65άρα τηλεόραση για σαλόνι μέχρι €1000

alexcia

New member
12 October 2021
17
Καλησπέρα!

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για τηλεοράσεις οι οποίες δε τρέχουν android στις 65" μέχρι τα 1000eu.
Το σαλόνι βρίσκεται σε φωτεινό δωμάτιο και η απόσταση από την τηλεόραση θα είναι 2.5 μέτρα περίπου.
Με σειρά προτεραιότητας την χρησιμοποιούμε για τα παρακάτω: Netflix -> Ταινίες -> TV -> PS4/Xbox.
Σκεφτόμουνα για καμία Q70A ίσως; Καμία πρόταση;

Ευχαριστώ πολύ!

Καλωσόρισες. Αν δεν πρόκειται να γίνει άμεσα η αγορά, βάλε υπό παρακολούθηση τις τιμές για τις (επίσης, φετινές) Samsung Q80A και Sony X90J (με Android). Αμφότερες διαθέτουν local dimming, ενώ η Q70A όχι. Ίσως πλησιάσουν τα χίλια ευρώ, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, άμεσα ή έμμεσα.

Καλωσόρισες. Αν δεν πρόκειται να γίνει άμεσα η αγορά, βάλε υπό παρακολούθηση τις τιμές για τις (επίσης, φετινές) Samsung Q80A και Sony X90J. Αμφότερες διαθέτουν local dimming, ενώ η Q70A όχι. Ίσως πλησιάσουν τα χίλια ευρώ, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, άμεσα ή έμμεσα.
Καλώς σας βρήκα! Η Q80A δεν έχει IPS Panel; Φαντάστηκα δε θα είναι τόσο καλή επιλογή για σειρές/ταινίες. Η Sony αν και φαίνεται σχετικά καλή από όσο ξέρω έχει android πάνω το οποίο θα ήθελα να αποφύγω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Η ευρωπαϊκή Q80A διαθέτει VA panel.
Ευχαριστώ! Βλέπω ότι μπορώ να πάρω την C1 στα 1400eu περίπου. Φοβάμαι λίγο το burn-in γιατί η τηλεόραση παίζει συνήθως 5-8 ώρες τη μέρα στο σπίτι. Αξίζει λες; Ευχαριστώ!

Αν θα είναι περιορισμένο το τηλεοπτικό, μάλλον αξίζει η επένδυση. Ρίξε μια ματιά σε OLED και από κοντά.

Αν θα είναι περιορισμένο το τηλεοπτικό, μάλλον αξίζει η επένδυση. Ρίξε μια ματιά σε OLED και από κοντά.
Όταν λες περιορισμένο για τι % μιλάμε; Βέβαια λέω να πάρω και την extra εγγύηση για σιγουριά.. Θα περάσω από αύριο να την δω από κοντά! Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου!

Τόσο περιορισμένο, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με τις στατικές εικόνες. Δηλαδή, να μην προβάλλεται τηλεοπτικό περιεχόμενο για αρκετές ώρες, χωρίς να κλείνει η τηλεόραση, κάθε μέρα. Άμα είναι για κάνα δίωρο την ημέρα, χωρίς πολύ ψηλά ρυθμισμένη τη φωτεινότητα και την αντίθεση, με υλικό από διάφορα κανάλια, λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, διάβασε και το σχετικό thread: https://avclub.gr/index.php?threads/Όλα-όσα-πρέπει-να-γνωρίζω-για-το-burn-in-και-τις-oled.166066/

Επίσης, αν θα παίζει με τερματισμένο το OLED light, επειδή είναι πολύ φωτεινός ο χώρος, ίσως θα είναι καλύτερα να αποφύγεις μια OLED. Για αυτό αναφέρω προηγουμένως, να δεις κάποιαν από κοντά. Από την άλλη, υπάρχουν και οι κουρτίνες... :ROFLMAO:

Δες και αυτό το νήμα https://avclub.gr/index.php?threads/Επιλογή-τηλεόρασης-55-μετά-από-ψάξιμο.174733/

Γνώμη μου είναι ότι να τη δεις από κοντά σε μαγαζί είναι άνευ ουσίας. Ειδικά για τη C1 μπορώ να σου πω επειδή την πήρα ότι απ' το κουτί έρχεται στο standard profile με διάφορα οικολογικά ανοιγμένα και απαράδεκτες ρυθμίσεις, δεν έχει σχέση με το τι εικόνα τελικά θα πάρεις με 10 λεπτά αλλαγές. Πιστεύεις ότι στα μαγαζιά ασχολούνται; μπορεί να έχεις βρει καλό μαγαζί.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Σήμερα πήγα και είδα μία στο Πλαίσιο, τους είπα και για την τιμή στο eshop και τι κινέζικη παραεισαγωγή μου είπανε, τι εκτός εγγύησης τι το 1 τι το άλλο.. Με τα πολλά αυτοί την έχουνε 2299eu μου την ρίξανε 1850eu + 200eu δωροεπιταγή από LG και 50% έκπτωση στην 5ετή εγγύηση άμα θέλω. Είναι αρκετά περισσότερα από τα 1399eu του eshop και ασ είναι από Ρουμανία το συγκεκριμένο μοντέλο (ότι και αν σημαίνει αυτό). Δεν ξέρω άμα αξίζει να περιμένω κανά Black Friday μπας και βρω τίποτα καλύτερο ή να πάρω αυτήν του eshop να τελειώνω..

Δεν πρόκειται να βρεις καλύτερη τιμή στην Black Friday, για τα μοντέλα που εισάγονται επίσημα. Μόνο με συνδυασμό προσφορών ή αν περιμένεις μερικούς μήνες ακόμα.

• Like
Reactions: alexcia
Δε νομίζω να βγάλει πάλι το e-shop σύντομα. Την προηγούμενη ήταν Ιούλιος και φτάσαμε Οκτώβρη, εκτός αν μείνουν κομμάτια και ξαναβγάλει την επόμενη βδομάδα. Δεν σου κάνανε άσχημη προσφορά απ' το πλαίσιο αλλά εσύ αποφασίζεις. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα του e-shop. btw βλέπω τώρα ότι το e-shop έχει διαθέσιμο το μοντέλο με την άσπρη πλάτη, νομίζω την Κυριακή έδειχνε με τη μαύρη πλάτη. Μια λεπτομέρεια που δεν ξέρω αν έχει σημασία.

• Like
Reactions: alexcia
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας! Τελικά πήγα με το eshop και έστειλα email στην LG να ρωτήσω τη παίζει με την εγγύηση κτλ. Τώρα λέω να ψάξω και καμία ηχόμπαρα να το ολοκληρώσω το πακέτο :D

Εγώ είχα ρωτήσει το eshop και με διαβεβαίωσαν ότι έχει 2 χρόνια. Βέβαια ψώνισα και την ασφάλιση της lg τελικά. ενα μπόνους σε εσένα είναι ότι θα σου βγει πιο φτηνά αυτό αν το πάρεις καθώς εγώ είχα δώσει 1600ε τον Ιούλιο και αλλάζουν οι τιμές αν πήρες κάτω ή πάνω από 1500.

προ τιπ. Δες το unboxing του Vincent hddtvtest. Είτε βάλεις το πόδι της είτε βιδώσεις από πίσω για τοίχο, το κουτί έχει κόλπο για να το κάνεις με ασφάλεια με το πάνελ ξαπλωμένο πριν την βγάλεις. Εγώ δεν το είχα δει και ταλαιπωρήθηκα χωρίς λόγο.

ο ήχος της δεν είναι τραγικός για ενσωματωμένος αλλά τα ΑΙ εφέ που έχει ενεργοποιημένα απ´ το κουτί είναι. Κλείστα.

ομοίως οι default ρυθμίσεις, δες hdtvtest και rtings ίσως να έχεις μια ιδέα τι να αλλάξεις άμεσα και όταν εξοικειωθείς ρυθμίζεις ανάλογα. Σίγουρα καλό είναι να έχεις έτοιμη μια καλή πηγή σε 4k hdr ή Dolby vision.

Εγώ είχα ρωτήσει το eshop και με διαβεβαίωσαν ότι έχει 2 χρόνια. Βέβαια ψώνισα και την ασφάλιση της lg τελικά. ενα μπόνους σε εσένα είναι ότι θα σου βγει πιο φτηνά αυτό αν το πάρεις καθώς εγώ είχα δώσει 1600ε τον Ιούλιο και αλλάζουν οι τιμές αν πήρες κάτω ή πάνω από 1500.

προ τιπ. Δες το unboxing του Vincent hddtvtest. Είτε βάλεις το πόδι της είτε βιδώσεις από πίσω για τοίχο, το κουτί έχει κόλπο για να το κάνεις με ασφάλεια με το πάνελ ξαπλωμένο πριν την βγάλεις. Εγώ δεν το είχα δει και ταλαιπωρήθηκα χωρίς λόγο.

ο ήχος της δεν είναι τραγικός για ενσωματωμένος αλλά τα ΑΙ εφέ που έχει ενεργοποιημένα απ´ το κουτί είναι. Κλείστα.

ομοίως οι default ρυθμίσεις, δες hdtvtest και rtings ίσως να έχεις μια ιδέα τι να αλλάξεις άμεσα και όταν εξοικειωθείς ρυθμίζεις ανάλογα. Σίγουρα καλό είναι να έχεις έτοιμη μια καλή πηγή σε 4k hdr ή Dolby vision.
Στα 1399eu την είχαν. Δεν κατάλαβα την απάντηση της LG αλλά τέλος πάντων εγώ θα προσπαθήσω να πληρώσω τα 3 έξτρα χρόνια και ότι γίνει.
Σκέφτομαι να τη βιδώσω στον τοίχο αλλά είδα την πλάτη της και με τρόμαξε λίγο.. Έχω αφήσει κενό στο κέντρο για να μπει η βάση (δεν έχω αγοράσει κάποια ακόμα) και πάνω έχω αφήσει καλώδιο για να περάσω κανένα ledάκι μελλοντικά και κάτω όλες τις πρίζες που ήλπιζα να καλύψει η TV. Αλλά από ότι βλέπω βιδώνει προς τα κάτω οπότε παίζει οι πρίζες να μην καλυφτούν εν τέλη;
2hkMPGW.png

Δεν καταλαβαίνω καλά τι λες. Έχεις βγάλει πρίζες στον τοίχο στο σημείο που δείχνεις; Το καλώδιο τι είναι; κεραία; Περίεργο το βλέπω και πρόσεχε μήπως τα καλώδια μέσα στον τοίχο μπλέκονται με τις τρύπες που πρέπει να κάνεις για τη βάση (επικίνδυνο!!!!)

Λεντάκια τι εννοείς; Εγώ έχω βάλει τα govee immersion (googlare το) και ρώτα με αν θες.

Αν θες να κάνεις τελείως κρυφά καλώδια θα ήταν καλύτερα να ήταν από πάνω από τη βάση που είναι λεπτή η C1 αλλά μάλλον γίνεται και έτσι. Αλλά με προβληματίζει πως έχουν γίνει οι πρίζες. Και όντως 5; για να πηγαίνουν που;

Μήπως είναι hdmi τα κόκκινα;

Δεν καταλαβαίνω καλά τι λες. Έχεις βγάλει πρίζες στον τοίχο στο σημείο που δείχνεις; Το καλώδιο τι είναι; κεραία; Περίεργο το βλέπω και πρόσεχε μήπως τα καλώδια μέσα στον τοίχο μπλέκονται με τις τρύπες που πρέπει να κάνεις για τη βάση (επικίνδυνο!!!!)

Λεντάκια τι εννοείς; Εγώ έχω βάλει τα govee immersion (googlare το) και ρώτα με αν θες.

Αν θες να κάνεις τελείως κρυφά καλώδια θα ήταν καλύτερα να ήταν από πάνω από τη βάση που είναι λεπτή η C1 αλλά μάλλον γίνεται και έτσι. Αλλά με προβληματίζει πως έχουν γίνει οι πρίζες. Και όντως 5; για να πηγαίνουν που;

Μήπως είναι hdmi τα κόκκινα;
Είχα βγάλει τις πρίζες από πριν ναι. 2 ρεύματος, 2 ethernet και 1 κεραία. Το καλώδιο ουσιαστικά είναι ρεύματος απλώς δεν χρησιμοποιείται ακόμα. Οι πρίζες όλες περνάνε κεντρικά προς τα επάνω και 2 αριστερά. Πιστεύω θα είμαι ΟΚ αν και θα φέρω τον ηλεκτρολόγο που τις πέρασε όταν θα είναι να περάσω της βάση στον τοίχο.

Λεντάκια έλεγα για κανένα Hue πίσω από την τηλεόραση.

ok, ποιος είναι ο στόχος όμως; Να μην φεύγει κανένα καλώδιο από την τιβί; κι αν θέλεις να βάλεις κάποιο tv-box τώρα ή αργότερα; φαντάζομαι μπορείς ίσως να το στερεώσεις από πίσω αλλά αν χρησιμοποιεί υπέρυθρες θα πρέπει να κάνεις πατέντες.

Τη βάση μπορείς να την βάλεις μπρος από τώρα για να είναι έτοιμη όταν έρθει η τιβί και να την στερεώσεις κατευθείαν, νομίζω 200χ300 θέλει αλλά τσέκαρέ το, πολύ συνηθισμένο μέγεθος οπότε διαλέγεις βάση και παίρνεις. Σου ξαναθυμίζω να δεις το βίντεο unboxing που έγραψα παραπάνω, είναι υπερβολικά λεπτή στο πάνω μισό που κάνει λίγο τα πολλά πέρα δώθε επίφοβα.

Απλά hue ή ambilight? Τα εξτρά ambilight νομίζω δουλεύουν με παρεμβολή στο hdmi , δεν ξέρω αν θα δουλέψουν καθόλου ή αν θα δημιουργούν θέματα στο σήμα, το govee που έχω πάρει δουλεύει με κάμερα την οποία έχω βάλει σε τραπεζάκι από κάτω, δεν είναι απαραίτητο να την κοτσάρεις στην τιβί αν και έχει καλύτερη απόκριση αν την βάλεις στο πάνω μέρος, αλλά προσωπικά το έβρισκα άσχημο. Αν μιλάς για απλά hue, σκέψου το, θες ένα στατικό χρώμα από πίσω; αν ψάχνεις απλά φωτισμό ίσως καλύτερα να το έβαζες αλλού.

ok, ποιος είναι ο στόχος όμως; Να μην φεύγει κανένα καλώδιο από την τιβί; κι αν θέλεις να βάλεις κάποιο tv-box τώρα ή αργότερα; φαντάζομαι μπορείς ίσως να το στερεώσεις από πίσω αλλά αν χρησιμοποιεί υπέρυθρες θα πρέπει να κάνεις πατέντες.

Τη βάση μπορείς να την βάλεις μπρος από τώρα για να είναι έτοιμη όταν έρθει η τιβί και να την στερεώσεις κατευθείαν, νομίζω 200χ300 θέλει αλλά τσέκαρέ το, πολύ συνηθισμένο μέγεθος οπότε διαλέγεις βάση και παίρνεις. Σου ξαναθυμίζω να δεις το βίντεο unboxing που έγραψα παραπάνω, είναι υπερβολικά λεπτή στο πάνω μισό που κάνει λίγο τα πολλά πέρα δώθε επίφοβα.

Απλά hue ή ambilight? Τα εξτρά ambilight νομίζω δουλεύουν με παρεμβολή στο hdmi , δεν ξέρω αν θα δουλέψουν καθόλου ή αν θα δημιουργούν θέματα στο σήμα, το govee που έχω πάρει δουλεύει με κάμερα την οποία έχω βάλει σε τραπεζάκι από κάτω, δεν είναι απαραίτητο να την κοτσάρεις στην τιβί αν και έχει καλύτερη απόκριση αν την βάλεις στο πάνω μέρος, αλλά προσωπικά το έβρισκα άσχημο. Αν μιλάς για απλά hue, σκέψου το, θες ένα στατικό χρώμα από πίσω; αν ψάχνεις απλά φωτισμό ίσως καλύτερα να το έβαζες αλλού.
Ουσιαστικά θέλω να κρύψω τις πρίζες/καλώδιο πίσω από την τηλεόραση. Κατά τα άλλα θα βάλω ένα καναλάκι για τα καλώδια που θα πρέπει να πηγαίνουν προς τα κάτω σε κονσόλες κτλ.

Σκέφτομαι να πάρω αυτή τη βάση: https://www.amazon.de/-/en/ECHOGEAR-Motion-Plasma-Patterns-Extension-black/dp/B075RN1PB7/ για να είμαι σίγουρος ότι θα είναι ΟΚ :P Θα τσεκάρω και το βίντεο πάντως, ευχαριστώ! (Παίζει και να το είδα γιατί κάτι μου θυμίζει το όνομα του καναλιού)

Και το hue και το ambilight σκέφτηκα. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάποιο. Χωρίς κάμερα δεν παίζει το govee;

Χωρίς κάμερα πως; κάπως πρέπει να διαβάζει την εικόνα. Η άλλη λύση είναι hdmi που κατά τη γνώμη μου έχει περισσότερα μειονεκτήματα.

Νομίζω το ζορίζεις με τη βάση. Υπάρχουν μια χαρά σταθερές βάσεις με 10ε ή κινητές με 30ε, διάλεξε προσεχτικά, οι κινητές βάζουν περισσότερη απόσταση από τον τοίχο οπότε δεν είναι απαραίτητα καλύτερες αν δεν έχεις σκοπό να την κουνάς. Απλά μέταλλο είναι, να δώσεις 100ε ? τι να πω, όπως νομίζεις.

• Like
Reactions: sosimple