700 Εuro Generation

Το δις εξαμαρτείν ουκ (λαού) σοφού.......

Δεν θέλω να το πολιτικοποιήσω το θέμα αλλά όλα αυτά τα δεινά ήταν αναμενόμενα από δεξιά κυβέρνηση!

Περαστικά μας ανκαι πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ χειρότερες μέρες όσο κυβερνά η δεξιά! :smash:
Όλο το σύστημα είναι σάπιο, διεφθαρμένο. Και είναι έτσι εξαιτίας της ελληνικής νοοτροπίας, όχι των κυβερνήσεων. Κοίταξε τα πολύ-πολύ βασικά: Είμαστε τόσο ξεφτίλες που δεν μπορούμε να φτιάξουμε ούτε έναν δρόμο χωρίς λακούβες, ενώ τον έχουμε πληρώσει πολλές φορές πάνω. Που καλύτερα να πεθάνεις παρά να πας στο Ικα. Που τα μέσα μεταφοράς δεν είναι ποτέ στην ώρα τους, που γενικά όλο το Δημόσιο υπολειτουργεί κ παρέχει σκατά υπηρεσίες ενώ εργάζονται σ'αυτό υπεράριθμοι. Που άνθρωποι που έχουν 300 πτυχία κ λόγω ανεργίας αναγκάζονται να δουλεύουν διανομές... Και οι ανισότητες όλο μεγαλώνουν: παρόλο που οι μάζες υποφέρουν, ένα ποσοστό πλουτίζει αδικαιολόγητα. Οι πωλήσεις Πορσε στη Ελλάδα έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, μάλιστα είναι υπό κατασκευή η καινούργια αντιπροσωπεία της στην Εθνική Α.Λαμίας....

Βέβαια οι δεξιές κυβερνήσεις είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση αλλά αυτό είναι πταίσμα. Εδώ χρειάζονται ριζικές αλλαγές που δεν θα γίνουν ποτέ! Γιατί τέτοιος λαός είμαστε, αυτή τη νοοτροπία έχουμε και στην τελική παίρνουμε αυτό που μας αξίζει...

Η ιδια παρτιδα τα προσφερει και σε αυτους....

δλδ με λίγα λόγια τι εννοείς?να το κάνουμε παξιμάδι να γίνουμε εργοδότες και να κάνουμε και εμείς τα ίδια για να βγάλουμε το άχτι μας?

αυτή είναι η λύση,,,,η εννοείς ότι δεν δουλεύουμε?γιατί αν εννοείς αυτό σου λέει τίποτα το 8 το απόγευμα με 6 το πρωί επί καθημερινής βάσης??

εμένα μου λέει πολλά όπως πολλά μου λένε τα 3 ευρώ την ώρα που παίρνουν γνωστοί μου που δουλεύουν ντελιβερι,,,πολλά μου λένε οι οικοδόμοι που δεν κολλάνε ΙΚΑ επειδή αν κολλήσουν δεν τους παίρνουν καν για δουλειά,,,και τόσα αλλά παραδείγματα...

Το δις εξαμαρτείν ουκ (λαού) σοφού.......

Δεν θέλω να το πολιτικοποιήσω το θέμα αλλά όλα αυτά τα δεινά ήταν αναμενόμενα από δεξιά κυβέρνηση!

Περαστικά μας ανκαι πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ χειρότερες μέρες όσο κυβερνά η δεξιά! :smash:

Συμφωνώ, αλλά έχω δύο παρατηρήσεις:

1. Το "εξαμαρτείν" δεν είναι "δις" αλλά "πολλάκις"! Και το κακό είναι ότι τη μακακία της "πλειοψηφίας" την τρώνε στη μάπα και οι άλλοι.

2. Θα προτιμούσα να έγραφες, αντί για "δεξιά κυβέρνηση", "δεξιά πολιτική" (εδώ συμπεριλαμβάνονται και άλλοι, ας μη βγάζουμε απ' έξω το ΠΑΣΟΚ).

πάντως αν αδειάσει η θέση του κηπουρού έρχομαι σφαίρα...μαθαίνω γρήγορα την δουλειά:flipout:

Δεν παιρνει απο εμενα 5000, αλιμονο. Κηπο εχω, οχι το μαρακανά:flipout:

που δεν μπορούμε να φτιάξουμε ούτε έναν δρόμο χωρίς λακούβες, ενώ τον έχουμε πληρώσει πολλές φορές πάνω. Που καλύτερα να πεθάνεις παρά να πας στο Ικα. Που τα μέσα μεταφοράς δεν είναι ποτέ στην ώρα τους, που γενικά όλο το Δημόσιο υπολειτουργεί κ παρέχει σκατά υπηρεσίες ενώ εργάζονται σ'αυτό υπεράριθμοι. Που άνθρωποι που έχουν 300 πτυχία κ λόγω ανεργίας αναγκάζονται να δουλεύουν διανομές[/B]

που έχεις τους εξωγήινους δίπλα σου να σου λένε ότι "είναι επιλογή σου το πόσα λεφτα θα βγάλεις σήμερα":bang:

που ζούνε ρε τα κακόμοιρα?

Έχω την εντύπωση ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες ξέρουν πολύ καλά με τι τούβλα, βούρλα, βλήματα, μπούφους, έχουν να κάνουν.
Δεν χρησιμοποιώ σκληρές λέξεις.
Και γι´αυτό μας κάνουν ότι μας κάνουν. Και δεν τρέχει τίποτα.
Στα εδώ και 30 χρόνια που εγώ άρχισα να αντιλαμβάνομαι μερικά πράγματα και να σκέφτομαι παραπέρα από το να πάω να παίξω μπάλα, έχουν συμβεί σημεία και τέρατα σ´αυτή τη χώρα.
Απατεωνιές, αδικίες, καταχρήσεις δημοσίου χρήματος αλλά και εξουσίας, ξεπουλήματα, σκάνδαλα και όμως κανένας δεν τιμωρήθηκε.
Μόνο εκείνος ο Αθανασόπουλος με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι και ο Κοσκοτάς απ´όσο θυμάμαι.
Οι άλλοι απατεώνες είναι έξω και κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα, κότερα και θαλαμηγούς.
Μερικοί μάλιστα είναι και στην εξουσία ακόμη.
Που είναι π.χ. ο τότε καταδικασθείς Λούβαρης σήμερα;
Τι έγινε με όλα αυτά τα θηριώδη οικονομικά εγκλήματα κατά του λαού;
Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, κοινοτικά κονδύλια, χρεωκοπίες εταιριών κ.λ.π.

Κόβουν τα ΕΚΑΣ λέει. Καλά κάνουν. Αφού δεν ξεσηκώνεται κανένας και βλέπουν ότι τους παίρνει.
Για τον Παναθηναϊκό ξεσηκώθηκαν πρόσφατα μερικές χιλιάδες.
Για τα σοβαρά προβλήματα κανένας.

Λένε ότι ο χορτάτος δεν μπορεί να καταλάβει τον νηστικό.
Πόσοι από εμάς έχουμε νοιώσει το αίσθημα της πείνας;
Εγώ το ένοιωσα μόνο μία φορά στο στρατό που έμεινα νηστικός για 4 μέρες.
Είμαστε σε πυρκαγιές στην Αρναία Χαλκιδικής για 5 μέρες πάνω στα βουνά.
Όχι ότι μου άρεσε, αλλά τουλάχιστον απλώς ξέρω πως είναι να πεινάς και να μην βρίσκεις να φας.
Ομολογώ ότι από τότε και μετά ποτέ δεν πείνασα.
Είδα όμως μερικούς να ψάχνουν στα σκουπίδια.
Το θέμα είναι "και τώρα από δω και πέρα τι γίνεται;"

Ένας στους πέντε Ευρωπαίους υποχρεώνεται να ζήσει με κάτω από 22 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική συνοχή και τις ίσες κοινωνικές ευκαιρίες στην ΕΕ, που δημοσιεύτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, το 2004, συνολικά 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ζούσαν με λιγότερο από 8.000 ευρώ το χρόνο, ήτοι 22 ευρώ την ημέρα. Στην Ευρώπη των "25", η Λιθουανία, η Σλοβακία και η Λετονία έχουν το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού που υποχρεώνεται να ζήσει με κάτω από 22 ευρώ την ημέρα (82%) και ακολουθούν η Ουγγαρία και η Πολωνία (78%), η Εσθονία (77%), η Τσεχία (51%), η Πολωνία (45%), η Ελλάδα (26%) και η Ισπανία (25%).

Στοιχεία για την Ελλάδα

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Επιτροπής αναφέρουν ότι περίπου το 26% του πληθυσμού υποχρεώνεται να ζήσει με κάτω από 22 ευρώ την ημέρα, το 4,4% ζει με κάτω από 10 ευρώ την ημέρα και το 1,6% με κάτω από 5 ευρώ την ημέρα.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ, οι πιο "ευάλωτες" κοινωνικές ομάδες στον κίνδυνο της φτώχειας είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα νοικοκυριά με πάνω από δύο παιδιά όπου μόνο ο ένας γονέας έχει μερική απασχόληση και οι γυναίκες άνω των 65 που ζουν μόνες τους και δεν εργάζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανισοκατανομή του πλούτου, η έκθεση της Επιτροπής αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και συγκεκριμένα, ανάμεσα στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η χαμηλότερη ανισοκατανομή πλούτου σημειώνεται στη Σουηδία, τη Δανία, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση των χωρών με τη μεγαλύτερη ανισοκατανομή πλούτου, μετά την Πορτογαλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Εσθονία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης του πληθυσμού, στην Ελλάδα, τα παιδιά γονέων με "καλό επίπεδο μόρφωσης" έχουν περίπου τετραπλάσιες πιθανότητες να σπουδάσουν. Στην Ευρώπη των "25" οι πιθανότητες είναι 3,6 φορές μεγαλύτερες, στη Δανία και στη Φινλανδία είναι διπλάσιες, στη Μεγάλη Βρετανία είναι 2,4 φορές μεγαλύτερες και ακολουθεί η Σουηδία και η Ολλανδία με 2,8 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, το 40% των παιδιών που ζουν στην ΕΕ και οι γονείς τους προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ, ζουν με κίνδυνο τη φτώχεια (κάτω από 22 ευρώ την ημέρα), έναντι του 18% των παιδιών με Ευρωπαίους γονείς που ζουν με κίνδυνο τη φτώχεια. Η μεγαλύτερη "ψαλίδα", όσον αφορά τα παιδιά Ευρωπαίων γονέων ή μη που ζουν με κίνδυνο τη φτώχεια, σημειώνεται στο Βέλγιο (64,3% για τα παιδιά των μεταναστών και 12% για τα παιδιά των Ευρωπαίων). Ακολουθούν το Λουξεμβούργο (52% έναντι 9%), η Ολλανδία (51% έναντι 14%) και η Ισπανία (52% έναντι 22%). Στην Ελλάδα η «ψαλίδα» είναι 43% έναντι 18%.

πηγη-ΕΡΤ

και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία γιατί αν πιάσουμε τα ανεπίσημα τότε είναι για κλάματα η κατάσταση

To θέμα για να μην ξεχνιόμαστε είναι οι χαμηλοί μισθοί, η απαξίωση της εργασίας και των εργασιακών διασφαλίσεων, η κατάργηση των περισσότερων δικαιωμάτων και η αβεβαιότητα που αυτά προκαλούν στο νέο άνθρωπο.

Ειδικά όταν όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι όλο αυτό λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των νεόπλουτων της λαμογιάς και της επίδειξης.

Οι κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος έχουν τις ευθύνες τους, αλλά τις έχουμε κι εμείς που ακόμα υπομένουμε και καταπίνουμε αντί να σκεφτόμαστε τρόπους διαφυγής από την άθλια εικόνα των πραγμάτων.

Last edited:
έχουμε και τον κ.Γκαρκανα με το βιολί του.....αλήθεια τι σύνταξη θα πάρει τώρα το καλοκαίρι που θα αποσυρθεί...

αλήθεια γιατί δεν έβαλε ένα φρένο στις τράπεζες τόσα χρόνια και στους μηδαμινούς όρους που θέτουν για την έκδοση δανείων και καρτών...

αλήθεια δεν ήξερε ότι με μαθηματική ακρίβεια το όλο σκηνικό θα οδηγούσε στον υπερδανεισμο? ...

τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά?

έχουν και παραεχουν....όλοι επιδόθηκαν στο κυνήγι της καλής ζωής ξεχνώντας για λίγο ότι με τα 600-700 ευρώ που παίρνουν ειναι αδύνατον να ανταποκριθούν

Last edited:
Ολοι είμαστε αγανακτισμένοι σε μια χώρα που σε γράφει οπου μπορεί, από παπούτσια μέχρι ......
Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον τόσο το δικό μου,όσο και των παιδιών μου.
Δεν μπορώ να φανταστώ οτι κάποιος θα σκοτώνει για 5-10 ευρώ,μακάρι να είναι μόνο ένας εφιάλτης.
Το χρήμα πάντως είναι μαζεμένο σε πολύ λίγους.Και οι επαναστάσεις δεν είναι
''in'' στους καιρούς μας..........

.......

Στοιχεία για την Ελλάδα

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Επιτροπής αναφέρουν ότι περίπου το 26% του πληθυσμού υποχρεώνεται να ζήσει με κάτω από 22 ευρώ την ημέρα, το 4,4% ζει με κάτω από 10 ευρώ την ημέρα και το 1,6% με κάτω από 5 ευρώ την ημέρα.

.....

.......

πηγη-ΕΡΤ

και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία γιατί αν πιάσουμε τα ανεπίσημα τότε είναι για κλάματα η κατάσταση

στατιστικα......

"Η θεια μου η Μαριγουλα και ο μπαρμας μου ο Γιωρης, ζουνε στο χωριο.
Ο θειος παιρνει περιπου 450 ευρω, η θεια δεν παιρνει...

450 δια 30 = 15, δια 2 (ατομα) = 7,5 ευρω την μερα.

Α! μην ξεχασω, εχουνε γυρω στις 1000 ριζες ελιες, περι τα 8 στρεμματα αμπελια, και γυρω στα 120 προβατα."

στατιστικα......

"Η θεια μου η Μαριγουλα και ο μπαρμας μου ο Γιωρης, ζουνε στο χωριο.
Ο θειος παιρνει περιπου 450 ευρω, η θεια δεν παιρνει...

450 δια 30 = 15, δια 2 (ατομα) = 7,5 ευρω την μερα.

Α! μην ξεχασω, εχουνε γυρω στις 1000 ριζες ελιες, περι τα 8 στρεμματα αμπελια, και γυρω στα 120 προβατα."

και η Μανα μου μένει στο χωριό....παίρνει 300 ευρώ από τον Πατέρα μου που έχει πεθάνει και έχει 2 χωράφια με ελιές από 15 ρίζες το κάθε ένα.....μάλλον η θεία σου η Μαριγουλα και ο μπάρμπας σου ο Γιωργης ανήκουν σε άλλη κατηγορία,,,

τους τσιφλικαδες

και η Μανα μου μένει στο χωριό....παίρνει 300 ευρώ από τον Πατέρα μου που έχει πεθάνει και έχει 2 χωράφια με ελιές από 15 ρίζες το κάθε ένα.....μάλλον η θεία σου η Μαριγουλα και ο μπάρμπας σου ο Γιωργης ανήκουν σε άλλη κατηγορία,,,

τους τσιφλικαδες

Δεν καταλαβες μαλλον !!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, ανοικουν σε εκεινους που ζουν με 7,5 ευρω την μερα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ παλι, φτωχωτερα απο την Μητερα σου

Eδώ ο άλλος κάνει τρεις δουλειές καθημερινά και αν ποτέ τύχει να του ακυρώσουν ιδιαίτερο μάθημα, αυτόματα δεν έχει να πληρώσει λογαριασμό κινητού.
Τουλάχιστον οι μισοί εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα έτσι τα βγάζουν πέρα...
Ταυτόχρονα, κάποιοι μπροστά σε μια οθόνη που δείχνει ΧΑΑ και με βιογραφικό από 2-3 κατάλληλα κονέ, έχουν και άποψη περί των πραγμάτων...

Αυτό θυμίζει ευημερία μήπως?

Last edited:
και βέβαια υπάρχουν πολλών ειδών στατιστικά....υπάρχουν τα στατιστικά των εφημερίδων της εκάστοτε κυβέρνησης,,υπάρχουν αυτά της εκάστοτε αντιπολίτευσης και υπάρχουν τα ανεπίσημα στατιστικά της τσέπης της πλειοψηφίας του κόσμου που το πρώτο 10ημερο του μήνα μένει χωρίς μια στην τσέπη....η διαφορά των παραπάνω στατιστικών είναι ότι τα τελευταία δεν είναι πληρωμένα από κανέναν...

Δεν δηλώνουν εισόδημα απ' αυτά;Ασφαλώς τα δηλώνουν.
Πως επιδοτούνται άλλωστε;

Οπως και νάχει,ανήκουν σ' αλλο generation...

και το χωριό μου έχει 800 άτομα πληθυσμό με το πολύ 25 άτομα να ευημερούν....οι υπόλοιποι παλεύουν με την φτώχεια .....πόσο τις 100 είναι το παραπάνω γιατί δεν είμαι και καλός στα μαθηματικά