60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Και για να πούμε και κάποια ουσιώδη(υποκειμενικά ή όχι), σήμερα σηκώθηκα με βαριά καρδιά, οδήγησα με βαριά καρδιά, έβλεπα τον ξεπλυμένο ουρανόμε βαριά καρδιά, δουλεύω με βαριά καρδιά, άκουγα Τζούμα στο ράδιο με βαριά καρδιά....και άλλα...

Ποιός θα πληρώσει για αυτά τα συναισθήματα μου???

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Θα την φάνε????

ή θα πάνε όλοι σαν τα (καμμένα)πρόβατα να ρίξουν την ψήφο τους?

Χα χα!! Ε, αμα δω και αυτό Petran, πουλάω ότι έχω και την κάνω..(όλο το μελετάω)!

Άκουσα 'ενα ωραίο στο ράδιο, στον Εν Λευκώ, διάβαζε Mail Που του στέλνανε του Τζούμα και διάβασε ένα Mail μιας κοπέλαςα που έλεγε τα εξής...

"Μπαμπά ευχαριστώ για το διαμέρισμα που μου χάρισες, το πούλησα και πάω στο Βερολίνο να ζήσω."-bye--bye--bye-

Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Και για να πούμε και κάποια ουσιώδη(υποκειμενικά ή όχι), σήμερα σηκώθηκα με βαριά καρδιά, οδήγησα με βαριά καρδιά, έβλεπα τον ξεπλυμένο ουρανόμε βαριά καρδιά, δουλεύω με βαριά καρδιά, άκουγα Τζούμα στο ράδιο με βαριά καρδιά....και άλλα...

Ποιός θα πληρώσει για αυτά τα συναισθήματα μου???

Αυτός που πληρώνει και τώρα, δηλαδή εσύ...ΚΑΝΕΙΣ άλος.

Re: Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Αυτός που πληρώνει και τώρα, δηλαδή εσύ...ΚΑΝΕΙΣ άλος.

Nαι οκ Γιάννη, αλλά βαρέθηκα να πληρώνω άλλο φταιξίματα αλλωνών....

Τώρα, για το τι θα κάνω?? Θα δείξει το μέλλον...

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Γιαυτό λέω και ξαναλέω- όπως και πολύς ακόμα κόσμος- οτι ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να φάνε την ψ%λιά τους και να πάρουν χαμπάρι οτι ο κόσμος ξύπνησε....

Αλλιώς... ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!

Γιαυτό λέω και ξαναλέω- όπως και πολύς ακόμα κόσμος- οτι ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να φάνε την ψ%λιά τους και να πάρουν χαμπάρι οτι ο κόσμος ξύπνησε....

Αλλιώς... ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!

+1:SFGSFGSF:

Γιάννη(Μc)καλώς σε ξαναβρίσκω έστω και κάτω απο αυτές τίς συνθήκες.
Για μένα δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας.Η ίδια η πραγματικότητα είναι απο μόνη της συνωμοτική.
Αλλως τε ποτέ δεν πίστευα σε κρυφές δυνάμεις,μασόνους εβραίους,τσιγγάνους ,666 και λοιπά.Τα θεωρώ καραγκιοζιλίκια ολκής.
Τα πάντα είναι Πολιτική και συμφέροντα.Και κάποιοι υπηρετούν και εκφράζουν αυτά τα συμφέροντα(οικονομικά,ταξικά,εθνικά)
Μέχρι τώρα έχω αναφέρει μόνον δύο εκδοχές.Μαφία εργολάβων(συμπεριλαμβάνω και τμήμα τού παπαδαριού σε αυτό) καί διεθνή κατάσταση.
Οι αγωγοί δεν μπορούν να περιμένουν για μένα.
Η ´βολική λύση´τού Κυπριακού ομοίως.
Το Κόσσοβο ειδικά μετά το κωλοδάκτυλο Πούτιν επίσης.
Το θέμα τών Σκοπίων ομοίως.
Ολα τα παραπάνω είναι άμεσα.Και αφορούν στην περιοχή μας.
Δεν αμφιβάλλω για την κυβερνητική ανικανότητα,μέχρις ενός σημείου όμως.
Αυτό όμως δεν θα με κάνει επ´ουδενί να αθωώσω προηγούμενες κυβερνήσεις,πού όπως έχω γράψει και πιό πάνω έκαναν μάμ όλα τα λεφτά τού Κτηματολογίου,δεν δημιούργησαν δασολόγιο δεν διαχώρισαν Κράτος απο Εκκλησία,διέλυσαν την Πεντέλη, μπαζώσανε το Πανόραμα τής Βούλας,θαψανε το ναυάγιο τού Σαμαινα συγκάλυψαν τήν Ρικομέξ.Α, και έφτιαξαν τον περίφημο Καποδίστρια όπου διέλυσαν οριστικά και οποιαδήποτε ζωή στα μικρά χωριά.
Για να μήν φτάσω στα εθνικά θέματα.Για να μήν μιλήσω για τον εξευτελισμό τής Παιδείας που τον συνέχισε και τον ολοκλήρωσε η κυρία Γιαννάκου.
Εάν καταφέρουν οι κυβερνώντες να αποτελέσουν την κολυμβήθρα τού Σιλωάμ για τίς αμαρτίες τών προηγούμενων περαστικά τους.Δεν με αφορά.
Από την άλλη έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ οτι τα διαπλεκόμενα λεγόμενα συμφέροντα,δείχνουν μιά κάποια μεγαλύτερη συμπάθεια σε συγκεκριμενους πολιτικούς χώρους.
Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιοί σήμερα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε θεωρία που έχει να κάνει με τίς διεθνείς συνθήκες.
Πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι,που σε όλα τα κοινωνικά,οικονομικά και εθνικά θέματα έχουν κοινή στάση σαν οργανωμένο μπλόκ.
Και αυτό είναι διακομματικό.
Και οι μεγαλοεργολάβοι δεν είναι ξεκομένοι απο τον διεθνή παράγοντα.Είναι οι ίδιοι που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ,χρηματοδοτούν Μ.Κ.Ο.δημιουργούν οικονομικές συνεργασίες.Τα εσωτερικά συμφέροντα αλληλοσυνδέονται με εξωτερικά.
Ομως για να το ξεκαθαρίσω,η Κυβέρνηση εάν θεωρεί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο θα πρέπει σύντομα να μιλήσει αλλοιώς θα καταστεί εντελώς αναξιόπιστη.
Μέχρις τώρα και στην συγκεκριμένη περίοδο μόνον το Κ.Κ.Ε(και δεν κάνω κομματική προπαγάνδα,αλλά κρίνω σαν πολίτης)είναι σαφές,μετρημένο και αποδίδει τα τού Καίσαρος τώ Καίσαρι.Οπως και μερίδα του ΣΥΝ(οχι ο αρχηγός του που δυστυχώς ,κατά την γνώμη μου,έχει χάσει κάθε μέτρο).
Σε περιόδους εθνικής τραγωδίας επίσης επειδή ο κόσμος φοβάται και χάνει την γή κάτω απο τα πόδια του ευνοούνται ακραία στοιχεία και καλλιεργείται πιό εύκολα το αυγό τού φιδιού.Αρχίζουν διάφορα περί ανάγκης χουντικής κυβέρνησης κ.λ.π.
Και σε αυτά όσοι τουλάχιστον έχουν κάποιες ευαισθησίες πρέπει να επαγρυπνούν.
Δυστυχώς όταν απαξιώνεται η πολιτική ελλοχεύουν οι ´σωτήρες´.
Εχουμε λοιπόν την ωριμότητα σαν πολίτες να αντιδράσουμε??
Η την Κυριακή θα μιλάμε για την διαιτησία τού Ντέρμπυ???
Kαι στίς 16/9 θα έχουν οι Βενετοι και οι Πράσινοι πάνω απο 80% ή λιγότερο???
Oμως επί τής ουσίας τι εναλλακτικές λύσεις έχουν οι πολίτες τής χωρας αυτής και εννοώ αυτές πού τούς προσφέρονται στο εκλογικό πιάτο??
Εδώ μας καλλιέργησαν σαν λαό τα χειρότερά μας ένστικτα απο το 1967 μέχρις σήμερα.Και τα ανέδειξαν σάν προτερήματα.
Πολιτικά και όχι κομματικά έχεις να προτείνεις κάτι??
Kαι σε ρωτάω γιατί είναι προφανές ότι σε εκτιμώ σαν συνομιλητή και όχι μόνον.
Υ.Γ
Επειδή πολλά ακούγονται για το ότι το 2004 δεν είχαμε φωτιές και τώρα έχουμε δυό σχόλια μόνον.
Το πρωτο είναι ότι μαγικά εξαρθρώθηκε τοτε και η 17 Νοέμβρη(sic).
Και το δεύτερο ότι φαίνεται τελικά πώς σε αυτό τον τόπο οι φωτιές επιλέγουν απο μόνες τους τίς χρονιές που πολλαπλασιάζονται.

οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν καμιά σημασία, όπως και το ποιος θα κληθεί να κυβερνήσει (αφού δεν υπάρχει πλέον κράτος να κυβερνηθεί). επίσης, ουδείς λόγος υφίσταται πλέον να αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του συντάγματος (η φωτιά φρόντισε ώστε ΟΛΑ τα δάση να γίνουν αγροτολιβαδικά, άρα άμεσα οικοδομήσιμα).

πάντως, ο επόμενος "κυβερνήτης" της χώρας - ακόμη κι αν είναι ο ίδιος ο τωρινός - θα είναι η πρώτη φορά που θα λέει αλήθεια την επομένη των εκλογών όταν με στόμφο θ'απαγγέλει το γνωστό ποίημα: "παραλάβαμε καμένη γη" ...

συνεχίζω να πιστεύω οτι η αποχή είναι η ΜΟΝΗ σωστή λύση......

προσωπικά δεν βλέπω άλλο φως στον ορίζοντα!

Εχουμε λοιπόν την ωριμότητα σαν πολίτες να αντιδράσουμε??
Η την Κυριακή θα μιλάμε για την διαιτησία τού Ντέρμπυ???
Kαι στίς 16/9 θα έχουν οι Βενετοι και οι Πράσινοι πάνω απο 80% ή λιγότερο???
Oμως επί τής ουσίας τι εναλλακτικές λύσεις έχουν οι πολίτες τής χωρας αυτής και εννοώ αυτές πού τούς προσφέρονται στο εκλογικό πιάτο??

Αγαπητέ κύριε Σούρλα,

Αυτό είναι που ρωτάω εδώ και 3 μέρες...

Πως πρέπει να αντιδράσουμε?

Άκυρο - Λευκό - Αποχή - Στήριξη μικρών κομμάτων?

Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη...

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή?

συνεχίζω να πιστεύω οτι η αποχή είναι η ΜΟΝΗ σωστή λύση......

προσωπικά δεν βλέπω άλλο φως στον ορίζοντα!

Μέχρι τωρα ποτέ δεν πίστευα στην αποχή.......τώρα πλέον πιστεύω ότι αποτελεί σοβαρή επιλογή ψήφου..

Γι' αυτόν που λένε πως πιάσανε επ' αυτοφώρω στην Ηλεία να ανάβει φωτιά (και σίγουρα όχι για να ψήσει κοψίδια) μάθατε κάτι?

Το έμαθα τηλεφωνικώς αλλά δεν βρίσκομαι κοντά σε δέκτη για να το επιβεβαιώσω...

Σπύρο μου καλώς γύρισες και καλό φθινόπωρο να έχουμε αν και σε κανένα δίμηνο θα συζητάμε τα ίδια με αφορμή τις πλημμύρες...
Σε ένα σημείο εντοπίζεται η βασική μου διαφωνία Σπύρο. Στο ότι τα "ξένα" συμφέροντα έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες απέναντι στις δυο παρατάξεις που εναλλάσονται στην εξουσία. Ίσως να συνέβαινε κάτι τέτοιο σε έναν βαθμό μέχρι πριν από 20-25 χρόνια. Δεν συμβαίνει πλέον. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο ή πολιτικός σχηματισμός που να είναι υποψήφιος για εξουσία και να μην έχει συμβιβαστεί εκ των προτέρων με οτιδήποτε απαιτείται. Ακόμα και για να φθάσει στο σημείο να είναι υποψήφιος απλά, έχει ήδη ξεπουληθεί πλήρως ο ίδιος και έχει δηλώσει έτοιμος να ξεπουλήσει τα πάντα. Ζούμε στην εποχή που οι ανεπιθύμητες συμφωνίες, συρράξεις, κτλ, "λύνονται" με ένα τηλεφώνημα το οποίο ακολουθεί ενίοτε ένα δημόσιο ευχαριστώ...Ποιος ο λόγος λοιπόν για "ειδικά" σχέδια και "ειδικές" συνωμοσίες?

Θα μου πεις, τα κράτη του εξωτερικού δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά? Χειρότερη θα σου πω εγώ με μια μόνο μεγάλη διαφορά. Έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα minimum βιοτικού επιπέδου, οργάνωσης και παροχών στους πολίτες τους ώστε μην προκαλούν και αντιδράσεις σε τελική ανάλυση. Εδώ, η βλακεία και η κοροιδία είναι πλέον χωρίς καμμιά προκάλυψη, χωρίς κανένα όριο. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μοιράσω τις ευθύνες σε κάποιους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο όπως κάνεις ίσως πιο ψύχραιμα από εμένα γιατί θεωρώ, όπως έχω ξαναγράψει, ότι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι το κίνητρο. Και το κίνητρο των πολιτικών είναι κοινό για όλους: Η άσκηση της εξουσίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο με οποιονδήποτε τρόπο.
Η συνολική άρνηση και ρήξη είναι πλέον ο μόνος δρόμος.
Ραντεβού με όποιον αισθάνεται το ίδιο, το απόγευμα στις 19.00 στην συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Αγαπητέ κύριε Σούρλα,

Αυτό είναι που ρωτάω εδώ και 3 μέρες...

Πως πρέπει να αντιδράσουμε?

Άκυρο - Λευκό - Αποχή - Στήριξη μικρών κομμάτων?

Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη...

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή?

μια υψηλή αποχή - γύρω στο 40 με 45% - ίσως "ταρακούναγε" κάποιους καρεκλοκένταυρους. επειδή όμως το θεωρώ ψιλοαδύνατο - παρά την κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε - θα έλεγα ότι το κόντυμα του δικομματισμού είναι πιο εφικτό. άρα, μικρά κόμματα και πολυκομματική βουλή. και κάποια στιγμή - στο εγγύς μέλλον - μια απλή αναλογική θα είναι ότι πρέπει ως εκλογικός νόμος (δεν ντρέπομαι να πω ότι η αυτοδυναμία - ειδικά όταν τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία έχουν την ίδια πολιτική - δε με ικανοποιεί ως σύστημα, μια και προάγει το ρουσφέτι σε νόμο του κράτους).

Last edited:

Μέχρι τωρα ποτέ δεν πίστευα στην αποχή.......τώρα πλέον πιστεύω ότι αποτελεί σοβαρή επιλογή ψήφου..

μα βρε Γιάννη μας φτύνουν κι εμείς νομίζουμε οτι βρέχει....

ε κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό!!!

εμείς τα φάγαμε τα σκατά μας με τους ίδιους μαλάκες τόσα χρόνια τώρα...

Θέλω ο γιος μου που τώρα είναι μόλις 3 μηνών όμως, αύριο μεθαύριο να μην έχει τέτοιους ανίκανους-ανάλγητους-άξεστους κ.ο.κ στο κεφάλι του!

Χαίρομαι που έφθασε αυτή η ώρα Γιάννη κυρίως γιατί η αρχική σου άρνηση στην αποχή ήταν έντονη και συνειδητοποιημένη.

Και 'γω αυτό σκέφτομαι συνειδητά πλέον...

Αν και ποτέ δεν ήμουν αυτής της άποψης...

Γιάννη(Μc) θεωρώ οτι υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις που μερικές φορές ακόμα και οι εντελώς ´συμβιβασμένοι´-δεν διαφωνώ στην κεντρική ιδέα τής ανάλυσής σου-αντιτίθενται.Αυτοί τιμωρούνται ακόμα πιό πολύ γιατί τόλμησαν και σήκωσαν κεφάλι έστω και για ένα δευτερόλεπτο.Και αυτό δεν είναι πρό 25ετίας φαινόμενο .Δεν θέλω,μέρες που είναι, να ξαναμιλήσω για τον παγκόσμιο ρόλο τής λεγόμενης και ´Νέας Σοσιαλδημοκρατίας´....τύπου Μπλαίρ..........
Αυτές οι λεπτές διαφορές κάνουν τήν διαφορά....
Πάντως αυτό που ονομάζουμε Εθνική Ανεξαρτησία (μήν αρχίσουν οι σπέκουλες οτι αυτό συνεπάγεται και εθνική απομόνωση)παραμένει πάντα επίκαιρο αίτημα.
Και έχει και άμεση σχεση και με τίς πυρκαγιές.Αλλά συνεπάγεται και ελεύθερους Πολίτες.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε υποσχέσεις και ευφάνταστες θεωρίες αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών. Διαδώστε με κάθε μέσο το παρακάτω μήνυμα για μία πρώτη μαζική αντίδραση ενάντια στο πρωτοφανές έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας:

"Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ."

Αντιγράψτε το παραπάνω μήνυμα και στείλτε το παντού με SMS ή e-mail. Αναρτήστε το banner στο site ή το blog σας. Τυπώστε το και μοιράστε το όπου μπορείτε. Ενημερώστε φίλους, γνωστούς, τα ΜΜΕ και όποιες τοπικές οργανώσεις ή φορείς πιστεύετε ότι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Και προ παντός, κατεβείτε στους δρόμους και τις πλατείες την Τετάρτη, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό το κακό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Αυτό έφτασε μόλις στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο...

Ίσως είναι μια καλή αρχή αυτό...

αλλαξα τον τιτλο του thread σε" 60+ νεκροί από της πυρκαγιάς μέχρι σήμερα"