7.1 audio σε blu ray

billen

New member
18 July 2007
30
Thessaloniki - Greece
Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά!

Έφτιαξα ένα pc-ακι για θεάσεις hd περιεχομένου (blu ray κυρίως) και μεταξύ άλλων έβαλα και την παλιά μου κάρτα ήχου SB Audigy 2ZS την οποία συνδέω με ηχεία Creative T7900 (7.1) μέσω του αποκωδικοποιητή της Creative DDTS100 χρησιμοποιώντας απλά καλώδια και όχι οπτική ίνα. Έχω εγκαταστήσει το powerdvd deluxe (τελευταία έκδοση), έχω σετάρει μέσα από τα windows τα ηχεία ως 7.1 (το ίδιο έχω κάνει και στο powerdvd) αλλά όταν παίζω ταινίες από bluray δεν ακούγονται τα πλαϊνά ηχεία.. (μόνο μπροστά, πίσω, κεντρικό και sub). Είχα εγκατεστημένο το reclock το έσβησα μπας και έφταιγε αλλά πάλι τίποτα ..

Κανείς καμιά ιδέα ?? ..:huh2:

Ωραία σύμπτωση!

Χθες έλεγα στον Τάκη ότι ότι οι τελευταίες δοκιμές μου έδειξαν ότι το pdvd δεν παίζει 7.1 (τουλάχιστον σε DTS-HD MA που δοκίμασα - θα κοιταξω και το LPCM άμεσα).

Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν παίζει αλλά το μετατρέπει σε 5.1 όπως θα δεις αν κάνεις και δεξί κλικ-show information κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής της ταινίας (εκεί δλδ δεν δείχνει το πραγματικό source της ταινίας, όπως θα περίμενε κανείς - ανεξαρτήτως τι δίνει στα ηχεία τελικά, αλλά ένα ''ψευτό 5.1'').

Με την ευκαιρία να πω ότι, όπως έλεγα στον Τάκη χθες, θα ανοίξω σήμερα ένα σχετικό θέμα για το pdvd (με την λογική να γίνει sticky) όπου θα μαζέψω την υφιστάμενη εμεπειρία από το pdvd και τις ''παραξενιές'' του κλπ με σκοπό να τα έχουμε όλα μαζεμένα και να το ανανεώνουμε τακτικά.

Last edited:
Αρα μηπως εχει προβλημα και παιζει το απλο DTS σημα και οχι το DTS-HD MA που υπαρχει στο ιδιο track?

Αρα μηπως εχει προβλημα και παιζει το απλο DTS σημα και οχι το DTS-HD MA που υπαρχει στο ιδιο track?
DTS-HD 5.1 λέει και όχι ‘απλό’ DTS πάντως.

Δεν τσέκαρα το bitrate για να δω / υποθέσω αν τελικά παίζει το MA απλώς με ‘κομμένα’ τα 2 πίσω κανάλια ή το DTS CORE.

Περισσότερα ας πούμε στο νέο θέμα ειδικά για το Pdvd.

Επί του παρόντος όμως .. υπάρχει κάποιος άλλος player που μπορεί να μου δώσει 7.1 ήχο μιας και το powerdvd μας κάνει "νερά";
Δεν με νοιάζει να είναι και τόσο σοφιστικέ .. απλά να δίνει 7.1 ήχο .. τι τα έχω τα καημένα τα ηχεία ;;