6850 και mkv (και mp hc και codecs)

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,283
Νεο Ψυχικο
Για να μην βγαινω εντελως off topic στο multithread για το tmt ας πω εδω τον πονο μου.
Μετα απο 2 format, χρηση ολων των codecs και σχεδον ολων των players εχω φρικτη κινηση σε αναπαραγωγη mkv.
Η καρτα η 6850, η tv vt20 panasonic.
Υπαρχει καταρχας καποιος που να βλεπει mkv με την εν' λογω καρτα;
Προβλημα στο 3d δεν εχω και δεν μας απασχολει σε αυτο το thread. Ισως επειδη στο σπιτι δεν υπαρχει Pioneer oυτε για δειγμα :p

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει το γεγονός ότι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια 5670!
Πολύ σκάλωμα στην κίνηση. Unwatchable.

Το πιο λογικο παίδες ειναι να ειναι θεμα οδηγών.

Μηπως απο ενα σημείο και μετα (πχ 10.10 - δεν θυμαμαι ποιοι ήταν οι πρώτοι για τις 6ΧΧΧ) άρχισαν τα θεματα (και προφανως επηρεάζουν όλες τις σειρές) ;

:grandpa: Οντως τα προβληματα αρχισαν με τους 10.10 .
Επειδη ησουν καλο παιδι σε ενημερωνω οτι κυκλοφορησε η τριλογια του Κισλοφσκι σε μπλε :p

@Spcav για να χαρεις ακομη περισσοτερο σε ενημερωνω οτι περασα μια φριχτη εβδομαδα πιστευοντας οτι η τηλεοραση μου εχει προβλημα με την κινηση :p

Η καρτα αυτη ειναι καινουρια σχετικα.
Η Ati συνηθιζει να βγαζει πρωτα καρτες, μετα drivers.
Στην αρχη βγαζει καποιο hotfix (μπαλωμα) και μετα κανονικο driver.
Με μια ματια ειδα οτι τωρα μαλλον εχει βγαλει καποιον.
Καλυτερα δες ομως το release notes και αν υπαρχουν known issues.

Και μην εγκαταστησεις το νεο Catalyst Control Center (preview) που το δινει για κατεβασμα...

Σε XP, Vista 64, win7 64 παιζω με τον KMPlayer και χρησιμοποιω τον Cyberlink H.264/AVC decoder. Στα 7 εχω χρησιμοποιησει και τον Microsoft DTV-DVD video decoder
VMR9 rendless, Gabest mpeg splitter.
Αυτα νομιζω.
Με HD4350 & HD3450.

Βεβαια δεν εγκαθιστω κανενα, μα κανενα, codec pack.
Που το μονο που κανουν ειναι να κανουν αχταρμα το συστημα.

Με 4850 και cyberlink (απο το 8) παιζω και εγω απροβληματιστα σε ενα benq 5000.
Απο οταν εβαλα την 6850 για να δινω 3d σε μια vt20 (σε αλλο pc) αρχισαν τα προβληματα.
Codec packs ποτε δεν εβαλα σε pc εκτος της τελευταιας εβδομαδας που ειχα θεμα.

Καλες γιορτες Nektar. Η πλακα ειναι οτι με την 5450 δεν ειχα κανενα προβλημα. Με ποιον codec παιζεις;;

Καλές Γιορτές και σε σένα! Θα σε πάρω να τα πούμε :antlers:

Στο θέμα μας τώρα...

Δοκίμασα τα πάντα. Με built-in του mpc, με powerdvd κλπ κλπ.

Αν έχεις το powerdvd10 ρίξτου μια ματρόσκα. Αν θυμάμαι καλά δεν το κάνει το πρόβλημα.

Μυστήριο με λίγα λόγια αφού με τον codec του powerdvd στον mpc άστα να πάνε...

Pan man, μου φαίνεται απίθανο να μην παίζεις ματρόσκες λόγω της κάρτας. Υποθέτω ότι έχεις ένα φρεσκο-στημένο PC και έχεις βάλει τα απαραίτητα:

1. Drivers συσκευών, μαζί με τελευταίους Catalyst
2. Τελευταίο MPC-HC μαζί με τελευταίο directX end-user runtime
3. Το refresh rate της κάρτας γραφικών στα "23"
4. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! απο codecs, codec packs κλπ.

Τώρα, για να δεις αν παίζουν όλα σωστά, κατά την αναπαραγωγή (η οποία πρέπει να γίνεται με HW acceeleration, δηλ να λέει κάτω "Playing (DXVA)") πρέπει όταν κάνεις δεξί κλίκ - filters, να σου βγάζει τον "MPC Video Decoder" και τον ανάλογο decoder του ήχου π.χ. "DTS Audio Decoder". Εφόσον αυτά είναι σωστά, τότε πατάς CTRL-J για να δεις αν είναι σωστή η κίνηση. Αν είναι σωστή, θα βλέπεις στο σχεδιάγραμμα δύο παράλληλες γραμμές, μια πράσινη και μια κόκκινη. Τότε είσαι σίγουρος ότι έχεις την τέλεια (σε σχέση με το υλικό) κίνηση.

Last edited:
Αν και φοβαμαι ουι το προβλημα ειναι το πρωτο που αναφερεις στη λιστα σου.

1. Drivers συσκευών, μαζί με τελευταίους Catalyst :p

Οπως ανεφερα πιο πανω με το ιδιο pc επαιζα απροβληματιστα mkv με τη διαφορα οτι ειχα μια 5450 αντι για 6850 και χρησιμοποιουσα τους 10.9.

Aγαπητε PanMan, εκτος οτι εχουμε παρομοια προβληματα στο "3D" εχουμε και στα .mkv -bye- Eυτυχως εχω και mediatank και παιζω ματροσκες απο εκει (μας εχει "σκασει" η ati).Aναμονη τους επομενους drivers....

Παναγιώτη το powerdvd10 παίζει ματρόσκες. Ρίξε μία μέσα. Νομίζω ότι θα πάιξει μια χαρά αν θυμάμαι καλά.