60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Νομίζω ότι ουσιαστικά έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη. Αλλά νομικά δεν ξέρω τι προβλέπεται από Σύνταγμα και εκλογικό νόμο.

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Σπύρο, δεν διαφωνώ για φορολογίες κλπ αλλά εμένα προσωπικά ο ελληνικός Στρατός δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ΑΝ αποφασίσουν οι γείτονές μας να κάνουν κάτι.

Kαι επίσης κάτι που άκουσα...

Τα αεροπλάνα επειδή αναφέρθηκε πριν να πετούν και το βράδυ αλλά να ρίχνουν από ψηλά, δεν θα είχε κανένα κέρδος, επειδή λόγω 3ημερης καύσης των πάντων, η θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται είναι τεράστιες, οπότε έστω και να ρίξεις νερό από μεγάλο ύψος δεν θα προφτάσει να φτάσει καν στο σημείο που καταλήγουν οι φλόγες, θα έχει εξατμιστεί μέτρα πιο πάνω!!

Last edited:
Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Νομίζω ότι ουσιαστικά έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη. Αλλά νομικά δεν ξέρω τι προβλέπεται από Σύνταγμα και εκλογικό νόμο.
Επειδή το Σύνταγμα όλο το ακούμε να το επικαλούνται:

Άρθρo 1

1. To πoλίτευμα της Eλλάδας είναι Πρoεδρευόμενη Koινoβoυλευτική Δημoκρατία.

2. Θεμέλιo τoυ πoλιτεύματoς είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες oι εξoυσίες πηγάζoυν από τo Λαό, υπάρχoυν υπέρ αυτoύ και τoυ Έθνoυς και ασκoύνται όπως oρίζει τo Σύνταγμα.

Σπύρο, δεν διαφωνώ για φορολογίες κλπ αλλά εμένα προσωπικά ο ελληνικός Στρατός δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ΑΝ αποφασίσουν οι γείτονές μας να κάνουν κάτι.

Ασχετο,αλλά ιστορικά οι γείτονες έκαναν πάντα μονον οταν ήταν απολύτως σίγουροι.
Πάντως η λογική σου εάν την τραβήξουμε στα άκρα οδηγεί στο να πάμε να παραδώσουμε τίς ταυτότητές μας απο τώρα.
Κανένα κράτος δεν θά άντεχε ούτε μέρα με αυτή την λογική.

Από την στιγμή που διαλύθηκε η Βουλή δεν ξέρω εάν μπορεί να αναβάλλει κάποιος τίς εκλογές.Θα μπορούσε να κατηγορηθεί και για πραξικόπημα.Και ήδη έχουν τοποθετηθεί και υπηρεσιακοί υπουργοί.
Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί ο Πρόεδρος τής Δημοκρατίας,αλλά μάλλον όχι γιατί δεν έχουμε Προεδρική Δημοκρατία.

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Από την στιγμή που διαλύθηκε η Βουλή δεν ξέρω εάν μπορεί να αναβάλλει κάποιος τίς εκλογές.Θα μπορούσε να κατηγορηθεί και για πραξικόπημα.Και ήδη έχουν τοποθετηθεί και υπηρεσιακοί υπουργοί.
Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί ο Πρόεδρος τής Δημοκρατίας,αλλά μάλλον όχι γιατί δεν έχουμε Προεδρική Δημοκρατία.

Δεν γίνεται τίποτα, νομικά, συνταγματικά.

Ζούμε ακραίες καταστάσεις...και ξαναρωτώ με ακραία ερώτηση.....2 ημέρες πριν τις εκλογές καίγεται όλη η Ελλάδα η γκρεμίζονται τα πάντα...στίνονται κάλπες;

Γιάννη προσωπικά θεωρώ ότι θάπρεπε να υπάρξει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για έξι μήνες τουλάχιστον.
Πιστευεις εσύ προσωπικά οτι κόμματα που θεωρούν το Ελληνικό Κρατος σαν φέουδό τους,θα το δεχόντουσαν??

Ζούμε ακραίες καταστάσεις...και ξαναρωτώ με ακραία ερώτηση.....2 ημέρες πριν τις εκλογές καίγεται όλη η Ελλάδα η γκρεμίζονται τα πάντα...στίνονται κάλπες;

Είπανε στις ειδησεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση αναβολης των εκλογων. Το συνταγμα δεν το επιτρεπει.

Προβλέπεται αυτό από το καταστατικό τους... Παρ'όλα αυτά, θα πρέπει εξ'αρχής να βασιστεί στο υπάρχον σύνταγμα που απαγορεύει την κατάργηση των κομμάτων και άρα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του συντάγματος με απόλυτη πλεοψηφεία 150+1 (νομίζω)... Μιά αναθεώρηση δεν είναι εύκολο πράγμα, θα πάρει χρόνια...

το πολίτευμα δεν αλλάζει με αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά με κατάργηση του Συντάγματος, η οποία μπορεί να προκύψει από κάποια εκτεταμένη συντριπτικής συμμετοχής λαϊκή επανάσταση ή από τα άρματα μάχης, όπως έχει διδάξει η ιστορία.

Είπανε στις ειδησεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση αναβολης των εκλογων. Το συνταγμα δεν το επιτρεπει.

Λάθος.
Υπάρχει δυνατότητα, εάν θεωρηθεί ότι υφίσταται κατάσταση πολιορκίας, με τη μορφή της σοβαρής απειλής της εθνικής ασφάλειας (δεν λέει από εξωτερικό απαραίτητα κίνδυνο), οπότε ενεργοποιείται το άρθρο 48. Εάν το παρόν μπάχαλο δεν συνιστά τρομερή απειλή της εθνικής μας ασφάλειας, που ολόκληρη η χώρα έχει καταστεί έρμαιο της όποιας εγκληματικής βούλησης (γιατί ξεκάθαρο είναι ότι το πράγμα δεν είναι τυχαίο) και χάνονται ΔΕΚΑΔΕΣ θυμάτων, τότε τι θα μπορούσε να συνιστά απειλή? Να μας βάλουνε πυρηνικά? Ε, θα καλέσουμε τον Τζακ Μπάουερ να μας το λύσει τότε....

Aγαπητέ Send ,έχει πολύ ενδιαφέρον ότι σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια,λές και έπεσε γραμμή ,απορρίπτουν έμμεσα ή άμεσα ή και ειρωνεύονται ακόμα, αναφορές περί ´οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας´.
Φαινεται να επικρατεί η θεωρία τής τυχαιότητας 170 πυρκαγιών ταυτοχρονως................................

Το θέμα δεν είναι αν μπορούν να αναβάλουν τις εκλογές, αλλά αν
θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Γιατί οι εθνοπατέρες πους «πασχίζουν» για το καλό της Ελλάδας όπως λένε
δεν δίνουν τα χρήματα που παίρνουν για τον προεκλογικό τους αγώνα
στους ανθρώπους που έχασαν ότι είχαν και δεν είχαν μέσα με μια μέρα???

Όταν ξεκίνησε αυτό το θέμα ήθελα να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν......δυστυχώς... όχι μόνο δεν έκλεισε γρήγορα αλλά μετράμε ήδη και 52 ανθρώπινες ζωές....

Επαναλαμβάνω, 52 συνανθρώπους μας.......που κάηκαν ζωντανοί

και ενώ ούτε, να τους θάψουν ακόμα, έχουν προλάβει οι άνθρωποί τους, τα διαπλοκοκάναλα και οι πολιτικοί ψάχνουν να βρουν τι φταίει, να αποποιηθούν των ευθυνών, να δημιουργήσουν ''κλίμα'' για τις προσεχείς εκλογές, να πετάξουν το ''μπαλάκι'' στην άλλη πλευρά, να βγάλουν από τα αποκαΐδια......συμπεράσματα διαμάντια.

Την ώρα που η ''χώρα εάλω'', την ώρα που άνθρωποι καίγονται και ξεσπιτώνονται χάνοντας τους κόπους μιας ζωής, την ώρα της ολοκληρωτικής καταστροφής πανίδας και χλωρίδας σπάνιας ομορφιάς και ανείπωτης προσφοράς στην αλυσίδα του οικοσυστήματος, την ώρα που κάποιοι άλλοι ''μαλάκες'' παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα έχοντας να κοιμηθούν τρία μερόνυχτα βλέποντας πόσο, ουσιαστικά, ανήμποροι είναι μπροστά στο πύρινο ''τέρας'', την ώρα που οι εμπρηστές ολοκληρώνουν την εθνική τραγωδία.....

ΕΚΕΙΝΟΙ κάνουν υψηλή κριτική από την ασφάλεια του καναπέ τους......

Για πείτε μας κ. Κακαουνάκη, μέσα σε πόσες φωτιές έχετε βρεθεί? Πόσες φωτιές έχετε σβήσει? Πόσες φορές βρεθήκατε μπροστά στο ''τέρας'' σκάβοντας αντιπυρικές ζώνες? Μήπως ήσασταν επί της κοπής μέσω αλυσοπριόνου? Στα πόσα μέτρα στεκόσασταν από το λαμπαδιασμένο 20μετρο πεύκο? Στα πόσα μέτρα, κ. Κακαουνάκη, έσκαγαν τα φλεγόμενα κουκουνάρια? Μήπως είχε και αεράκι?

Άσε....θα μας τα πει ο κ. Χατζηνικολάου που τα ξέρει καλά...

Δεν μας λέτε κ. Νίκο, εσείς που τα γνωρίζετε καλά, ήταν ζόρικη η μάνικα που κρατάγατε, στην τελευταία σας εξόρμηση, ή δεν είχε αρκετή πίεση? Μήπως να μας λέγατε, πως στο διάλο, κατορθώνατε να αναπνεύσετε? Ίσως θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας, τους τρόπους διαφυγής σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου?

Άσε και 'συ.....θα μας τα πει η κ. Έλλη με τα ωραία τα μάτια...

Για πείτε μας κ. Έλλη πόσες φορές έχετε δει να καίγεται το σύμπαν γύρω σας? Πόσες φορές έχετε ακούσει ένα δάσος να ουρλιάζει? Πόσες φορές περπατήσατε ανάμεσα σε καμμένα πουλιά και ζώα λίγες ώρες μετά το κύκνειο άσμα τους? Πόσες μέρες μετά ήταν καρφωμένα στ' αυτιά σας αυτός ο οδυρμός και ο κλαυθμός όντων, που δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν άνθρωπο? Πόσες φορές είδατε πανικόβλητα ζωάκια μέσα στον όλεθρο να τρέχουν και να αναζητούν δρόμους διαφυγής και συ να τα κοιτάς σαν χαμένος μη μπορώντας να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ? Μήπως πήρατε αγκαλιά κανένα από αυτά σώζοντάς το από το θάνατο?

Άσε...........θα μας πουν οι ΑΛΛΟΙ.....

Επειδή, όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που τα έχουν ζήσει αυτά.......... και γράφοντας ή διαβάζοντας αυτές τις αράδες, δακρύζουν, μη μπορώντας να εξηγήσουν σε σας....τους ογκόλιθους της δημοσιογραφίας.......τι θα πει να βουβαίνεσαι, κυριολεκτικά, μπροστά σε μια τέτοια συμφορά.....

κάντε μας τη χάρη και βγάλτε το ΣΚΑΣΜΟ, για μια φορά στη ζωή σας, για πράγματα που δεν γνωρίζετε και που μόνο η σιωπή μπορεί να περιγράψει............

Και μιας και είστε και του σιναφιού, πείτε και σε κείνο το παπάρι του ΑΝΤ1 που στεκόταν ''10 μέτρα από τη φωτιά μπροστά από τα λαμπαδιασμένα πεύκα με άνεμο 7 μποφώρ''.........

να φτύσει τα μπούτια του για να κάνει τσουλήθρα!!!!!!!!!

Ρε τι μου λέτε εμένα,για εκλογές και φούμαρα, στον πύργο ηλείας, άνθρωπος νοικιάζει 150 το δωμάτιο στους πυροπαθείς!!

Α ρε αθάνατη και καμμένη ΕΛΛΑΔΑ, που θες και εκλογες, γαμω το φελεκι μου γαμω!!

Aγαπητέ Send ,έχει πολύ ενδιαφέρον ότι σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια,λές και έπεσε γραμμή ,απορρίπτουν έμμεσα ή άμεσα ή και ειρωνεύονται ακόμα, αναφορές περί ´οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας´.
Φαινεται να επικρατεί η θεωρία τής τυχαιότητας 170 πυρκαγιών ταυτοχρονως................................

ας λένε ότι θέλουνε. Το άσπρο το κάνουμε μαύρο μόνο οι δικηγόροι, δεν τσιμπάω σε τέτοιους....
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Πάντως όντως το Σύνταγμα έχει προβλέψει πάνω-κάτω για όλα, αλλά θέλει θάρρος η εφαρμογή του άρθρου 48, όπως θέλει όμως και θράσος το να βγαίνει και να λέει κάποιος ότι "δεν προβλέπεται...". Σιγά ρε φίλε, θα μας κάνεις και πραξικοπηματίες.

Το θέμα δεν είναι η ένδεια μέσων πυρόσβεσης, αλλά η ένδεια μέσων και ιδίως η ατολμία προστασίας του λαού από μία εγκληματική βούληση. Για εμένα, έστω ότι είναι ψυχοπαθής πυρομανής. Και τι με αυτό? Δεν πρέπει να μπορεί να προστατευτεί ο λαός και από τέτοιο ενδεχόμενο?

αυριο το πρωι τα σουπερ μαρκετ θα τρεξουν να αλλαξουν τις τιμες

και οι κυριες κυριοι θα τρεξουν να προμηθευτουν καλυντικα ,λαδια και απορυπαντικα

.

Ξεχάσες την βαρυφορτωμένη με στολίδια Κυρία Τρέμη ,αγαπητέ Γιάννη.
Η τον γνωστό Βούδα και πάντα βλοσυρό Πρετεντέρη ,ο οποίος ,για να προσθέσω μιά ασήμαντη λεπτομέρεια,έχει τεράστια εμπειρία απο βομβαρδισμούς,γι´αυτό και πανηγυρίζει κάθε φορά που πέφτει Αμερικανική βόμβα ανα την υφήλιο........

Λάθος.
Υπάρχει δυνατότητα, εάν θεωρηθεί ότι υφίσταται κατάσταση πολιορκίας, με τη μορφή της σοβαρής απειλής της εθνικής ασφάλειας (δεν λέει από εξωτερικό απαραίτητα κίνδυνο), οπότε ενεργοποιείται το άρθρο 48. Εάν το παρόν μπάχαλο δεν συνιστά τρομερή απειλή της εθνικής μας ασφάλειας, που ολόκληρη η χώρα έχει καταστεί έρμαιο της όποιας εγκληματικής βούλησης (γιατί ξεκάθαρο είναι ότι το πράγμα δεν είναι τυχαίο) και χάνονται ΔΕΚΑΔΕΣ θυμάτων, τότε τι θα μπορούσε να συνιστά απειλή? Να μας βάλουνε πυρηνικά? Ε, θα καλέσουμε τον Τζακ Μπάουερ να μας το λύσει τότε....

Μάλλον θα ενεργοποιήσουν το άρθρο γιατί ήδη έχουν ξεκινήσει οι πολλές αναφορές για εμπρηστικούς μηχανισμούς και γκαζάκια !!!!

Το 'Ασύμμετρη απειλή" τι σας λέει ????