60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Δλδ. όποιος δεν είδε TV επειδή πχ ήταν στην δουλειά του, ή έκανε δουλειές ή οτιδήποτε άλλο, αυτοκτόνησε ή ήταν ανόητος?
Τι άλλο θα ακούσω Θεέ μου....

Αντώνη πές μας τι γίνεται με τον πατέρα σου.Φαντάζομαι ότι είναι εντάξει...
Oσο γιά τις φωτιές τι άλο θα καεί πιά;τι μπορεί να καεί;τι έχει μείνει πλέον γιά κάψιμο;
Ο μόνος τελικά νομος της Πελοπονήσσου που την έχει βγάλει σχετικά καθαρά μέχρι τώρα είναι αυτός που μένω εγω, ο νομός Αργολίδος,αλά πολύ φοβάμαι και εδώ γιά την συνέχεια.....
Χθές απο την ταράτσα έβλεπε έναν κατακόκκινο ουρανό, και φουγάρο απίστευτης κάπνας να ξεπροβάλει στο βάθος του προς Νεμέα περιοχή.Αν σε αυτό προσθέσεις και ότι ερχόταν απο την φλεγόμενη περιοχή Κορινθίας, φανταστείτε τι έβλεπαν τα μάτια μου, και πολύ περισσότερο φανταστείτε τι έγινε και τι γίνεται στην Λακωνία και Μεσσηνία....έλεος πιά...και οι νεκροί ακόμη μεγαλώνουν στον αριθμό,40 επίσημα μέχρι τώρα....η Πάρνηθα δεν ήταν τίποτα τελικά μπροστά στα χθεσινά.
Ο χρυσός της χιλιετίας μας "θα?" είναι το νερό και το οξυγόνο

Last edited:

Δλδ. όποιος δεν είδε TV επειδή πχ ήταν στην δουλειά του, ή έκανε δουλειές ή οτιδήποτε άλλο, αυτοκτόνησε ή ήταν ανόητος?

Τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας βλέπει το πρωί τηλεόραση ( έτσι υπολογίζω από δικές μου εκτιμήσεις ) αυτό το μέλος μπορεί να ειδοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια μέσα σε λίγα λεπτά ... Επίσης μαύροι καπνοί θα έπρεπε να τους βάλουν σε υποψίες ... Εαν ακόμα θεωρείς ότι έχω άδικο , πες μου που κάνω λάθος ...

Μα θεωρώ αδιανόητο να στηρίζεται η ενημέρωση των πολιτών από την TV και παράλληλα να τους "κατηγορείς" ότι κάποιο μέλος δεν είδε TV. Ξέρεις, σε πολλά χωριά, τα πρωινά οι περισσότεροι λείπουν απ τα σπίτια τους, δεν βλέπουν Μενεγάκη και τα άλλα πρωινάδικα.
Θυμάμαι στον σεισμό του 81 στην Κόρινθο (και μου έχει αποτυπωθεί καλά αν και μικρός) συνέχεια αυτοκίνητα της Νομαρχίας και της Αστυνομίας να καλούν τον κόσμο με μεγάφωνα να βγει απ τα σπίτια του.
Οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού είναι τεράστιες και ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στον απλό κόσμο που πλήρωσε με την ζωή του την ανυπαρξία και την ανικανότητα του κράτους.

Ενα ακόμα μέσο μαζικής ενημέρωσης είναι το ραδιόφωνο ... Ποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο και δεν ακούει ραδιόφωνο; Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα ... Με ενόχλησε η έκφραση σου Δημήτρη ...

Ναι , βέβαια να στείλουμε τους υπάλληλους σαν πρόβατα στην πυρά για να ειδοποιήσουν ποιους;

Με τους σεισμούς είναι άλλη τακτική ...

Ποια έκφραση σε ενόχλησε μπρε? Διάλογο κάνουμε (αν και έχω πάντα δίκαιο :flipout:)
Πέρα απ την πλάκα, η άποψή μου είναι ότι το κράτος έχει υποχρέωση να ενημερώνει τους πολίτες όχι μόνο μέσα απ τα ΜΜΕ. Ξέρεις πόσος κόσμος όταν δουλεύει στα χωράφια δεν έχει ούτε ράδιο, ούτε τίποτα?

Παίδες....
Ήμαρτον

Είναι μια εξευτελιστική πρόταση ... Τέσπα ( ιντερνετική άργκο )

Δεν διαφωνώ για τα χωράφια , αλλά επειδή ξέρω πως και τι κάνουν οι αγρότες δεν στέκει ... Ειδικά στα χωριά ειδοποιούν ο ένας τον άλλο ... Σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εξαπλωθεί με το παραπάνω ( τηλεόραση στο αμάξι , ραδιόφωνο στα αυτιά 8 ώρες την ημέρα ) άρα είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος μετάδοσης ειδήσεων και προειδοποιήσεων ... Επιμένω , δεν μπορείς να στέλνεις πρόβατα στη φωτιά ... θες να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα;

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Καταστρέφεται ολοσχαιρώς η χώρα μας ρε παιδιά...

Να προσευχηθούμε όλοι μαζί να σταματήσει!!!

Αύριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε οικολογική καταστροφή, φτώχεια, άστεγους και άνεργους κατά εκατοντάδες...

Μη χειρότερα... ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ...

Έχεις δει αγρότη με ραδιόφωνο στα αυτιά?
Και να σου πω και κάτι άλλο, έστω ότι φταίνε οι πολίτες που καήκανε γιατί δεν ενημερώθηκαν, οι πυροσβέστες που κάηκαν φταίνε κι αυτοί?
Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Εδώ και 2 χρόνια φωνάζει η πυροσβεστική ότι λείπουν τουλάχιστον 4000.
Οι ευθύνες του κράτους είναι τεράστιες και όποιος δεν τις βλέπει ...(άσε δεν το συνεχίζω)

Οι πολίτες ενημερώθηκαν , αλλά δεν εγκατέλειψαν ... Αυτό είναι το γεγονός ... Τώρα για το ποιος ευθύνεται , ευθύνεσαι εσύ και εγώ , όλοι ο καθένας με τον τρόπο του ... Εκ των υστέρων όλοι φωνάζουν ... ( Ναι έχω δει αγρότη πάνω στο τρακτέρ με απίστευτο car audio ... α, και μένω σε χωριό ... )

Ολοι ήξεραν για την φωτιά και κανείς δεν δούλευε στα χωράφια- ειδικά χθές... Οσοι κάηκαν ή εγκλωβίστηκαν, είναι αυτοί που δεν πίστευαν ότι η φωτιά θα φτάσει ως αυτούς και άργησαν να φύγουν - ποιός εγκαταλείπει βέβαια έτσι το σπίτι του ... Ακουσα στο ράδιο κάποιον που φώναζε στους συγχωριανούς του στο καφενείο όταν η φωτιά φάνηκε στον ορίζοντα να πάνε να φτιάξουν κάποιες αντιπυρικές και να φρεζάρουν όπου είχε ξερόχορτα κι αυτοί γελούσαν... τελικά την ώρα που μιλούσε στο ράδιο, καιγόντουσαν τα πρώτα σπίτια...
Ρε παιδιά, δεν ζούμε στο 1900... ακόμα και οι αγρότες έχουν 2 κινητά μαζί τους την σημερινή εποχή...

Last edited:

Εχει δικιο ο Jos3ph !!
Οταν βλεπεις το παραλογο,εγκλωβισμενοι να βγαινουν το βραδυ στις 11 και στις 12 και να ζητουν απο τα καναλια να τους σωσουν,δεν μπορεις παρα να απορεις ,γιατι αυτοι οι ανθρωποι ,αφησαν ολη την μερα να παει χαμενη!!!
Και μην μου πειτε οτι δεν υπαρχει καλυτερη προειδοποιηση απο το να βλεπεις την καταστροφη να πλησιαζει και απο το να εχεις την πληρη εικονα του χωρου στον οποιο βρισκεσαι.
Που να παρει,δεν μπορω να δεχθω οτι στην κρισιμη ωρα μετατρεπομαστε ολοι μας απο σκεπτομενα και λογικα οντα σε αβουλα προβατα που περιμενουν το βοσκο να τα μαζεψει.ΚΡΙΜΑ!!!!
Δυστυχως εκτος απο τους "αλλους" -ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ-,φταιμε πανω απ'ολα και εμεις!!!

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Εχει δικιο ο Jos3ph !!
Οταν βλεπεις το παραλογο,εγκλωβισμενοι να βγαινουν το βραδυ στις 11 και στις 12 και να ζητουν απο τα καναλια να τους σωσουν,δεν μπορεις παρα να απορεις ,γιατι αυτοι οι ανθρωποι ,αφησαν ολη την μερα να παει χαμενη!!!
Και μην μου πειτε οτι δεν υπαρχει καλυτερη προειδοποιηση απο το να βλεπεις την καταστροφη να πλησιαζει και απο το να εχεις την πληρη εικονα του χωρου στον οποιο βρισκεσαι.
Που να παρει,δεν μπορω να δεχθω οτι στην κρισιμη ωρα μετατρεπομαστε ολοι μας απο σκεπτομενα και λογικα οντα σε αβουλα προβατα που περιμενουν το βοσκο να τα μαζεψει.ΚΡΙΜΑ!!!!
Δυστυχως εκτος απο τους "αλλους" -ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ-,φταιμε πανω απ'ολα και εμεις!!!

Αν και οι ώρες δεν είναι κατάλληλες για απόδοση ευθυνών, νομίζω οτι έχεις δίκιο... Δυστυχώς παρότι είμαστε στο 2007, εξακολουθούμε να πιστεύουμε οτι για όλα φταίνε πάντα οι ΑΛΛΟΙ και όσοι επιβουλεύονται την Ελλάδα (ενώ οι άλλες χώρες ας πούμε δεν έχουν εχθρούς ή αντιμαχόμενα συμφέροντα)

Δεν θα αλλάξουμε ποτέ γαμώτο...

Ελπίζω να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα ..

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Μα θεωρώ αδιανόητο να στηρίζεται η ενημέρωση των πολιτών από την TV και παράλληλα να τους "κατηγορείς" ότι κάποιο μέλος δεν είδε TV. Ξέρεις, σε πολλά χωριά, τα πρωινά οι περισσότεροι λείπουν απ τα σπίτια τους, δεν βλέπουν Μενεγάκη και τα άλλα πρωινάδικα.
Θυμάμαι στον σεισμό του 81 στην Κόρινθο (και μου έχει αποτυπωθεί καλά αν και μικρός) συνέχεια αυτοκίνητα της Νομαρχίας και της Αστυνομίας να καλούν τον κόσμο με μεγάφωνα να βγει απ τα σπίτια του.
Οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού είναι τεράστιες και ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στον απλό κόσμο που πλήρωσε με την ζωή του την ανυπαρξία και την ανικανότητα του κράτους.

Προσυπογράφω απόλυτα, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, υπάρχει ανικανότητα σχεδιασμού επιχείρησεων έκτακτης ανάγκης, δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση στις 23:30 να στέλνονται απ´την Αθήνα πυροσβεστικά οχήματα στις φλεγόμενες περιοχές όταν ήδη γνωρίζαμε για 20 νεκρούς, η επιτομή της ξεφτίλας και της ανευθυνότατας.
Να τους χαιρόμαστε όλους αυτούς τους κυρίους που σε λίγοες μέρες θα ζητήσουν ξανά την άδεια για να ολοκληρώσουν ότι τέλος πάντων απέμεινε.:slapface:

Last edited:

Παιδια, θα ελαγα να μην γινομαστε "παπατρεχες" και να κρινουμε τα παντα και τους παντες απο την καρεκλα μας....

Να σας δώσω να καταλάβετε κάποια πράγματα για την περιοχή Ολυμπίας....
για να μην λέτε πολλά χωρίς να γνωρίζετε !!!!

Όλα τα χωριά που κάηκαν στον νομό Ηλείας και ειδικά στην επαρχία Ολυμπίας, βρίσκονται μέσα σε πολύ πυκνή βλάστηση από πεύκα λεύκες καλαμποκιές και άλλα 150 είδη χλωρίδας και πανίδας.

Όλοι οι ντόπιοι ειδοποιήθηκαν εγκαίρως, αλλά αρκετοί από αυτούς δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τον κόπο μιας ζωής, ή, δεν μπορούσαν πλέον να ξεφύγουν !!!!

Η φωτιά ξεκίνησε μετά τις 15.00 ώρα κατά την οποία όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους (ή στην κοντινότερη παραλία, καθώς αυτήν την εποχή υπάρχουν πολλοί "Αθηναίοι" που κάνουν διακοπές...) και κοιμούνται.

Από τις 17.00 και μετά οι ντόπιοι πάνε για τις απογευματινές εργασίες τους, άλλοι από αυτούς πάνε στο καφενείο...

Άρα αρκετοί είχαν ειδοποιηθεί, αλά και πολλοί άλλοι ήταν στα χωράφια τους.

Δρόμοι διαφυγής δεν υπάρχουν, είπαμε η βλάστηση είναι σαν ζούγκλα, βάλτε και τον πανικό της τελευταίας και να τα ολέθρια αποτελέσματα!!!!!

Σας το είπα εχθές το βράδυ ότι οι νεκροί θα είναι πολλοί ....... τα νέα που έπαιρνα ήταν πολύ άσχημα....

Γιάννη ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, προς το παρόν όλα είναι καλά, αλλά η φωτιά από εχθές έχει εστίες γύρω γύρω από το χωριό μου σε κοντινή απόσταση....
Διαφυγή δεν μπορεί να υπάρξει, όμως υπάρχει τεράστιος χώρος ικανός να χωρέσει και τους 1000 περίπου κατοίκους...

Ο τιτλος πρεπεΙ να αλλαξει μιας και φτασαμε τους 50+ νεκρους μια ΤΡΑΓΩΔΙΑ.....:bigcry: