60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

κλεινει η ψαλιδα αυτες τις ημερες αλλα εχουμε δρομο ακομα...

Σημερινά είναι αυτά.
Στίς προηγούμενες εκλογές εκλογολόγος πού είχε πάει φυλακή για κομπίνα τού Χρηματιστηρίου-τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος πάντως και το παίζει πάλι αναλυτής-μιλούσε για ντέρμπυ 4 μέρες πρίν.
Εξω ήταν non bet όλη την τελευταία εβδομάδα.
Πάντως συμφωνώ ότι κλείνει η ψαλίδα.

Ψαλίδα? Στο χέρι μας είναι να την κάνουμε τρίαινα, και τσουγκράνα ακόμη. Αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να μην το χωράει ούτε το μυαλό μας.

Ο Βενιζέλος με δηλώσεις του πριν μπει στο Πολιτικό Συμβούλιο απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι εκλογές. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν στις καμένες περιοχές ακόμη και πάνω σε ένα τραπέζι με παραβάν ή κάτι τέτοιο (πηγή flash 99,4)

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Ο Βενιζέλος με δηλώσεις του πριν μπει στο Πολιτικό Συμβούλιο απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι εκλογές. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν στις καμένες περιοχές ακόμη και πάνω σε ένα τραπέζι με παραβάν ή κάτι τέτοιο (πηγή flash 99,4)

Θαθελα να μπορούσα να διαβάσω τίς κρυφές σκέψεις τού Μπένυ:flipout::flipout:

Όταν ο ΠτΔ έχει την εξουσία να θέσει τη χώρα (όταν έχει διαλυθεί η Βουλή) σε κατάσταση πολιορκίας, το οποίο σημαίνει ανάληψη της εξουσίας από τη στρατιωτική αρχή (μείζον) τότε δεν μπορεί παρά να έχει και την εξουσία να μεταθέτει χρονικώς τις εκλογές (έλασσον), για τουλάχιστον μετά τη λήξη της κατάστασης πολιορκίας, αφού δεν υπάρχει τουλάχιστον συνταγματική διάταξη που να απαγορεύει κάτι τέτοιο. Άποψή μου, τουλάχιστον ανεπηρέαστη, όχι σαν του ανωτέρω.

Επίσης υπάρχει το άρθρο 53, το οποίο αναφέρει ότι η διενέργεια εκλογών αναστέλλεται όσο διαρκεί πόλεμος. Νομίζω ότι μπορεί να εφαρμοστεί και στην κατάσταση πολιορκίας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και έχει κηρυχθεί τέτοια.

Ηταν τσουχτερός σήμερα...

Δεσμεύεται λέει...
Κι ο Καραμανλής δεσμεύτηκε χτές...
Οπως δεσμεύονται πάντα προεκλογικά πριν πάρουν την κυβέρνηση...
Εχουν κάνει την έννοια της λέξης "δέσμευση" σαν την @τρυπίδα τους...

Την live "ενημερωση" του George απο "πυροσβεστη" (τον ηγετη της πασοκικης συνδικαλιστικης παραταξης του πυροσβ. σωματος) την παρατηρησε κανεις? Ο τυπος εβγαλε ολα τα αρχαια ολοσχερως κατεστραμμενα, ενω ειχε και γυρισμενη πλατη να μη φαινεται το προσωπο του (καθοτι ειναι γνωστη τηλεοπτικη περσονα σε παραθυρα).

Ενα εχω να πω. ΕΛΕΟΣ

Επαιρνα μεσα στη νυχτα τηλεφωνα σε φιλους στην περιοχη να δω τι γινεται, γιατι μ'αυτα που συζητουσαν οι καραγκιοζηδες εχασα τον υπνο μου, νομισα οτι δεν εμεινε τιποτα ορθιο απο το σταδιο. (το οποιο εχει υποστει καποιες επανορθωσιμες ζημιες, κατι που δυστυχως δεν ισχυει για το φαντστικο δασος...)

Για να μη μιλησουμε για τον μπλε καραγκιοζη κο Βουλγαρακη. Ο οποιος δηλωσε οτι καηκαν μερικα "δεντρα"... αυτη ειναι η ιστορια που ξερει...

Ρε δεν πανε ολοι τους να..

Last edited:
Τον Κωστάκη τον βλέπαμε παλιά προεκλογικά να οργώνει την Ελλάδα και να δεσμεύεται στα πάντα... Μετά την νίκη του εξαφανίστηκε... "Γιά να μην φθαρεί η εικόνα του"... όταν 100+ στελέχη του αποπέμφθηκαν σαν διεφθαρμένα... Εσκασε μύτη πάλι τώρα πάλι προεκλογικά...
Τον Γιωργάκη τον βλέπουμε τώρα...Αν κερδίσει αυτός, ποιός ξέρει πότε θα τον ξαναδούμε...

Εχουμε δει τα στελέχη του...Και τα ξέρουμε...πριν βγούνε...Και από αυτά δεν είδα να αποπεμφθεί ΚΑΝΕΝΑΣ...

παρεπιμπτόντως. Βγαίνει τώρα ο διοικητής ΠΥ Λεχαινών και κατηγορεί τους πάντες ότι δεν είχαμε σχεδιασμό κλπ. Και δε βγαίνει κανείς να του πει "Ρε φίλε που ήσοπυν όταν γινόταν ο σχεδιασμός?" Εμένα τι μου το λέει? Εγώ θα τον κάνω? Λίγο ΕΛΕΟΣ πιά από όλα τα κοματόσκυλα που αναστήθηκαν.
Ενα αξίωμα λέει ότι "ένας πωλητής όσο καλός και νάναι αν δε πιστεύει το προϊόν του σκατά θα τα κάνει"
Αυτά σα σχόλιο...κι όποιος καταλάβει κατάλαβε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Ηθελα να πω πως τα καναλια θελουν τηλεθεαση και δεν τους ενδιαφερει τιποτα αλλο. Η αποχη πρεπει να αρχισει απο τα ΜΜΕ. Εκει βρισκεται ο συνδετικος κρικος του "καρκινώματος".

Το ίδια ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ καθώς και πολλοί συνάδελφοί μου στη ΝΕΤ. Τα ΜΜΕ έχουν αδικαιολόγητα πάρει μόνοα τους τον ρόλο του πρωταγωνιστή, προσπαθόντας να διαμορφώσουν συνειδήσεις στο παρά 5 προεκλογικά. Δεν συζητάμε για τις υπερβολές και τις ανακρίβειες που ακούγονται, από όλα τα κανάλια. Και μόνο ότι όλο το προγραμμα βγαίνει live από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, κρατάει όλον τον κόσμο σε μια ένταση, και δημιουργεί ένα πρόσθετο άγχος σε όλους αυτούς που τώρα είναι εκεί και είτε σβήνουν τις φωτιές είτε βλέπουν τα σπίτια να καίγονται. Στα μάτια μου αυτό που κάνουν τα κανάλια αυτές τις μέρες, λίγο απέχει από την ασέλγεια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σ

Το ίδια ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ καθώς και πολλοί συνάδελφοί μου στη ΝΕΤ. Τα ΜΜΕ έχουν αδικαιολόγητα πάρει μόνοα τους τον ρόλο του πρωταγωνιστή, προσπαθόντας να διαμορφώσουν συνειδήσεις στο παρά 5 προεκλογικά. Δεν συζητάμε για τις υπερβολές και τις ανακρίβειες που ακούγονται, από όλα τα κανάλια. Και μόνο ότι όλο το προγραμμα βγαίνει live από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, κρατάει όλον τον κόσμο σε μια ένταση, και δημιουργεί ένα πρόσθετο άγχος σε όλους αυτούς που τώρα είναι εκεί και είτε σβήνουν τις φωτιές είτε βλέπουν τα σπίτια να καίγονται. Στα μάτια μου αυτό που κάνουν τα κανάλια αυτές τις μέρες, λίγο απέχει από την ασέλγεια...

συμφωνω, αλλα δεν αναφερομαι μονο στην παρουσα συγκυρία. Γενικα μιλαω...

κατι ακουσα σημερα οτι θα αναγνωρισθουν ως πεσοντες στο καθηκον ολα τα θυματα της πυροκαταστροφης και τα παιδια τους θα προσληφθουν στο δημοσιο.....

Μπραβο και αξιοι....

Μονο που δεν το εκαναν σε αναλογη περιπτωση για αλλους συμπολιτες μας οπως πχ τους λιμενεργατες που ψοφανε σαν τις μυγες στα εργατικα ατυχηματα
η τους αλβανους στα καθε λογης εργοταξια.
Κι αυτοι πεσοντες στο καθηκον ειναι.
Τα καθηκοντα ειναι διαφορετικα αλλα τεμνονται.
Τα τεμνει το χρημα και η διψα για εξουσια.
Και φυσικα δεν επεσαν σε περιοδο εκλογων.......Γκαντεμια

Τι σημαίνει δεσμέυομαι?????
επειδή το ακούω και το ξανακούω
Ο Γιωργάκης έχει φτιάξει ήδη το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα
(Βρέ μπας και ήξερε τίποτα απο πρίν) ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ...
Τώρα η λέξη δέσμευση και για τούς δύο σημαίνει οτι .. αν...λέω ..άν...
δεν φτιάξουν όσα υπόσχονται που εγώ προσωπικά πιστέυω οτι αφού έχουν δεσμευτεί θα φτιάξουν τα πάντα στα λόγια άν ΔΕΝ τα φτιάξουν θα σηκωθούν και θα πάνε σπίτι τους οικιοθελώς????¨
Η η δέσμευση ισχύει μέχρι να κάτσουν στην πλάτη μας και μετά λύεται αυτοδίκαια??

Είναι και η γενική αποχή από την TV ένας τρόπος να μετατραπείς από "ενημερωμένος" σε ενήμερος.
Αναφέρομαι στο post του Πέτρου

Last edited:
Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

συνεχίζω να πιστεύω οτι η αποχή είναι η ΜΟΝΗ σωστή λύση......

προσωπικά δεν βλέπω άλλο φως στον ορίζοντα!

Προσωπικά εγώ αλλά και πολλοί πυροπαθείς συγχωριανοί μου στα Στύρα Ευβοίας ψηφίζουμε ΑΠΟΧΗ και να μην τολμήσει κανείς πολιτικάντης γραφειοκράτης πολιτευτής να πατήσει το πόδι του εδώ πέρα γιατί τα αγύριστα κεφάλια οι αρβανίτες θα του γ@*****ν ότι έχει και δεν έχει.
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

Υ.Γ.Δεν έχει μείνει ούτε γεράνι πράσινο, παντού στάχτη, αποκαϊδια και αυτή η μυρωδια του θανάτου της φύσης

Βασίλης

Γιά μένα η καλύτερη ενημέρωση είναι το διαδίκτυο εδώ και πολύ καιρό.
Κανάλια ιδιωτικά σπανίως βλέπω.
Ομως σε τέτοιες περιόδους οταν μπορώ παρακολουθώ.Με βοηθάνε για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.Η μάλλον για να επανεπιβεβαιώσω αυτά που πιστευω.
Οπως και το 2004 όταν μιλάγανε για εκλογικό ντέρμπυ και μιλούσαν για νέα δυναμική τού Αρχηγού τής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Και η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω απο 5 μονάδες.
Αλλά τόσα χρόνια μού προκαλεί πάντα εντυπωση ο έρωτάς τους πού δεν κρύβεται γιά συγκεκριμένους πολιτικούς.
Και αυτό για μένα σημαίνει πολλά.

κατεβασα ενα video με το χθεσινο δελτιο ειδησεων απο το mega απο εναν ελληνικο private tracker!δεν θα σχολιασω την Τρεμη που σημερα εμαθα ποια ειναι...
πραγματικα εχω μεινει αφωνος απο αυτα που βλεπω!

να κανω μια ερωτηση? πως γινεται οταν ξεσπουν τοσες φωτιες ταυτοχρονα και ειναι καθαρος οργανωμενος εμπρησμος να λεει μια βουλευτης του πασοκ οτι τα σεναρια περι οργανωμενου σχεδιου απο εμπρηστες ειναι δικαιολογιες απο την κυβερνηση για να διωξει τις ευθυνες?