700 Εuro Generation

Το επεσήμανα δις, ότι δεν θα επιτραπεί ένα νήμα διαλόγου να γίνει κονίστρα προσωπικής αντιπαράθεσης. Και μάλιστα με χαρακτηρισμούς αγγίζοντες τα όρια της εξύβρισης.

Τρίτη παρατήρηση, λοιπόν.
Το νήμα, όσο ενδιαφέρουσα θεματολογία και εάν έχει δυστυχώς, κλειδώνεται για 24 ώρες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 700 Εuro Generation

To γνωρίζω Jim...
Kαί ξέρεις ,υποθέτω ,ότι αυτό γίνεται σέ πλήρη συμπαιγνία τών δύο μεγάλων κομμάτων-τόχε προτείνει προεκλογικά και ο Ποδηλάτης-..
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν αλλάζουν με τίποτα.

Η μεγάλη ανεργία είναι το σοβαρότερο άλλοθι που κατασκεύασαν οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, ώστε να έρθουν οι μέρες που ο εργαζόμενος θα πάψει να απαιτεί.
Σαφώς τα δυο μεγάλα κόμματα είναι οι ένοχοι..

Διαβάσατε το άρθρο στο "Βήμα" για τη γενιά των 700 ευρώ?

Πολύ καλό, αλλά, δυστυχώς υπάρχουν και υπερβολές...

Βλάσση μου λέει ότι στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει πρόβλημα. Πόση ανεργία έχει η Κρήτη; Τα Δωδεκάνησα; Η Θράκη; Η Πελοπόννησος; Δεν θεωρώ ότι επειδή υπάρχει πρόβλημα σε μια περιοχή της Ελλάδας που παραδοσιακά ήταν φτωχή, το πρόβλημα αυτό το έχε ιγενικά η ελληνική επαρχία. Και δεν είναι μόνο οι δουλειές. Είναι και το κόστος ζωής. Και μη μου φέρει κανείς παράδειγμα τη βενζίνη. Ας πάμε μια βόλτα στα ακίνητα να δούμε πόσο κάνει ένα σπίτι 100 τμ στο λεκανοπέδιο και πόσο κάνει στην Κόρινθο ή την Πάτρα ή την Λάρισα.

Tα ποσοστά ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία (χαλκιδική εξαιρείται)
και στην ανατολική Μακεδονία επίσης είναι πολύ πάνω από το 10%. Και ναι, προγράμματα stage υπάρχουν και στην περιοχή μας. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι αν νομίζετε ότι η ανεργία είναι σοβαρό πρόβλημα στο λεκανοπεδιο Αττικής και στη νότιο Ελλάδα γελιέστε. Όταν περνάτε τα Τέμπη, τότε τα νούμερα (στατιστικά και πραγματικά) διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και ποιότητας απασχόλησης συνολικά στην Ελλάδα. Όμως αν νομίζετε ότι είστε στη χειρότερη θέση γεωγραφικά γελιέστε..... δυστυχώς.

και για στοιχεία δείτε http://stocks.pathfinder.gr/news/577720.html

Last edited:
Η πλάκα είναι πως στην Ιταλία λέγεται "γενιά των 1000 ευρώ". Ως και εκεί διαφορά έχουμε...

"Οι λαοί είναι παντού γκρινιάρηδες τελικά..":popcorn:

..."για αυτό τάσσομαι υπερ των συμφερόντων του κεφαλαίου, δεν μουρμουράνε οι άνθρωποι στη τελική" (ο ψαγμένος δεξιός θα πει...)

..."για αυτό τάσσομαι υπερ των συμφερόντων του κεφαλαίου, δεν μουρμουράνε οι άνθρωποι στη τελική" (ο ψαγμένος δεξιός θα πει...)

...Καλά και έβαλες εισαγωγικά. Αλλιώς θα σε παρεξηγούσα...

Απάντηση: Re: 700 Εuro Generation

. (ο ψαγμένος δεξιός θα πει...)

Πρώτη διδάξασα πάντως ήταν η Μαρία Αντουανέτα.
Τι το θέλουν το ψωμί και γκρινιάζουν??Ας φάνε παντεσπάνι...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Tα ποσοστά ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία (χαλκιδική εξαιρείται)
και στην ανατολική Μακεδονία επίσης είναι πολύ πάνω από το 10%. Και ναι, προγράμματα stage υπάρχουν και στην περιοχή μας. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι αν νομίζετε ότι η ανεργία είναι σοβαρό πρόβλημα στο λεκανοπεδιο Αττικής και στη νότιο Ελλάδα γελιέστε. Όταν περνάτε τα Τέμπη, τότε τα νούμερα (στατιστικά και πραγματικά) διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και ποιότητας απασχόλησης συνολικά στην Ελλάδα. Όμως αν νομίζετε ότι είστε στη χειρότερη θέση γεωγραφικά γελιέστε..... δυστυχώς.

και για στοιχεία δείτε http://stocks.pathfinder.gr/news/577720.html

Νομίζω πως το αντίθετο είπαμε. Στην Νότια Ελλάδα και εξαιρουμένης της Αττικής, υπάρχουν δουλειές αν φύγει κανείς από την Αθήνα. Και συγκρινόμενη με την Αθήνα ακόμα και η περιφέρεια της Μακεδονίας είναι σε καλύτερη μοίρα. Αρκεί να σκεφτείς ότι στην Αθήνα υπάρχει πολύς άνεργος κόσμος που δεν μετράται σαν άνεργος γιατί απλά "σπουδάζει" σε κάποιο ΙΕΚ...

...των Νεοελλήνων εργαζόμενων....

η σημερινή γενιά των "700Ε¨ειναι ολα εκείνα τα παιδιά του "παράλληλου μέλλοντος" που μας ειχαν υποσχεθεί την δεκαετία του '80, που βλέπαμε τότε στις διαφημίσεις του "νουνου" με την τεχνολογία, την ποιότητα ζωής, την άνεση, αν όχι πολυτέλεια, που έταζαν τότε στους νεαρους. Και η μάνα μου που ουρλιαζε "να πάς στο πανεπιστήμιο, να πάρεις χαρτιά, γιατί τα χαρτιά θα σε ταίσουν άυριο..." ευτυχως που δεν την άκουσα - αν ειχα πτυχιο πανεπιστημίου κανεις δεν θα με προσελάμβανε και δεν θα ειχα εργαστεί ποτέ ως τώρα, ακόμα θα εψαχνα δουλειά, καθως μέσον για δημόσιο γιόκ...γιατι τα πτυχία σε κάνουν ακριβό για την επιχείρηση.

Last edited: