55ks8000 ή 55b6v??

Η 60ks7000 στα 1650 με 250 δωροεπιταγή ίσως είναι η καλύτερη επιλογή αναλογίας / χρημάτων / ποιότητας / μεγέθους αυτή τη στιγμή. Το μέγεθος συνηθίζεται, η ποιότητα όμως όχι. Στις 60 ίντσες στα 2,4μ με sd υλικό πιστεύω θα ξενερώσεις. Εκτός αν όλη μέρα η τηλεόραση παίζει HD (Ote/Nova/Netflix κτλ). Επειδή και εγω στο ίδιο δίλλημα είμαι και δεν πήρα την Oled b6v απο το πλαίσιο στα 1800 πριν απο μερικές μέρες επειδή ακριβώς ήμουν στο δίλλημα με την 7000 τις είδα απο κοντά και ξεκάθαρα η Oled είναι απλά κάτι άλλο σε ποιότητα εικόνας. Σε reviews που διάβασα το panel της συγκρίνεται μόνο με την ks9000 και όχι λόγω απόδοσης μαύρου, αλλά λόγω brightness. Εχασα την προσφορά απο πλαίσιο που τώρα είναι μεν στα 2.300 αλλά παίρνεις δώρο Xbox One S με Fifa17 αξίας 300 . Σίγουρα απο τις 50 να πας στις 55 δεν είναι μεγάλη διαφορά όσο θα είναι οι 60 ίντσες αλλά σκέψου clouding / banding στις led που τα ξεχνάς με τις Oled και φυσικά την απόσταση θέασης. Πιστεύω θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου όσο αφορά ποιότητα σε ταινείες και γενικώς σκοτεινές σκηνές και φυσικά θα έχεις μια τεχνολογία μπροστά απο τις υπόλοιπες. Και του 2017 οι Oled δεν νομίζω να έχουν τεράστιες διαφορές με τις τωρινές μιας και το 4Κ δείχνει οτι θα μείνει για κάποιο καιρό. Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τα Χριστούγγενα περίμενε και λίγο πιο μετά (μιας και η προσφορά με το Xbox One S ισχύει μέχρι τέλη 2016 απο την LG) Φεβρουάριο θα υπάρχει εικόνα απο τις OLED του 2017 οπότε αυτές θα πέσουν.

Παρεπιπτόντως σε νήμα εδώ μέσα στις OLED διάβασα οτι έχει βγεί software update όσο αφορά το HDR gaming για τη συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά επιβεβαίωσε το απο κάποιον που την έχει ήδη, μιλάμε φυσικά για gaming σε ps4 pro προς το παρόν. Και το input lag στα 44ms που δίνει το rtings.com είναι στα high αλλά δεν είναι τραγικό, προσωπικά παίζω με 55-60ms σε Sony 8ετίας και ακόμα και τα fps online παιχνίδια είναι μια χαρά. Σίγουρα η Samsung 7000 με τα 21ms είναι απο τις top στον τομέα του lag αλλά στο σύνολο τηλεόρασης προσωπικά δε θα την σύγκρινα με την OLED.

Αυτά και ελπίζω να μη σε μπέρδεψα πιο πολύ γιατί ήμουν στην ίδια θέση, απλά για μένα ξεκαθάρισε πλέον το τοπίο, OLED με διαφορά και αναμονή με κάποια προσφορά που να κάνει για την τσέπη σου.

Last edited: