50ST30 vs 50UT50 vs 51E550 ?????????

ptzelepis

Established Member
22 September 2008
288
Λοιπόν έχουμε και λέμε

50ST30 = 700 ευρώ
50UT50 = 750 ευρώ
51E550 = 799 ευρώ

Ποιά να πάρω ??????????

Εγώ είμαι προς την ST (δεν με πειράζει που είναι πιο παλίο μοντέλο, νομίζω οτι θα έχει την καλύτερη εικόνα)....εσείς τι λέτε, ποιά είναι η καλύτερη ?

Όλες τις έχω δει αλλά σε καταστήματα με πολύ φωτισμό κτλ κτλ.....
Η ST είναι σφραγισμένη και είδα ότι είχε πάρει πολύ καλές κριτικές παλιότερα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη από την UT50 αλλά δεν ξέρω σε σχέση με την E550.

UT5O και Ε550 ειναι πολυ κοντινες τηλεορασεις. Η 550 εχει πιο μοντερνο σχεδιασμο, πιο ευχρηστο μενου και ειναι πιο ''smart'' αν σε ενδιαφερει.
Η πανυ εχει καλυτερο μαυρο. Επισεις αν ο χωρος σου ειναι φωτεινος η εχεις καποιο παραθυρο απεναντι απο την tv, ξεχνα τες και τις 2. Εχουν πολυ εντονες ανακλασεις.

H st30 θα δείξει μάλλον καλύτερα σε φωτεινό χώρο μιας και έχει φίλτρο τύπου περσίδας. Κατά τα άλλα το μαύρο της ειναι μεταξύ ut50 - 550. Ερωτηματικό τα προβλήματα dse / banding των πανασονικ αν και στις 30άρες ειναι σαφώς λιγότερες οι αναφορές. Από την άλλη μεριά φαντάζομαι δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια για αλλαγή της st30.

Και αν δεν έχουν θα πάρω μια άλλη......την VT.......χεχεχεχε.....
Πλάκα κάνω. Εμένα με νοιάζει να έχει καλή εικόνα. Προορίζεται για τους γονείς μου. Θα παίζει digea, Nova και 1080p 2,3 φορές την εβδομάδα max.
Υπάρχουν τώρα 2 περιπτώσεις.
1. Να τους δώσω την δική μου 50PX950 από την οποία είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, και να πάρω εγώ την καινούργια.
2. Να κρατήσουν όποια πάρουν.

Την ST30 την ξεχνάς κατά την γνώμη μου είναι παλιό μοντέλο και θα σου φορτώσουν καμία εκθεσιακή ενώ και σε περίπτωση Dirty screen δεν θα έχεις ελπίδα αντικατάστασης , από τις άλλες δυο η επιλογή είναι δύσκολη γιατί η Samsung δεν έχει motion interpolation , ενώ η Panasonic είναι σχεδιαστικά πολύ άσχημη ενώ έχει και την πιο ξεβαμμένη εικόνα από όλες (βαθιές ανακλάσεις στο πάνελ που είναι χειρότερες από τις επιφανειακές που έχει η 550).

Είναι σφραγισμένη στα σίγουρα...είναι από την αποθήκη της Panasonic. Εμένα με νοιάζει μόνο σαν ποιότητα εικόνας πια είναι καλύτερη.
Εκτός και αν αφήσω το budget και πάω στην 50PA5500

(το frame interpolation τι είναι ακριβώς ?)

Για να μην γραφεις σε λιγο καιρο στο νημα που θα εχει σχεση με service παρε καλυτερα σαμσουνκ

Κατάλαβα.....εσένα δεν σε ενοχλεί στην 530 ?

Και αν μπορείς να μου απαντήσεις στο..... ποια θεωρείς καλύτερη σαν τηλεόραση και εικόνα από τις τρεις? Τίποτα άλλο μόνο αυτό.

Η ερώτηση πάει στον Yperion βασικά.....αλλά και σε όλους ?
Ποια έχει καλύτερη εικόνα?
(frame interpolation νομίζω δεν έχει ούτε η δική μου 50PX950 και δεν με ενοχλεί καθόλου...το αντίθετο μάλιστα.....έχω ευχαριστηθεί ταινίες)

Να πάω να πάρω την 50PA5500 που είναι και 150 ευρώ φτηνότερη και να τελειώνω ?
(σιγά μην κάτσουν οι γονείς μου να δουν 3d)
Η μάλλον για να το θέσω καλύτερα.....η PA5500 σε σχέση με τις ανωτέρω (χωρίς να λάβουμε υπόψιν 3d και smart) έχει τόσο χειρότερη εικόνα ?

(σας ζάλισα το ξέρω.....και με συγχωρείται αλλά έχω πελαγώσει)

Αφού είναι για τους γονείς σου σκέψου και άλλες παραμέτρους π.χ. καθημερινές ευκολίες χρήσης.
Για παράδειγμα στις Samsung έχουν κάνει λίγο περίπλοκο το να βάλεις τα κανάλια στη σειρά που θες.
Δες αν κάποιο από τα μοντέλα που ανέφερες π.χ. δεν πιάνει καλά το τηλεκοντρόλ, πράματα που εσένα μπορεί να μην σε πειράζουν αλλά αυτούς να τους ενοχλούν.

Προσωπικά για άτομα που θέλουν trouble-free TV και δεν πρόκειται να καταλάβουν τις διαφορές στην εικόνα μεταξύ π.χ. PA5500 και UT50 δεν θα πρότεινα plasma.
Θα πρότεινα μια led-lcd π.χ. UE46EH6030

Τελικά σήμερα έκανα παραγγελία την 50PA5500 στα 600 ευρώ. Ελπίζω να μην το μετανιώσω που δεν πήρα μια εκ των τριών του τίτλου.
Πάντως και μια 42PA4500 που πήρα χτές και έβαλα στα πεθερικά μου, λίγο που είδα digea μου φάνηκε πάρα πολύ καλή η εικόνα της. Φαντάζομαι οτι η 5500 θα είναι ακόμα καλύτερη σωστά ???

(Yperion έκανα καλή επιλογή λές? Ήμουν πολύ κοντά στην 51Ε550 αλλά με κράτησε πίσω η διαφορά στην τιμή και το 3D που δεν ξέρω αν το χρησιμοποιήσουν ποτέ. Το ενεργητικό που τους έβαλα στην δική μου τους κούρασε και για παθητικό η τιμή των τηλεοράσεων φεύγει)

Για τηλεοπτικό σήμα δεν θα δεις μεγάλες διαφορές όποια τηλεόραση και να επέλεγες απο τις παραπάνω ή την 5500. Άσε που θα πλήρωνες άχρηστα για εσένα gadget όπως 3D , smart tv κτλ.