55F8000 or 55F7000 or 55LA860V

paras10

New member
8 October 2013
58
Μετά από πολύ διάβασμα στο site και αρκετές επισκέψεις στα καταστήματα κατέληξα σε 55'' (απόσταση 2,5-3Μ). Το budget μου ανέβηκε με κάποιο δώρο στα 1800 περίπου (απο 1000 αρχικά). Περίπου σε αυτά τα χρήματα (μαζί με επέκταση εγγύησης) βρίσκω τις 55F7000 or 55LA860V, ενώ με 200+ την 55F8000. Ξέρω διαφορετικά panels sam με lg και ενεργητικό vs παθητικό 3D με όλα τα συν και πλην σε κάθε περίπτωση. Γενικά προτιμώ sam αλλά το ψάχνω αρκετά και η 55LA860V έχει επίσης αρκετά θετικά. Reviews έχω διαβάσει αρκετά για όλες. Το ποσό για να μαι ειλικρινής μου φαίνεται αρκετά βαρύ για τηλεόραση και ακόμα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου τέτοιες μέρες να ξοδέψω τόσα πολλά αλλά για μένα θα είναι αγορά για πολλά χρόνια (εύχομαι χωρίς προβλήματα) οπότε ελπίζω να αποσβεστεί. Να σημειώσω επίσης ότι σαν βάση σύγκρισης παίρνω την 55f6500 που είναι πιο οικονομική (στα 1350 μαζί με επέκταση εγγύησης) αλλά δεν μου αρέσει η βάση της και προβληματίζομαι λίγο με τα παραπάνω 500 ευρώ για τις άλλες (τα αξίζουν?). Δίνω πάντως βάρος στην εμφάνιση γιατί μια τόσο μεγάλη tv που θα ναι στο σαλόνι μου για χρόνια θέλω να μου κάνει κλικ. Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες, λίγο 3D, αθλητικά, internet, μπορεί ΟΤΕ, digea και καθόλου gaming. Τα εξτρά όπως φωνητικές εντολές, κάμερες κλπ δεν με ενδιαφέρουν αλλά δυστυχώς είναι στο πακέτο σε αυτήν την κατηγορία.

Ακούω γνώμες από όλους και εντυπώσεις από τους κατόχους των εν λόγω tv.

Ευχαριστώ

Μετά από πολύ διάβασμα στο site και αρκετές επισκέψεις στα καταστήματα κατέληξα σε 55'' (απόσταση 2,5-3Μ). Το budget μου ανέβηκε με κάποιο δώρο στα 1800 περίπου (απο 1000 αρχικά). Περίπου σε αυτά τα χρήματα (μαζί με επέκταση εγγύησης) βρίσκω τις 55F7000 or 55LA860V, ενώ με 200+ την 55F8000. Ξέρω διαφορετικά panels sam με lg και ενεργητικό vs παθητικό 3D με όλα τα συν και πλην σε κάθε περίπτωση. Γενικά προτιμώ sam αλλά το ψάχνω αρκετά και η 55LA860V έχει επίσης αρκετά θετικά. Reviews έχω διαβάσει αρκετά για όλες. Το ποσό για να μαι ειλικρινής μου φαίνεται αρκετά βαρύ για τηλεόραση και ακόμα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου τέτοιες μέρες να ξοδέψω τόσα πολλά αλλά για μένα θα είναι αγορά για πολλά χρόνια (εύχομαι χωρίς προβλήματα) οπότε ελπίζω να αποσβεστεί. Να σημειώσω επίσης ότι σαν βάση σύγκρισης παίρνω την 55f6500 που είναι πιο οικονομική (στα 1350 μαζί με επέκταση εγγύησης) αλλά δεν μου αρέσει η βάση της και προβληματίζομαι λίγο με τα παραπάνω 500 ευρώ για τις άλλες (τα αξίζουν?). Δίνω πάντως βάρος στην εμφάνιση γιατί μια τόσο μεγάλη tv που θα ναι στο σαλόνι μου για χρόνια θέλω να μου κάνει κλικ. Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες, λίγο 3D, αθλητικά, internet, μπορεί ΟΤΕ, digea και καθόλου gaming. Τα εξτρά όπως φωνητικές εντολές, κάμερες κλπ δεν με ενδιαφέρουν αλλά δυστυχώς είναι στο πακέτο σε αυτήν την κατηγορία.

Ακούω γνώμες από όλους και εντυπώσεις από τους κατόχους των εν λόγω tv.

Ευχαριστώ
καλυτερη σχεση τιμης/αποδοσης εχει η 6500 δεν το συζητω.....τωρα απο τις 3 αν ειναι διαλεξε την f8000...αφου ειναι να κανεις την υπερβαση κανε την σωστα

Αν θέλεις την καλύτερη τηλεόραση σε εικόνα χωρίς να σε ενδιαφέρει το κόστος αγοράζεις την F8000 (είτε την F7000 , μικρές οι διαφορές των δύο κυρίως σχεδιαστικές). Το αρνητικό είναι ότι οι αντικαταστάτες τους είναι πολύ πιθανό να είναι 4k οπότε με τα λεφτά που δίνεις τώρα για μια από αυτές σε 6 μήνες με χρόνο θα αγοράζεις 4k.

Η 860V δεν νομίζω ότι μπορεί να ανταγωνιστεί σε εικόνα τις δύο Samsung (και μάλλον ούτε καν την 6500).

Το κόστος με ενδιαφέρει πολύ αλλά αν αξίζει σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση όχι ότι μου περισσεύουν αλλά λόγω cinefil-τρέλας (τώρα που μπορώ τουλάχιστον γιατί αργότερα δεν ξέρω..). Συμφωνώ Γιάννη για 4κ αλλά αν υποθετικά του χρόνου οι 4Κ θα ναι στα ίδια με αυτές επίπεδα τιμών, θα υπάρχουν οι oled στον ορίζοντα και θα μαστε σε 1 φαύλο κύκλο. Επιπλέον απ´ότι καταλαβαίνω οι 4κ θα αποδίδουν πραγματικά από 65'' και πάνω (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε μιλάμε για άλλη κατηγορία.
Για την LG (αν και προτιμώ τις sam) καταλαβαίνω ότι έχει θέμα με το μαύρο ειδικά στο σκοτάδι αλλά κατά τα άλλα από εικόνα και χρώματα δεν αξίζει? αν υστερεί τόσο ένα high end model της σε σχέση με τα μεσαία της sam γιατί πουλάει τόσο? πάντως στα θετικά της η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης απευθείας από την εταιρεία.

Όντως η 6500 είναι best value for money-μακάρι να μην με χαλούσε τόσο η βάση της -θα την έπαιρνα άνετα

Last edited by a moderator:
Όντως η 6500 είναι best value for money-μακάρι να μην με χαλούσε τόσο η βάση της -θα την έπαιρνα άνετα

Θέμα συνήθειας είναι , έχω και την ηχομπάρα μπροστά στην βάση οπότε δεν φαίνεται καν.

Οι κύριες διαφορές από την F7000 και 8000 είναι ότι οι πιο μεγάλες σειρές έχουν καλύτερη επεξεργασία για τηλεοπτικό σήμα , αν και όποιος αγοράζει 55" είναι για εμένα δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να βλέπει και το ανάλογο υλικό (720p/1080p) και όχι εικόνα χαμηλής ανάλυσης και το evolution kit που μπορείς μελλοντικά να αναβαθμίσεις την τηλεόραση σου.

Επειδή με ενδιαφέρει κυρίως υλικό σε 720p/1080p, η σειρά 6 με τις σειρές 7 και 8 έχουν καμία διαφορά? στα μαγαζιά είναι δύσκολο να το καταλάβεις αν και την 6500 που την έχω δει δίπλα σε w805, et60 υπερτερεί σε εικόνα στα δικά μου μάτια. Τώρα οι 7 και 8 μου φαίνονται ακόμα καλύτερες αλλά παντού είναι μόνες τους ως premium και δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις. Με την ηχόμπαρα το χω σκεφτεί και γω για μπροστά από τα πόδια της αλλά έχω προεγκατάσταση home cinema και δε θέλω να το ακυρώσω.

ειχα ξαναγραψει για την επιθυμια μου να παρω την f8000. Στο πλαισιο με τιμη 2175 σε 40 δοσεις.Το θεμα ειναι οτι δεν δινει επεκταση εγγυησης.Σε ερωτηση μου γιατι δεν ακολουθει την πολιτικη των αλλων εταιρειων ο πωλητης μου ειπε οτι μετα την παρελευση των 2 χρονων ειναι ευκολο να σου "φορτωσουν" πιθανο προβλημα σε τροφοδοτικο, ρευμα και εγγυηση παπαλα!!! Και ρωταω : τι κανω;

Δηλαδή επέκταση εγγύησης δεν σου 'δινε το Πλαίσιο για το συγκεκριμένο μοντέλο? ρώτησες αλλού?

Aφου εχεις επιθυμια για την 8000 που λες γιατι το ψαχνεις.Θα σου μεινει η ιδεα για την 8000 οτι και να παρεις.Εχει μουρη η ατιμη.Παρτη απο ,madia με 50 δοσεις και επεκταση

Επειδή ο Γιάννης με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις, αξίζει να περιμένει κανείς 1+ χρόνο να πέσουν οι τιμές των 4κ και αντί ας πούμε να πάρει τώρα την 55f8000 ή 55f7000 να πάρει πχ την 55f9000 στα ίδια χρήματα (που δεν είναι λίγα όπως και να χει) μια και μιλάμε για την επόμενη γεννιά tv μαζί με oled? 'Εχει διαφορά εικόνας στα 3 μέτρα στις 55 ιντσες? ίσως και κάποιος που έχει δει από κοντά 4κ σε κατάστημα έστω και χωρίς ανάλογο υλικό να πει την απόψη του (στα καταστήματα που έχω πάει δεν είχαν).

Επειδή ο Γιάννης με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις, αξίζει να περιμένει κανείς 1+ χρόνο να πέσουν οι τιμές των 4κ και αντί ας πούμε να πάρει τώρα την 55f8000 ή 55f7000 να πάρει πχ την 55f9000 στα ίδια χρήματα (που δεν είναι λίγα όπως και να χει) μια και μιλάμε για την επόμενη γεννιά tv μαζί με oled? 'Εχει διαφορά εικόνας στα 3 μέτρα στις 55 ιντσες? ίσως και κάποιος που έχει δει από κοντά 4κ σε κατάστημα έστω και χωρίς ανάλογο υλικό να πει την απόψη του (στα καταστήματα που έχω πάει δεν είχαν).
μα και μετα απο ενα χρονο εχουν γινει προσιτες οι oled ???δεν δεν σε βαζει σε πειρασμο να περιμενεις??και μετα??αν εχει ερθει 3d χωρις γυαλια???θα περιμενεις λιγο ακομα???ετσι δεν θα παρεις ποτε τηλεοραση.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρχει ούτε σε ένα χρόνο υλικό 4k να δεις ή ότι από την απόσταση που κάθεσαι μπορεί να μην βλέπεις καν διαφορά, αλλά και είναι ψυχολογικό το θέμα. Θα δώσεις που θα δώσεις 2000+ ευρώ να μην είναι κάτι το οποίο σύντομα θα θεωρείται μια γενιά πίσω.

Δες πχ. εδώ...

http://www.fullhd.gr/tileoraseis/ultra-hd-tvs/item/16249-lg-ultra-hd-tvs-series-la965v.html
http://www.fullhd.gr/tileoraseis/ul...-toshiba-to-launch-l9-ultra-hd-tv-series.html
http://www.fullhd.gr/tileoraseis/ultra-hd-tvs/item/16318-hisense-xt880-is-on-the-market.html

Σίγουρα η τεχνολογία προχωράει και θα προχωράει και πάντα θα θέλουμε το νέο το καλύτερο τώρα τις 4κ μετά τις oled και παέι λέγοντας. Αν υποθετικά μπορώ να πάρω μια 55f7000 στα €1600 τώρα αξίζει? ή θα το μετανιώσω όταν η αντίστοιχη 4κ φτάσει σε αυτά τα επίπεδα τιμών (πιθανόν σύντομα σύμφωνα και με τα ανωτέρω links) και τα επόμενα 2-3 χρόνια οι HD θα θεωρούνται ξεπερασμένες?
Εναλλακτικά θα μπορούσα ίσως να κρατήσω το μεγαλύτερο μέρος του budget και να συμβιβαστώ με μια πολύ οικονομικότερη λύση τύπου 46f6100 ή 46ΕΗ6030 (υποθετικά μέχρι €500) και να περιμένω 1-2 χρόνια αν μου επιτρέπουν τότε τα οικονομικά μου να πάω για προσιτές 55+ 4κ ή oled (κάτω από €2000). Να πω ότι τώρα έχω 2 τηλεοράσεις lcd-led hd μια Samsung 32 στο σαλόνι (2,5 μέτρα απόσταση τώρα αλλά αν η καινούργια είναι 55+ η απόσταση θα γίνει 3μέτρα) η οποία με την αγορά της καινούργιας θα πάει στην κρεβατοκάμαρα για να αντικαταστήσει μια bravia που θα δώσω στους γονείς μου επειδή η δικιά τους μας χαιρέτησε γι’ αυτό θέλω και μια νέα τηλεόραση σύντομα.

Αν υποθετικά μπορώ να πάρω μια 55f7000 στα 1600 τώρα αξίζει?

Αν μπορείς να την πάρεις τόσο τότε κατά την άποψη μου αξίζει και μην το σκέφτεσαι. Αν μου έλεγες 2300 ευρώ που την βλέπω στα περισσότερα καταστήματα θα σου έλεγα όχι.

Απάντηση: Re: 55F8000 or 55F7000 or 55LA860V

Συμφωνω με το φιλο etien για τη phillips.. δεν την εχουμε αναλυση αυτη τη tv και δεν ξερω το λογο.. η phillips παντα ειχε εξαιρετικη εικονα σε ολες τις τηλεορασεις ποσο μαλλον στις -καλες της- την εχει δει κανεις απο κοντα να μας πει τη γνωμη του? Και τι + και - εχει απο τις ναβαρχιδες των αλλων εταιριων?

Re: Απάντηση: Re: 55F8000 or 55F7000 or 55LA860V

...η phillips παντα ειχε εξαιρετικη εικονα σε ολες τις τηλεορασεις ποσο μαλλον στις -καλες της- ...

Οι Philips σειράς 4 και 5 τα τελευταία χρόνια μόνο εξαιρετικές δεν τις έλεγες. Μάλλον τραγικές θα έλεγα.

Για την συγκεκριμένη πάντως συμφωνώ ότι φαίνεται ενδιαφέρουσα και με σχετικά καλή τιμή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 55F8000 or 55F7000 or 55LA860V

Αν εχει εφαμιλη ποιοτητα με τις αλλες _καλες_ και εχει και χαμηλα επιπεδα μαυρου τοτε αξιζει γιατι εχει ανταγωνιστικη τιμη και το ampilight που βοηθαει αρκετα στη θεαση και φτιαχνει ωραια ατμοσφαιρα..

Την ειχα δει κ γω στο site του Πλαισιου, θα ηταν ενδιαφερον να μας πει καποιος που την εχει εντυπωσεις.Ειχα διαβασει κ καλες κριτικες απο εξωτερικο. Η PHILIPS πριν 7-8 χρονια και πριν βγουν οι κορεατες στη σκηνη ηταν top (με sony).
Για αυτη εδω εχει κανεις αποψη: Toshiba 58L9363DG; Τιμη σχεδον hd ενω ειναι uhd, οταν μειωθει κι αλλο η τιμη της λογικα το 2014 θα ναι καλη περιπτωση ναι;