6 Ohm ή 8 Ohm????

-LIVAS-

New member
22 January 2013
24
Αθηνα
εχω τα Crystal Audio TX-T2SE το Crystal Audio THX-CT και τα Crystal Audio THX-D και για ενισχυτη εχω τον yamaha 675 τον οποιο τωρα τον εχω ρυθμισμενο στα 6ohm...
θα ηθελα να ρωτησω που ειναι καλυτερα να τον εχεις ρυθμισμενο και γιατι?
απο την αρχη που εφτιαξα το συστημα το ειχα απορια.......

Re: 6ohm η 8ohm????

Ούτως ή άλλως τα ηχεία έχουν αντίσταση 8Ω. Οπότε βάσει προδιαγραφών θα έπρεπε και ο ενισχυτής να είναι ρυθμισμένος στα 8Ω. Τώρα, έχοντας ρυθμισμένο τον ενισχυτή στα 6Ω λογικά θα παίζει πιο σιγά αφού θα βρίσκει μεγαλύτερη αντίσταση από αυτή που του έχεις βάλει (6Ω). Η ρύθμιση αυτή, είναι για ηχεία που έχουν πιο μικρή αντίσταση οπότε τον προστατεύει από υπερφόρτωση.
Τα παιδιά εδώ μέσα μπορούν να στο αναλύσουν καλύτερα.

Re: 6ohm η 8ohm????

Σ αυτά τα πράγματα καλό είναι να ακολουθούμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, απ τη στιγμή που τα ηχεία σου έχουν ονομαστική αντίσταση στα 8Ωμ, θα πρέπει και στον ενισχυτή να θέσεις την αντίστοιχη επιλογή. Πάντως από προσωπική εμπειρία, στον προηγούμενο ενισχυτή μου (Yamaha RXV-640) που είχε την ίδια επιλογή, το δοκίμασα και πειραματίστηκα ενδελεχώς χωρίς να μπορέσω να διακρίνω διαφορά στην ένταση ή την χροιά του παραγόμενου ήχου, τώρα αν συνέβαινε κάτι που εγώ δεν μπορούσα να το αντιληφθώ με το αυτί μου δεν το ξέρω, πάντως το είχα αφήσει στα 6Ωμ μόνιμα γιατί παρόλο που τα ηχεία μου έχουν ονομαστική 8Ωμ, ήξερα βάσει κατασκευαστή ότι φτάνουν μέχρι τα 4,3Ωμ και παρόλο που πέρασε αρκετός καιρός δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Απάντηση: 6ohm η 8ohm????

Μικρότερη είναι η μέση αντίσταση του ηχείου,μεγαλύτερη πρέπει να είναι η επάρκεια ρευμάτων του ενισχυτή.Το αντίθετο μας αφήνει ...μέχρι και αδιάφορους.
Άρα αν τα ηχεία σου είναι 8ωμ όπου και να έχεις τον ενισχυτή δεν έχεις πρόβλημα.

Εγώ έχω τον ενισχυτή της Yamaha τον RX-V3900 στα 8 Ohm και τη σειρά ηχείων της Jamo, τα D6, στα 6 Ohm. Τί πρέπει να προσέξω;