6καναλος προ....

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
για να μην ανησυχω καθε φορα που βγαινει νεο πολυκαναλο Format. Ηθελα μια βελτιωση του 5.1 με ρελεδες που χρησιμοποιουσα και μια δευτερη 5.1 εισοδο για το pc. Η ετοιμη λυση του sony ta p9000es δε με ικανοποιησε καθολου ηχητικα και με μια οικονομοτεχνικη:flipout: μελετη ειδα οτι απο να το βελτιωσω (αλλαγη του κακιστου 6καναλου alps, τροφοδοσιας κ.α) με συμφερε να φτιαξω κατι καινουργιο.
Το ζητουμενο. Ενα κορυφαιο ηχητικα μηχανακι με δυο 5.1 εισοδους και μια 5.1 εξοδο(το κορυφαιο μετρηστε το με κινηματογραφικα standart, Μη παρεξηγηθω κιολλας). Ακομα να ειναι τηλεχειριζομενο.
Ετσι για ποτενσιομετρο επιλεχτηκε το εξακαναλο της dact http://www.dact.com/html/attenuators.html
που σε συνδιασμο με ενα πανακριβο διακοπτικο τηλεχιριζομενο μοτερακι για τον τηλεχειρισμο του με εβγαλε of budget. Ως opamps χρησιμοποιηθηκαν τα bb627 και για τα εξι καναλια. Αυτα επελεξα εγω για τα υπολοιπα γνωριζει ο μαστορας που το εφτιαξε. Παραθετω ορισμενες photo απο το μηχανακι.

Attachments

• prex5bsm.jpg
    prex5bsm.jpg
    128.7 KB · Views: 316
  • prex5asx.jpg
    prex5asx.jpg
    124.3 KB · Views: 160
  • prex5sx.jpg
    prex5sx.jpg
    107.8 KB · Views: 502
  • prex5csx.jpg
    prex5csx.jpg
    116.1 KB · Views: 166
Πολυ καλη δουλεια μπραβο και επικαιρη (για μενα τουλαχιστον :p)

Απο που τα πηρες?? και ποσο??? (στειλε πμ αμα δεν θες να πεις εδω)

Μπράβο!

Πόσο απλό όμορφο και τακτοποιημένο φαίνεται!
Και πόσο βουνό πρέπει να το σκεπτόσασταν πριν να αρχίσετε!

Εύγε!

Ζηλευω :P......

Παρεμβολες απο τα αλλα εξαρτηματα δεν εχεις στην καρτα???

Καθολου. Γιατι να εχω αλλωστε αφου το πεδιο σκεδασης του μετασχηματιστη ειναι πολυ χαμηλο.

Δεν μιλαω για παρεμβολες μεσω της τροφοδοσιας αλλα τυπου RFI

Πχ εγω απο τον ενισχυτη ακουστικων που εχω με gain 11 ακουω τις κεφαλες των σκληρων και θορυβο οταν κουναω το ποντικι

Απάντηση: Re: 6καναλος προ....

Σημερα θα το συνδεσω και θα γινει ακροαση. Το ζητουμενο ηταν τα νεα Format κυριως απο το htpc. Θα συνδιαστει με αυτην την καρτα ηχου http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22267

32 opamps της burr brown ολα 627 για παρτυ του T REX:grinning-smiley-043

Πολύ όμορφη κατασκευή αλλά ....και ολίγον φωτιά! (32 627. 6απλό dact....)
Την λύση PGA 2311 την σκεφτήκατε καθόλου;

ένα pga23xx δεν βόλευε για attenuator?

με καλή τροφοσία και φιλτράρισμα κάνει καλή δουλειά

Απο οτι διαβασα αυτο εχει opamps επανω. Δεν νομιζω οτι εχει καποια σχεση με τα steps. Βεβαια δεν το εχω ακουσει αλλα extra opamp στο σημα???

Δεν μιλαω για παρεμβολες μεσω της τροφοδοσιας αλλα τυπου RFI

Πχ εγω απο τον ενισχυτη ακουστικων που εχω με gain 11 ακουω τις κεφαλες των σκληρων και θορυβο οταν κουναω το ποντικι
Δεν ακουγεται κατι τετοιο. Με καμμια καρτα ηχου δεν ειχα τετοια θεματα.

Απάντηση: Re: 6καναλος προ....

Απο οτι διαβασα αυτο εχει opamps επανω. Δεν νομιζω οτι εχει καποια σχεση με τα steps. Βεβαια δεν το εχω ακουσει αλλα extra opamp στο σημα???

Ε ναι, 32 οπαμπς δεν είναι και τίποτα, ο ένας ακόμα μας μάρανε :flipout:

Υπάρχουν πάντως και τα woolfson νομίζω χωρίς οπαμπ.

Και υπόψη κι αυτά στεπς είναι και μάλιστα λέιζερ τρίμτ

-bye-