6850 και mkv (και mp hc και codecs)

Επειδη ησουν καλο παιδι σε ενημερωνω οτι κυκλοφορησε η τριλογια του Κισλοφσκι σε μπλε :p
που-πως-πότε;

δεν την εχει παρει ο ματης μου καπου
@Spcav για να χαρεις ακομη περισσοτερο σε ενημερωνω οτι περασα μια φριχτη εβδομαδα πιστευοντας οτι η τηλεοραση μου εχει προβλημα με την κινηση :p
Και τελικα, τι προβλημα εχει η tv; :p :p :p

(sorry για το ΟΤ)

Εγω,ναι (καθε 2-3 sec).

Αυτό μοιάζει με το πρόβλημα της διαφοράς μεταξύ 23,976 και 24. Έχετε βάλει σίγουρα την κάρτα γραφικών στα "23" και όχι στα "24" Hz ρε παιδιά (σορρυ αν επιμένω σε κάτι τόσο απλό). Δηλαδή κατά το CTRL-J πρέπει η τιμή στην πρώτη γραμμή (Frame Rate) να συμπίπτει με την τιμή στην τέταρτη γραμμή (Refresh Rate).

Last edited:
Αυτό μοιάζει με το πρόβλημα της διαφοράς μεταξύ 23,976 και 24. Έχετε βάλει σίγουρα την κάρτα γραφικών στα "23" και όχι στα "24" Hz ρε παιδιά (σορρυ αν επιμένω σε κάτι τόσο απλό). Δηλαδή κατά το CTRL-J πρέπει η τιμή στην πρώτη γραμμή (Frame Rate) να συμπίπτει με την τιμή στην τέταρτη γραμμή (Refresh Rate).

Eλα ομως που εχουν μια μικρη διαφορα,που συνεχως "παιζει" (απο τοτε που εβαλα την 6870 και τελευταιους drivers 10.10 και μετα,παλιοτερα και εγω δεν ειχα προβλημα) Οπως ειπαμε,και στο νημα "3D", κατι δεν παει καλα με το "23" της ati σε σχεση με τους νεους drivers και πως δουλευουν με τις νεες (68χχ-69χχ) καρτες.Επισης κατι δεν παει καλα, ειδικα οταν εχεις 64bit w7.

Last edited:
Αφου εχεις κανει ηδη δυο φορματ και εισαι ζεσταμενος τοτε δοκιμασε και το KMPlayer.
Να σωθεις...

Kmplayer το ιδιο ακριβως προβλημα. Η πλακα ειναι πως το προβλημα ειναι διαφορετικο σε καθε mkv (λιγοτερο ή περισσοτερο εντονο).
@Κυριλοτ το ιδιο και σε win7 32.

Και το προβλημα δεν ειναι τα 23 ή τα 24. Παλιοτερα και στα 60 εβλεπα αξιοπρεπεστατα hd σειρες (που ειναι 23.976).

Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι το πρόβλημα είναι συνδυασμός φίλτρων + catalyst.

Ο Παναγιώτης γνωρίζει πολύ καλά τι φίλτρα να βάλει και είμαι σίγουρος ότι δεν κάνει κάτι λάθος.

Από την άλλη το powerdvd παίζει άνετα και τα bluray και τις ματρόσκες. Εκεί είναι το περίεργο της υπόθεσης.

Οπότε έχεις ένα "hick-up" κάθε λίγο (πχ. 1 δευτερόλεπτο);

Και εγώ με 5450 έχω ένα hickup κάθε δευτερόλεπτο (κατα τα αλλα οι δυο γραμμές είναι εντελώς παράλληλες). Παλιότερα το είχα λύσει αυτό το πρόβλημα βάζοντας αλλάζοντας τον renderer sto output MPC-HC) από custom PR se Sync PR. Τώρα όμως με την αναβάθμιση του catalyst apo 10.7 se 10.12 το hickup εμφανίζεται και στους δύο renderer και μου σπαει τα νέυρα.

Δημήτρη μήπως ξέρεις την λύση του hickup?

To hickup μου το έκανε όταν το είχα στα 24 αντί για 23,976. Οι γραμμές ήταν σχεδόν παράλληλες αλλά όχι εντελώς!

Σαν τελευταία λύση θα πρότεινα να κάνεις reset τον renderer, είτε στα default, είτε στα optimal settings μέσα από το μενού (O).

Οι 10.12 ήταν μια καταστροφή για μένα, το PC δεν μπήκε καν στα windows μετά το restart... Αναγκάστηκα να τρέξω rstrui.exe (system restore) από command prompt.

Ξανακοιταξα το ctrl +j .
Δεν κανει χικ απ, οι γραμμες ειναι εντελως παραλληλες απλα η γραμμη που δειχνει το υλικο δεν ειναι ευθεια αλλα σαν ενα σταθερο καρδιογραφημα. Η κινηση χαλια με συνεχομενα μικρα σπασιματα.

Αυτό (το πριονωτό) ακούγεται σαν κάνει pulldown για κάποιο λόγο, δηλ. να μην συμβαδίζει το framerate του video με το refresh rate της οθόνης. Μήπως έχεις κανένα scriptάκι ξεχασμένο στο avisynth; Με ποια filters παίζει ένα mkv;

Στα δικά μου, μετά την καταστροφή με τους 10.12, έστησα ένα καθαρό windows 7 (x64) και πέρασα catalyst 10.12, MPC-HC x64, ffdshow x64, avisynth x64 και όλα παίζουν τέλεια και στα "23"Hz με MPC video decoder και στα 60Hz με frame interpolation μέσω ffdshow-avisynth (με 5870). Οπότε κάτι έφταιγε στο προηγούμενο installation μου, και απέκλεισα το ενδεχόμενο να είναι κακοί οι νέοι catalyst (λες και περίμενε την επιβεβαίωση από μένα η AMD...).

Last edited:
Mkv δοκιμασα και με coreavc και με τον ενσωματωμενο του mpc.
Παντως και με κοσμο που μιλησα η ομαλη αναπαραγωγη mkv περασε στο παρελθον μετα τους 10.10.
Αυτο δε συμβαινει με ολες τις mkv αλλα με καποιες απο αυτες. Αν εξαιρεσω τον Δημητρη πιο πανω (με 64 windows), δεν ξερω καποιον που να παιζει απροβληματιστα mkv μετα τους 10.10.

ΚΑι σε μένα παίζουν καλά πλέον αφού απενεργοποίησα το autochange του MPC και κάνω την αλλαγή μόνος μου

Pan man, μου φαίνεται απίθανο να μην παίζεις ματρόσκες λόγω της κάρτας. Υποθέτω ότι έχεις ένα φρεσκο-στημένο PC και έχεις βάλει τα απαραίτητα:

1. Drivers συσκευών, μαζί με τελευταίους Catalyst
2. Τελευταίο MPC-HC μαζί με τελευταίο directX end-user runtime
3. Το refresh rate της κάρτας γραφικών στα "23"
4. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! απο codecs, codec packs κλπ.

Τώρα, για να δεις αν παίζουν όλα σωστά, κατά την αναπαραγωγή (η οποία πρέπει να γίνεται με HW acceeleration, δηλ να λέει κάτω "Playing (DXVA)") πρέπει όταν κάνεις δεξί κλίκ - filters, να σου βγάζει τον "MPC Video Decoder" και τον ανάλογο decoder του ήχου π.χ. "DTS Audio Decoder". Εφόσον αυτά είναι σωστά, τότε πατάς CTRL-J για να δεις αν είναι σωστή η κίνηση. Αν είναι σωστή, θα βλέπεις στο σχεδιάγραμμα δύο παράλληλες γραμμές, μια πράσινη και μια κόκκινη. Τότε είσαι σίγουρος ότι έχεις την τέλεια (σε σχέση με το υλικό) κίνηση.
Δημήτρη και (υπόλοιποι) όλα δουλεύουν άψογα στο σύστημα μου εκτός απο κάτι. Δουλεύω την 6850 μέσω του onkyo 808 και το Ati Catalyst 10.12. O onkyo συνδέεται με μια plasma 50vt20. Όσο κι αν προσπαθώ απο το catalyst να αλλάξω το refresh rate της κάρτας στα 23fps, το σύστημα γυρνάει αυτόματα στα 1080p/24hz. Αποτέλεσμα είναι όταν παίζω μια ματρόσκα στα 23976, οι 2 γραμμές σιγά σιγά να συγκλίνουν, ώσπου τέμνονται και ξαναξεκινάνε απο την αρχή. Τι μπορεί να φταίει σε αυτή την περίπτωση;

Αν το βάλεις στα 23 μένει κανονικά στα 23,976, αλλά στον catalyst φαίνεται να γυρίζει στα 24. Όμως είναι 23! Είναι ένα bug απίθανο, εδώ και 2 χρόνια δεν το έχουν φτιάξει, με αποτέλεσμα να μην ξέρει ο χρήστης που έχει βάλει την "ανανέωση οθόνης" και να μπερδεύεται όπως τώρα εσυ, παλιότερα εγώ κλπ...

Αν θες να είσαι σίγουρος, κάντο από το display των Windows. Εκεί μένει στα 23.

Αν το βάλεις στα 23 μένει κανονικά στα 23,976, αλλά στον catalyst φαίνεται να γυρίζει στα 24. Όμως είναι 23! Είναι ένα bug απίθανο, εδώ και 2 χρόνια δεν το έχουν φτιάξει, με αποτέλεσμα να μην ξέρει ο χρήστης που έχει βάλει την "ανανέωση οθόνης" και να μπερδεύεται όπως τώρα εσυ, παλιότερα εγώ κλπ...

Αν θες να είσαι σίγουρος, κάντο από το display των Windows. Εκεί μένει στα 23.
Ωραίος!

Το ίδιο συμβαίνει και οταν δηλώσεις 59 Hz.
Παίρνει την εντολή κανονικά αλλά στο εμφανίζει 60Hz.
Η βλακεία είναι ότι δεν μπορείς να παιξεις έτσι με profilew.
Δεν το καταλαβαινει.
Δηλαδή αν έχεις δυο profiles στα 24Hz και στα 23Hz, παίζεις στα 24Hz και πας να δηλώσεις το 23Hz, τότε δεν το καταλαβαίνει.