65 LCD ή 55 oled

petros80x

New member
20 February 2010
16
Διαβάζοντας πολλές πληροφορίες στο forum και πηγαίνοντας σε κατάστημα ηλέκτρικών τα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμη πιο πολύ.

Ενδιαφέρομαι για 55 ή 65 με όριο τα 2500e για gaming,σειρες και ταινιες.Η απόσταση θέασης δεν είναι πρόβλημα και μπορεί να ρυθμιστεί για το βελτιστο αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που απασχολεί πολλους νομιζω είναι 55 oled?( που ολοι λενε οτι εχουν τέλεια εικονα) ή 65 με "συμβατικη" τεχνολογία.

Και το στο ερώτημα αυτό εχει να κανει στο οτι οι περισσοτεροι δε μπορουμε να καταλαβουμε τις διαφορες στις 2 τεχνολογιες παρα μόνο αυτοι που ασχολουνται ουσιαστικα με το αντικειμενο.

Προσωπικα οι περισσότερες σ αυτά τα χρηματα μου φανηκαν πολύ καλές.Συγνωμη αν κούρασα απλα ηθελα να τονισω πως ειμαι "ασχετος" στο θεμα και θα ήθελα τις γνώμες καποιων ειδικών

κι αυτον που εχουν προσωπική εμπειρια απο καποια μοντέλα.

Διαβάζοντας πολλές πληροφορίες στο forum και πηγαίνοντας σε κατάστημα ηλέκτρικών τα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμη πιο πολύ.

Ενδιαφέρομαι για 55 ή 65 με όριο τα 2500e για gaming,σειρες και ταινιες.Η απόσταση θέασης δεν είναι πρόβλημα και μπορεί να ρυθμιστεί για το βελτιστο αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που απασχολεί πολλους νομιζω είναι 55 oled?( που ολοι λενε οτι εχουν τέλεια εικονα) ή 65 με "συμβατικη" τεχνολογία.

Και το στο ερώτημα αυτό εχει να κανει στο οτι οι περισσοτεροι δε μπορουμε να καταλαβουμε τις διαφορες στις 2 τεχνολογιες παρα μόνο αυτοι που ασχολουνται ουσιαστικα με το αντικειμενο.

Προσωπικα οι περισσότερες σ αυτά τα χρηματα μου φανηκαν πολύ καλές.Συγνωμη αν κούρασα απλα ηθελα να τονισω πως ειμαι "ασχετος" στο θεμα και θα ήθελα τις γνώμες καποιων ειδικών

κι αυτον που εχουν προσωπική εμπειρια απο καποια μοντέλα.

εφοσων η αποσταση θεασης μπορει να ερθει περιπου στα 2-2,5 μετρα τοτε πας σε oled 55 αρα εαν θελεις το καλυτερο σε εικονα...

εφοσων η αποσταση θεασης μπορει να ερθει περιπου στα 2-2,5 μετρα τοτε πας σε oled 55 αρα εαν θελεις το καλυτερο σε εικονα...

Εννοεις αυτη την επιλογή? http://www.skroutz.gr/s/8016321/LG-55EG920V.html

Εχεις καποια αποψη για την αποδοση στης στο gaming?

Δεν είπατε όμως στον φίλο ότι οι oled έχουν και μεγάλο σχετικά input-lag
Ενδεικτικά η Β6 έχει 50ms και η EG920V ακριβώς το ιδιο!
Η μόνη που έχει σχετικά καλό input-lag σε oled είναι η E6(34ms) αλλά έχει 3299ευρω,την οποία "ζαχαρωνω" και εγώ για το καλοκαίρι,αν πέσει και άλλο!

65 ιντσες γιατι η κινηματογραφικη αισθηση που θα παρεις απο τις πολλες ιντσες δεν συγκρίνεται (κατα τη γνωμη μου παντα)

Δεν είπατε όμως στον φίλο ότι οι oled έχουν και μεγάλο σχετικά input-lag
Ενδεικτικά η Β6 έχει 50ms και η EG920V ακριβώς το ιδιο!
Η μόνη που έχει σχετικά καλό input-lag σε oled είναι η E6(34ms) αλλά έχει 3299ευρω,την οποία "ζαχαρωνω" και εγώ για το καλοκαίρι,αν πέσει και άλλο!

Οπότε είναι καλυτερο να αποφύγω Oled σ αυτα τα χρήματα τουλάχιστον?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι θα μου προτεινατε στις 65 ιντσες σ αυτα τα χρηματα δεδομενου οτι δεν υπαρχει θεμα με την αποσταση θεασης μιας και ο χωρος θα ναι ξεχωριστός.

Αφου μιλαμε για 2500 τοτε ο φιλος μπορει να παρει την 910 Oled full hd για φοβερη εικονα και ενα benq w1070 και οσες ιντες θελει για κινηματογραφικη αισθηση??? :drummer:

Περα απο την πλακα εγω θα σου ελεγα να πας για oled. Oι διαφορες στην εικονα ειναι αρκετα μεγαλες που ακομα και ενας ασχετος τις βλεπει ανετα, ακομα και μεσα σε εναν εκθεσιακο χωρο καταστηματος με οτι να ναι settings.

Συμφωνω απολυτα με τον Teddy.Με αυτον τον συνδιασμο εισαι καρακομπλε και εχεις ποιοτητα και στην τηλεοραση και στον προβολεα.Θα το κατευχαρστηθεις..!!

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις απαντησεις αλλα θα μ ενδιεφερε μια συσκευη.

εαν μπορει να βλεπει σε 2-2,5 μετρα εχει νοημα οι 65?

βασικα ας μας πει ο φιλος σε τι αποσταση θα βλεπει γιατι δε ξερουμε.
εγω θα προτιμουσα 65 ιντσες και 3 μετρα απο 55 ιντσες και 2 μετρα γιατι θα ενιωθα η εικονα να με περιβαλει περισσοτερο αλλα οκ γουστα ειναι αυτα και επιλεγεις αν θα θυσιασεις κατι!

βασικα ας μας πει ο φιλος σε τι αποσταση θα βλεπει γιατι δε ξερουμε.
εγω θα προτιμουσα 65 ιντσες και 3 μετρα απο 55 ιντσες και 2 μετρα γιατι θα ενιωθα η εικονα να με περιβαλει περισσοτερο αλλα οκ γουστα ειναι αυτα και επιλεγεις αν θα θυσιασεις κατι!

Ο χωρος θα διαμορφωθει οπως πρεπει και η αποσταση δεν ειναι προβλημα.Απλα ρωταω αν σ αυτα τα χρηματα ειναι καλυτερη επιλογη 65 απλη ή 55 oled δεδομενου αν θα χει τοση διαφορα η ποιοτητα της εικονας στην OLED που
αξιζει να θυσιαστουν οι ιντσες.

ΝΑΙ. Αν μπορεις να ρθει πιο κοντα στην 55ρα θα ειναι ουσιαστικα σαν να εχεις παραπανω ιντσες οποτε δεν θελει και πολυ σκεψη το θεμα.

Φίλε μου θα στo ξανάπω γιατί βλέπω όλοι το προσπερνανε..Ασχολείσαι με gaming?ειδικά πρώτου προσωπου(call of duty, battelfield ) κτλ? Οι oled δυστυχώς δεν κάνουν!έχουν input-lag κοντά στα 50ms!Μην θεωρηθεί ότι είμαι εναντίον των oled έχω εδώ και 2 χρόνια την LG 930v εκπληκτική τηλεόραση αλλά έχει 39ms lag,πριν μια βδομάδα πήρα gaming Monitor αποκλειστικά για gaming με 9.6ms input-lag το πως "θερίζω" σε σύγκριση με την oled δεν λεγεται..
Από την στιγμή που ασχολείσαι με gaming θα πρέπει να σε απασχολήσει το input-lag εκτός αν παίζεις παιχνίδια που δεν παίζει μεγάλο ρόλο το lag όπως football games..