55'' full hd (οχι για 2η φορα λαθος επιλογη)

sardanapalos

Established Member
24 January 2012
118
Αρχες Ιανουαριου μετα απο ερωτηση σε νημα για αγορα 55'' 4κ ολοι μου προτεινατε να παω σε αγορα fullhd,δυστυχως το παρακουσα και πηρα την 55ju6000:twoguns:

Οτι χειροτερο εχω δει σε εικονα και κινηση πραγματικα!!!Για καλη μου τυχη ειχε εμφανες clouding και μεσα σε doa μου πιστωθηκε το ποσο για αγορα νεας τηλεορασης.

Εχουμε και λεμε για να μη ξανακανω λαθος αγορα:HTEHETH63::HTEHETH63:

http://www.e-shop.gr/tv-sony-kdl55w755cbaep-55-led-smart-full-hd-p-PER.170524
http://www.e-shop.gr/tv-sony-kdl55w808cbaep-55-3d-led-smart-full-hd-p-PER.170528
http://www.e-shop.gr/tv-samsung-55j6300-55-curved-led-smart-full-hd-p-PER.157684
http://www.e-shop.gr/tv-panasonic-tx-55cs620-55-led-smart-full-hd-p-PER.155704

Αποσταση θεασης στα 2,5-3 μετρα
γωνια μεχρι και 35μοιρες
θα χρησιμοποιηθει και για ps4

Ευχαριστω πολυ

Και εγω μαλλον για εκει ειμαι..
Απλα θα παρει τη θεση μιας panasonic 50gt30 και εκει το ψαχνω λιγο...Καλοεμαθε το ματι και τωρα ολα τα αλλα μου φαινονται καπως...

Εχει ακουστει τιποτα για clouding στις σονυ?

Δεν ξερω αν το ειπα σωστα...καναπες τηλεοραση απεναντι αλλα αυτος που θα καθεται στην ακρη του καναπε θα τη βλεπει απο γωνια(μικρη γωνια)

Γενικά τα VA Panel μετά τις 20 μοίρες αρχίζουν και χάνουν χρώμα.

Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι πως δίνεις links από e-shop γιατί από εκεί πήρες την τηλεόραση, δλδ από εκεί πρέπει να αγοράσεις ξανά ?

Γιατί το e-shop και κακές τιμές έχει στις τηλεοράσεις και μικρή ποικιλία.

Για τις SONY 2015 με VA panel την οποία και έχω σε 55'': 90-80 μοίρες (καναπές απέναντι από tv) καμία σχεδόν χρωματική αλλοίωση, από 80 και κάτω έχεις σταδιακά αξιοσημείωτη χρωματική αλλοίωση. Σε 35 μοίρες απλά δεν βλέπεις.
Αν εξαιρέσεις αυτή την αδυναμία του panel η τηλεόραση τα σπάει!!

δυστυχως ετσι ειναι μονο απο το eshop μπορει να γινει η αγορα.
Στην ju6000 που ειχα δεν ειχε καλες γωνιες.(θολωνε οσο κοιτουσες απο γωνια) με ips panel.

Κλεινω προς την w808,δε με πειραζει το δυσκολο μενου.
Αρκει να μου τυχει καλο πανελ γιατι δεν μπορω αλλη ταλαιπωρια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για τις SONY 2015 με VA panel την οποία και έχω σε 55'': 90-80 μοίρες (καναπές απέναντι από tv) καμία σχεδόν χρωματική αλλοίωση, από 80 και κάτω έχεις σταδιακά αξιοσημείωτη χρωματική αλλοίωση. Σε 35 μοίρες απλά δεν βλέπεις.

Αρα δικο μου λαθος 80μοιρες μαξ ειναι.(90 ειναι ακριβως απεναντι σωστα?)

Στο http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/viewing-angle υπάρχει λίστα με τις γωνίες θέασης για αρκετά μοντέλα.
Απλά, σαν 0 μοίρες ορίζουν τον κάθετο άξονα όταν βλέπουμε την τηλεόραση ακριβώς απέναντι.
Η υπεροχή των OLED είναι εμφανής (>80, όταν τα IPS panels είναι μέχρι 44 και τα VA μέχρι 21).

Το δικό μου στήσιμο περιλαμβάνει έναν τριθέσιο καναπέ παράλληλα με τον τοίχο της tv σε απόσταση 2,5 μέτρα περίπου, έναν διθέσιο κάθετα προς τον τοίχο της tv και μια πολυθρόνα. Στον τριθέσιο βλέπεις καλά από όλες τις θέσεις. Και στο κέντρο (0 μοίρες) και στις άκρες (10-15 μοίρες). Αντίθετα στον διθέσιο που είναι τοποθετημένος κάθετα στον τοίχο έχεις χρωματική αλλοίωση ακόμα και τέρμα ψηλά δίπλα στον τριθέσιο (20-25 μοίρες).

Πάντως παιδιά, όσο και να τις αγαπάμε τις va επειδή έχουμε καβαντζώσει την κεντρική θέση θέασης, 20 μοίρες κλίση σε απόσταση 2,5μ σε 55άρα, έχει κάποιος με το δεξί άκρο της τηλεόρασης όταν κάθεται φάτσα με το αριστερό άκρο της. Το σπόρ είναι μονοθέσιο, άντε βαριά βαριά διθέσιο. Ευτυχώς δε νιώθει και πολλά η σύζυγος γιατί θα μαλώναμε για τη θέση.

Τα VA μας φέρνουν πιο κοντά :HTEHEH56:
Αποφεύγουμε τα IPS που μας απομακρύνουν :smash:
Και λέμε όχι στον σατανά :devil-smiley-029: των OLED που θα μας αποξενώσει :Banane0:

Πάντως παιδιά, όσο και να τις αγαπάμε τις va επειδή έχουμε καβαντζώσει την κεντρική θέση θέασης, 20 μοίρες κλίση σε απόσταση 2,5μ σε 55άρα, έχει κάποιος με το δεξί άκρο της τηλεόρασης όταν κάθεται φάτσα με το αριστερό άκρο της. Το σπόρ είναι μονοθέσιο, άντε βαριά βαριά διθέσιο. Ευτυχώς δε νιώθει και πολλά η σύζυγος γιατί θα μαλώναμε για τη θέση.

Χε χε!! Εμείς μαλώνουμε με τη γυναίκα, όχι γιατί νιώθει, αλλά γιατί την ξεβόλεψα εκεί που είχε όλο τον καναπέ δικό της.

Εγώ γιατί νομίζετε ότι περιμένω να πέσουν λίγο οι oled :2thumb22sup::2thumb22sup:

Κατά τα άλλα, για να επανέλθουμε στο ερώτημα, αν δεν ενοχλεί η γωνία θέασης, τότε η sony 80ΧC είναι εξαιρετική επιλογή.

ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις.
Εκανα παραγγελια την 55w808c

τωρα κανω προσευχες να μου βγει καλο το πανελ :smash: ωστε να τελειωσει η ταλαιπωρια μου

Ενώ με IPS νομίζεις θα βλέπεις καλύτερα στις 20 μοίρες... :BDGBGDB55:

Παντως με την ju6000 απο την ακρη του καναπε υπηρχε αλειωση στα χρωματα.
Ειδωμεν...

Ενώ με IPS νομίζεις θα βλέπεις καλύτερα στις 20 μοίρες... :BDGBGDB55:

Νομίζω μιλάει για 20 μοίρες από τον κάθετο άξονα και όχι από τον οριζόντιο, οπότε σίγουρα με την ips θα βλέπει