύστημα εικόνας και ήχου.

δές και τις όποιες άλλες διαφορές τους εδώ
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/g_plasma_spec.html

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/st_plasma_spec.html

Καλώς σας βρήκα!
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το κόστος για τα γυαλιά δε με ενοχλεί, απο τη στιγμή που αυτά θα αγοραστούν αργότερα. Οτι υπάρχει τώρα σε τρισδιάστατη μορφή δε με συγκινεί τόσο πολύ, αλλά νομίζω ότι υλικό για 3d θα έρχεται με τον καιρό όλο και περισσότερο και την κατάλληλη στιγμή θα αγοραστούν τα γυαλιά. Στον ήχο δεν υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από το σύστημα που ήδη έχω (το Onkyo HT-BD6315 με το blu-ray), εξάλλου είμαι πολύ αρχάριος σε αυτά τα θέματα. Όσο αφορά την απόσταση θέασης, είμαι αρκετά ευέλικτος οπότε στα περίπου 2 μέτρα νομίζω ότι μπορώ να ικανοποιήσω και το 2d και το 3d.
Ίσως είναι άδικη η σύγκριση που κάνω, ανάμεσα σε ανόμοια χαρακτηριστικά. Στη ζυγαριά μπαίνουν: η ποιότητα εικόνας από τις δύο τηλεοράσεις, σε συνδυασμό με 3d (ST30) ή περισσότερες λειτουργίες (G30).
Αν μπορείς να μου πεις την άποψή σου, πιστεύεις ότι η G30 με τις επιπλέον λειτουργίες έχει τόσο καλύτερη απόδοση, ώστε να μη σκεφτώ καθόλου το 3d που προσφέρει η ST30? Η αντίστοιχη GT30 ανεβαίνει αρκετά στην τιμή οπότε πρέπει να συμβιβαστώ με ένα από τα δύο.
Ευχαριστώ και πάλι!