65" LED LCD vs 55" OLED

Manxquisit

New member
21 April 2025
3
Καλησπέρα,

Πρόκειται να αγοράσω καινούρια τηλεόραση προς αναβάθμιση της γερασμένης πια Samsung UE40B8000 (αγορασμένη το 2008, ακόμη σε λειτουργία).

Είμαι μεταξύ της LG 65QNED80T και της LG 55B4.

Αναφορικά με την "QNED" LCD, απλά μου την πρότειναν από γνωστό κατάστημα. Δεκτή η πρόταση και για αντίστοιχη Samsung (θα προτιμούσα να κινηθώ μεταξύ αυτών των 2 εταιρειών με κλίση προς LG, καθαρά γιατί δεν θα ήθελα να ξαναπάρω Samsung :))

Απόσταση θέασης: περίπου 2,8m (τοίχος από τοίχο 3m).

Περιορισμός στο ύψος: το χαμηλότερο που μπορεί να τοποθετηθεί η τηλεόραση είναι 80cm (το κάτω μέρος της) λόγω επίπλου (κατασκευασμένη επιπλοσύνθεση που δεν γίνεται να απομακρυνθεί).

Χρήση: ταινίες και σειρές μέσω των γνωστών πλατφορμών streaming, ελαφρύ gaming σε PS4 (το απλό) και καθόλου αθλητικά/αγώνες και καθόλου συμβατικά κανάλια.

Φωτισμός: δεν υπάρχει φωτισμός από το παράθυρο κατά τις ώρες θέασης και μας αρέσει να έχουμε ένα αναμμένο φως (απαλό, ζεστό) την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση (τα παιδιά δεν έχουν προτιμήσεις :D)

Γνωρίζω πως όποια τηλεόραση και να πάρω θα εκπλαγώ λόγω της μετάβασης από την παλιά.

Το δίλημμα:

- και οι δύο είναι κοντά στο budget (κάτω από 1000e), η Β4 είναι στα 899€ και υπάρχει η δυνατότητα αγοράς χωρίς ΦΠΑ και για τις δύο.
- η μεν μία είναι 65" και με ενθουσιάζει το μέγεθος ,αλλά ανησυχώ για το ύψος που θα τοποθετηθεί (ακυρώνοντας και την πιθανότητα τοποθέτησης sound bar από κάτω, καθόσον θα ανέβει η τηλεόραση ακόμη πιο ψηλά).
- η άλλη είναι 55" (πάλι μεγαλύτερη αλλά όχι 65") και φυσικά OLED.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον το διαβάσει και ασχοληθεί :giggle:!

Το 1000ειπωμενο δίλλημα ποιότητα vs μέγεθος.

Μονο εσύ μπορείς να απαντήσεις.

Η διαφορα ποιότητας είναι πολύ μεγάλη πάντως (ειδικά για τη χρήση σου).

Βάλε κάτι παραπάνω / περίμενε Black Friday / κάνε ότι μπορείς για να πας σε 65αρα OLED.

Η διαφορα ποιότητας είναι πολύ μεγάλη πάντως (ειδικά για τη χρήση σου).
Εννοείς η διαφορά ποιότητας μεταξύ της LED LCD και OLED;
Βάλε κάτι παραπάνω / περίμενε Black Friday / κάνε ότι μπορείς για να πας σε 65αρα OLED.
Θα το έκανα, αλλα οι συνθήκες είναι τέτοιες που οδηγούν την αγορά να πραγματοποιηθεί εντός Μαίου.
Το 1000ειπωμενο δίλλημα ποιότητα vs μέγεθος.

Μονο εσύ μπορείς να απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η 65" με απασχολεί μήπως είναι πολύ μεγάλη.

Ήδη και οι δύο μου φαίνονται τόσο μεγάλες που έχω κάνει το περίγραμμά τους στον τοίχο με κλωστή μπας και συνηθίσω τα μεγέθη και με βοηθήσει να αποφασίσω.

Φυσικά η oled είναι απείρως καλύτερη.

Και επίσης φυσικά καμία τηλεόραση δεν είναι ποτέ μικρή (υπό κανονικές συνθήκες).

Και οι 65 λίγες θα σου φαίνονται σε λίγο καιρό.

• Like
Reactions: pathfinder