51E550 στα 800 ή 50UT50 στα 600;

de la Funk

New member
16 December 2012
6
καλησπερα κι απο μενα! οντας ενδιαφερωμενος για την εν λογω τηλεοραση εκατσα και διαβασα 44 σελιδες κ τελικα πιο πολυ μπερδευτηκα παρα κατεληξα! τελικα h τηλεοραση αξιζει τα 800 (electrorld) γιουρος της? και αν ναι, αξιζει τα +200 απο την Panasonic TX-P50UT50 (πλαισιο) ? θα εκτιμουσα μια βοηθεια γιατι βιαζομαι να παρω μια απο τις 2. καθε αλλη προταση βεβαιως εως 800 ευρω καλοδεχουμενη (,ιλωντας παντα βεβαια για 50", 3D, FullHD, και κατα προτιμηση SmartTV)

Re: Samsung PS E550 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα κι απο μενα! οντας ενδιαφερωμενος για την εν λογω τηλεοραση εκατσα και διαβασα 44 σελιδες κ τελικα πιο πολυ μπερδευτηκα παρα κατεληξα! τελικα h τηλεοραση αξιζει τα 800 (electrorld) γιουρος της? και αν ναι, αξιζει τα +200 απο την Panasonic TX-P50UT50 (πλαισιο) ? θα εκτιμουσα μια βοηθεια γιατι βιαζομαι να παρω μια απο τις 2. καθε αλλη προταση βεβαιως εως 800 ευρω καλοδεχουμενη (,ιλωντας παντα βεβαια για 50", 3D, FullHD, και κατα προτιμηση SmartTV)

...

Κάπου έχει το προβάδισμα η μία, κάπου η άλλη, ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις...

Kαλύτερο μαύρο, καλύτερη κίνηση, υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα τα βασικά σημεία που υπερτερεί η UT50, με κύριο μειονέκτημα την πιθανότητα να πέσεις σε κομμάτι με vertical banding/dse.

Λιγότερο dynamic false contouring, λιγότερο dithering σε ακίνητη εικόνα και πλήρη ανάλυση στο 3D τα βασικά σημεία που υπερτερεί η E550, με κύριο μειονέκτημα τα brightness pops/floating blacks.

Επίσης, η επεξεργασία εικόνας της E550 σε σήματα SD είναι πιο soft και με δυνατότητα εφαρμογής υψηλότερου βαθμού ψηφιακής αποθορυβοποίησης. Αυτό μπορεί να αρέσει σε μερικούς, καθώς κρύβει αρκετές ατέλειες σε υλικό κακής ποιότητας...

Σε ανακλάσεις/ξέπλυμα σε φωτεινές συνθήκες είναι ακριβώς ίδιες.

Αυτά όσον αφορά την εικόνα, σε επίπεδο εξοπλισμού-ευχρηστίας έχει το προβάδισμα η Samsung, καθώς υπερτερεί σε παροχή κάποιων ρυθμίσεων (π.χ. δυνατότητα μετακίνησης του κάδρου σε λειτουργία zoom), στη δυνατότητα περιστροφής της βάσης, στην παροχή λειτουργίας PVR, στον αριθμό των εισόδων HDMI (3 έναντι 2) και μάλλον και στον ενσωματωμένο media player.

Last edited:
αυτο ακριβως διαβαζα τωρα! αλλα και παλι...
Λοιπον, η χρηση της Τv προοριζεται για ταινιες κυριως, εννοειται κ 3D, κατα κανονα σε πολυ σκοτεινο περιβαλον, προοπτικη Gaming δεν υπαρχει προς το παρον και αν υπαρξει δεν θα ειναι πολυωρο. παρακολουθηση ελληνικων καναλιων μου πεφτει ψιλοαδιαφορη. με ενδιαφερει αρκετα το ενσωματομενο Μεδια Πλαυερ να ειναι καλο καθοτι θα παιζει κ "κατεβασμενο" υλικο (μεγαλα mkv, υποτιτλοι κτλ) , καθως και η προοπτικη PVR απο ψηφιακα καναλια.

Ενα αλλο θεμα που με απασχολει ειναι η βολικοτητα - ποιοτητα - κοστος των γυαλιων 3D, καθως και αν στην πανασονικ παιζουν αλλα φθηνοτερα γυαλια

Last edited by a moderator:

αυτο ακριβως διαβαζα τωρα! αλλα και παλι...
Λοιπον, η χρηση της Τv προοριζεται για ταινιες κυριως, εννοειται κ 3D, κατα κανονα σε πολυ σκοτεινο περιβαλον, προοπτικη Gaming δεν υπαρχει προς το παρον και αν υπαρξει δεν θα ειναι πολυωρο. παρακολουθηση ελληνικων καναλιων μου πεφτει ψιλοαδιαφορη. με ενδιαφερει αρκετα το ενσωματομενο Μεδια Πλαυερ να ειναι καλο καθοτι θα παιζει κ "κατεβασμενο" υλικο (μεγαλα mkv, υποτιτλοι κτλ) , καθως και η προοπτικη PVR απο ψηφιακα καναλια. Ενα αλλο θεμα που με απασχολει ειναι η βολικοτητα - ποιοτητα - κοστος των γυαλιων 3D

Αφού σε ενδιαφέρει χρήση κυρίως για ταινίες, τους ενσωματωμένους media players τους ξεχνάς, καθώς δεν θα βλέπεις τη σωστή κίνηση των 24p με αυτούς και είναι κρίμα, μιας και οι δύο τηλεοράσεις την υποστηρίζουν με εξωτερικές πηγές. Άρα, υπολόγιζε ένα κονδύλι και για αγορά εξωτερικού media player...

Όσον αφορά τα γυαλιά 3D και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν το ενοποιημένο πρωτόκολλο με Bluetooth, οπότε δεν είσαι υποχρεωμένος να παντρευτείς τα γυαλιά της μίας εταιρείας, αν της άλλης σου αρέσουν περισσότερο, σε όποια από τις δύο και αν καταλήξεις...

θεεεενξ, για τα γυαλια κομπλε! τωρα, ενα BDplayer θα κανει τη δουλεια η πρεπει να παιξουμε σε ξεχωριστο media player?
το ερωτημα παρολα αυτα παραμενει... Ποια απο τις 2???

θεεεενξ, για τα γυαλια κομπλε! τωρα, ενα BDplayer θα κανει τη δουλεια η πρεπει να παιξουμε σε ξεχωριστο media player?

Τα BDplayers σε δυνατότητες αναπαραγωγής από USB κυμαίνονται συνήθως στα επίπεδα των αντίστοιχων ενσωματωμένων των τηλεοράσεων, ενώ από φέτος διαθέτουν και προστασία cinavia που εμποδίζει την αναπαραγωγή αρχείων που την περιέχουν, αν δεν πρόκειται για τα αυθεντικά. Οπότε, καλύτερη η λύση ξεχωριστού...

το ερωτημα παρολα αυτα παραμενει... Ποια απο τις 2???

Βλ. post #442. Τα ζυγίζεις και η απόφαση της επιλογής είναι δική σου... ;)

Καλώς όρισες και στην παρέα μας... :ernaehrung004:

καλως σας βρηκα!

vertical banding/dse??
το PVR τι δυνατοτητες εχει τελικα σε καθε μια?

vertical banding/dse??

Ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε κάποιο ποσοστό των φετινών και περσινών Panasonic, όπου παρατηρούνται αχνές κάθετες γραμμές κατά τα παναρίσματα στην εικόνα...

το PVR τι δυνατοτητες εχει τελικα σε καθε μια?

PVR έχει μόνο η Samsung μεταξύ των δύο...

Για εμένα η Samsung είναι ανώτερη σαν τηλεόραση αλλά και 200 ευρώ δεν είναι λίγα. Μπορείς να πάρεις και ένα home cinema με τα λεφτά αυτά.

Με λίγα λόγια ψηφίζω UT50.

Κι εγω κατα εκει παω. 200 δεν ειναι λιγα κ με αυτα παμε για media player? Pvr apo media player παιζει;; Καμια καλη προταση για οικονομικο BD 3D player η/και media player με PVR?

Δεν ξέρω αν συνεχίζει να ισχύει η προσφορά από το πλαίσιο. Δοκίμασα να κάνω την παραγγελία τις προάλλες (στις 13 νομίζω) και η τιμή που μου έβγαζε ήταν 800+ αν θυμάμαι καλά.

Δεν ξέρω αν συνεχίζει να ισχύει η προσφορά από το πλαίσιο. Δοκίμασα να κάνω την παραγγελία τις προάλλες (στις 13 νομίζω) και η τιμή που μου έβγαζε ήταν 800+ αν θυμάμαι καλά.

Την έχει πλέον κανονικά στη σελίδα σε αυτή την τιμή (μάλλον από χθες):

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ic-TX-P50UT50-Plasma-3D-TV-50-TX-P50UT50E.htm

αξίζει η 50UT50 για 3D? (στα 600)

έχω την 42U10, και ανάγκη για περισσότερες ίντσες δεν έχω μια και υπάρχει προβολικό 720p
Αλλά με τρώει ο πισινός μου να παίξω με 3D, και προγραμμάτιζα αγορά του BenQ W1070 (FullHD, 3D), περίπου 800
Να χτυπήσω την 50άρα, και να αφήσω το προβολικό 3D για αργότερα, ή δεν ικανοποιεί 50UT50 στο 3D;

απόσταση θέασης 3.80μ, αν και για 3D σε TV μπορεί να γίνει και 1.80μ
thanx

Αν τις ταινίες τις βλέπεις κυρίως στον προβολέα, τότε μάλλον είναι καλύτερα να αναβαθμίσεις αυτόν, παρά την τηλεόραση... ;)

ναι.. οι ταινίες είναι στο προβολικό, σειρές, κλπ στην TV.. μάλλον έχεις δίκιο
απλά η τιμή με έβαλε σε σκέψεις!

αξίζει η 50UT50 για 3D? (στα 600)

έχω την 42U10, και ανάγκη για περισσότερες ίντσες δεν έχω μια και υπάρχει προβολικό 720p
Αλλά με τρώει ο πισινός μου να παίξω με 3D, και προγραμμάτιζα αγορά του BenQ W1070 (FullHD, 3D), περίπου 800
Να χτυπήσω την 50άρα, και να αφήσω το προβολικό 3D για αργότερα, ή δεν ικανοποιεί 50UT50 στο 3D;

απόσταση θέασης 3.80μ, αν και για 3D σε TV μπορεί να γίνει και 1.80μ
thanx

Αναβάθμισε καλύτερα τον προβολέα σου , η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν θεωρείται έτσι και αλλιώς και από τις καλές στο 3D.

Για εμένα η Samsung είναι ανώτερη σαν τηλεόραση αλλά και 200 ευρώ δεν είναι λίγα. Μπορείς να πάρεις και ένα home cinema με τα λεφτά αυτά.

Με λίγα λόγια ψηφίζω UT50.

187 για την ακριβεια και με 24 ατοκες +2 ζευγαρια γυαλια δεν επαρκουν για την αγορα της Samsung? το πλαισιο αν βαλεις δοσεις ανεβαινει το ποσο! και αν βαλεις και και τα γυαλια!!!!