60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Mιά και ερωτήθηκα προσωπικά θα πώ ότι προτίθεμαι να ψηφίσω ´μικρό κόμμα´,που στην συγκεκριμένη περίοδο έχει δείξει τα πιό πολλά στοιχεία σοβαρότητας και δέν είναι γκλαμουράτο.
Η πεντακομματική Βουλή δεν λύνει προβλήματα.Ισως είναι χρήσιμη γιατί θα καταγραφούν όλα τα σημερινά ρεύματα στην σημερινή ελληνική κοινωνία.Ακόμα και αυτά που προσωπικά τα θεωρώ γνήσια αντιδραστικά και πρωτόγονα.
Απο εκεί και πέρα ξαναγυρνάμε στα ζητήματα επανεκπαίδευσης τών Πολιτών,που είναι τεράστια.
Παιδεία,Αξιοκρατία,συνύπαρξη Προσωπικής-Συλλογικής Συνείδησης,έλεγχος καταναλωτισμού,στοιχειώδης οικολογική συνείδηση ,Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Υ.Γ
Και μακριά απο Μ.Κ.Ο .Κάνουν κακό στην Υγεία...............

Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Απο εκεί και πέρα ξαναγυρνάμε στα ζητήματα επανεκπαίδευσης τών Πολιτών,που είναι τεράστια.
Παιδεία,Αξιοκρατία,συνύπαρξη Προσωπικής-Συλλογικής Συνείδησης,έλεγχος καταναλωτισμού,στοιχειώδης οικολογική συνείδηση ,Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Σπύρο αυτή είναι και η μεγαλύτερη πληγή του έθνους μας...

Αμορφωσιά + Αδιαφορία = Εθνική Τραγωδία

Για την συγκέντρωση που έχει ξεκινήσει απο τα Bloggs δεν συμφωνώ.
Μοιάζει εντελώς ρόζ και απολιτίκ.Δεν την θεωρώ μιά συγκέντρωση πού κάνει ουσιαστική κριτική στο σύστημα συνολικά.
Λυπάμαι.......

Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Για την συγκέντρωση που έχει ξεκινήσει απο τα Bloggs δεν συμφωνώ.
Μοιάζει εντελώς ρόζ και απολιτίκ.Δεν την θεωρώ μιά συγκέντρωση πού κάνει ουσιαστική κριτική στο σύστημα συνολικά.
Λυπάμαι.......

+1

GOALNEWS_b.jpg

Μόλις είχα τηλεφωνική επαφή με συνεργάτες 2 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μπαίνουν για συνεδρίαση τώρα. Θεωρούν ότι είναι ήδη κυβέρνηση και στο τέλος κάποιοι θα στριμώξουν τον Γιώργο για να ζητήσουν πρώτα τη τάξει υπουργεία.

Επίσης ότι κάποιοι χθες το βράδυ άρχισαν την προσέγγιση με το ΣΥΝ για κάθε ενδεχόμενο.

Τη συμπαρασταση μου σε οσους εχουν σχεση με τους νομους ανα την ελλαδα που εχουν πληγει και ειδικα την Πελοποννησο.
Διαβασα τα περισσοτερα μηνυματα και η γνωμη μου ειναι οτι η τραγωδια αυτη
δεν εχει να κανει αμεσα με τα πολιτικα η τα βασικα ελαττωματα του Ελληνα.Η φωτια ειναι παρα πολυ επικινδυνο πραγμα και ισως δεν το αντιλαμβανεται κανεις αρκετα αν δεν εχει φτασει να αφηνει το σπιτι του στις φλογες και να φευγει για να γλυτωσει οπως προσωπικα μου συνεβη στη προηγουμενη φωτια του Διονυσου πριν 20τοσα χρονια.
Δυστυχως ειμαστε λαος που παρα τις τοσες φωτιες δεν αισθανθηκαμε ποτε αληθινα το μεγεθος του κινδυνου της φωτιας.Ολες οι περιοχες που επληγησαν επρεπε τοσα χρονια να εχουν λαβει πολλα απαραιτητα μετρα ,οπως αντιπυρικες ζωνες,δασοφυλακες κλπ.με πρωτοβουλια τοπικη και να μην τα περιμενουν ολα απο τον κρατικο μηχανισμο και δη την πυροσβεστικη που οπως αποδειχτηκε ηταν ανικανος να τους προστατεψει.Η ζημια θα ειχε γινει ουτως η αλλως και θα ηταν μεγαλη παλι,αλλα δεν θα ηταν σε αυτο το βαθμο.Τετοιες φωτιες δεν αντιμετωπιζονται απλα περιοριζονται.Τεραστιες χωρες οπως η αμερικη με απειρα μεσα και καιγονται.Ομως αν εχεις παρει μετρα θα χασεις ξερω γω το 30% οχι το 100%.Πιστευω οτι αυτη η διαφορα θα ειχε σωθει αν οι κατοικοι καταλαβαιναν τι μπορουσαν να παθουν μια μερα και ειχαν ασχοληθει σοβαρα με εργα για την προστασια τους.Αλλα δυστυχως ο ελληνας πιστευω ειναι υπερβολικα αφοβος θα ελεγα και ο φοβος τον πιανει τελευταια στιγμη οταν η φωτια φτασει στο σπιτι του.

Επίσης βλέπω ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA (κυρίως) και ALTER άρχισαν να σοβαρεύουν. Τον Καμπουράκη, που ήταν πολύ προκλητικός τον θάψανε. Οι Λιαρέλης είναι πολύ υποστηρικτικός. Όλοι φοβούνται ότι είναι θέμα ωρών η κατάρρευση των ανθρώπων που βρίσκονται στις επάλξεις και ότι αν συνεχίσουν τη λοιδωρία θα τα παρατήσουν και θα φύγουν και θα ρίξουν το φταίξιμο στους ίδιους.

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Μόλις είχα τηλεφωνική επαφή με συνεργάτες 2 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μπαίνουν για συνεδρίαση τώρα. Θεωρούν ότι είναι ήδη κυβέρνηση και στο τέλος κάποιοι θα στριμώξουν τον Γιώργο για να ζητήσουν πρώτα τη τάξει υπουργεία.

Επίσης ότι κάποιοι χθες το βράδυ άρχισαν την προσέγγιση με το ΣΥΝ για κάθε ενδεχόμενο.
Τώρα αυτό Βλάση είναι ενημέρωση ή αρνητική προπαγάνδα?

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Επειδή θεωρώ ότι σε ότι γράφεις ,ακόμα και εάν διαφωνώ μερικές φορές,διακρίνεσαι πάντα απο μεγάλη σοβαρότητα λαμβάνω το πόστ σου σάν απολύτως έγκυρο.
Αφού λοιπόν πανηγυρίζουν στίς φλόγες μπράβο τους.Να τούς μεταφέρεις τα συγχαρητήριά μου.
Και μπράβο στον Καραμανλή που αποτέλεσε την Κολυμβήθρα τού Σιλωάμ γι´αυτούς.Προσέφερε μεγίστη υπηρεσία στην χώρα..........................

Re: Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Επειδή θεωρώ ότι σε ότι γράφεις ,ακόμα και εάν διαφωνώ μερικές φορές,διακρίνεσαι πάντα απο μεγάλη σοβαρότητα λαμβάνω το πόστ σου σάν απολύτως έγκυρο.
Αφού λοιπόν πανηγυρίζουν στίς φλόγες μπράβο τους.Να τούς μεταφέρεις τα συγχαρητήριά μου.
Και μπράβο στον Καραμανλή που αποτέλεσε την Κολυμβήθρα τού Σιλωάμ γι´αυτούς.Προσέφερε μεγίστη υπηρεσία στην χώρα..........................

Πάντως δεν μπορώ να πω ότι εμφανίστηκαν χαρούμενοι. Μάλλον σίγουροι για τη νίκη, αλλά αμήχανοι για τον τρόπο με τον οποίο θα έλθουν στην εξουσία.

Ακομα και αν ειναι ετσι δεν θα επρεπε να γραφτει αυτο το σχολιο...

δεν βλεπω που βρισκεται η αρνητικη προπαγανδα.....ολοι πιστευουν οτι θα κερδισουν... που το προβλημα...

το θεμα ειναι οτι να κυβερνησουν επι ποιου και σε ποια υπολείμματα χωρας ?

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το ποστ σου Βλάση, ένα σχόλιο έκανα, χωρίς καμία μομφή. Μου φάνηκε όμως λίγο "χύμα" στον τρόπο που μας έχεις συνηθίσει να γράφεις.
Δεν αρνούμαι (ίσα ίσα που το πιστεύω) ότι πάρα πολλοί πασόκοι (ιδιαίτερα τα γνωστά κομματόσκυλα) πιο πολύ χάρηκαν με ότι έγινε και μπορεί να λυπήθηκαν που δεν κάηκε και όλη η Αρχαία Ολυμπία.
Αυτά γιατί έχω και κάποια ενόχληση ότι είμαι και πασόκος.

Re: Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Πάντως δεν μπορώ να πω ότι εμφανίστηκαν χαρούμενοι. Μάλλον σίγουροι για τη νίκη, αλλά αμήχανοι για τον τρόπο με τον οποίο θα έλθουν στην εξουσία.

κατά την ταπεινή μου άποψη eδω ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός
" εδώ ο κόσμος καίγετε και η π*&%$%να λούζεται" !!!