52" LCD - Ποιά να αγοράσω?

dinfo

New member
26 May 2007
61
Βούλα
Εχω αποφασίσει την αγορά 52" LCD. Ποιά να αγοράσω?

Εχω διαλεξει καποιες, όπως:

1. SONY KDL-52X2000 (4399 ευρω)
2. SHARP LC-52XD1E (3599 ευρω)
3. SHARP LC-52XL1E (δεν υπαρχει στην Ελλαδα -2000 λιρες στην Αγγλια)
4. Samsung LE52M86B (3400 ευρω)
5. Ποιά άλλη???

Ολες ειναι True 1080p, εχουν DVB κλπ, 2 η 3 HDMI, κλπ, ομως η μονη που δινει 100Hz ειναι η SHARP LC-52XL1E, αλλα δεν υπαρχει (ακομα) στην Ελλαδα!

Επειδη θα μου σπασουν τα νευρα αν αγορασω τωρα το "αδελφακι" της 52XD1E και το Σεπτεμβριο ερθει η 52XL1E με τα ιδια λεφτά, εχω 2 λυσεις:

Α. Να περιμενω μεχρι να ερθει η 52XL1E. Αλλα αυτη η λογικη δεν εχει τελος, γιατι ως τοτε θα εχει κατι αλλο βγει που παλι θα με αναγκασει να περιμενω..κλπ. Το ίδιο θα παθω με τη Samsung LE52M86B: ηδη εχει βγει η LE52M87B (οχι στην Ελλαδα ακομα -ποια η διαφορα γ..ο?) και ειμαι σιγουρος οτι το Σεπτεμβριο θα βγει η LE52M87B-100Hz.

Β. Να με βοηθησει καποιος απο εσας. Προφανως εχετε καταλαβει οτι ψαχνω 52 inches,true 1080p και 100Ηz. A, ναι, πρεπει να εχει και PIP (το ξερω, οι Sharp δεν εχουν PIP) και να ειναι οπωσδηποτε LCD, οχι Plasma!(ναι ξερω για τις Pioneer 8ης γενιας..ΔΕΝ τις θελω ομως)

Πιστευω στις 52 inches οι επιλογες ειναι λιγες..Για διευκολυνση, προτιμω μια τηλεοραση με PIP και χωρις 100Hz, παρα το αναποδο.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Επίσης σεπτέμβριο-οκτώβριο έρχεται η καινούργια Sony KDL-52X3000 με 1080p και 100Ηz........

Επίσης σεπτέμβριο-οκτώβριο έρχεται η καινούργια Sony KDL-52X3000 με 1080p και 100Ηz........

Υποψιαστηκα οτι καποιος θα μου εδινε μια τετοια απαντηση..Μαλλον θα μεινω χωρις τηλεοραση μεχρι το Σεπτεμβριο, γιατι η LG 42 (plasma 852Χ480...) που εχω αγορασει απο τον Σεπ-2003 θα παει στο εξοχικο..:bigcry:

Σ' ευχαριστω παντως για την πληροφορια..

Last edited:
Re: Απάντηση: 52" LCD - Ποιά να αγοράσω?

Τον προβολέα τον έχεις σκεφτεί σαν λύση; Κρίμα είναι η 52άρα να χαραμίζεται στα ελληνικά κανάλια ...

Το εχω σκεφτει αλλα η δαπανη ανεβαινει ψηλα:
--Denon AVR-2307 (779 ευρω)
--Pioneer LX-60D (845 ευρω) ή Sony RDR-HXD970B (ποιο λες?)
--ΒΕΝQ W9000 (3389 ευρω) ή
Panasonic PT-AE1000E (3899 ευρω) ή
ΕPSON EMP-TW1000 (2356 ευρω)
(ποιον απο τους 3? ποιον αλλον?)
--Ηχεια?
--Καλώδια?

Παει μακρυα η "βαλιτσα"..για του χρονου αυτα...τωρα, απλα μια LCD και ενα DVD Recorder..(καμια ιδεα?)

.................

Παει μακρυα η "βαλιτσα"..για του χρονου αυτα...τωρα, απλα μια LCD και ενα DVD Recorder..(καμια ιδεα?)

Απλα μια lcd λες εσυ μια 52αρα ? :7SFGSFG:

H Samsung M86 και η M87 ειναι η ιδια εκτος απο μικροδιαφορες στην εξωτερικη εμφανιση.

Παντως εγω στην θεση σου θα αγοραζα μια 50αρα πλασμα με κατω απο 2,000 ευρω και θα καθαριζα.

Για παραδειγμα αυτην:

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-PS50Q97HDX/

Φίλε dinfo,

Αν κατέβεις στην επιλογή της tv στις 46" ίσως χωρέσει και ο προβολέας. Θεωρώ πολλές τις 50+" για θέαση τηλεόρασης, εκτός και αν ο καναπές σου απέχει 5+ μέτρα.

Σχετικά με το recorder της pioneer υπάρχει ανοικτό θέμα κάνε ένα search (υπάρχει καλύτερη τιμή από αυτή που αναφέρεις)

Από την άλλη καλοκαιριάτικα θα κάνεις τα ψώνια σου κάνε λίγο υπομονή να μπει το φθινόπωρο να δεις και τα νέα μοντέλα.

Μία 40άρα D3000 sony και πριν τα Χριστούγεννα ένα προβολέα ...

η αποσταση θεασης ειναι 4,9 μετρα..Η 42αρα φαινεται για 32"..Εχω αποφασισει για 52"..Αν δεν ειχε βγει συτο το 100Hz θα ειχα αγορασει τη Samsung η τη Sharp..Ισως και τη Sony αφου τις χωριζει μονο 800 ευρω..(μονο..)

Κι επειδη ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι μετα το Eurobasket θα βγουν ολες με 100Hz, μαλλον θα περιμενω..

Και θα αγορασω οποια απο τις 1.Sony, 2.Samsung, 3.Sharp ανακοινωσει πρωτη τη διαθεσιμοτητα των 100Hz. (η σειρα που τις εγραψα ειναι και σειρα προτιμησης γιατι η Sharp δεν εχει PIP)

Συμφωνεις?

Απλα μια lcd λες εσυ μια 52αρα ? :7SFGSFG:

Απλη ειναι γιατι η λυση του βιντεοπροβολεα με αναγκαζει σε μεγαλυτερης αξιας αγορες..Παντως γενικα συμφωνω οτι δεν ειναι απλη αντικειμενικα, αλλα υποκειμενικα..

πάρε βιντεοπροβολεα να βλέπεις και μέχρι 100 ίντζες από τα 5 μέτρα...

Φίλε dinfo,

Αν κατέβεις στην επιλογή της tv στις 46" ίσως χωρέσει και ο προβολέας. Θεωρώ πολλές τις 50+" για θέαση τηλεόρασης, εκτός και αν ο καναπές σου απέχει 5+ μέτρα.

Σχετικά με το recorder της pioneer υπάρχει ανοικτό θέμα κάνε ένα search (υπάρχει καλύτερη τιμή από αυτή που αναφέρεις)

Από την άλλη καλοκαιριάτικα θα κάνεις τα ψώνια σου κάνε λίγο υπομονή να μπει το φθινόπωρο να δεις και τα νέα μοντέλα.

Θα συμφωνησω απολυτα με οσα λες:
--Πραγματι ο καναπες μου απεχει 5 μετρα
--Πραγματι ειχα διαβασει για το pioneer (710 ευρω)..Ομως θα παω μαλλον
για το Sony 970B η 1070Β
--Συμφωνω..οχι καλοκαιριατικα..Το γραφω και παραπανω..Τελη
Σεπτεμβριου τωρα!

Σ' ευχαριστω

H Samsung M86 και η M87 ειναι η ιδια εκτος απο μικροδιαφορες στην εξωτερικη εμφανιση.

Παντως εγω στην θεση σου θα αγοραζα μια 50αρα πλασμα με κατω απο 2,000 ευρω και θα καθαριζα.

Για παραδειγμα αυτην:

Αυτη ειναι μια καλη τηλεοραση..Αλλα δεν θελω να αγοραζω τηλεορασεις καθε λιγο και λιγακι. Παραδειγμα ειχα μια Sony 29" CRT για 10 χρονια..Βεβαια οι καιροι αλλαξαν και το marketing των εταιρειων θελει να μας δελεαζει καθε φορα με "κατι τις". Μια απο plasma σε lcd, μετα με dvb μετα με 100Hz κλπ, κλπ. Ειμαι σιγουρος οτι ολα αυτα τα ειχαν ετοιμα αλλα τα εμφανιζουν λιγα-λιγα..Σαν το Bubka που ανεβαζε το ρεκορ στο επικοντω ενα ποντο καθε χρονο και ολως τυχαιως σε meetings που εδιναν λεφτα και ποτέ (νομιζω) σε Ολυμπιακους Αγωνες! Τελος παντων..

Ετσιεχω αποφασισει το εξης: Ειμαι σε φαση αγορας, αρα αγοραζω το top μεσα βεβαια σε καποια ορια τιμης και βεβαια με βαση προσωπικα κριτηρια περι του τι σημαινει "top".

Εχω ορισει το "top" ως εξης:
--52"
--true 1080p
--100Hz
--PIP
--Τα παραπανω σιγουρα προϋποθετουν 2 η 3 HDMI, ψηφιακες ηχου, κλπ, κλπ

Γνωριζω οτι ειναι ενδεχομενο μολις αγορασω τη Χ τηλεοραση να βγει πχ τα 200Ηz η ενσωματωμενος δορυφορικος δεκτης, κλπ. Δεν θα στενοχωρηθω ομως γιατι ξερω οτι αυτο θα συμβει. "ΘΑ" ομως..Θα με ενοχλουσε ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ να αγορασω τωρα μια τηλεοραση γνωριζοντας οτι καποια αλλη εχει περισσοτερα χαρακτηριστικα, γιατι τοτε το "ΘΑ" δεν θα ηταν "ΘΑ" αλλα πραγματικοτητα.

Ελπιζω να ανελυσα αρκετα το πως σκεφτομαι..

Τελικα αποφασισα να παρκολουθω τις εξελιξεις (επισκεπτομενος το site που πραγματικα ειναι καταπληκτικο!) και τελη Σεπτεμβρη θα κανω τις αγορες μου..

Σ' ευχαριστω

Κάτι σαν αυτό θα σου έκανε;

ΥΓ υπάρχουν και κάτι samsung με 67 ίντσες κάτω από 3000 ευρώ , μέχρι πρόσφατα υπήρχαν στο site του plaisio ....

Μα δεν ειναι μονο θεμα μεγεθους..Δε λεω, το "μεγεθος" μετραει, αλλα αλλο οι οπισθιας προβολης και αλλο οι lcd..Ετσι λοιπον ψαχνουμε τα εξης:

--lcd 52"
--true 1080p
--100Hz
--PIP
--DVB

Μα δεν ειναι μονο θεμα μεγεθους..Δε λεω, το "μεγεθος" μετραει, αλλα αλλο οι οπισθιας προβολης και αλλο οι lcd..Ετσι λοιπον ψαχνουμε τα εξης:

--lcd 52"
--true 1080p
--100Hz
--PIP
--DVB

PIP με δυο διαφορετικα καναλια νομιζω οτι δεν εχει καμια απο αυτες που αναφερεις. Για παραδειγμα η Sony εχει PIP μονο με ενα καναλι και μια εξωτερικη πηγη (πχ. DVD player).

PIP με δυο διαφορετικα καναλια νομιζω οτι δεν εχει καμια απο αυτες που αναφερεις. Για παραδειγμα η Sony εχει PIP μονο με ενα καναλι και μια εξωτερικη πηγη (πχ. DVD player).

Ναι το ξερω αυτο. Παντως αν μια τηλεοραση εχει ΡΙΡ, τοτε μπορει να δειξει picture-in-picture χρησιμοποιωντας 2 απο τις (πιθανον)πολλες εισοδους που θα εχει. Πχ οπως λες, ενα τηλεοπτικο καναλι+μια πηγη οπως ενα dvd player.

Βεβαια, αν μια απο τις πηγες εχει tuner (πχ ενα dvd recorder), τοτε μπορουμε να εχουμε ΡΙΡ 2 διαφορετικων τηλεοπτικων εκπομπων.

Αρα ψαχνω τηλεοραση με ΡΙΡ και οχι απαραιτητα με 2 tuner...

Last edited:

Για παραδειγμα αυτην:

Σωστός!!!:grandpa: